l2phile Οκτώβριος 30, 2011 #3021 Οκτώβριος 30, 2011 EΠίσης η τηγανιά γίνεται μόνο με κρασί.... Η τηγανιά της μητέρας μου γίνεται μόνο με ... λάδι Γκουρμεδιές δεν της έμαθε η γιαγιά στο χωριό.
Hydra Οκτώβριος 30, 2011 #3022 Οκτώβριος 30, 2011 Και μένα με λάδι την κάνει η γιαγιά μου,αλλά με κρασί είναι better (και λίγο πράσο μαζί)
dellman Οκτώβριος 30, 2011 #3023 Οκτώβριος 30, 2011 θες να μου πεις οτι δε έσβηνε το χοιρινο με κρασί γιατί η παραδοσιακή συνταγή αυτό λέει...και δε μιλάω για γκουρμεδιές μιλάω για γεύση...
billpeppas Οκτώβριος 30, 2011 #3026 Οκτώβριος 30, 2011 Μπριζολίτσες στα κάρβουνα συντροφιά ψημμένου ψωμιού, τηγ. πατάτων και χωρ. σαλάτας
l2phile Οκτώβριος 30, 2011 #3027 Οκτώβριος 30, 2011 θες να μου πεις οτι δε έσβηνε το χοιρινο με κρασί γιατί η παραδοσιακή συνταγή αυτό λέει...και δε μιλάω για γκουρμεδιές μιλάω για γεύση... Δεν είχαν να φάνε, θα έβαζαν και κρασί;
Nephiλiμ Οκτώβριος 30, 2011 #3028 Οκτώβριος 30, 2011 Μπριζολίτσες στα κάρβουνα συντροφιά ψημμένου ψωμιού, τηγ. πατάτων και χωρ. σαλάτας ΕΠΙΚΟΣ ΜΟΥΣΑΜΑΣ.
dimitris_s Οκτώβριος 30, 2011 #3029 Οκτώβριος 30, 2011 Φιλέτο κοτόπουλο με λευκή σως μανιταριών επινοημένη onthespot, the rest is obvious.
louis_gas Οκτώβριος 30, 2011 #3030 Οκτώβριος 30, 2011 Φιλέτο κοτόπουλο με λευκή σως μανιταριών επινοημένη onthespot, the rest is obvious. Οι πατατες εντυπωσιασαν πιο πολυ. Τηγανιτες ειναι? Γιατι φαινονται τοσο τελειες?
dimitris_s Οκτώβριος 30, 2011 #3031 Οκτώβριος 30, 2011 Οι πατατες εντυπωσιασαν πιο πολυ. Τηγανιτες ειναι? Γιατι φαινονται τοσο τελειες? Γιατί ήταν τέλειες Προτηγανισμένες είναι αλλά είναι άπαιχτες, πεντανόστιμες. Έχω κάνει και μόνος μου μια φορά, βγήκαν 3 φορές πιο νόστιμες απ' τις προτηγανισμένες, αλλά είχα χρησιμοποιήσει πατάτα κ. νευροκοπίου (τις αυθεντικές όχι τις βαφτισμένες απ' την αίγυπτο). Τις πατάτες δεν τις καθαρίζεις, αλλά τις πλένεις πολυ καλά με σφουγγάρι και σαπουνάδα. Θες αυτό για το κυματιστό. Φτιάχνεις μια απλή μαρινάρα με πιπέρια, λίγο ρίγανη etc, ελάχιστη μουστάρδα (προσωπική προτίμηση), περνάς τις πατάτες μέσα απ' τη μαρινάρα, και μετά τις περνάς από αλεύρι, και μετά σε καυτό λάδι. Πατάς και 2 μπριζόλες δίπλα και έγινες.
performer Οκτώβριος 31, 2011 #3032 Οκτώβριος 31, 2011 Κόβεις τις χοιρινές σε μικρά κομματάκια, τα πασαλείβεις με λάδι, ρίχνεις αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ό,τι άλλο μπαχάρι θέλεις και τα πετάς σε ένα τηγάνι (ή άλλο βαθύ σκεύος, εγώ χρησιμοποίησα γουόκ) που έχει κάψει λάδι. Τα αφήνεις και τα γυρνάς μέχρι να ψηθούν όλες οι μεριές. Όταν γίνουν, ρίχνεις ένα μπουκάλι μπύρας και λίγο νεράκι. Μπορείς να αντικαταστήσεις το νερό εντελώς με μπύρα αν προτιμάς πιο έντονη γεύση. Προσθέτεις ξανά αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, 2-3 φυλλαράκια δάφνη και βάζεις αν θέλεις κι έναν κύβο λαχανικών. Το αφήνεις να βράσει όλο το πράμα για κανά μισάωρο. Μη το αφήσεις να το πιει όλο το ζουμί γιατί δε θα χεις μετά να βάλεις στο ρύζι-πατάτες. Επίσης μη το αφήσεις να παραβράσει γιατί θα μαλακώσει πολύ το κρέας και θα ναι σαν το τρως βραστό. Αυτά!
dimitris_s Νοέμβριος 1, 2011 #3033 Νοέμβριος 1, 2011 Το κοτοπουλάκι είχε κάτσει ψυγείο ~2 μέρες βυθισμένο σε μαρινάρα ελαφρώς πικάντικης μουστάρδας, ελαιόλαδο, φρέσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, αλάτι, ρίγανη και λίγο θυμάρι. Φωτό δεν υπάρχει απ' το μετά γιατί το τσακίσαμε. Λουκάνικο απ' το χωριό μου στις Σέρρες, πατάτα κ. Νευροκοπίου ημιβρασμένη και τελειωμένη στο τηγάνι με κρεμμυδάκι. Χοιρινό με λάχανο (σημερινό) - άψογο βγήκε, κάτσε καλά. 2 πικάντικες πιπεριές για μια πολυ ελαφριά πικάντικη γεύση, ταιριάζει με -1 βαθμούς έξω που είχε όταν φαγώθηκε, από κρέατα χτύπησα 4 ψωμομένες πανσέτες με κόκκαλο, μερικά παϊδάκια (ribs), και 2 μεγάλα κομμάτια κόκκαλο (70κόκκαλο/30 κρέας) που είχαν μείνει στην κατάψυξη. Το κόκκαλο δίνει τρελή γεύση στο φαγητό. Σύνολο, 2.3kg χοιρινό, και 2.2kg λάχανο, epic greek time με τη φέτα αφιερωμένη στον astrolab ... αντί να κάτσω να σκεφτώ πως θα βγει η λούπα στο build, κάθομαι και μαγειρεύω o kalamas, μου φαίνεται θα τελειώσω το μηχάνημα όταν βγουν οι Ivy...
dunkel_Stern Νοέμβριος 1, 2011 #3034 Νοέμβριος 1, 2011 Ham steak τι ακριβώς είναι και πως μπορεί να το ζητήσει κανεις?
Nephiλiμ Νοέμβριος 1, 2011 #3035 Νοέμβριος 1, 2011 Δημητρη σε χουν παρει πρεφα τι νοικοκυρης εισαι εκει στη Βουλγαρια?
dimitris_s Νοέμβριος 1, 2011 #3036 Νοέμβριος 1, 2011 Δημητρη σε χουν παρει πρεφα τι νοικοκυρης εισαι εκει στη Βουλγαρια? Γιατί το λες ρε μαν;
sstav Νοέμβριος 3, 2011 #3038 Νοέμβριος 3, 2011 επιτέλους και κάτι που δεν βαράνε οι χοληστερίνες και τριγλυκερίδια κόκκινο...
deninho Νοέμβριος 3, 2011 #3039 Νοέμβριος 3, 2011 [MENTION=12156]Lakisss[/MENTION] πάει χάλασες κι εσύ
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.