Jump to content

Κολλήματα στα ξαφνικά μετά από φρέσκια εγκατάσταση... Μην είναι καμιά μνήμη??


Recommended Posts

Παιδιά, έκανα format πριν λίγες μέρες και τώρα το πισι τρώει κολλήματα σε άκυρες στιγμές... Έχω περάσει μόνο βασικά πράγματα πάνω, τα οποία τα είχα και πριν το φορμάτ...

Την πρώτη φορά φαντάστηκα ότι κάτι παίχτηκε με το o/c σε συνδυασμό με την τόση ζέστη, οπότε πήγα και τα γύρισα όλα stock. Μου το ξαναέκανε όμως, και μιλάμε για κόλλημα πλήρες, δεν ακούει σε τπτ, θέλει reset αναγκαστικά...

Το άφησα το βράδυ να κατεβάζει και το πρωί συνειδητοποίησα ότι είχε κολλήσει και κατέβασε μόνο 300 ΚΒ... :getlost:

Υποψιάζομαι ότι κάποια μνήμη κάνει τα κόλπα της, γι' αυτό πάω να τρέξω ένα memtest στα γρήγορα και θα επιστρέψω με αποτελέσματα...

Καμιά άλλη ιδέα? Τι άλλο μπορεί να φταίει ρε γμτ?

Υ.Γ.: Το συστηματάκι το βλέπετε στη sig μου... ;)

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από tifozif1

Tσέκαρε ΗDD

Για βοήθα με λίγο σ' αυτό...

Κατεβάζω το διαγνωστικό της WD να τσεκάρω...

UPDATE: Ο δίσκος μόλις πέρασε και το Extended Test του διαγνωστικού της WD... Θα παρακολουθώ τώρα μήπως ξανακολλήσει και ανάλογα θα ενημερώσω...

Link to comment
Share on other sites

Μήπως είναι τίποτα με θερμοκρασίες cpu ??? Πάστα έχεις βάλει γιατι αυτοί οι P4 είναι και λίγο παράξενοι για τις θερμοκρασίες στους ;)

Link to comment
Share on other sites

Βρε οι θερμοκρασίες είναι ΟΚ λέμε... διαπιστωμένο... Η ψύξη δουλεύει ρολόι...

Υποψιάζομαι κάτι αλλά θέλω το χρόνο για να το επιβεβαιώσω...

Update σύντομα...

Link to comment
Share on other sites

Αν ήταν θερμοκρασία, δίσκος, μνήμες, θα έκανε restart λογικά.

Όταν παγώνει το PC συνήθως είναι failure της CPU. Που σημαίνει με σειρά προτίμησης, τροφοδοτικό, μητρική, επεξεργαστής συνήθως :p

Link to comment
Share on other sites

Κι όμως δεν είναι... Και ξέρεις τι έκανα και ήδη δεν έχει ξανακολλήσει από εκείνη την ώρα?

Απενεργοποίησα το S.M.A.R.T. από το BIOS... Είναι η μόνη επιλογή που πείραξα για δοκιμή μόλις έκανα το φορμάτ...

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από nickstamat

Κι όμως δεν είναι... Και ξέρεις τι έκανα και ήδη δεν έχει ξανακολλήσει από εκείνη την ώρα?

Απενεργοποίησα το S.M.A.R.T. από το BIOS... Είναι η μόνη επιλογή που πείραξα για δοκιμή μόλις έκανα το φορμάτ...

Και κάτι μακρινό.... δοκίμασε και το καλώδιο του δίσκου καλού κακού. Αν και δε νομίζω... :p

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει καμία σημασία, καθώς το πρόβλημα δεν παρουσιάστηκε ξανά μετά την απενεργοποίηση του S.M.A.R.T.

Περίεργο μου φαίνεται, αλλά έτσι είναι...

Ευχαριστώ παιδιά!! :)

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι δυνατόν η αιτία των προβλημάτων να ήταν το SMART.

Απλά ξεκόλλησε.

Ίσως κάποια τάση σε chipset να είναι λίγο μεγαλύτερη από όσο πρέπει για τις θερμοκρασίες που έχουμε.

Link to comment
Share on other sites

Κι όμως ρε Μάριε, έτσι γίνεται και γι' αυτό μου φαίνεται τρελό...

Ενεργοποιώ το SMART, μετά από λίγη ώρα κολλάει... Τόσες μέρες το είχα απενεργοποιημένο και δούλευε τέλεια...

Πώς εξηγείται αυτό τώρα?

Link to comment
Share on other sites

Κουφό είναι. Δεν εξηγείται. Πρώτη φορά το ακούω αυτό.

Ίσα ίσα που το SMART ελέγχει κάποιες παραμέτρους του σκληρού δίσκου για την κατάσταση της υγείας του.

Εκτός και αν κάποιο πρόγραμμα που παρακολουθεί το SMART είναι corrupted.

Link to comment
Share on other sites

εμενα παντως σιγα σιγα αρχιζει και πεταει μπλε οθονες τωρα που αρχιζει και ζεστενεται...

Τωρα μνημες ειναι ; Δε ξερω..Αρχιζω και ριχνω mhz :S

55C idle και οι μνημες να καινε (με οcz cooler :S )

Link to comment
Share on other sites

Ναι, κι εμενα που και που (ας πουμε μια φορα τη βδομαδα, απο συνηθειο :) ) εκει που δουλευει τελεια, ολα ωραια και καλα, μια χαρα, τραλαλα και τραλαλο, ξαφνικα, κανει επανεκκινηση, εκει στο ξεκαρφωτο. Το εκανε μια φορα που εκανα defragment με το Ο&Ο και τωρα οποτε το κανω, φοβαμαι λιγακι. Οχι τιποτα αλλο δηλαδη αλλα επειδη ο υπολογιστης ειναι κατεβαστηρι και επειδη την εχω πατησει με corrupted (εν τελει) αρχεια του eMule (παει τα 'χασα ολα, 90GB), φοβαμαι μην ξανασυμβει το ιδιο. Τοτε που συνεβη το... "μοιραιο", το λειτουργικο ηταν μαζι με τα parts αρχεια του eMule και την επαθα. Τα εχω πειραξει ολα εκτος απο το S.M.A.R.T. που προαναφερθηκε ως ενας υποπτος παραγοντας σφαλματος. Αλλωστε διαπιστωνω και ενα προβλημα οταν κανω defrag με το Ο&Ο οταν κανω chkdsk που μου γραφει File System Error. Λετε να φταιει το S.M.A.R.T.?

υ.γ.: Αν δεν ταιριαζει εδω και ειναι πολυ ΟΤ, πειτε μου να το αλλαξω. Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.