Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

Νομίζω δεν υπάρχει πιο κατάλληλη στιγμή για home made αλλαντικό.

Kudos [MENTION=400]astrolabos[/MENTION] για την συνταγή.

Αρχικά ένα φιλέτο στήθος γαλοπούλας κομμένο κατα μήκος. Προσθέτουμε μπόλικο χοντρό αλάτι, πιπέρι, ρίγανη (optional) και μέλι. Τυλίγουμε σφικτά σε μεμβράνη και πάει στο ψυγείο για 48 ώρες περικαλώ.

Καλό είναι να το γυρίσετε μια δυο φορές το κάθε φιλέτο. Επίσης θα βγάλουν υγρά οπότε έχετε το νου σας μην κάνετε το ψυγείο @#%@%

p9120676-9790.jpg

p9120677-9791.jpg

Μετά απο 2 μέρες τα βγάζουμε απο το ψυγείο και τα βουτάμε σε νερό ~1.5-2 ώρες ανάλογα πόσο αλμυρό το θέλουμε. Εγώ το άφησα 1.5 ώρα

Μετά ξανατυλίγουμε σε ζελατίνα, βράζουμε νερό και αφού βράσει τα πετάμε μέσα για 10 λεπτά (αν κάνετε στήθος κότας 5 λεπτά αρκούν). Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά βρασίματος κλείνετε τη κουζίνα και τα αφήνετε άλλη μία ώρα.

p9140693-9793.jpg

p9140691-9792.jpg

p9140695-9794.jpg

p9140697-9795.jpg

p9140700-9796.jpg

και η ώρα της δοκιμής. Βγήκε πάααααρα πολύ καλό.

Την επόμενη φορά θα στρώσω θυμάρι στο φούρνο επάνω τα φιλέτα και αργό ρόδισμα :D

p9140702-9797.jpg

p9140705-9798.jpg

p9140709-9799.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αγάπη το μεσαίο πιάτο (που μου κλείνει το τραγανό του το "ματάκι"), το έχεις φτιάξει με μυζήθρα? και το 'κανες γλυκό η αλμυρό?

Να βάλω ένα Αααχχχχ!!!!!:T:

Αντώνη μπορείς εσύ να κάνεις το γυφτάκι, και όχι την γάτα του μόνο!!!:sarcastic:

Link to comment
Share on other sites

Το φαγητό αυτό μου αρέσει πάρα πολύ και δεν έχασα την ευκαιρία να το μοιραστώ μαζί σας!

Δυο χταπόδια (περίπου 2 κιλά σκάρτα και τα δυο μαζί), κόψιμο τα πλοκάμια και κουκούλες και καλό πλύσιμο, και μετά στην κατσαρόλα:

XK_01_DSCN9623-large_zpsf7dc3965.jpg XK_04_DSCN9627-large_zpsb5adab6d.jpg

Ρίχνουμε αρκετό κόκκινο κρασί, για να κολυμπήσουν τα πλοκάμια, και το βράζουμε:

XK_05_DSCN9634-large_zps3fbe783a.jpg XK_06_DSCN9650-large_zps0d15fbef.jpg

Προσέχουμε να προσθέσουμε μετά από λίγο και άλλο κρασί και δυο κουταλιές απλό ξύδι από κρασί και συνεχίζουμε το βράσιμο, αφού προσθέσουμε λίγο ρίγανη αρκετό πιπέρι, και μια κουταλιά μουστάρδα!

XK_07_DSCN9653-large_zps1872882c.jpg XK_08_DSCN9667-large_zps53cf349d.jpg

Ώρα να βάλουμε και λίγο λάδι στο φαγάκι μας και αφού βράσει ακόμα κάνα τέταρτο το αφήνουμε να ξεκουραστεί!

XK_10_DSCN9676-large_zps20ce4954.jpg

Η συγκεκριμένη ξεκούραση στο δικό μας χταποδάκι ήταν δυο μέρες μέσα στο ψυγείο!

Ο προγραμματισμός του φαγητού έτσι κατέληξε, και τελικά ήταν για καλό! ! !

Και το λέω αυτό γιατί το χταπόδι μαριναρίστηκε τόσο καλά στο ζουμί του που «έλιωσε» !

Ας συνεχίσουμε όμως το φαγητό μας.

Η κατσαρόλα από το ψυγείο στο μάτι για ζέσταμα, να πάρει μια βράση και μετά βγάζουμε το χταπόδι και το κόβουμε μπουκιές!

XK_09_DSCN9672-large_zps9a1e8b5a.jpg XK_12_9704-large_zpsde2fdd7a.jpg

Στο ζουμί που υπάρχει στην κατσαρόλα ρίχνουμε μακαρονάκι κοφτό και προσθέτουμε ζεστό νερό στην πορεία αν χρειαστεί, έτσι ώστε το μακαρονάκι να βράσει χωρίς να γίνει σούπα!

Όταν κοντέψει να είναι έτοιμο, προσθέτουμε και το κομμένο χταπόδι (που ήταν «γλύκισμα»! ! ! :p)

XK_13_9706-large_zps34e16d28.jpg XK_14_9709-large_zps7a5e0b04.jpg

Απαλό ανακάτεμα , μια βράση ακόμα, και σερβίρισμα:

XK_15_9711-large_zps7bc565c3.jpg XK_16_9727-large_zpsa49f0ccb.jpg

Ε, από εκεί και πέρα ο καθένας προσθέτει ότι θέλει, εγώ έβαλα πιπέρι γιατί του ταιριάζει πολύ!

XK_17_9732-large_zpsf1cc58ab.jpg

Και καλή μας όρεξη! ! !

XK_18_9735-large_zps0d8e216e.jpg

Υ.Γ. Παιδιά φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι έχετε φάει αυτό το φαγητό, όσοι δεν το έχετε κάνει , δοκιμάστε το, είναι καταπληκτικό το πως έχει τόσο πλούσια γεύση με τόσο "απλά" συστατικά! :)

Άντε καλή εβδομάδα!

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.