Jump to contentΠαρουσίαση του CoolerMaster Cosmos RC-1000 (56k Stay Out!)


Recommended Posts

3pf6ndt2zwmxsq30qb9z.jpeg :p

Coolermaster Cosmos RC-1000 Review

vy6t6g5nwkbjwc0a9ur2.jpeg

1- Hands-On Foreword

Η Coolermaster είναι μια ιδιαίτερα ευυπόληπτη εταιρία στον χώρο των PC Chassis, όπως άλλωστε υποδηλώνουν ποιοτικές υλοποιήσεις της εταιρίας πχ το γνωστό σε όλους ( πιστεύω) Stacker.

Σήμερα θα κοιτάξουμε την πιο πρόσφατη πρόταση της εταιρίας, το περιβόητο CoolerMaster Cosmos που μας έστειλε στο alexisLabs™ η Coolermaster. :whistling

2 - Πακέτάρισμα

z50l2yygmhr3jll99w1m.jpeg

Ερχεται σε ένα σχετικά τεράστιο κουτί. Λογικό για το θηρίο που περιέχει. Μέσα προστατεύεται από γρατζουνιές με ζελατίνα ενώ 2 φελιζολ το κρατάνε για να μην κουνιέται κατα τη μεταφορά.

Σε γενικές γραμμές η συσκευασία είναι καλή αν και θα περίμενα να προστατεύεται κάπως καλύτερα για να πω την αλήθεια.

* Μικρή Συμβουλή: Εάν σέβαιστε τη μέση σας ΜΗΝ πάτε να το αγοράσετε μόνος σας!!!! Το κουτί ζυγίζει 18 κιλά(!)

Αν παρόλα αυτα αγνοήσετε τη συμβουλη μου η καλύτερη λυση στο προβλημα σας είναι ξανθιά και προέρχεται απο βόρειες χώρες... ( για μασαζ βρε :p)

3 - First Look

Καταρχάς να πούμε ότι εμφανισικά το design του κουτιού είναι απο εξαρτάται καθαρά από το γούστο του καθενός. Προσωπικά εγώ το βρίσκω πολύ εντυπωσιακό, επιβλητικό και καθαρά ξεχωρίζει απο τα κουτιά που έχω δει μέχρι τώρα χωρις καν να κάνει χρηση παραθύρων, φωτών κτλ.

Ας περάσουμε στα του exterior όμως...

3α - Front I/O Panel

Η πάνω μπροστά όψη του Coolermaster Cosmos αποτελείται απο ένα I/O panel όπου και βρίσκονται τα πλήκτρα On/Off και Reset , Activity Leds για Λειτουργία και Σκληρό δίσκο, 4 USB 2.0 ports, firewire port. Επίσης για πρώτη φορά βλέπουμε την ύπαρξη eSATA port σε τέτοια θέση πράγμα εξαιρετικά βολικό στην περίπτωση που έχουμε φορητο δισκο με eSATA και δεν θέλουμε να σκυβουμε καθε τρεις και λίγο πίσω στην Αβυσσο (όπως εγώ:) )

Α να μην ξεχασω και τα jacks για μικρόφωνο και ακουστικά που εχουν γίνει καραμέλα πλέον σε όλα τα κουτιά...:p

0v1rayshwotsbq3rz7yv.jpeg

Τα παραπάνω πλήκτρα δοκιμάστηκαν εξουθενωτικά με την παγκοσμίως αναγνωρισμένη μέθοδο ABT( aka ΑlexiButtonTest ) και μπορώ να πω οτι απλά κανεις τα αισθάνεται σωστά. Δεν είναι ούτε πολύ σκληρα ούτε πολύ μαλακά. Ακριβώς όπως πρέπει.

Να σημειωθεί επίσης ότι η διάταξη αυτή του πάνω I/O panel είναι πολύ χρήσιμη στην περίπτωση που το PC τοποθετηθεί κάτω απο γραφείο. ( άμεση προσβαση σε όλα τα βασικά πλήκτρα και ports)

3β - Μπροστινή Όψη.

Η μπροστινή όψη του κουτιου, όπως πολλοί θα έχετε ήδη μαντέψει είναι πόρτα.

6sk9fv6k3zc0kh2ibe51.jpeg

Ανοίγει από την μάνα του απο αριστερά προς τα δεξιά, αλλά αυτό αλλάζει πανεύκολα. Συγκρατείται στη θέση μαγνητικά και είναι απο αλουμίνιο και πλαστικό.

Να πω μόνο ότι το πλαστικό της πόρτας είναι κάπωςς επιρρεπές στις δαχτυλιές και δεν το βλεπω να αντέχει και τρελά στις γρατζουνιές.

Με ανοιχτή την πόρτα διακρίνουμε τα 5 5.25" bays εκ των οποίων ένα είναι ειδικά διαμορφωμένο να πέρνει 3,5" συσκευές. Η Coolermaster προτείνει να μην τοποθετείται σε εκείνο το bay συσκευή μεγαλύτερη των 3.5" αλλα θα αναφερθούμε σε αυτό αργότερα.

Τα bays κρύβονται από διάτρητα προστατευτικά τα οπόια έχουν πάνω σιτα για να εμποδίζεται η εισοδος της σκόνης. Αφαιρουνται πανέυκολα.

7lobvuwazugrjb5pmyak.jpeg

3γ - Πλαινά.

Τα πλαινά είναι από αλουμίνιο και φέρουν διακριτικά στο κάτω αριστερό άκρο το όνομα της CoolerMaster.

u1zkw6o7x6hhddyrqxsi.jpeg

3δ - Από πίσω....

7v0v25edsmusxi51vl5i.jpeg

Καταρχάς το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς είναι οι Pre-Drilled τρύπες στο σασί για WaterCooling. Ενδιαφέρον χαρακτηριστικό αφού ουσιαστικά γλυτώνουμε την θυσία μιας Extension Slot για να περάσουν οι αντιστοιχες σωληνώσεις. Οι τρύπες αυτές άνετα αντέχουν "διασωλήνωση" μέχρι 1/2".

Επίσης αίσθηση προκαλλόυν η τοποθέτηση του τροφοδοτικού στον πάτο του κουτιού(αλα Lian Li) αλλά και τα δυο άσπρα "διακοπτάκια" εκατέρωθεν της πίσω όψης. Θα αναφερθούμε σε αυτά λιαν συντόμως :)

Και έτσι καλύψαμε το εξωτερικό του Κόσμου. Καιρός πλεόν για μια βουτια στο εσωτερικό του.

4 - In the Belly Of The Beast

Εδώ αρχίζει το ζουμί. Θυμάστε τα δυο διακοπτάκια στα οποια αναφέρθηκα πριν λίγο; Στην ουσία αποτελουν διακόπτες με τους ανοίγουν τα πλαινά του κουτιού. Τραβώντας τον ένα απο τους δύο πάνω ....

89ganenj9ua2ohger22r.jpeg

z5bzsstzzdvk34ebqax6.jpeg

Το πλαινό πέφτει αλλά μέχρι ένα σημείο περιμένωντας μας να το ανασηκώσουμε για να ελυθερωθεί. Πολυ πρακτικό και το κυριότερο; Όχι Βιδες!!

Ιδού λοιπόν το εσωτερικό του Κόσμου...

evt46ixhowcc7dfob4wl.jpeg

’μεσως την προσοχή πιάνει ο ηχομονωτικός αφρός στην πόρτα. Είναι υψηλής ποιότητας ηχομονώτικός αφρός που κατα την CM τιμα τις αρχες στις οποίες είναι βασιμένο το κουτί: "Performance Meets Silence"

Η CM ισχυρίζεται ότι το κουτί της αξιοποιεί το φαινόμενο της Αρνητικής Πίεσης για την δημιουργία ισχυρού Airflow στο εσωτερικό και την ψυξη των εξαρτημάτων.

Εκείνη η γκουμούτσα πλαστικού που φαίνεται να φράσει την είσοδο μας στο κουτι είναι μια "αεροσηραγγα" η οποία χρησιμοποιείται προαιρετικά και κατα τον κατασκευαστή βελτιώνει την ψύξη των high end καρτών γραφικών. Kαταληγει σε μια έξοδο στο πίσω μέρος του κουτιόυ.

Αφαιρώντας την έχουμε μπροστά μας την καρδιά του κουτιού.

cg117oxgkhm6j41mntjk.jpeg

Λοιποοοον...

Το κουτί "αερίζεται" stock από συνολικά 4 ανεμιστήρες ολοι της Coolermaster εκ των οπόιων:

2Χ 120mm, 1200rpm 17dbA ( Top Exhaust Fans) -> Εικονα 1.1

1X120mm,1200rmp 17dbA (Rear Exhaust Fan) -> Εικόνα 1.1

1X120mm, 1200rpm, 17dbA ( Bottom Intake fan) -> κατευθυνόμενος. Εικόνα 1.2

qs3xf8crjbdm55cy9r60.jpeg

Εικόνα 1.1

jh4azdhw9ip9ili0t3lk.jpeg

Εικόνα 1.2

Στην εικόνα 1.2 παρατηρούμε επίσης και την τοπόθέτηση του τροφοδοτικού στον πάτο του κουτιού τελείως απομωνομένο απο το aiflow του κουτιού. Το τροφοδοτικό τραβάει αέρα απο το πάτωμα ( εξου και ο λόγος για τον οποιο το κουτι ειναι υπερυψωμενο) και το διοχετεύει στο πίσω μέρος. Επίσης πατάει πάνω καουτσου για την μειωση κραδασμών και ασφαλώς του θορύβου.

lezjt3xk9u7boo7wfybn.jpeg

Για μας τους τεμπέληδες που βαριόμαστε να πιάνουμε ξεσκονόπανο, η CM, σε κάθε Intake έχει ενσωματώσει φιλτρα ( σίτες για τα κουνουπια θα τις έλεγα εγω...) που υποτίθεται μπλοκάρουν τη σκόνη. Αντε να δούμε αν θα το αποφύγουμε το χαμαλίκι...

Ένα επίσης ιδιέταιρο χαρακτηρίστικό του κουτιού είναι ότι υποστηρίζει έως 6 σκληρούς δίσκους οι οποίοι μπαίνουν σε ειδικές "θήκες" από αλουμίνιο.Οι δίσκοι πατάνε πάνω σε πλαστικά pads για μείωση των κραδασμών, άρα και του θορύβου.

u7p9m2pfop5co7ke6sh7.jpeg

Επίσης υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης ανεμιστήρα πάνω απο τους δίσκους , θυσιάζοντας όμως το bay 3.5". Αυτό πιστευω είναι ένα κατασκευαστικό λάθος, αλλα ευτυχώς απο τα λίγα που δαθέτει.

Οι διάφορες συσκευές κουμπώνουν στα 5,25" bays με ένα screwless design που μπορω να πω ασφαλέστατα ότι είναι το πιο καλό που έχω δει.

2t62hu7qzqeosrh9v198.jpeg

Αφού κουμπώσει το drive με το πάτημα ενός κουμπιού δεν πάει πουθενά! Δεν ξέρω όμως αν το συστημα αυτό υποστηρίζει όλα τα drive που κυκλοφορουν ( αν και θα πρεπε).

Απο την άλλη πλευρα του σασί βλέπουμε τις διάφορες ευκολίες που μας παρέχει για να κάνουμε όσο το δυνατον καλύτερο cable routing. Αλλωστε αυτό επηρεάζει τόσο το airflow, αλλα και την ομορφιά του συστήματος.

zmypmwoyb2s9f682y7gh.jpeg

xxzokw6xiz2noy8wg8x0.jpeg

Εύκολα μπορεί να παράτηρησει κανείς τη σημασία που δόθηκε στη λεπτομέρεια αφού η δίοδος με την οποία τα καλώδια καταληγουν στο mobo είναι sleeved προς αποφυγή κοψίματος κάποιου καλωδίου.

Τέλος, αφαιρώντας μια βίδα από την οροφή του κουτιού εμφανίζεται ένα ιδιέταιρα ευρύχωρο τμήμα πάνω απο τους Exhaust Fan της οροφής που θα μπορουσε να χρησιμευσει και για Custom Watercooling... Δεν είμαι ειδικός σε αυτό το θεμα, για αυτό ας πάρουν το λογο οι ειδικοί...

s1hlmjhw6lkvye03w8ta.jpeg

5 - Other Components

Μαζί με τον Κόσμο έρχεται και μια θηκούλα απο αλουμίνιο που περιέχει βίδες, cable ties κ.α.

e6d9b70ohnka87ere8fl.jpeg3jpmxdju72byak30y153.jpeg

Πολυτέλειες θα πει κανείς, αλλα έβλαψαν ποτε κανένα; :p

6 - Conclusion

Το Coolermaster Cosmos είναι ένα πολύ καλό κουτί. Η CM για άλλη μια φορά παραδίδει ένα κουτί στην αγορά με εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και υπερπλήρη, ικάνο να αφησει ευχαριστημένο και τον πιο απαιτητικό enthusiast... στην ανάλογη τιμή φυσικά! Ο Κόσμος λοιπόν πωλείται αποκλειστικά από το Πλαίσιο στην τιμή των 179,00 Ευρω τίμη ιδιέταιρα τσιμπημένη, αν και πιστεύω αξίζει τα χρήματα του. Να πω μόνο ότι όταν το πρωτο έφερε το Πλαισιο κόστιζε 250 Ευρω και τώρα κόστιζει 179. Αύτο ίσως σημαίνει ότι η τιμή του θα συνεχίσει να μειώνεται... ίσως όχι.

Οπότε... Ας τα συνοψίσουμε!

CoolerMaster Cosmos.

Mobos: ATX & eATX

Κατασκευή: Ατσάλι και Αλουμίνιο.

Διάθεση: Πλαίσιο ( Ελλάδα)

Τιμή: 179 Ευρώ.

Ευχρηστία: 5/5 ( Screwless Design Παντου. Και δουλευει.)

Mobility: 1/5 ( ’ντε να πας σε lan party με αυτό το 17κιλο πράμα...)

Design Quality : 4.5/5 ( Στιβαρό σαν τοιχος. Η πόρτα θα μπρούσε να μην κανει δακτυλιές και να γρατζουναει...)

Bundle: 5/5 (Έχει ότι θα χρειαστείς. Και παραπάνω)

Perfomance: N/A

Overall: N/A

Δεν έχουν γίνει τεστ σα στημένο μηχάνημα και για αυτό δεν βγάζω overall. Σε λίγες μέρες όμως θα το συμπληρωσω.

Stay Tuned!

Και όπως πάντα... Σχόλια/παρατηρήσεις/εντυπωσεις/ερωτήσεις κτλ δεκτές!

Copyright alexisLabs™ 2008 :banging: :p:upside:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 136
  • Created
  • Last Reply

Ουαου , πολύ καλη παρουσίαση , μπραβο σου

Εμένα πάντως πέρα από το βάρος κυριος δεν με άρεσε η ηχομόνωση και η ευκολία στους σκληρούς

ασε που το αλουμίνιο από το πλαστικό που μπαίνει πάνω από την κάρτα γραφικών ξεκόλλησε

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=43333

Link to comment
Share on other sites

Ωραία παρουσίαση και ωραίο κουτί (και ας έχει τα κιλάκια του)!

Και χωράει και ένα διπλό ψυγείο στην οροφή! Best!

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από GoriLLakoS [Σήμερα, στις 20:02]

Θα ποστάρω την Τρίτη φωτογραφίες απο μια τίμια υδρόψυξη σε Cosmos και πανέμορφη και τακτοποιημένη με διπλό ψυγείο..:D

GoriLLakoS θα το περιμένω με ανυπομονησία.:banging: :T:

Link to comment
Share on other sites

:T: Πολύ καλή παρουσίαση!

Με ψιλοχαλάει που το panel κοιτάει προς τα πάνω και χωρίς κάλυμμα. Έτσι θα μπαίνει πιο εύκολα σκόνη στις επαφές π.χ. του USB.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Αρχική απάντηση από GoriLLakoS

Θα ποστάρω την Τρίτη φωτογραφίες απο μια τίμια υδρόψυξη σε Cosmos και πανέμορφη και τακτοποιημένη με διπλό ψυγείο..:D

Αντε βρε που είναι και μου τρέχουν τα σάλια... :drool: :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς να πούμε ότι εμφανισικά το design του κουτιού είναι απο εξαρτάται καθαρά από το γούστο του καθενός. Προσωπικά εγώ το βρίσκω πολύ εντυπωσιακό, επιβλητικό και καθαρά ξεχωρίζει απο τα κουτιά που έχω δει μέχρι τώρα χωρις καν να κάνει χρηση παραθύρων, φωτών κτλ.

Όπως είπα ή το αγαπάς, ή το μισείς... ;)

Κατασκευαστικά εννοείς η απο πλευράς design;

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο alexis2044 ωραία η παρουσίαση αλλά και το κουτί ωραίο.

Θα μπορούσαν βέβαια να του βάλουν ροδάκια (λόγο του βάρους για καλύτερη μετακίνηση)

αλλά τώρα (σκέπτομαι) εάν πάρεις άλλο ένα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για αλτήρες :hehe:

Πέρα απο την πλάκα εάν το γεμίσεις μέσα με όλα τα καλούδια πόσα κιλά τελικά θα ζυγίζει?

Μου φαίνεται τα ροδάκια είναι απαραίτητα τι λέτε με πατέντα μπαίνουν?

έστω να κάτσει σε βάση όλο το κουτί?:magic:

Link to comment
Share on other sites

αμα θες να βαλεις την "επετειακη" ψυχτρα που παρουσιασαν προσφατα,+psu+σκληροι...μιλαμε για ΠΟΛΥ βαρος.

αλλα και παλι για την ησυχια....ολα τα κανουμε...

δεν θα το βγαζετε και βολτα ,right?

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Nephilim

αμα θες να βαλεις την "επετειακη" ψυχτρα που παρουσιασαν προσφατα,+psu+σκληροι...μιλαμε για ΠΟΛΥ βαρος.

αλλα και παλι για την ησυχια....ολα τα κανουμε...

δεν θα το βγαζετε και βολτα ,right?

Εάν πέσουν μέσα και τα καλούδια δέν θα είναι για (βόλτες) φίλε

Nephilim ουτε καν για μια μικρή μετακίνηση :D

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.