uNick Μάϊος 29, 2011 #2601 Μάϊος 29, 2011 :dance3::dance3::dance3::magic::magic::magic::triniti::triniti::triniti:
Hydra Μάϊος 29, 2011 #2605 Μάϊος 29, 2011 Δεν σας παραξενευει που το κρεας ειναι τοσο λαστιχο και επιπλεον εχει 500 διαφορετικες σαλτσες και ενα σωρο μπαχαρια; Για να μην αναφερω την κατσαριδα που ειδα περσυ να περπατα στην κουζινα. :hang3: (αυτο πες αντε να παει στο καλο...συμβαινει σε πολλα μαγαζια)
uNick Μάϊος 29, 2011 #2606 Μάϊος 29, 2011 το στομαχι μου την βρισκει με τον παππου.. τωρα τι λες για κατσαριδες δεν με απασχολει σε αλλες χωρες τις τρωνε..
Lakisss Μάϊος 29, 2011 #2607 Μάϊος 29, 2011 Μα το θεό αυτό το thread δέν έχω καταλάβει ακριβώς τί σκοπό έχει..... Η Ελληνική κουζίνα έχει τόσες χιλιάδες συνταγές, και η πλειοψηφία των φωτό που βάζετε είναι trash food.... Τί να ζηλέψει κανείς? Τις ''προκάτ'' πατάτες ή τα έτοιμα φαγητά/βρώμικα? Αντί να μου βάλετε κανένα φαγητό της προκοπής (πχ. κανένα θηρίο ψάρι), παρελαύνει συνέχεια ''η χημεία'' των γεύσεων!
uNick Μάϊος 29, 2011 #2608 Μάϊος 29, 2011 αμα βαλω τετοια φαγητα που ζητας... ελληνικη και ξενη κουζινα... μου δινεις ασυλια ban απο πεινασμενους αντμιν?
Lakisss Μάϊος 29, 2011 #2609 Μάϊος 29, 2011 Όλα χρειάζονται, αλλά με μέτρο.Έχουμε φοβερή κουζίνα, ελαιόλαδο που η ξένοι το πληρώνουν χρυσάφι, και μασουλάμε συνέχεια φαγητά χιλιο-τηγανισμένα σε σπορέλαια κτλ.Τί να πώ....πρέπει να κάνουμε στροφή στην ποιότητα κάποια στιγμή, Αμερικανάκια γίναμε!
ΓιαγκΤ Μάϊος 29, 2011 #2610 Μάϊος 29, 2011 Αντί να μου βάλετε κανένα φαγητό της προκοπής (πχ. κανένα θηρίο ψάρι),Μόλυνση Θάλασσας Στη θάλασσα καταλήγουν και χιλιάδες χημικές ενώσεις. Υπολογίζεται πως χρησιμοποιούνται 63.000 διαφορετικές χημικές ενώσεις παγκοσμίως, με τις 3.000 από αυτές να αντιστοιχούν στο 90% της συνολικής παραγωγής. Κάθε χρόνο, περίπου 1.000 νέα είδη συνθετικών χημικών ενώσεων ετοιμάζονται να εισαχθούν στην αγορά.Από όλες αυτές τις χημικές ενώσεις περίπου οι 4.500 ανήκουν στην πιο επικίνδυνη κατηγορία, γνωστές ως POPs (εμμένοντες οργανικοί ρύποι). Είναι ανθεκτικές στην διάσπαση και συνήθως συσσωρεύονται στους ιστούς των ζωντανών οργανισμών, προκαλώντας ορμονική διαταραχή η οποία, αντίστοιχα, μπορεί να οδηγήσει σε αναπαραγωγικά προβλήματα, να προκαλέσει καρκίνο, καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος και αναστολής της φυσιολογικής ανάπτυξης των παιδιών.Τα POPs μπορούν επίσης να μεταφερθούν σε μακρινές αποστάσεις στην ατμόσφαιρα και να παραμείνουν στις ψυχρές περιοχές. Ως αποτέλεσμα, οι πληθυσμοί των Ινούιτ που ζουν στην Αρκτική σε μακρινή απόσταση από αυτούς τους ρύπους βρίσκονται μεταξύ των πιο βαριά μολυσμένων ανθρώπων στον πλανήτη, λόγω του ότι η διατροφή τους βασίζεται κυρίως σε θαλάσσια είδη υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά όπως είναι τα ψάρια και οι φώκιες. Τα POPs περιλαμβάνουν διοξίνες και πολυχλωριωμένα διφαινύλια (PCBs) σε συνδυασμό με διάφορα παρασιτοκτόνα όπως είναι το DDT και το dieldrin. Αυτά τα χημικά θεωρούνται επίσης υπεύθυνα για τις διαταραχές στην αναπαραγωγή κάποιων πληθυσμών πολικής αρκούδας.Τι θα φάμε σήμερα ; Ψάρια με POPs;Τρόμο μας προκαλεί το γεγονός πως τα θαλασσινά που καταναλώνουν οι κάτοικοι των εύκρατων περιοχών πλήττονται κι αυτά από τα POPs. Τα λιπαρά ψάρια συνήθως συσσωρεύουν τα POPs στο σώμα τους και αυτοί μπορούν να μεταφερθούν στους ανθρώπους που τα καταναλώνουν. Όταν τα λιπαρά ψάρια μετατρέπονται σε ιχθυοτροφή και ιχθυέλαια, και κατά συνέπεια χρησιμοποιούνται στην εκτροφή άλλων ζώων, αυτό μπορεί να καταλήξει και πάλι στους ανθρώπους. Τα ψάρια και τα οστρακοειδή των ιχθυοτροφείων, οι αγελάδες παραγωγής γάλακτος καθώς και τα ψάρια της θάλασσας μπορούν να λειτουργήσουν ως πηγές μετάδοσης χημικών ουσιών στους ανθρώπους. Νομίζω πιο σίγουρα είναι τα μικρά ψάρια ( μαρίδες γόπες σαρδέλες κλπ) που έχουν ζήσει λιγότερο.
2cpu Μάϊος 29, 2011 #2611 Μάϊος 29, 2011 Αυτα ηταν τα κρεατικα.Γιατι στο τελος εφερα 1,5κιλο σαρδελες, ειναι η εποχης τουςτωρα.Περιττο να πω οτι τα κρεατικα μεινανε ^^Photo Album - Imgur
alexis2044 Μάϊος 31, 2011 #2612 Μάϊος 31, 2011 Εξόρμηση στην Θεσσαλονίκη: / / / / Πλατεία Αριστοτέλους... :shout:
PetrosD Μάϊος 31, 2011 #2613 Μάϊος 31, 2011 Μα τί είναι αυτό; Μια μπουκιά γλυκό με 3 κουταλάκια; Ποιός πρωτοέφαγε;
alexis2044 Μάϊος 31, 2011 #2614 Μάϊος 31, 2011 Μα τί είναι αυτό; Μια μπουκιά γλυκό με 3 κουταλάκια; Ποιός πρωτοέφαγε; Ποιοτητα, εναντι ποσότητας. Πέρα από την πλάκα, είναι δίλλημα το συγκεκριμένο. Είναι το cheesecake από τα fridays, αν και είναι πανάκριβο και λίγο, το μαμημένο είναι θεικό σε γέυση....
billpeppas Μάϊος 31, 2011 #2615 Μάϊος 31, 2011 Την έβγαλες με ένα τέτοιο μικρό κομματάκι ? Αν είναι καλό, δεν υπήρχε περίπτωση να την κάνω από εκεί δίχως να έχω φάει τουλ 3 Edit: περιττό να πω ότι δεν είδα τα 3 κουτάλια
alexis2044 Μάϊος 31, 2011 #2616 Μάϊος 31, 2011 Την έβγαλες με ένα τέτοιο μικρό κομματάκι ?Αν είναι καλό, δεν υπήρχε περίπτωση να την κάνω από εκεί δίχως να έχω φάει τουλ 3 6,70/κομμάτι.
PetrosD Μάϊος 31, 2011 #2617 Μάϊος 31, 2011 Τί αξία έχουν τα λεφτά; Ας είναι πανάκριβο, ένα κομμάτι ο καθένας, τουλάχιστον! Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά θα το βάλω στο πρόγραμμα! EDIT: 6,7 ;;;;;;;;;;;;;;
billpeppas Μάϊος 31, 2011 #2618 Μάϊος 31, 2011 Φθηνά είναι, και έχω την εντύπωση ότι έχει πέσει λίγο η τιμή του. Live your fridays in Greece 2 θα έπαιρνα, αλλά 3ο μάλλον όχι, θα προτιμούσα να πάω σε καλό ζαχαροπλαστείο μετά την βόλτα και να 'περνα 2 τεράστια αντί 3 μικροκομματιών. Μαλ@κία μου, πανάκριβοι είναι και αντί για φτύσιμο θα τα 'σκαγα, αλλά είμαι γλυκατζής και αν με πιάσει δεν controllάρομαι
Κοπρίτης Μάϊος 31, 2011 #2619 Μάϊος 31, 2011 τα υλικα αναλογικα να τους πανε κανα 7ευρω? (και πολλα ισως να λεω)βγαζουν 24 τετοια κομματακια στην ξεφτιλα απο το ταψιοποτε ~160€ εκαστο τσερκιποσες εργατοωρες λες να θελει και ποσο αραγε να πληρωνεται ο βοηθος σεφ και τι αποσβεση παγιων μηνιαιων εξοδων θελουν να κανουν για το πουλανε τοσο?το νερο ηταν κερασμενο ή μηπως χρεωσαν και κουβερ?τραβα παρε με 10-12 ευρω τα καλυτερα υλικακαι φραουλιτσες που ειναι κι η εποχη τους να φτιαξεις τη σαλτσουλα σουκαι σε μια ωριτσα tops εχεις ετοιμασει ενα ταψακι ολακερο δικο σου να τρως μια βδομαδα μεχρι να το βαρεθεις(+λιγη ωρα υπομονη για το πηξιμο στο ψυγειο..)γιατι συγγνωμη αλλα τα θελει κι ο πισινος μας λιγο ωρες ωρες
filthy_dwarf Μάϊος 31, 2011 #2620 Μάϊος 31, 2011 εμείς που βάζουμε τα ΤΟΠ υλικά μας βγαίνει κάπου 1,5ε το κομμάτι.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.