Jump to content



E8500 παραλογα temps?


Shadowjump

Recommended Posts

Πηρα να δοκιμασω εναν Q747A363 και βλεπω idle temps 42-46 με θερμοκρασια νερου ~27C και θερμοκρασια δωματιου 22C. Με εναν Q740A476T idle temps ηταν περιπου 29-32 με θερμοκρασια νερου να ηταν στους ~24C και ιδια θερμοκρασια δωματιου (22C). Και οι 2 με μαμα Volt και MHz. Load temp ο Q747 πιανει 55-60.

Οταν δινω 1.45V πιανει την θερμοκρασια που πιανει ο Q740 στα 1.55V.

Σαν πολλα δεν ειναι? Μπας και παιζει τιποτα με το κομματι και να το παω πισω, γιατι το καλοκαιρι δεν θελω να ξερω τι θερμοκρασιες θα πιανει :cool:

Αμα του βαλω την μαμα ψυκτρα δηλαδη ποσο θα παει? 80C idle? :whistling

Link to comment
Share on other sites

Συμβαίνει αυτό. Ειδικά όσοι θέλουν πολύ τάση για να είναι σταθεροί συνήθως είναι και πιο κρύοι

στα ίδια ΜΗζ και τάση. Απλά εμένα μπορεί σε orthos το core temp να λέει 60 βαθμούς αλλά πιάνοντας την

ψύκτρα είναι χλιαρή (περίπου 45-50) το υπολογίζω.

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να παίζει το "idle temp bug", ψάξε στο google συμβαίνει σε πολλούς 45nm. Το ίδιο κάνει και ο δικός μου 8400. Έχει να κάνει με την πληροφορία που δίνει ο cpu στην μητρική για τις θερμοκρασίες των πυρήνων λένε. Εμένα συνέχεια βρίσκεται στους 42 βαθμούς idle είτε overclocked είτε stock.

Link to comment
Share on other sites

Παραξενο αυτο. Διαβασα αυτο για τις θερμοκρασιες, αλλα μονο για τους Ε8500. Δεν ειναι μονο το CoreTemp που μου δινει τετοιες θερμοκρασιες, αλλα και η μητρικη βλεπει αρκετα ψηλα τον επεξεργαστη.

Link to comment
Share on other sites

Όχι δεν τον έχουν όλοι...και το κακό είναι ότι δεν ξέρεις ποιος το έχει και ποιος όχι και ούτε έχει να κάνει με κάποιο συγκεκριμένο stepping. Ο επεξεργαστής δεν έχει πρόβλημα στη λειτουργία του πάντως, απλά δεν δείχνει τη σωστή idle θερμοκρασία. Το ότι δείχνει εμένα για παράδειγμα συνέχεια 42 δεν σημαίνει ότι είναι 42.

Οι load θερμοκρασίες που είναι και το πιο σημαντικό εμφανίζονται σωστά.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Για να μην ανοίγω νέο θέμα έχω κι εγώ μεγάλο πρόβλημα με το cpu & temps. Έχω έναν Ε8400 και την p5k premium wi/fi και οι θεμοκρασίες είναι κολημένες είτε τον έχω idle είτε load. (core temp = 60, pc probe 2 = 44, everest = 44 cpu -60 cores).

Μήπως υπάρχει κάποια λύση έστω να βλέπω τις θερμοκρασίες στο load?

(τελευταίο bios, τελευταίες εκδόσεις προγραμμάτων)

Link to comment
Share on other sites

Απ'ότι βλέπω στο site της Asus το τελευταίο bios για την μητρική σου είναι το 0504

http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us&model=P5K%20Premium/WiFi-AP

Δοκίμασε και το Core Temp 0.97.1 και Everest τις εκδόσεις από 4.20 και μετά.

Link to comment
Share on other sites

Κι εγω με τον 8400 (abit ip35 pro) και υδροψυξη (custom) παιρνω θερμοκρασιες οτι να'ναι (ελπιζω..)

Everest ultimate:

Temperature cpu : 21 C

Core #1: 65 C (.....)

Core #2: 65 C

Η καρτα γραφικων 8800gt (ειναι κι αυτη στο κυκλωμα του νερου) ειναι στους 38 βαθμους.Το νερο στο δοχειο ειναι χλιαρο.

Αυτα σε idle καταστασεις... με φορτο, ο επεξεργαστης εχει τις ιδιες θερμοκρασιες.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.