Jump to content



Βοήθεια με τοπικό δίκτυο


petaloudaki

Recommended Posts

Γειά σας, είμαι τελείως άσχετος με αυτό το θέμα για αυτό θα ήθελα λίγη βοήθεια... Έχω δύο υπολογιστές σπίτι που συνδέονται με ethernet με ένα router Usr 9108. Θέλω να μπορώ με κάποιο τρόπο να πηγαίνω δεδομένα απο τον ένα στον άλλο! Πως μπορεί να γίνει αυτό? Επίσης έχω ακούσει ότι μπορώ να συνδέσω στο router τον εκτυπωτή μου και να εκτυπώνω και από τα δύο pc ,γίνετε? Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από petaloudas

Γειά σας, είμαι τελείως άσχετος με αυτό το θέμα για αυτό θα ήθελα λίγη βοήθεια... Έχω δύο υπολογιστές σπίτι που συνδέονται με ethernet με ένα router Usr 9108. Θέλω να μπορώ με κάποιο τρόπο να πηγαίνω δεδομένα απο τον ένα στον άλλο! Πως μπορεί να γίνει αυτό?

Μπορείς να σηκώσεις έναν ftp server στο ένα pc και στο άλλο να τρέχεις έναν ftp client.

Αλλιώς μπορείς να ενεργοποιήσεις το file sharing των windows.

Αρχική απάντηση από petaloudas

Επίσης έχω ακούσει ότι μπορώ να συνδέσω στο router τον εκτυπωτή μου και να εκτυπώνω και από τα δύο pc ,γίνετε? Ευχαριστώ

’μα ο router έχει είσοδο usb-parallel ή ο εκτυπωτής είναι δικτυακός με ethernet γίνεται. Αλλιώς πρέπει να τον συνδέσεις στον 1 υπολογιστή και να τον κάνεις share στον άλλο.

Link to comment
Share on other sites

Το usr 9108 έχει usb. Μπορείς εκεί να βάλεις τον εκτυπωτή σου.

Οδηγίες για ρυθμίσεις μπορείς να βρεις εδώ:

http://www.usr.com/support/9108/9108-ug/wui_device.htm#option2

Όσον αφορά το δίκτυο, αρκεί να ενεργοποιήσεις το filesharing στα windows.

Link to comment
Share on other sites

Το filesharing από πού το ενεργοποιώ? Πάω για παράδειγμα πάνω σε κάποιο φάκελο και πάω ιδιότητες -->κοινή χρήση?

Για το θέμα του εκτυπωτη προσπάθησα να κάνω ότι λέει η σελίδα που μου έδωσες αλλά παρόλα αυτά δεν τα κατάφερα.Εγκατέστησα κανονικά τον εκτυπωτή αλλά όταν πάω να εκτυπώσω κάνει εναν θόρυβο οτι ξεκινάει και μετα σταματάει. Και εάν πάω να εκτυπώσω από το άλλο pc λέει ότι Παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα κατα την εκτύπωση και δεν μπορεί να συνεχιστεί. Καμια ιδέα?

Link to comment
Share on other sites

Ναι από εκεί που λες ενεργοποιείται το filesharing. Επίσης πρέπει στα properties της σύνδεσης που έχει η κάρτα δικτύου να είναι τσεκαρισμένα τα file and printer sharing και client for MS network.

Link to comment
Share on other sites

Δεν κατάφερα κάτι... Λοιπόν ξαναλέω τι θέλω να κάνς ακριβώς! Εχω δυο υπολογιστές ,ο ένας συνδεται με το modem/router με το ethernet και ο άλλος πάλι με ethernet (με κάρτα δικτύου). Ποία είναι τα βήματα ακριβώς για να κάνω ενα δίκτυο μεταξύ των υπολογιστών για να μεταφέρω αρχεία. Δοκίμασα διάφορα αλλά δεν πέτυχαν, plz ιδέες!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.