Lakisss Ιανουάριος 15, 2012 #3301 Ιανουάριος 15, 2012 Γιατι δεν πας σε καμια σεφ εκπομπη στην τιβι? που να κόβεις το κοτόπουλο με το dremel τώρα...
filthy_dwarf Ιανουάριος 15, 2012 #3302 Ιανουάριος 15, 2012 δεν θέλει ώρα ρε παιδιά το μαγείρεμα απαραίτητα. Στο Wok κάνω κοτόπουλο με λαχανικά μεσα σε 20 λεπτά όλα μαζί. Καθάρισμα ψήσιμο.
Κοπρίτης Ιανουάριος 15, 2012 #3303 Ιανουάριος 15, 2012 @Κοπρίτης : Πόση ώρα σου πήρε να τα κάνεις αυτά; Αλήθεια όχι @@διες "το πολύ 10 λεπτά παιδιά" (από την στιγμή που βγάζεις τα υλικά από το ψυγείο, μέχρι να τα σερβίρεις στο τραπέζι)10-15 λεπτα, δεν θελει πολυ ειλικρινα.οσο θελουν περιπου τα ντοματινια να μαριναριστουν με το αλατοπιπερο, λαδακι, μπαλσαμικο και λιγο βασιλικοπαραλληλα εσυ ψηνεις τα ψωμακια σουγια τις μπρουσκετες στη φρυγανιερα, για το ψωμοτυρι τα ροδιζω στο τηγανι με λιγο λαδακιε και κοβεις και τα υπολοιπα υλικα σου και προσθετεις κατα βουλησηαπλα δεν τα πετας στο πιατο αλλα τα τοποθετεις ετσι ωστε να φχαριστιεται και το ματι
dellman Ιανουάριος 15, 2012 #3304 Ιανουάριος 15, 2012 επισης το ψωμάκι στο γκριλ γίνεται πολύ καλό ...Αν έχεις καλό λάδι ελαιόλαδο όχι βαλβολίνες... με ρίγανη και λεμονάκι και λίγη κρητική γραβιερά και είσαι έτοιμος παραπάνω από 3 λεπτά δε θες
l2phile Ιανουάριος 15, 2012 #3305 Ιανουάριος 15, 2012 Να τος ο ψεύτης. Το γκριλ σου είναι έτοιμο και ζεσταίνει το ψωμί σε τρία λεπτά;
dellman Ιανουάριος 15, 2012 #3306 Ιανουάριος 15, 2012 ναι ρε ποσο νομίζεις θεςεξαρτάται πόσο δυνατή κουζίνα έχεις...και επίσης αν έχεις ρομποτάκι είναι ακόμα πιο εύκολαοπότε κατέβεις έλα να σου κανω live demo σε ότι φαγητό θες
PetrosD Ιανουάριος 15, 2012 #3307 Ιανουάριος 15, 2012 10-15 λεπτα, δεν θελει πολυ ειλικρινα.Ναι αλλά πού ξέρεις όλα αυτά τα κόλπα; Έχεις βιβλίο με συνταγές; Τα βρίσκεις online; Τα σκέφτεσαι μόνος σου;
Κοπρίτης Ιανουάριος 16, 2012 #3308 Ιανουάριος 16, 2012 Ναι αλλά πού ξέρεις όλα αυτά τα κόλπα; Έχεις βιβλίο με συνταγές; Τα βρίσκεις online; Τα σκέφτεσαι μόνος σου;λιγο απ'ολα βρε...μαγειρευοντας γενικα, αποκτας καποιες βασικες γνωσεις διαχειρισης υλικωνκαι μαθαινεις καποιους καλους συνδυασμους αυτωνμε την πραξη, παθαινεις, μαθαινεις, βλεπεις τι σου αρεσει και σιγα σιγα εχεις μερικα στανταρακια που τα φτιαχνεις ευκολα κι ετσι οπως σ'αρεσουν,απο ενα σημειο και μετα εχεις τα απαραιτητα να ξεκινησεις να αυτοσχεδιαζεις οποτε θελησειςε ολο και καποια εκπομπη θα δεις και θα παρεις καμια πιο πρωτοτυπη ιδεαολο και καποιο φαγητο θα δοκιμασεις καπου και θα μπεις στη διαδικασια να προσπαθησει να το φτιαξεις και μονος σουσιγουρα καποια στιγμη θα προσπαθησεις να "αμφισβητησεις" τις κλασσικες συνταγες της μαμας/γιαγιας και να τις φερεις στα δικα σου γουστακι ετσι, σταδιακα αποκτας μια εξοικειωση και μια εμπειριαοχι μονο με τα ιδια τα φαγητα αλλα και με τον τροπο παρασκευης τους, τα εργαλεια σουκαι φυσικα τον χρονο, και το πως να τον οργανωνεις ωστε στα νεκρα διαστηματα να μην καθεσαι απραγοςκαι παει λεγοντας.Εδω που τα λεμε, δεν νομιζω οτι ειμαι καταλληλος ανθρωπος να σου πω περι μαγειρικηςκαποιος που ενδεχομενως να το εχει σπουδασει μπορει να σου εξηγησει πιο σωστα τη διαδικασια πιστευωοπως επισης θα μπορει να σου πει το ποσο τεραστια διαφορα εχει η απλη χομπιστικη μαγειρικη μαςαπο την πιεση, τους χρονους και τις απαιτησεις μιας επαγγελματικης κουζινας
dellman Ιανουάριος 16, 2012 #3309 Ιανουάριος 16, 2012 η επαγγελματική κουζινα στηρίζεται στην προετοιμασία των υλικών, δηλαδή στο νεκρό χρόνο που ουσιαστικά δεν υπάρχει ετοιμάζεις τα υλικά για τα πιάτα σου. Τα πιάτα αν έχεις έτοιμα τα υλικά έχουν αυστηρό χρόνο προετοιμασίας για να βγουν σωστά και στην ώρα τους.¨Οσον αφορά αυτό που ρωτάς Πέτρο βασικά είναι να έχεις γευσιγνωσία και αίσθηση συνδιασμών έτσι ώστε να μπορείς να πειραματίζεσαι. Πάνω από όλα όμως η μαγειρική θέλει μεράκι και ψυχή .... Το κάθε πιάτο αποτυπώνει κάτι από σένα και όχι μόνο οπτικά αλλά και γευστικά αλλά και ψυχικά...
felix Ιανουάριος 16, 2012 #3310 Ιανουάριος 16, 2012 ...να συμπληρώσω ότι χρειάζεται και φαντασία (στα πλαίσια της ανεκτής γεύσης πάντα)
filthy_dwarf Ιανουάριος 18, 2012 #3311 Ιανουάριος 18, 2012 Ήρθε ο ατμομάγειρας και πρώτο φαγητό έκανα φρέσκο σολομό με λαχανικά. Στο ράφι του σολομού έβαλα μαϊντανό και 2 φύλλα δάφνης και στο ράφι με τα λαχανικά 2 φέτες λεμόνι.Ο σολομός μου πήρε 25 λεπτά στο πάνω ράφι (400γρ) που είναι ποιο αργό και 30 τα λαχανικά που ήταν μπόλικα. γεμίσανε το μπολ.Το ζουμί που μαζεύτηκε στο λεκανάκι το έκανα λαδολέμονο μαζί με μουστάρδα και το έβαλα στα λαχανικά και στο σολομό. Βγήκε πάρα πολύ νόστιμο
Dolly Ιανουάριος 18, 2012 #3312 Ιανουάριος 18, 2012 Ωραίος ρε νάνε! Είμαι και εγώ να παίρνω steamer μέσα στην βδομάδα.Για σολομό και φούστη είναι οτι πρέπει μαζί με συνοδευτική βοσκή!!
astrolabos Ιανουάριος 18, 2012 #3313 Ιανουάριος 18, 2012 Κόψτε τους υδρογονάνθρακες και αφήστε τους ατμούς ;p
filthy_dwarf Ιανουάριος 18, 2012 #3314 Ιανουάριος 18, 2012 Κόψτε τους υδρογονάνθρακες και αφήστε τους ατμούς ;pέχουνε κοπεί αυτοί. Επίσης μακαρόνια; what is that?
Dolly Ιανουάριος 18, 2012 #3315 Ιανουάριος 18, 2012 Aν κάνεις αερόβια δεν γίνεται να μην φας μακαρίνι/ρύζι μαύρο... Εγώ που παω για half marathon αν δεν φαω θα πεσω κατω Ανάλογα τι κάνεις θέλεις τους υδρογοναθρακες... Tα πάντα με μέτρο!
filthy_dwarf Ιανουάριος 18, 2012 #3318 Ιανουάριος 18, 2012 παίρνω υδατάνθρακες αλλά σε άλλη μορφή. στο πρωινό και στο ενδιάμεσο τοστάκι
Wizard! Ιανουάριος 21, 2012 #3319 Ιανουάριος 21, 2012 [MENTION=14904]filthy_dwarf[/MENTION] χρειάζομαι τα φώτα σου! Όσες φορές έχω κατέβει Κρήτη, έχω φάει σε ταβερνάκι, "ΣΤΑΚΑ". Πήγα τις προάλλες σε ένα κρητικό στην Αθήνα και μου έδωσαν "αθόγαλο" και "στακοβούτυρο". Μου είπαν να τα κάνω στο τηγάνι με λίγο αλεύρι για να δέσει. Μου βγήγε μια βλακεία... Αυτό που έχω φάει κάτω, είναι σα λιωμένο τυρί. Αυτό που έφτιαξα είναι ένα ζουμί με γεύση χώμα... Πως φτιάχνω ΣΤΑΚΑ;;;;
dellman Ιανουάριος 21, 2012 #3320 Ιανουάριος 21, 2012 οτι να ναι όμως τσίπα θεςΚρήτη:γαστρονομικός περίπλους: Τσίπα – στάκα – στακοβούτυρο
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.