Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

δε με νοιαζει τι λετε, ηταν τελειο. [MENTION=4655]racer[/MENTION] [MENTION=400]astrolabos[/MENTION] απο την αφρατουλα ειναι στην υπαπαντη..

πηγαιντε να τεσταρετε κι εσεις..

και το εχω πει ποσες φορες..δε με νοιαζει η ποσοτητα αλλα η ποιοτητα.

Link to comment
Share on other sites

μολις εφαγα το πιο νοστιμο burger.

μπιφτεκι,μπεικον,πατατα,ντοματα,τυρι,κετσαπ,μπυσταρδα..(αν με παρει χαμπαρι η μανα μ την εβαψα νηστευουν σημερα...)η φαση ειναι οτι ο τυπος το εφτιαξε εκεινη την ωρα και το εψησε απο ωμο.

pics later

Και μενα μου λεει η αδερφη μου που μιλησε με τη μανα μου οτι σημερα ειναι νυστια. Τα μπιφτεκια ομως ειχαν βγει ηδη απο την καταψηξη....

Btw πολυ μπιφτεκι σημερα το λαμπ..

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Δεν είπα ότι δεν έχει ποιότητα ή ότι είναι μικρό (που είναι) αλλά έχει τα μαύρα του τα χάλια εμφανησιακά.

το ψωμάκι θα συμφωνήσω πως το ρίχνει εμφανισιακά. γευστικά όλα τέλεια.

και δεν είναι μικρο, ο φακός και έτσι όπως το έβγαλα(δε κρατιόμουν) φταίνε.

Link to comment
Share on other sites

το fb το λέει φεισμπούκ..πιο lab μου λες εσύ τώρα..

DSC_1572.jpg

DSC_1579.jpg

Ήσουν μικρός αλλά κάποτε ο daffys έφτιαχνε κάτι μπιφτέκια κάτσε καλά. Διπλάσιο μέγεθος από αυτό που δείχνεις και είχε γεύση κρέατος. Μέχρι το 2000 που σπούδαζα ήταν η κορυφαία επιλογή για βρώμικο στη Καλαμάτα. Μετά πλακώσανε πολλοί, και αναγκάστηκε και έριξε τη ποιότητα και κατάληξε και αυτός σαν τους άλλους.

Link to comment
Share on other sites

το ψωμάκι θα συμφωνήσω πως το ρίχνει εμφανισιακά. γευστικά όλα τέλεια.

και δεν είναι μικρο, ο φακός και έτσι όπως το έβγαλα(δε κρατιόμουν) φταίνε.

Α, ναι. Είπαμε δεν ξέρεις να τραβάς φωτογραφίες!

μια φορα μπηκα daffy καπου 8 χρονων..παραγγελνω και καθως το φτιαχνε πιανει τα @@ του..σηκωθηκα και εφυγα..

LOL!:hehe:

Link to comment
Share on other sites

Τα άγρια κεφαλόπουλα που ψαρεύονται σε καθαρά νερά είναι νόστιμα ψάρια. Για μένα είναι νοστιμότερα από την καλλιεργημένη τσιπούρα και συγκρίνονται με το λαβράκι, αν και ανάλογα με τα γούστα δεν έχουν την ίδια ευελιξία στο μαγείρεμα. Θέλει προσοχή να αφαιρέσεις επιμελώς τα σκληρά λέπια τους και την κοιλιά, που μυρίζει λίγο περισσότερο από ότι σε άλλα ψάρια. Το γνωστό κόλπο με τη φέτα λεμόνι πιάνει και εδώ, αν τα κάνεις ψητά. Πάντως, κάνουν και νόστιμη σούπα.

Έχε υπόψη ότι κεφαλόπουλα μαζεύονται σε ψαρότοπους με μεγάλους λάβρακες, υποθέτω γιατί ψάχνουν και πιπιλάνε τα υπολείμματα από το κυνήγι. Αλήθεια, πώς λογαριάζετε να ψαρέψετε; Ψαροτούφεκο ή επιφάνεια;

Επιφανεια, με πολυαγκιστρο κτλπ. Το μερος παντως ειναι πεντακαθαρο ( Ναξος ) οποτε και τα κεφαλοπουλα θα ειναι καθαρα πιστευω.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα κεφαλοκυνηγέ!!!

Λοιπόν μην ακούς "παραμύθια", ότι ψάρι και να φας που έχει βοσκήσει σε μολυσμένα νερά , είναι μολυσμένο (άμεσα ή έμμεσα), απλά στον κέφαλο θα το καταλάβεις πιο εύκολα και δεν θα τον φάς!!

Ξεκινάμε λοιπόν από τα νερά, καθαρά (παραλίες , γραφικά λιμανάκια, εκβολές ποταμών, κλπ, δηλ μην πάς στον Πειραιά να ψαρέψεις), αλλά φαντάζομαι ο φίλος σου που σε ψήνει να ασχοληθήτε κάτι παραπάνω θα ξέρει.

Αλλά να συμβάλω και εγώ λίγο:

Ψάρεμα επιφανείας από ακτή με καλάμια και μηχανάκια, ή με "ρόδες" και πεταχτάρια, περίπου το ίδιο είναι με τα καλάμια να υπερτερούν.

Ψάρεμα διασκεδαστικό και με συνεχή οπτική "ανάδραση" (βλέπεις τα ψάρια που πάνε και τρώνε).

Μέθοδος, συνήθως πολυάγκιστρο και για τους περιπετειώδεις με σαρδέλα πατωτά ή και στα μισόνερα σε όχι βαθειά κομμάτια.

Η σύληψη του ψαριού επισοδειακή, το παλεύει και ξέρει καλά τι κάνει, γιατί το ψάρι τσιμπολογάει και συνήθως πιάνεται "ξώφαλτσα" οπότε τραβώντας αν δεν κάνεις τους χειρισμούς που πρέπει , σχίζεται το χείλος του και μην το είδατε, και αυτό και το υπόλοιπο κοπάδι!!!

Πολλλές φορές τα μικρά -πάνω στο χαμό που γίνεται - πιάνονται στο πολυάγκιστρο απ' όπουδήποτε, τα μεγάλα πιάνονται συνήθως από το στόμα.

Όταν το πιάσεις το διατηρείς σε δυχτιωτό καλάθι στη θάλασσα, και αν εχεις χρόνο το καθαρίζεις _έντερα σε αυτήν- αλλά όχι εκεί που ψαρεύεις.

Η γεύση του είναι γλυκειά, το κρέας του πολύ μαλακό και λευκό, τα μικρά τηγανιτά είναι πολύ νόστιμα και χωρίς πολλά κόκαλα.

Τα καλά όμως είναι τα μεγαλούτσικα (από 300 γρ και πάνω) τα οποία μπορούν να γίνουν στο φούρνο, η στη σκαρα.

Τα μεγαλύτερα (γιατί άμα πετύχεις μεγάλο μπορεί να είναι τερατάκι -"μπάφα")σίγουρα στο φούρνο.

Τρόπος μαγειρέματος, ότι σου τραβάει η όρεξη, δεν είναι κατώτερο από τα άλλα ψάρια, αλλά για το συγκεκριμένο ψάρι, ένα είναι το μαγείρεμα που το αναδεικνύει και σε κάνει και λές "Τι έχανα τόσο καιρό!!!"

Κέφαλοι "στιφάδο" με σταφίδες!

Στο φούρνο με αλατοπίπερο λαδάκι κρεμύδια πολλά, κομμένα σε ροδέλες και μια χούφτα σταφίδες -άμα βρείς μαύρες χωρίς κουκούτσι είναι τέλειες, αν όχι και σουλτανίνα μας κάνει μια χαρά- (άμα θες και λίγο ντοματούλα δεν κάνει κακό), λίγο μαιντανό στο τελείωμα. (Κάποιοι βάζουν και ένα δυο φύλα δάφνη)

Το ψάρι ψήνεται και μελώνει, είναι απο φυσικού του γλυκό και η σταφίδα το αναδυκνείει ακόμα περισότερο αυτό, με έναν ιδαίτερο τρόπο που κάνει το φαγητό απίστευτα νόστιμο.

Πρόσεξε τα κρεμύδια στο ψήσιμο να έρχονται στην επιφάνεια για να "καραμελώσουν" και αυτά !

Και καλό είναι να μην έχει πολλά νερά, είναι προτιμότερο να συμπληρώσεις στο ψήσιμο λίγο ζεστό νερό παρά να σου βγεί "σούπα", είναι σημαντικό η σάλτσα να είναι δεμένη και όχι νερομπούλα!

Μετά το ψήσιμο, το αφήνεις να καταστέσει για λίγη ώρα και μετά:

Δροσερό κρασάκι σαλάτα και καλή διασκέδαση!!!!

Δοκίμασέ το και από εκεί και περα οι πειραματισμοί είναι αρκετοί:

Μπορείς να ρίξεις και λίγο μπαχάρι, και -προσωπικά- μ' αρέσει να το κάνω λιγο πιο επιθετικό -στο πιάτο μου- με κανα΄δυο σταγόνες ταμπάσκο.

Άντε καλή χώνεψη!!!:dance3:

Ευχαριστω πολυ για το χρονο σου. Να εισαι καλα.

Link to comment
Share on other sites

μολις εφαγα το πιο νοστιμο burger.

μπιφτεκι,μπεικον,πατατα,ντοματα,τυρι,κετσαπ,μπυσταρδα..(αν με παρει χαμπαρι η μανα μ την εβαψα νηστευουν σημερα...)η φαση ειναι οτι ο τυπος το εφτιαξε εκεινη την ωρα και το εψησε απο ωμο.

pics later

Ας ειναι η μονη σου αμαρτια αυτη...και μην φοβασαι.

Link to comment
Share on other sites

έχουν μπει ωραία πιάτα εδώ, αλλά και ωραία "βρωμικα" το συγκεκριμένο δεν είναι ένα από αυτά :p:p:p:p

Μπορεί από εμφάνιση να ήμουν ο πρώτος που το έκραξα, αλλά αν είχα τώρα ένα εδώ, θα το ξέσκιζα!

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.