Jump to content

Ένας γρήγορος τρόπος για να ξεχωρίσεις τον επαγγελματία από τον ερασιτέχνη

slame

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ένας γρήγορος τρόπος για να ξεχωρίσεις τον επαγγελματία από τον ερασιτέχνη της πληροφορικής είναι να κοιτάξεις το PC του.

Αντίθετα με την κοινή λογική, ο επαγγελματίας της πληροφορικής κρατάει το PC του τέσσερα χρόνια και βάλε , δεν αλλάζει κάρτα γραφικών για ψύλλου πήδημα και έχει ελάχιστα προγραμματα εγκατεστημένα - μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού!

Εάν μάλιστα είναι Developer τότε το PC του μπορεί να είναι 6 ή 7 ετών και να μην το αλλάζει με τίποτα γιατί "μια χαρά παίζει"(Εξαιρεση αποτελούν οι ντοτνετάδες οι οποίοι επιτρέπεται να έχουν Pentium 4 στα 1400).

Στον κανόνα συμπεριλαμβάνονται επίσης και οι multimedia-δες , οι 3D artists, και οι non-linear editors. Οι τελευταίοι στήνουν στα PC τους ένα Photoshop ή ένα MAYA ή ένα After FX ή ένα Combustion - πάντα original - και δουλεύουν με το ίδιο PC για χρόνια , χωρίς να στήνουν ένα κάρο "γραφιστικές¨ εφαρμογές. (Το αποτέλεσμα των δουλειών τους , το βλέπετε στο cinema και στην τηλεόραση. Μια απο τις καλύτερες Post Production δουλειές που έχω δεί ever , έγινε με AfterFX 4σε Pentium 3 στα 800Mhz, με 64ΜΒ RAM και με 500 Megabyte ελεύθερα στο σκληρό (και μπόλικο σβήσε-γράψε βέβαια).

Επίσης ο επαγγελματίας της πληροφορικής ΔΕΝ είναι γκατζετάκιας, δεν αλλάζει κινητό για ψύλλου πήδημα , κάνει άνετα remote administration στα UNIX της εταιρείας με ένα text-only PALM του 2001 (δεν λέει όχι γιακαλύτερα εργαλεία , αλλά δεν του είναι αναγκαία) ΔΕΝ διαβάζει ελληνικά έντυπα πληροφορικής και γενικά δεν χώνει ένα τσουβάλι φράγκα για πληροφορικο-σαβούρο-συσκευές.

Με δυο λόγια οι επαγγελματίες πληροφορικάριοι βλέπουν το PC σαν εργαλείο δουλειάς και όχι σαν υποκατάστατο αυτοπεποίθησης .Δεν επηρεάζονται από την διαφήμιση και τα trends.

Βλέπετε ΑΥΤΟΙ φτιάχνουν τα trends για τους άλλους.

Αντίθετα οι ερασιτέχνες της πληροφορικής (οι πελάτες μας!) αλλάζουν επεξεργαστή κάθε έξι μήνες , νομίζουν ότι 2 Giga μνήμης "είναι απαραίτητα", δεν μπορούν να μοντάρουν βίντεο εάν δεν έχουν 4 επεξεργαστές στα 3Ghz,προσκυνούν τα ελληνικά περιοδικά και γενικά καταναλώνουν με την ελπίδα ότι οι αναβαθμίσεις τους ,θα τους μετατρέψουν σε engineers, programmers, editors, managers, writers.

Με τις υγείες τους...

http://www.pouloyiannis.gr/2006/09/blog-post_27.html

• Replies 44
  • Created
  • Last Reply

Χαχα κάποιος έχει ανασφάλειες και προσπαθεί να βρει αιτιολογία, για να πείσει εαυτόν ότι είναι "επαγγελματίας"; :D

attention_whore3.jpg

Δε μπορείς να κρίνεις αν είναι επαγγελματίας κάποιος από το ποσά χρονιά κρατάει το pc του

Μόνον από το αν ξέρει να κάνει σωστά τη δουλειά του κάτι που ο συγγραφέας του άρθρου προφανώς δεν έχει την δυνατότητα να το καταλάβει και αντ αυτού βρίσκει ένα σωρό εξυπνάδες.

Όταν είχε αγοράσει πριν από 4 χρονιά τον κορυφαίο τότε υπολογιστή και το παλμτοπ του, να υποθέσω ότι τα είχε αγοράσει και αυτός σαν υποκατάστατα της αυτοπεποίθησης του ενώ τώρα που πέρασαν 4 χρονιά έγιναν εργαλεία δουλειάς και ο χρηστής τους έγινε επαγγελματίας

Κάποιος άλλος έχει προβλήματα αυτοπεποίθησης μάλλον

αν δεν εχει μια υπαρχουν πολλα καταναλωτικα δανεια ας ριξει μια ματια eurobank -πειραιως κλπ

Γειά σας παιδιά,

Είμαι ο αρχικός συγγραφέας του επίμαχου άρθρου!

Εϊδα στο site μου ότι με επισκεθήκατε από εδώ και είπα να περάσω μια βολτίτσα.

Γέλασα πολύ με το "καρμίρης"!!!

Μου θύμισε τις "προσβόλες" που λέγαμε ό ένας στον άλλο όταν ήμουν και εγώ πιτσιρικάς .

Χαίρομαι επίσης που σας πείσαμε ότι είναι καρμιριά να μην αλλάζεις MOBO κάθε τρεις μήνες!!

Χαίρουμαι που σας πείσαμε ότι εάν αλλάζεις κάρτα γραφικών είναι σαν να την έχεις μεγάλη!!

Με τα δικά σας λεφτά έχω αυτή την στιγμή SUV πενήντα χιλιάδων ευρώ και διαμέρισμα στον έκτο. (really)

Ευχαριστώ λοιπόν.

Λεπτόμέρεια: Το πισί μου κάνει δυόμισι χιλιάρικα αλλά μου το πληρώνει η εταιρεία μου (ένα κάθε χρόνο) ως εταιρική παροχη (λόγω των υπερκερδών από τις δικές σας καταναλωτικές συνήθειες)

Όμως....

Χο χο χο .. Έρχονται τα Χριστούγεννα.

Σταματήστε να διαβάζετε και βγείτε έξω να ψωνίσετε , να τα κονομήσουμε.

:p

τα λεφτά/περιουσιακα σου στοιχεία είναι που σε κάνουν άνθρωπο?

γιατί μάλλον προς ζώο μου κάνεις

Μέχρι στιγμής με είπατε

1. Ζωο

2. Καρμίρη

3. Φραγκοφονιά

4. Ανασφαλή

ενώ.... εγω πως ακριβώς σας πρόσβαλα???

έγραψα μια προφανως χιουμοριστική απάντηση στις απόψεις σας και ...

Τι να πεις!

Αντε γεια παιδια και να θυμάστε : Το ότι το Inet προσφέρει ανωνυμία δεν δικαιολογεί και την αγένεια...

Είναι θλιβερό να αισθάνεσαι μεγάλος.

Είναι πιο θλιβερό όμως να ξοδεύεις τεράστια ποσά για να αισθάνεσαι κάποιος στον 6ο και να κριτικάρεις τα ελάχιστα που δίνουν οι άλλοι για να παίξουν .

Αρχική απάντηση από azrael42

Χαίρομαι επίσης που σας πείσαμε ότι είναι καρμιριά να μην αλλάζεις MOBO κάθε τρεις μήνες!!

Χαίρουμαι που σας πείσαμε ότι εάν αλλάζεις κάρτα γραφικών είναι σαν να την έχεις μεγάλη!!

Με τα δικά σας λεφτά έχω αυτή την στιγμή SUV πενήντα χιλιάδων ευρώ και διαμέρισμα στον έκτο. (really)

Ευχαριστώ λοιπόν.

Λεπτόμέρεια: Το πισί μου κάνει δυόμισι χιλιάρικα αλλά μου το πληρώνει η εταιρεία μου (ένα κάθε χρόνο) ως εταιρική παροχη (λόγω των υπερκερδών από τις δικές σας καταναλωτικές συνήθειες)

Όμως....

Χο χο χο .. Έρχονται τα Χριστούγεννα.

Σταματήστε να διαβάζετε και βγείτε έξω να ψωνίσετε , να τα κονομήσουμε.

:p

Η κατάρτιση, γιατί δεν μπορώ να μιλήσω για μόρφωση σε ένα που μιλάει με τέτοιο τρόπο, όπως φαίνεται δε συμβαδίζει με το ήθος, προσβάλλοντας και τσουβαλιάζοντας ανθρώπους που δε γνωρίζει. Όσο για το σχόλιο με το suv και το ρετιρέ και η επίδειξή τους... όλα τα λεφτά, είναι ο ορισμός από μόνα τους της κενότητας και του καταναλωτισμού.

δηλαδή, φίλε μου, θες να μου πεις ότι εγώ είμαι επαγγελματίας που άλλαξα υπολογιστή μετά από 4 χρόνια...

Και θες να με πείσεις ότι ένας σοβαρός 3d artist ή grfx designer μπορούν να δουλέψουν σε ανθρώπινες συνθήκες με έναν υπολογιστή 6ετίας... Θέλω να μου πεις αν τα πιστεύεις αυτά που λες, και μετά να μας πεις αν περιμένεις να μας πείσεις...

Ρε πως μπλέχνονται τα πράματα από το πουθενά :p

Αφού αυτός περνάει καλά με τα suv και τα διαμερίσματα, άλλοι περνάνε καλά που αλλάζουμε επεξεργαστή κάθε 2μήνες, άλλοι περνάνε καλά που αλλάζουνε pc κάθε 2,5χρόνια, άλλοι περνάνε καλά που είναι επαγγελματίες με pc 4χρονών, τότε γιατί τσακωνόμαστε? Όλοι χαρούμενοι είμαστε και προσπαθούμε να δούμε ποιος είναι ο πιο χαρούμενος με τάσεις επιδειξιομανίας? Αν κάποιος μπορεί να τα έχει όλα με γειά του με χαρά του, αλλά αυτό δεν είναι το κριτήριο της επιτυχίας/ευτυχίας.

Επιπλέον, ο επαγγελματίας δε φαίνεται από το Pc του αλλά από το πόσο καλά κάνει τη δουλειά του με δεδομένο εξοπλισμό. Αν ο νεότερος εξοπλισμός βοηθάει στο να αυξήσει τη παραγωγικότητά του τότε αξίζει να τον αλλάξει. Ο σωστός επαγγελματίας πρέπει να έχει τα μέσα για να αποδώσει τα μέγιστα και θα τα αποκτήσει για να γίνει από τους καλύτερους στο χώρο του.

Τέλος, εδώ μέσα οι πιο πολλοί ότι κάνουμε το κάνουμε για τις κ@υλ** μας και έτσι μας αρέσει, και άλλωστε όποιου δε του αρέσει ας μη διαβάζει/ποστάρει, κομπλεξισμοί δε χωράνε, γιατί όπως είπα, αλλού είναι η ευτυχία και η επιτυχία, όχι στο αν έχω 50 κορυφαίους υπολογιστές και ο άλλος έχει ένα 486....

Εσυ τα περνεις απο μας, εμεις τα περνουμε απο καποιους αλλους οι οποιοι τα περνουν απο αλλους, κοκ. Εσυ μπορει να μην γουσταρεις να αλλαζεις pc καθε τριμηνο και εμεις μπορει να μην γουσταρουμε να παρουμε διαμερισμα στον 6ο και SUV.

Οσο για τον αρχικο post, μαλλον κατι αλλο ηθελε να πει το αρθρο(ο εξοπλισμος δεν κανει απαραιτητα τον επαγγελματια..) και καπου ξεφυγε...

Συγγνωμη κιολας, αλλα προσβαλεται η νοημοσυνη μου να αποκαλουμαι θυμα του καταναλωτισμου, επειδη αλλαξα 2 cpu σε ισαριθμα χρονια, απο εναν ανθρωπο που η μονη του συνεισφορα σε αυτο το δικτυακο τοπο εινια να μας πει οτι εχει suv αξιας 50.000 και διαμερισμα στον 6ο.

Τα λεφτα δεν κανουν τον ανθρωπο, και παρατηρειται οτι οσο περισσοτερα εχεις, τοσο περισσοτερο χαλας.

EDIT

Αρχική απάντηση από azrael42 [Σήμερα, στις 13:55]

...εάν αλλάζεις κάρτα γραφικών είναι σαν να την έχεις μεγάλη!!

Αρχική απάντηση από azrael42 [Σήμερα, στις 13:55]

...SUV πενήντα χιλιάδων ευρώ...

LOL οποιος καταλαβε, καταλαβε.

Βασικά δε συμφωνώ με το άρθρο, όπως δε συμφωνώ γενικότερα με την κατηγοριοποίηση διαφόρων ομάδων (π.χ. μαυρος=Πουλάω cd, Αλβανός=κλέφτης κτλ)

Είναι πολύ εύκολο και παρωχημένο να βάζεις ταμπέλες σε ομάδες ανθρώπων γιατί έτσι μπορεί να καλυφθεί το ιδεολογικό κενό που έχει κάποιος και την αδυναμία να κατανοήσει ότι ο κάθε ένας από εμάς είναι μοναδικός και ξεχωριστός.

Δε θα μπω στο κόπο να αντιστρέψω τα επιχειρήματα τα οποία παραθέτεις στο άρθρο σου φίλε μου, ούτε να στα καταρρίψω, γιατί δεν μπορώ να το πάρω στα σοβαρά, μόνο ως χιουμοριστικό μπορώ να το εκλάβω.

Ωχ ωχ με παρεξηγήσατε παιδιά!!!

Ακριβώς αυτόν τον καταναλωτισμό , την κενότητα, την επιδειξιομανία που όλοι σας στηλιτεύετε σε αυτό το thread ήθελα να στηλιτεύσω και εγώ στο blog μου!!!

Έτσι γράφτηκε το επίμαχο αρθράκι.

Όταν ενας-δυο φίλοι εδώ με έβρισαν , απάντησα με ένα χιουμοριστικό ποστάκι , ότι έχω SUV και ρετιρέ πολυτελείας (ένα σαξουδάκι 1100 έχω ο αθρωπος ρε παιδια :)

Οι περισσότεροι δεν το καταλάβαν και άρχισε η παρεξήγηση!

(Για την ιστορία όμως... συνεχίζω να υποστηρίζω ότι το σουπερ πισι δεν κάνει τον επαγγελματία.

Το προτζεκτ που ανέφερα στο μπλογκ μου είναι μεγάλο κομμάτι από το POST-PRODUCTION απο το CAVE που βλέπετε όσοι έχετε πάει στο ίδρυμα μειζονος ελληνισμού.

Επίσης πολύ περισσότερες διαφημίσεις με 3D γραφικά από όσες νομίζετε , έχουν γίνει σε... αρχαίο εξοπλισμό)

Φιλικά,

φιλικότατα

ο καθόλου καταναλωτικός και ψωνάρας

ΝΙΚΟΣ

ok then

Συνεχιζεις να δινεις την εντυπωση οτι οποιος εχει καλο μηχανημα δεν ειναι επαγγελματιας. Συγγνωμη κιολας αλλα οταν εχεις να κανεις μια δουλεια (ειδικα οταν προκειται για επαγγελματικη συμφωνια) το βρισκω μαζοχιστικο να δουλευεις με μηχανημα 6ετιας και οχι με τελευταιας τεχνολογιας, ανεξαρτητα απο το ποσο ικανος εισαι.

Χοχοχο

είμαι ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στον 6ο όροφο!

Να'σαι καλά, θύμα azrael42, που τα σκας στην πάρτη μου, όπως επίσης και στον μπατζανάκη μου που έχει αντιπροσωπία πολυτελών αυτοκινήτων/υποκατάστατων ανδρισμού!

Πέραν της πλάκας, αυτό είναι το Internet, μην αρπάζεσται ρε παίδες. Ο κάθε κακομοίρης μπορεί να πάρει μια e-πέννα και να αρχίσει να γράφει πράγματα, που αυτός θεωρεί "επιχειρήματα". No biggy, δεν έχει να λέει τίποτα.

Στον ΓιαγκΤ όμως και σε κάποια άλλα αξιόλογα σχόλια, γιατί δεν απάντησε ο "επαγγελματίας" μας;

Αυτό ήξερε να πει, αυτό είπε, ο καημένος. Μπορεί να βγει κάποιος άλλος αύριο/μεθαύριο και να πει "Ξέρετε τι; Ο επαγγελματίας είναι αυτός που αλλάζει εσώρουχα και κάλτσες κάθε 4 ώρες". Τι θα κάνουμε δηλαδή; Θα περιθάλψουμε κάθε ανάπηρο που κυκλοφορεί στον Ίντεργουεμπ, για να υπερασπιστούμε το χόμπυ μας απέναντι αυτού;

Εν ολίγοις, μην assholeίστε με τον τρολάκο, έψαχνε να βρει τα 15' προσοχής που του αναλογούν. Τα βρήκε, περάσανε, οπότε αφήστε τον τώρα να βρει επιχειρήματα για το επόμενο thesis του ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.