Jump to content



πρόβλημα με ubuntu 7.10 και wireless lan


Ar@besqu.e

Recommended Posts

πρόσφατα έβαλα τα ubuntu 7.10! πραγματικά δεν τα περίμενα τόσο καλά και εύχρηστα.

έχουνε όμως κανα δυο προβληματάκια.

1) κάθε φορά που κάνω επανεκίνηση τον υπολογιστή πρέπει να ξαναβάλω το κλειδί του wireless lan...

2) δε μπορώ να ανοίξω αρχεία στο δίκτυο (κυρίως με αρχεία video προσπάθησα.)

ξέρει κανείς τι πρέπει να κάνω?

btw το kde είναι καλύτερο από το gnome? τι διαφορά έχουνε? δν χρειάζομαι antivir & firewall έτσι? το wine πως δουλεύει ακριβώς? μπορώ να κάνω install προγράμματα ή απλά να τρέχω σκετα exe? υποτίθεται ότι τα ubuntu είναι για αρχάριους.. τι διαφορά θα δω με κάποια άλλη διανομή? προς το παρόν για να βάλω κάποιο πρόγραμμα χρησιμοποιώ το add/remove. πως γίνεται να βάλεις κάποιο πρόγραμμα χειροκίνητα?

Link to comment
Share on other sites

1)Μπορείς να το προσθέσεις σε κάποιο startup script ώστε να μπαίνει στην εκκίνηση του συστήματος ή όταν κάνεις login, ή όταν μπαίνεις στο γραφικό.

2)Αυτά τα αρχεία είναι σε windows shared folders; Αν δεν το κάνεις mount μία λύση είναι με το κλασσικό \\10.10.10.1\

gnome vs kde είναι καθαρά θέμα γούστου. antivir δε χρειάζεσαι, firewall χρειάζεσαι. Με το wine μπορείς και να τρέξεις κάτι ήδη εγκατεστημένο και να εγκαταστήσεις κάτι. Συνήθως τρέχει με wine /path/to/file.exe

Διαφορά του ubuntu από άλλες διανομές είναι στο στήσιμο, τον package manager, τα init scripts και την πολιτική απέναντι στα proprietary πακέτα. Μιας και είσαι αρχάριος δε σου συνιστώ να βάλεις με το χέρι κάτι που υπάρχει στον package manager σου.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.