Jump to content



linux για ψόφιο μηχάνημα


mauros

Recommended Posts

32mb ραμ,200mhz cpu, 1.4κατι δίσκο

ο φίλος μου είναι ψημένος και θέλει επι της ουσίας να ασχοληθεί με το λειτουργικό οπότε ζητείται κάτι με αρκετό documentation.Δεν έχει net.Ακούω προτάσεις καμμένοι πιγκουινάδες:T:

Link to comment
Share on other sites

Τα 32ΜΒ νομίζω είναι λίγα ακόμα και για Gnome (δε συζητάω για KDE). Αν μπορέσει να βρεί λίγη μνήμη να ανέβει στα 128ΜΒ τότε μπορεί σχετικά άνετα να τρέχει gnome. Το πιο γρήγορο λειτουργικό θα το έχει αν βάλει το Gentoo με optimize compilation απο το stage1, αλλα κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο αν είναι αρχάριος και θέλει και γρήγορο net. Αν μπορέσει να βρεί κάποια παλιά distro (Redhat 6.2) τότε πιστεύω θα είναι καλύτερα απο το να βάλει καινούργια distro. Αποψή μου είναι αφού βάλει τη διανομή να κατεβάσει το πιο καινούργιο 2.4 πυρήνα και να κάνει configuration για το συστημά του και compilation.

Link to comment
Share on other sites

λογω υπαρξης πιο παλιου υπολογιστη εχω να προτεινω ειτε να βρεις παλια διανομη (εγω δοκιμασα suse 7) ή ubuntu σε "server" και μετα να βαλεις αλλο window manager.

ή ubuntulite που ειναι για τετοια μηχανηματα και δεν θα εχεις σιγουρα προβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.