Jump to content

Σοβαρά προβλήματα με καινούριο υπολογιστή


ggeorge
 Share

Recommended Posts

Καλημέρα σας και πάλι

Δυστυχώς οπότε γράφω στο forum είναι για κακό :(

Αγόρασα πριν ένα μήνα έναν υπολογιστή ακολουθώντας τις συμβουλές σας

Core duo με 2 giga μνήμη και με μητρική Gigabyte. Οι σκληροί είναι τρεις , οι δύο σε raid 0 και ένας τρίτος μόνος του για backup.

Τον πάω στο σπίτι βάζω τα προγράμματα και αρχίζουν τα τρελά κολλήματα. Μπλε οθόνες με κινέζικα (τα κινέζικα μάλλον γιατί είχα ελληνικά win) κολλήματα σε μεταφορές πολλών αρχείων από DVD σε δίσκους μέχρι που κόλλησε για τα καλά και δεν ξανάνοιξε.

Τον πήγα στο κατάστημα που τον πήρα και μου είπε ότι φταίνε τα windows και ότι πρέπει να αγοράσω καινούργια έκδοση ;) . Έτσι αγόρασα με 150 ευρουδάκια τα windows xp ελληνικά prof. Τα εγκαθιστά ο ίδιος ο πώλησης τον δουλεύει όπως λέει 2 μέρες και όλα είναι μια χαρά. Μάλιστα είπε ότι υπήρχε και κάποιο πρόβλημα που λύθηκε με την κάρτα ήχου sound blaster autigy. Πάω στο σπίτι λοιπόν κάνω τις ρυθμίσεις στο modem (ε ναι λοιπόν ακόμα 56k έχω!!!) για να κάνω τις απαραίτητες αναβαθμίσεις των win αλλά δε. Ξανακλείσε ο υπολογιστής. Πάω την άλλη μέρα στο μαγαζί για να πληρώσω τα win (βλέπετε τον υπολογιστή τον έχω ήδη πληρώσει) με ρωτάει αν είναι όλα καλά και του λέω το πρόβλημα με το modem. H απάντηση ήταν ότι τα crypto link ( η μάρκα του modem μου) παρουσιάζει συχνά τέτοια προβλήματα. Τέλος πάντων λέω αν είναι μονό αυτό δε πειράζει, θα βάλω άλλο .

Την επόμενη μέρα αφού έχω βάλει τα προγράμματα που θέλω να δουλέψω ξεκινάω δουλειά. Pinnacle studio 9 . Έχω ανοίξει το project που δουλεύω και κάθε 10 αλλαγές κολλάει . Κάνω επανεκκίνηση και ξανά από την αρχή. Αυτό συνεχεία.

Κατεβάζω από τη δουλειά το δωρεάν quick time από το επίσημο site που εννοείται πρέπει να δουλεύει κανονικά αλλά παίζει χωρίς ήχο. Λέω κάποιο codec δε θα έχω βάλει. (Τα έχω βάλει όλα όμως) Πατάω στοπ και play και αυτό ήταν κολάει και αυτό. Αυτά γίνονται όταν ανοίγω αρχεία και από το raid 0 αλλά και από τον άλλο δίσκο. Τα προγράμματα είναι στο raid 0. Πάλι κινέζικα .

Υστέρα από δυο τρεις δοκιμές να και οι μπλε οθόνες πάλι. ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ WINDOWS!!! Στην τελευταία γραμμή της μπλε οθόνης διαβάζω STOP 0X0000F4 (0X000000003, 0X8815FDA0,0X8815FF14,0X805D1142)

Αλλα μηνήματα που βγαζει στις επανεκινήσεις είναι ότι θα γίνει ελεγχος στους δίσκους για considensy. Και βρίσκει μετά λαθη. Correcting error in index $I30 for file 29

Kai μετα recovering orphaned file και εχει 100 αρχεία sysprint sxs systray sysmon t2embed subrange sysprtj και αλλα πολλά

Η πλάκα είναι ότι τα ίδια ακριβώς πράγματα τα έκανα σε υπολογιστή 7 χρόνων και δούλευε κανονικά , με 256 και μετά 512 μνήμη και windows .!!!

Παιδιά βοήθεια τι μπορεί να φταίει; :help: Έχω απελπιστεί. Θέλω να τον επιστρέψω . Ένα μήνα έχει αυτή η ιστορία. Όχι τίποτα άλλο αλλά τον κρατάει και μια βδομάδα και καλά για να τον φτιάξει.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 44
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Και εγω κρυπτο μοντεμ εχω και αποτι εχω καταλαβει δεν τα παει καθολου καλα με τα windows.Οταν παω να εγκαταστησω τους οδηγους του αρχιζει τα μπλε και τα λαθη και αναγκαστικα το λειτουργω χωρις οδηγους.Μια αλλη κατευθυνση που θα προτεινα να ψαξεις ειναι conflicts.Εχω ακουσει δηλαδη οτι οι μητρικες Gigabyte ειναι πολυ επιλεκτικες με τις expansion cards.Μηπως ολη τη δουλεια στην κανει μια καρτα που απλα δεν τα παει καλα με τη μητρικη?Μηπως να δοκιμαζες και τις ρυθμισεις PnP και IRQs απο το BIOS?

Link to comment
Share on other sites

Θα μπορούσες να κανεις ενα format εχοντας πανω μονο τα απολύτως απαραιτητα για αρχη.

1 dimm μνημης, 1 dvd ,1 σκληρο.

Αν σου κανει τα ιδια βαλε το αλλο dimm μνημης.

σιγα σιγα προσθετε και τα αλλα πανω

ετσι θα βρεις νομίζω το προβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από biker

Γιατί δεν τρέχεις το memtest να σιγουρέψεις ότι οι μνήμες είναι ok;

σωστο και αυτο,ακολουθως να κοιταξεις στο site της gigabyte ποιες μνημες ειναι συμβατες με το mobo που χρεισιμοποιεις.Εχω το modem crypto F200 ADSL και ειναι μια χαρα μεχρι τωρα..το αλλο που μπορεις να κοιταξεις ειναι για το μηνυμα του σφαλματος στο site της microsoft,για κοιτα ..........

Link to comment
Share on other sites

καλημερα

Πηγα τον υπολογιστη στο μαγαζί και θα έχω νεα αυριο το βραδυ

Ο υπολογιστής έχει την εξης σύνθεση

Ιntel core duo E6600

μητρικη GIGABYTE 965P-ds4, GBIT SATA RAID , 3IEEE

καρτα γραφικών GB PCX6600 256 MDD PCIEX VO DV

μνήμες 2Χ1 GB DDR II 667MHZ TWINMOS

Οσον αφορα τα μυνήματα δυστυχώς δε σκέφτηκα να τα κρατησω. Το τεστ για τις μνήμες πως γίνεται;

Μια αλλη κατευθυνση που θα προτεινα να ψαξεις ειναι conflicts.Εχω ακουσει δηλαδη οτι οι μητρικες Gigabyte ειναι πολυ επιλεκτικες με τις expansion cards.Μηπως ολη τη δουλεια στην κανει μια καρτα που απλα δεν τα παει καλα με τη μητρικη?Μηπως να δοκιμαζες και τις ρυθμισεις PnP και IRQs απο το BIOS?

Αυτά λόγω ασχετοσύνης δεν τα πολυκατάλαβα. Πάντως τα εδωσα στο μαγαζί να τα δεί...

τελος παντων βλέπουμε.... Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας

Link to comment
Share on other sites

Μόλις μπήκα στο site της gigabyte και εψαξα για συμβατές μνήμες. Την twinmos στα 667 MHZ την εχει αλλα μόνο για 256 . Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι σε άλλες μάρκες εχει και μεγαλύτερες μνήμες και τις γράφει όλες πχ 512 και 1 G. Υπάρχει τέτοια περίπτωση ; Να υποστηρίζει 256 αλλα όχι 2Χ1 GB;

Για ρίχτε μια ματιά και εσεις . Ετσι δεν είναι;

http://www.gigabyte.com.tw/FileList/MemorySupport/motherboard_memory_ga-965p-ds4.pdf

Για τον επεξεργαστή πάντως μάλλον δε θελει αναβάθμιση . Χρειαζομαι drivers F1

http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2288&ProductName=GA-965P-DS4

και τους έχω απο την αγορά

http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_Model.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2288&ProductName=GA-965P-DS4

Κάνω κάπου λάθος;

Link to comment
Share on other sites

Μολις διαπίστωσα ότι δεν μου έχει βάλει την καρτα γραφικών που είχαμε πει ( GB PCX6600) αλλα την ΑΤΙ Χ1300. Να το κάνω θέμα ή είναι το ίδιο πράγμα πάνω κάτω;

Link to comment
Share on other sites

Νομιζω πως ειναι θεμα...αν αυτη που του ειχες ειναι 6600GT.Αλλα και απλη 6600 να ειναι κανε το.Η Χ1300 αν δεν κανω λαθος ειναι πολυ ψοφια...

Edit:Και τωρα που το σκεφτομαι,τον υπολογιστη τον πηρες ετοιμο και συναρμολογημενο?Αν ναι τοτε δεν θα επρεπε το μαγαζι πριν στον παραδωσει να τσεκαρει αν ολα λειτουργουν και ειναι συμβατα μεταξυ τους?Η τσαμπα καυχιουνται ολοι για quality control και ΙSO????

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι οι επιδόσεις το θέμα (στην προκειμένη η ATI είναι μόνο για word/excel/internet).To θέμα είναι ότι αν εσύ έχεις πληρώσει για την 6600 και αν η απόδειξή σου λέει ότι πήρες την 6600 τότε σε έχουν εξαπατήσει και πρέπει να το κάνεις θέμα!

Link to comment
Share on other sites

όσον αφορά για το αν δουλεύει , δουλεύει....

Απλα κολλάει παρα πολύ. Ισως στο μαγαζί να μη το βλέπουν αμεσως.

Ποιος ξέρει.

Τωρα για την κάρτα θα δουμε τι θα μου πει αυριο. Ποιο βασικό πάντως είναι να λειτουργίσει επιτέλους σωστά...

Link to comment
Share on other sites

οπως σου ειπαν και τα παιδια πιστευω 99% οτι ειναι θεμα μνημης,οσο για την καρτα πρεπει να κανεις τρελη φασαρια δεν το συζηταμε αυτο.

Link to comment
Share on other sites

φίλε μου, είναι προφανές ότι κάποιος σε δουλεύει.

εκτός απο όλα τα προβλήματα που σου έχει δημιουργήσει, "καινούργιο" pc, αντί να ασχοληθεί με την κατάσταση, σου πουλάει windows...

στη πυρά...

Link to comment
Share on other sites

Και μάλιστα λίγο πριν τα Vista.

Τεσπα. Νομίζω όμως ότι όποιος πουλάει υπολογιστή με Windows θα έπρεπε να το συνοδεύει και από εγγύηση αναβάθμισης σε Vista δωρεάν. Εκτός και αν σου πούλησε την πανάκριβη retail έκδοση.

Σε καλό μαγαζί μπήκες.

Link to comment
Share on other sites

να κανεις θεμα με την καρτα τελικα και κοιτα και τα αλλα parts του setup σου να δεις αν ειναι αυτα που εχεις πληρωσει δηλαδη...;) Δεν ξερω ποσο το πληρωσες ολο το συστημα σου σε αυτον τον υποτιθεμενο dealer υπολογιστων....:jump: Μην ξεχασω να παρεις αλλες μνημες εκτος της twinmmos δηλ,αυτες που προτεινει το site του mobo,και να σου κανει σκοντο για το ψυχολογικο προβλημα που σου προκαλεσε ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ:whistling :T:

Link to comment
Share on other sites

Ως προς τις twinmos συμφωνω,σαν μνημες μακρια....δεν ειμαι ικανοποιημενος απο αυτες ουτε στον τωρινο ουτε στον προηγουμενο υπολογιστη μου.Καλο θα ηταν να γινει και μια αναβαθμιση στο bios (μην ανησυχεις λεει στο manual πως γινεται).Μην σκας για την λιστα συμβατοτητας,πολλες μητρικες λειτουργουν και με μνημες που δεν ειναι στη λιστα,και συνηθως επεκτεινεται η συμβατοτητα με τις αναβαθμισεις του bios.Συμφωνω με το παιδι που προτεινε να τσεκαρεις τα εξαρτηματα του υπολογιστη σου.Κατα τα αλλα κανε υπομονη και ολα θα πανε καλα φιλε,ολοι εχουν τετοιου ειδους προβληματα λιγοτερο η περισσοτερο και σιγα σιγα ψαχνοντας λυνονται.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από ggeorge [Χθες, στις 11:20]

Μολις διαπίστωσα ότι δεν μου έχει βάλει την καρτα γραφικών που είχαμε πει ( GB PCX6600) αλλα την ΑΤΙ Χ1300. Να το κάνω θέμα ή είναι το ίδιο πράγμα πάνω κάτω;

εφυγες για φασαρια!!!

εαν εχεις φλασακι περασε μεσα το TUNE UP, ειναι προγραμμα που δειχνει τα υποσυστηματα του υπολογιστη, και πανε στο μαγαζι και εγκατεστησε το μπροστα τους...

δειξτους οτι η καρτα δεν ειναι αυτη που εχεις ΠΛΗΡΩΣΕΙ, και ζητα με ευγενικο τροπο να σου την αλλαξουν ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ.

αν σου πουν, αυριο, μεθαυριο κτλ πες τους οτι θα τους κανεις καταγγελια και θα το κοινοποισεις στα καναλια...

ετσι εχω ξελασπωσει πολλες φορες! :p:flex:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...