Jump to content



Ποια σειρα μου ταιριαζει?


kondax

Recommended Posts

Καλημερα παιδες!!!

Μια μικρη βοηθεια θα ηθελα.Εχω ενα φορητο (σεντρινο στα 1,7 ,μνημη 512 ,ατι καρτα γραφικων).Λοιπον τωρα αρχιζουν τα δυσκολα για μενα,θελω να κανω φορματ και να βαλω τα windows σε ενα partition και linux σε ενα αλλο.Πως θα πρεπει να χωρισω τον σκληρο δισκο και ποια σειρα των linux θα με βολεψει καλυτερα(για ιντερνετ χρηση κυριως)??

Ευχαριστω εκ των προταιρων!!!!!!:clap:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 318
  • Created
  • Last Reply

Κάνε πρώτα την εγκατάστασητων windows, φτιάξε ένα partition για τα win και ένα για το linux κατά το setup των win. To linux partition μην το πειράξεις, όταν τελειώσεις με τα win bootαρε με το linux cd-dvd και κάνε την εγκατάσταση στο 2ο partition.

Για διανομή ξεκίνα με κάτι εύκολο ubuntu(kubuntu,xubuntu), fedora core, suse.

Link to comment
Share on other sites

Όπως τα λέει ο trendy για τις διανομές. Απλώς θα σου πρότεινα να κατεβάσεις μία δυο διανομές σε live cd (βλέπεις πως θα είναι τα linux και χωρίς εγκατάσταση) και να δεις ποιά σου κάνει. Π.χ. στο ubuntu βλέπεις πρώτα πως είναι με το live cd και αν θες το κάνεις install μετά, με δύο κλικ.

Link to comment
Share on other sites

Για πες σε τι μηχάνημα θα τα βάλεις. Εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα. Drivers έχει μόνο του, δεν χρειάζεται να ψάχνεις από δω κι εκεί για να τους κατεβάσεις. Κάρτα γραφικών μόνο (και χωρίς να είναι απαραίτητο). Και στα wireless θέλει κάτι ταρζανιές απ' όσο ξέρω.

EDIT

Τώρα είδα το πρώτο σου ποστ:tomato: Έχει τους open drivers και είναι μια χαρά, αλλά αν έχεις κάρτα πιο νέα από x300, αν θυμάμαι καλά, πρέπει να βάλεις τους drivers της ati. Για το wireless δεν είμαι σίγουρος, κι από όσο ξέρω έχει βελτιωθεί ο τομέας. Αν παίζει στο live cd θα παίζει και κανονικά.

Link to comment
Share on other sites

η καρτα γραφικων ειναι ΑΤΙ MOBILITY RADEON 9600/9700 SERIES.

και με το ασυρματο λες να εχω προβλημα στους drivers δηλαδη!!!

Μολις πηγα στην linux.gr και ειδα για xubundu και kubundu αλλα ειχε διαφορες εκδοσεις π.χ

feisty fawn.

Εσυ απο που τα κατεβασες, ωστε να μην κανω κανενα λαθος ρε φιλε!!!

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδια κατεβασα το ubundu,kubundu και xubundu ολα σε 7.04 alternate i386 εκδοση!!

Πως μπορω να κανω live boot απο cd???

ααα και ακομα ακουσα οτι χρειάζεται 2 partition τα λινουξ για να παιξουν με windows αληθευει???

Link to comment
Share on other sites

Για να κανει βοοτ απο το cd πρεπει να βαλεις το φορητο να bootarei απο cd. Αυτο το κανεις απο το bios. Καπως boot device priority θα λεγεται.

Σχετικα με τα partitionς τωρα. Θα υπαρχει ενα για τα windows και ενα για το λινουξ. Οταν κανεις εγκατασταση δεν πρεπει να πειραξεις αυτο των windows γιατι θα σβηστουν. Στο δευτερο partition θα το χωρισεις στα δυο ωστε το ενα μερος να ειναι για το λινουξ και το αλλο για το swap.

Link to comment
Share on other sites

swap είναι η εικονική μνήμη που χρησιμοποιεί το pc όταν τελειώσει η φυσική του. Στα windows απλώς ορίζεις ένα μέγεθος και τα win δημιουργούν ένα αρχείο στο δίσκο για αυτή τη δουλειά. Στο linux φτιάχνεις από την αρχή ένα partition με το χώρο που θέλεις να καταλαμβάνει και δουλεύει εκεί. Γενικά δε χρειάζεται κάτι τρομερό, απλώς είναι καλό να βρίσκεται στην αρχή του δίσκου για περισσότερη ταχύτητα.

Link to comment
Share on other sites

Eυχαριστω πολυ trendy!!!

ποσο χωρο θα πρεπει να αφησω για το swap???

Α και επισης κανενα καλο tutorial αν εχετε να μου προτεινετε να διαβασω για τα linux!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.