Jump to content



Engl VS Intel


Dr.Paneas

Τα 800 ευρω να πανε:  

19 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Δυσκολη μερα η σημερινη. Εχοντας στην ακρη καποιες μικρες (πολυ μικρες) οικονομιες σκεφτομουν ολος χαρα να γινω ενας υγιης Intelας μπος και δουμε καμια ασπρη μερα στα benchmarks. Ολα κοιλουσαν ομαλα μεχρι σημερα. Πηγα να παρω χορδες για την κιθαρα μου απο τον Τσελιο, οταν ειδα (στο καινουριο του πλεον μαγαζι) οτι εχει φερει τον Engl Screamer.... Δεν ηταν δυνατον να μην τον δοκιμασω. Ετσι κ εκανα. Μαγεια. Φαντασια. Τελειοτητα. Δεν ειχα ακουσει πιο αιματοβαμενο ηχο και τετοια απιστευτα καθαρα (φυσικα σε καθε περιπτωση ο Mesa Boogie δεν συναγωνιζεται λογο κοστους). Τον δοκιμασα και με χαμηλη ενταση γιατι ετσι 8α παιζω στο σπιτι. Πολυ καλος. Φυσικα δεν ακους την λαμπα στο σπιτι, αλλα ειναι απολαυση κ ετσι.

Τι να κανω ρε παιδια ; 800 Ευρω, που λετε να πανε ; Δεν εχω αναγκη απο PC καθως εχω ηδη 2, αλλα και ενισχυτες εχω 2 (μουφα Line6 ψηφιακουρες).

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από deninho [Σήμερα, στις 17:45]

Βάλτα στην τράπεζα σε προθεσμιακό λογαριασμό, από τη στιγμή που και στο θέμα του ενισχυτή και στο θέμα του υπολογιστή είσαι καλυμμένος. My opinion

αυτο και μονο αυτο.- :)

Link to comment
Share on other sites

Μεγαλε, μιλαμε για τον Εngl Screamer E335 των 50W?

Eαν ναι, μονη της η κεφαλη εχει λιγο πανω απο 800ρι, οποτε θες και καμπινα. Αστα να παν' στο διαολο δηλαδη. Κατα τη γνωμη μου αυτη η κατηγορια τιμης ειναι λιγο περιεργη. Παιρνεις μεν καλα πραγματα, αλλα το σκεφτεσαι γιατι πολυ κοντα υπαρχουν πραγματικα καλυτερα προϊοντα.

Γνωμη μου ειναι, πανε ακουσε τον Marshall TSL601. Eαν σου αρεσει, πουλα και τους 2 που εχεις, και πανε παρτον.

Απο την αλλη (ο διαολος), εαν ασχολεισαι με DIY, φτιαχνεις ΚΟΡΥΦΑΙΟ κλωνο ενισχυτη (Soldano SLO-100) με υλικα που δεν νομιζω να ξεπερνανε το χιλιαρικο...

Link to comment
Share on other sites

Εχω παιξει με αυτον στο red house και σου λεω με την πενα στην καρδια οτι ο Screamer ειναι λιγο καλυτερος. Πολυ λιγο.

Παιδια μιλησα για combo, οχι για κεφαλη και καμπινες. Αν τα βαλω αυτα στο σπιτι, θα με κυνηγάνε οι γείτονες και οι γονεις μου. .. damned! O Εngl Screamer κοστιζει 1100 περιπου ενω ο Thunder 800.

Αν και ειμαι πιο κοντα να αγορασω ενισχυτη σκεφτομαι ρε γμτ οτι στο σπιτι δεν θα ακουω λαμπα. Δεν θα απολαμβανω τις δυνατοτητες του. Οποτε πεταμενα λεφτα θα ειναι. Εκτος κ αν μια φορα στην ζωη μου κανω κανενα live.

Εχω κλεισει ραντεβου για Prive Παρουσιαση του ενισχυτη μεσα στην επομενη εβδομαδα. Θα παω και θα δουμε αν ο Τσελιος καταφερει να με πεισει.

Link to comment
Share on other sites

Οπως ειπε και ο spresv, DIY εχεις σκεφτεί να κάνεις;

Είναι μαθηματικά σίγουρο οτι θα απαξιείς μετά για τον κάθε Screamer για δυο λόγους

1ον γιατι θα έχεις σαφώς καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα και

2ον γιατι οταν φτιάχνεις κάτι μόνος σου, το χαίρεσαι x5...

Link to comment
Share on other sites

Το video που δειχνει ο Μητσακος ειναι μονο μια ιδεα του τι κανει ο ενισχυτης. Για να σου δωσω να καταλαβεις, εαν ξηλωσεις εναν Mesa Boogie Dual Rectifier, απο κατω θα βρεις ακριβως εναν Soldano SLO-100 Dual EQ με 5-6 πιο ψαρωτικα modes, που σου δινουν διαφορες επιλογες modes στα καναλια, κλπ. Αυτα δεν ειναι φημες και αερολογιες, υπαρχει αρχειο σχηματικων που τα αποδεικνυει.

Ειδικα για τον Soldano, υπαρχει ολοκληρο φορουμ για το πως να φτιαξεις κλωνο του, με σχηματικα, layouts, και οτι μπορεις να φανταστεις, εξαιρετικα αναλυτικα. Παρ'ολα αυτα, αν δεν το κατεχεις το αθλημα, αστο γιατι θα πανε τσαμπα τα λεφτα...

Μητσο, εχεις δει τον 40ρη μου?

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Dr.Paneas

Παιδια μιλησα για combo, οχι για κεφαλη και καμπινες.

Αν και ειμαι πιο κοντα να αγορασω ενισχυτη σκεφτομαι ρε γμτ οτι στο σπιτι δεν θα ακουω λαμπα. Δεν θα απολαμβανω τις δυνατοτητες του. Οποτε πεταμενα λεφτα θα ειναι. Εκτος κ αν μια φορα στην ζωη μου κανω κανενα live.

κοιτα εχω δει ατομα να πηγαινουν για προβες στα rover (για οσους δεν ξερουν...κυκλοφορουν διαφορα ζωακια οπως ποντικια κτλ και γενικα καλο ειναι να μην ακουμπας πολυ πολυ)

και να κουβαλανε μαζι τους και τις κεφαλες τους...οποτε αν μπορεις να το κανεις αυτο σκεψου το για κεφαλη ή και combo μιας και εκει θα ακους την λαμπα.

να ρωτησω και εγω κατι...ασχολουμαι αρκετα εως πολυ θα ελεγα με κατασκευες ολοκληρωμενα κτλ αλλα δεν εχω καμια εμπειρια στο θεμα ενισχυτης ...θα τα καταφερω?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.