Jump to content



ΕΛΛΗΝΙΚΑ FORUMS


HellasVagabond

Σας εχει συμβει ποτε κατι αντιστοιχο ?  

26 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

" Το παρον εξαιρειται τουλαχιστον ως τωρα που μιλαμε :) "

Σκοπος αυτου του θεματος ειναι να θιξουμε τα στραβα που βλεπουμε σε πολλα δυστυχως Ελληνικα Forums στα οποια πολλοι Mods και Admin πιστευουν οτι οι νομοι που εχουν αναρτησει δεν ισχυουν για τους ιδιους αλλα για τα απλα μελη των Forum αυτων.

Σας εχει τυχει ποτε ?

Ερισμα για αυτο το θεμα μου εδωσαν 2 BAN που εφαγα προσφατα απο Ελληνικο Forum στα οποια δεν εφταιγα ουτε στο ελαχιστο.

Στο πρωτο εφαγα βρισιες απο καποιο ατομο και στο τελος εγω εφαγα το BAN και στο δευτερο χωρις λογο και αιτια ειδα πως εγινα BAN απο το εν λογο site.

Απλα θα ηθελα να μαζεψω γνωμες και εμπειριες για αντιστοιχα πραγματα αφου στο εν λογω site βρηκα αμεσως αμεσως 4 ατομα τα οποια εγιναν μονιμα BAN και ξαναμπηκαν με αλλο nickname ( Εγω δεν θα τους κανω τετοια χαρη ) καθως και γνωμες για το αν ειναι ορθο να υπαρχει λογοκρισια και φασισμος του τυπου δεν μαρεσει οτι λες η δεν συμφωνω και επειδη ειμαι MOD η το βουλωνεις η σε κανω BAN καθως και του τυπου λεω οτι θελω επειδη ειμαι Mod αλλα εσυ δεν μπορεις να πεις τα ιδια.

Συγνωμη αν καποιοι με βρουν υπερβολικο αλλα ειμουν σε 18 forums πριν το BAN απο τα οποια 4 Ελληνικα και μονο σε αυτο και σε αλλο 1 Ελληνικο εχω δει τετοια συμπεριφορα και ευτυχως που πολλοι συμφωνουν μαζι μου στο οτι στα ξενα Forums δεν βρισκεις τετοια πραγματα τουλαχιστον οχι στον βαθμο που τα βρισκεις στα Ελληνικα.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 47
  • Created
  • Last Reply

ασχολουμαι εδω και 2 χρονια με φορουμ.ειμαι γραμμενος σε 4-5.

γενικα δεν ειχα κανενα προβλημα.

απο οσο εχω δει ομως σε αρκετα ελληνικα και ξενα φορουμς υπαρχουν φαινομενα που αναφερεις.

δεν θελω να συγκεκριμενοποιησω αυτα που λεω γιατι δεν το θεωρω σωστο.

σχετικα με το παρον φορουμ στο οποιο εχω περασει το 99% του χρονου μου απο ολα τα υπολοιπα πιστευω οτι τα πραγματα ειναι αρκετα χαλλλαρα και κινουμαστε σε πολυ καλο κλιμα.

στα ελαχιστα παρατραγουδα περιπτωσεων ΒΑΝ φταιχτες ειναι οι χρηστες και η συμπεριφορα των mod admins ηταν η καλυτερη δυνατη.

τελος θα ηθελα να προσθεσω το γενικοτερο συμπερασμα μου..............εαν σ αρεσει ενα φορουμ και το σεβεσαι τοτε σε σεβονται και ειναι ολα καλα......εαν δεις οτι δεν σου κανει απλα φευγεις.....δεν χρειαζεται ουτε να παραπονιεσαι ουτε να λες οτι με αδικησαν και εφαγα ΒΑΝ.......

εαν ''δεν κανεις χωριο'' με πιο απλα λογια τοτε την κανεις με ελαφρα..:)

Link to comment
Share on other sites

Εμενα μου είχε συμβεί παλαιότερα. Ηταν ενας μάπας που επειδή ήταν κολλητος του admin τον έκανε Moderator. Ψωνιστηκε τελειως το άτομο λες και ήταν ο βασιλιάς της Αγγλίας. Ε, λοιπον ουτε λιγο ουτε πολυ με n00b-ιστικες απαντησεις χωρίς τεκμιρίωση. Λοιπον που λετε, μια φορα σκάει ενα θεμα επιλογής του καταλληλοτερου firewall. Είπε δεν ξερω κι εγω πόσες μπούρδες ανα second μέχρι να τον διορθώσω. Και αντι να το βουλώσει, μου τα χώνει επειδή τον διόρθωσα . Ε, τα πήρα κι εγω και τον εριξα ενα κατεβατό από παραδείγματα για το πόσο δίκαιο έχω. Τιποτα αυτός, το βιολί του. Του στελνω PM στον Admin να τον συμμαζεψει. Αυτός με ειρωνεύεται που δεν μπορω να κανω μια συζητηση και πως ειμαι κομπλεξικος.

- Ρε τον Παναή ρε ;

Για να του δείξω ποσο χαζός είναι, μετά απο ώρα ομιλίας στο MSN μαζί του, εκανα ενα post στο φορουμ με το καλύτερο footprinting για τον τύπο. Είχε τόσες λεπτομέριες... που απέριπτε ολόκληρη την παραπάνω κουβέντα για τις προστασίες που σου παρεχει το Firewall. Όμως χωρίς να χρειαστεί να το προσπελάσω, πήρα όλα αυτά που ήθελα. Ετσι πήρα και ενα ban και ηρέμισα :p

(Αυτό έγινε πριν 2 χρόνια)

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω εξαρτάται. Σε σοβαρό forum οπου οι mods επιλέγονται έπειτα απο σκέψη και με σκοπό την τήρηση της τάξης στο forum δεν θα το δεις αυτό. Αλλά σε ένα forum οπου mods και admins είναι όλα τα κολητάρια του δημιουργού και γενικώς κυριαρχεί αναρχία σίγουρα το κακό είναι αναπόφευκτο. Επι του παρόντος, πιστεύω οτι το TheLab.gr ΕΙΝΑΙ σοβαρό forum και με πολύ καλό administration. Γνώμη μου δεν θα το δεις εδώ αυτό το φαινόμενο.

Επίσης επειδή έχω ακούσει παράπονα κατα καιρούς απο κάποιους για την σκληρή θέση απέναντι στα greeklish κτλ, να πω οτι αν η διοικητική ομάδα ήταν λιγότερο αυστηρή αυτή τη στιγμή δεν θα είχαμε το forum που έχουμε τώρα αλλά ένα μάτσο χάλια...

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από theHitma@n

:OT: Εγω το μονο που εχω να πω ειναι το εξης. Ευτυχως που εχουμε καλους mod και admin και δεν παρατηρουνται τετοια φαινομενα στο δικο μας φορουμ.:OT:

Όντως έχεις δίκαιο. Μπορεί να φαίνονται αυστυροί ή ορισμενς φορες κακοί αλλά αν δεν το έκαναν αυτό τωρα θα 'μασταν άιντε-μάλε

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που είπε και ο φράγμας, αν βλέπεις ότι δε σε χωράει ο τόπος κάντην the alekos way. Δε χρειάζεται να χαλάμε τη ζαχαρένια μας για τρίτους επειδή είναι ψώνια/ανεγκέφαλοι/είρωνες. Και κυρίως, όταν αποδεχόμαστε τους όρους ενός forum, να τους τηρούμε. Εμένα δε μου έχει τύχει τπτ κακό, τα μόνα ban που έχω φάει είναι επειδή στο quake νόμιζαν ότι cheatαρα και με πέταγαν όξω. Οι αλήτες! :D

Link to comment
Share on other sites

Παιδια οκ εν μερει εχετε δικιο οταν λετε πως οταν βλεπει καποιος οτι ενα Forum ειναι εμπατε σκυλοι αλεστε να φευγει. Απο την αλλη ομως ειναι σαν να λετε πως πρεπει καποιος να το παιξει μ****** και να κανει τα στραβα ματια μπροστα στην αδικια. Αυτο ειναι το μονο που με βρισκει αντιθετο στην θεωρια αυτη.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από theHitma@n

:OT: Εγω το μονο που εχω να πω ειναι το εξης. Ευτυχως που εχουμε καλους mod και admin και δεν παρατηρουνται τετοια φαινομενα στο δικο μας φορουμ.:OT:

:T:

Καλα ειμαστε εδω!!!!!

Link to comment
Share on other sites

προσωπικα είμαι σε forum πολλά χρονια και σε διάφορα είδη.

σε κανένα δεν έχω δεί ban που να μην του άξιζε του μπανιαρισμένου. και δη να τρώει σε δύο φόρουμ ban. πρώτα θα τα βρισκα με τον ευατό μου και το τί γράφω

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν κανω λαθος εισαι σε 1 εκ των οποιων εφαγα BAN οπως ειναι και αλλοι εδω μεσα.

Οπως και να εχει στο 1ο εφαγα BAN επειδη ειπα την λεξη "Στηθια" και στο 2ο επειδη δεν συμφωνουσα με οσα εκαναν οι Mods και επειδη αντεδρασα οταν με εκαναν Ban ενω με εβριζε καποιος. Τωρα αν ειναι αυτοι λογοι για Ban τοτε μαλλον ζουμε στην ουγκαντα και οχι στην Ελλαδα.

Link to comment
Share on other sites

Συγνωμη αλλα δεν νομιζω ετσι απλα σε 2 φορουμ να εφαγες BΑΝ χωρις να εκανες και εσυ κατι......!

Ας πουμε κοιτα εδω πως μιλας....

http://www.google.gr/search?q=HellasVagabond&hl=el&lr=&start=10&sa=N

Μαλλον δικιο ειχανε...:hehe:

Link to comment
Share on other sites

Με τον πεππα εχουν προηγηθει πολλα.

Συγκεκριμενα δεν αντεχει να τον βουλωνουν οταν ειναι λαθος και ετσι αντιδραει με βρισιες και εγω δεν αντεχω τετοια ατομα οποτε αντιδραω αναλογα. Εξαλλου το ατομο εχει τσακωθει με τον μισο πληθυσμο στα Ελληνικα Forums :)

Link to comment
Share on other sites

Και εδώ στα πλαίσια σοβαρού και αστείου κάτι "στραβoπατιμασιες" έχουν κάνει μερικοί mods tbh...

Το μονο forum που δεν έπεφτε καρφίτσα ήταν το HDC (HackersDotCom)...

Opos (peripou) elege kai i Adore (admin):

If you don't like the way things are run here, you can point your browser at another direction.

Βασικά, ήταν το πρώτο forum που γράφτηκα, και έκλεισε 3 μήνες μετά την εγγραφη μου, ενώ είχε από το 96 περίπου, uber γκαντέμης λέμε.

Αυτό εδώ είναι το μονο non Security Related forum που έχω γραφτεί και συμμετέχω, έχω αρχίσει να αισθάνομαι ξανά κανονικός άνθρωπος.

Link to comment
Share on other sites

Βασικα στα Forums που εγινα BAN ρητα των Mods ηταν 2.

1) Ειναι προνομιο σου να εισαι σε αυτο το Forum

2) Tο δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά.

Βεβαια και τα 2 ειναι κατακριτεα αλλα το οτι τα λενε Mods αυτοματα τα κανει νομιμα ενω αν πει καποιος απλος χρηστης σε ενα Forum κατι αναλογο πεφτουν και τον τρωνε.

Link to comment
Share on other sites

Το poll σου όμως είναι κατευθυνόμενο.

Τι θα πει ευτυχώς όχι?

Δεν αναλώνουμε γενικά τη ζωή μας για το πώς θα μας χαρακτηρίσει κάποιος σε ένα forum, η πραγματική ζωή σε περιμένει μακριά απ'το pc σου.

Προσωπικά η απάντηση είναι "όχι", αλλά δεν θα με πείραζε να σου πω την αλήθεια.

Από κει και πέρα, τα (μεγάλα) forum έχουν κάποιους κανόνες.

Η μη τήρηση των κανόνων, οδηγεί σε λειτουργική αδυναμία το forum.

Μεγάλο ρόλο σε ένα site παίζει και ο χαρακτήρας των δημιουργών του και αυτών που ορίζουν ως υπεύθυνους λειτουργίας (ή υπεύθυνους κοινωνικών διεπαφών/αλληλεπιδράσεων).

Μουράτος τίτλος, ε? :p

Στα σοβαρά fora, αν τηρείς τους βασικούς κανόνες λειτουργίας δεν νομίζω να συναντήσεις κάποιο πρόβλημα, δεν ξέρω την προϊστορία σου στα fora ούτε σκοπεύω να το ψάξω περεταίρω, αλλά όπως είπε κι ο Zapotek, πάντα ισχύει το:

If you don't like the way things are run here, you can point your browser at another direction.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.