Jump to content



Desktop H Laptop?


mitsos1os

Recommended Posts

Αγαπητοί φίλοι,

Θα εκτιμούσα τη βοήθειά σας σε αυτό. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω έναν υπολογιστή, και θα ήθελα να σας ζητήσω να με βοηθήσετε στο να βρω μία λύση στο αιώνιο ερώτημα "Laptop ή Desktop;" Η επιλογή μου θα ήταν σίγουρα laptop αν δεν υπήρχε η βασανιστική ανάγκη για games. Παρόλα αυτά έχω βρει ένα αρκετά αξιόλογο laptop με καλή τιμή, το οποίο μου κέντρισε ιδιαίτερα την προσοχή: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=69975850&product=951358 το οποίο πιστεύω πως θα ανταποκρίνεται ικανοποιητικά στα σύγχρονα games (αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με). Όμως είναι αναπόφευκτη η σύγκριση με ένα desktop λόγω της αδυνατότητας αναβάθμισης της κάρτας γραφικών για το μέλλον. Ακόμα θα διάλεγα desktop αν δεν ήμουν φοιτητής στην Αθήνα (ενώ είμαι από Βόλο) και δεν με ένοιαζαν οι μεταφορές. Μου είναι δύσκολο να αποφασίσω για αυτό θα ήθελα την βοήθειά σας. Μπορώ να συνδυάσω και παιχνίδια και laptop σε μία λογική τιμή <1300; Εσείς τι με συμβουλεύετε; Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για το μήκος του μηνύματος.

Link to comment
Share on other sites

Το μοντελο που διαλεξες εχει παρα πολυ καλα χαρακτηριστικα και παρα πολυ καλη τιμη, στον προτεινω ανεπιφυλακτα.

Κατασκευαστής H.P.

Μοντέλο Pavilion dv9362ea

Οθόνη 17.0" WXGA+ BrightView

Ανάλυση 1440 x 900

Επεξεργαστής Intel Core 2 Duo T5600 1,83GHz

Μνήμη 2048MB DDR2 (max 2GB)

Σκληρός Δίσκος 160GB SATA 5400rpm

Κάρτα Γραφικών nVidia GeForce7600 256MB

Οπτικά Μέσα DVD Super Multi (Double Layer)

Λειτουργικό Windows Vista Home Prem. GR/EN

Κάμερα Pavilion webcam

Ήχος 16bit 3D Audio

Ηχεία Altec Lansing

Δικτύωση Modem 56k Bluetooth Ethernet 10/100 Wireless Lan 802.11a/b/g

Θύρες S-video out x 1 VGA out x 1 Ethernet RJ-45 x 1 Modem RJ-11 x 1 Microphone in x 1 Headphone out x 1 Docking Station connector x 1 IEEE-1394 x 1 Remote Control IR x 1 USB 2.0 x 4 Card Reader 5-in-1 SPDIF out x 1 HDMI-out port x 1 ExpressCard/54 x 1

Μπαταρία Li-Ion 8 cell o

Βάρος 3,56 kgr

Διαστάσεις 396 x 285 x 31.6 mm

Λοιπά Χαρακτηριστικά Tεχνολογία Lightscribe

post-4314-1416073089,6804_thumb.gif

Link to comment
Share on other sites

Αν ασχολεισαι πολυ με παιχνιδια ουτε τις τωρινες αναγκες σου δεν μπορει να καλυψει μια 7600, ποσο μαλλον τις μελλοντικες...

Καλα και βολικα τα λαπτοπ αλλα για παιχνιδια δεν αξιζει τον κοπο imo. Αν μπορεις να ζησεις χωρις αυτα ή εχεις μειωμενες απαιτησεις οσον αφορα την ταχυτητα/ποιοτητα καλως αλλιως βουρ για desktop.

Προσωπικα αν ημουν στη θεση σου θα μαζευα μερικα ακομα και θα επαιρνα ενα desktop για παιχνιδια ~1200 και ενα φτηνο μεταχειρισμενο λαπτοπ για ευκολια στο κουβαλημα.

Link to comment
Share on other sites

Και εγω συμφωνω με τον tasosmos, αν θελεις παιχνιδια παρε desktop αλλιως laptop... Και μη ξεχνας οτι το desktop εχει περιθωρια αναβαθμισης ενω με φορητο το πολυ πολυ να αλλαξεις καμια μνημη ram...

+1 στο desktop

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει κανένα "αιώνιο ερώτημα". Αυτό το θέτουν μόνο όσοι εμπορεύονται laptops.

’λλο το ένα, άλλο το άλλο.

Laptop για games δεν υπάρχει. Η κάρτα γραφικών είναι το εξάρτημα που αλλάζεται πιο συχνά στα σημερινά PC. Τα παιχνίδια που βγαίνουν είναι όλο και πιο απαιτητικά σε GPU, CPU και RAM. ’σε το DirectX.... Φτάσαμε κιόλας στο DX10 και το λάπτοπ που κοιτάς είναι μετά βιας DX9 mid-range.

Αν θες φορητότητα, πάρε laptop. Αν θές επιδόσεις, αναβαμισημότητα και εύκολο "troubleshooting" (καίγεται κάτι στο desktop το πετάς και παίρνεις άλλο, καίγεται κάτι στο laptop, το πετάς ολόκληρο) πάρε desktop.

Link to comment
Share on other sites

+1 εναντιον λαπτοπ ...αλλιως πρεπει να ξεχασεις ενα τεραστιο μερος των συγχρονων και των μελλοντικων παιχνιδιων....το λαπτοπ δεν ειναι φτιαγμενο για παιχνιδια...θελω να πω πως και τα παιχνιδια που θα σου τρεχουν θα ταλαιπωρουν πολυ (απο πλευρας θερμοκρασιας) το συστημα και ειναι κριμα...

η δικη μου εναλλακτικη ειναι 1καλο ντεσκτοπ και ενα μεταχειρισμενο επιπεδου κατεβαστηρι για το σπιτι...και με ενα φορητο σκληρο κανεις μια χαρα δουλεια...

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Tsakonas [Σήμερα, στις 00:24]

και με ενα φορητο σκληρο κανεις μια χαρα δουλεια...

Πολυ καλή σκέψη. Ένα ισχυρο Deskop προσανατολοσμένο για Gaming + ότι άλλο θες να κάνεις αναβαθμίσμο όποτε θες

και απο την άλλη ένα εξωτερικό σκληρό που θα κουβαλάς τα αρχέια σου στη σχολή.

Link to comment
Share on other sites

Και μη ξεχνας οτι το desktop εχει περιθωρια αναβαθμισης ενω με φορητο το πολυ πολυ να αλλαξεις καμια μνημη ram...

+1 στο desktop

με μια μικρή καθυστέριση αλλά ... τι να κανουμε ...

Link to comment
Share on other sites

Βασικα τα παιχνιδια του σημερα πιστευω παιζουν σε ενα λογικο επιπεδο με το συγκεκριμενο laptop, απλα αν εχεις καποιες (συνηθισμενες) απαιτησεις οσον αφορα αναλυσεις και ποιοτητα απεικονισης ή αν θελεις να κρατησεις το ιδιο μηχανημα πανω απο 6 μηνες θα απογοητευτεις με την 7600.

Link to comment
Share on other sites

Τι παιχνίδια θέλεις να παίζεις??Εγώ πάντως το pes6 το παίζω σε ένα laptop σε μέτριες αναλύσεις με κάρτα γραφικών on board intel chipset 945,μνήμη 512 και επεξεργαστη pentium M 1.7

Link to comment
Share on other sites

Ρωτάω γιατί ένας φίλος μου είχε ένα LG με τα εξής χαρακτηριστικά: Intel Core duo T2400 (1,83) 1GB Ram, !00GB Sata σκληρό, και ATI mobility Radeon x1400 με 128mb δικά της και 512 hypermemory. Με αυτό το μηχάνημα έπαιζε αρκετά έως πολύ ικανοποιητικά πολλά καινούργια games, όπως call of duty2, scarface (βέβαια όχι σε αναλύσεις μεγαλύτερες από 1024Χ768 ανάλυση η οποία προσωπικά με ικανοποιεί απόλυτα. Το μόνο παιχνίδι που είχει πρόβλημα με το framerate ήταν το Fear όπου με μέτριες λεπτομέρειες και σε 640Χ480 είχε average 40 fps. Οπότε το συγκεκριμένο Laptop HP που σας έδειξα με την 7600 που υποτίθεται ότι ξεπερνά και την χ1600 της ΑΤΙ δεν θα ήταν καλό; Ή ίσως κάποιο με την geforce 7900 H ATI X1800 ?

Link to comment
Share on other sites

φιλε μου,δεν θελω να σε απογοητευσω,αλλά οι λεξεις: "αναλυση 640Χ480" και "gaming " δεν χωρουν στην ιδια προταση...

υπολογισε οτι όποιο παιχνιδι θες να παιζεις σε φορητο, θα ειναι καλο να το τρεχεις στην native αναλυση 1440 x 900 και να εχεις ενα minimum 30 fps ..

σκεψου εγω επαιζα call of duty με μια 6600GT και οταν πηρα την 7800GTX νομιζα οτι επαιζα αλλο παιχνιδι..η διαφορα ειναι τεραστια!

τα παιχνιδια που θα βγουν το καλοκαιρι,με ενα τετοιο φορητο που αναφερεις παραπανω,απλα δεν θα μπορεις να τα παιξεις..

φαντασου παιχνιδια που θα βγουν πχ μετα τα χριστουγεννα..τι θα κανεις,θα παρεις αλλο φορητο σε 8 μηνες?

Link to comment
Share on other sites

Aν θες οπωσδήποτε φορητό και για gaming κοίτα τουλάχιστον να έχει Χ1800 ή κάτι αντίστοιχο. Κατά τα άλλα, σε καθημερινή χρήση, εκτός gaming, είναι υπεραρκετός.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

αυτό το λάπτοπ που θέλεις δεν θα σε ικανοποίηση αρκετό καιρό για παιχνίδια!!η άποψη μου είναι να πάρεις ένα δυνατό desktop αν θέλεις να παίζεις παιχνδία!!το λάπτοπ δεν θα σου "αντέξει" αρκετό καιρό επειδή τα παιχνίδια κάθε μέρα γίνονται πιο απαιτητικά!!με το desktop μπόρεις να κάνεις και αναβάθμιση:p

Link to comment
Share on other sites

Αλλος μπορει να εννοει συγχρονα παιχνιδια το manager αλλος το pro αλλος το cod2/bf2 και αλλος το stalker/company of heroes και το call of juarez.

Το θεμα ειναι εσυ τι παιχνιδια σκοπευεις να παιξεις στο λαπτοπ και οχι αν το λαπτοπ μπορει να παιζει ολα τα παιχνιδια της αγορας...

@mitsos1os:

Τι παιχνιδια θελεις να παιζεις στο λαπτοπ??

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.