Jump to content

crash του display driver της nVidia


Recommended Posts

Ειναι τωρα κατι μερες που στα παιχνιδια της simbin κρασαρει ο οδηγος της καρτας και κανει επανεκινηση(ο οδηγος. οχι το pc) οποτε και συνεχιζω το παιχνιδι μου. Δε το κανει παντα αλλα σχεδον καθε φορα που παιζω. Δεν τοχει κανει αυτο στο rfactor ομως!

Αλλα παιχνιδια δε παιζω για να σας πω... δεν εχω αλλαξει τιποτα στο συστημα μου(hardware) απο οταν το εστεισα.

Οι θερμοκρασιες ειναι φυσιολογικες.

εχω περασει και τους 178.13 αλλα τιποτα.

Το συστημα μου ειναι:

C2D 4500 @ 3Ghz

4x1GB ddr2 @ 800Mhz teamelite

albatron pxp35

sparkle 8600gt stock

ocz stealthXtream 600Watt

vista 64bit original

any idea?

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ειναι λιγο στην τύχη το θέμα...

Εμενα crashaρει συνήθως στο cod 4 αλλά μετα ξανa μπαίνω και ειναι ολα εντάξει :/

edit σε vista 32bit χωρις να εχω δοκιμάσει τους τελευταίους drivers

Link to comment
Share on other sites

Εγώ το παρατήρησα τώρα πρόσφατα που κλοκάρα την 8800, από ένα σημείο και πάνω έκανε reset ο driver, οπότε φαντάζομαι λόγο σκόνης να έχει ζεσταθεί η κάρτα και να κολλάει...

Link to comment
Share on other sites

Ειναι τωρα κατι μερες που στα παιχνιδια της simbin κρασαρει ο οδηγος της καρτας και κανει επανεκινηση(ο οδηγος. οχι το pc) οποτε και συνεχιζω το παιχνιδι μου. Δε το κανει παντα αλλα σχεδον καθε φορα που παιζω. Δεν τοχει κανει αυτο στο rfactor ομως!

Αλλα παιχνιδια δε παιζω για να σας πω... δεν εχω αλλαξει τιποτα στο συστημα μου(hardware) απο οταν το εστεισα.

Οι θερμοκρασιες ειναι φυσιολογικες.

εχω περασει και τους 178.13 αλλα τιποτα.

Το συστημα μου ειναι:

C2D 4500 @ 3Ghz

4x1GB ddr2 @ 800Mhz teamelite

albatron pxp35

sparkle 8600gt stock

ocz stealthXtream 600Watt

vista 64bit original

any idea?

αντιμετωπιζα ακριβως τα ιδια

με τους 178.13 αλλα και τους 177.98 σε μικροτερο βαθμο

κολλαγαν οι drivers κατα τη διαρκεια συνεδριας CoH...

ειτε στιγμιαια, οποτε συνεχιζα κανονικα

ειτε τελειως

ειτε υπο μορφη artifacts

επανεφερα τα ρολογια στα default

τσεκαρα θερμοκρασιες

εκανα μεχρι και underclocking

αλλα ματαια....

τελικα η λυση εχει δωθηκε με τα εξης:

πληρη απεγκατασταση των nvidia drivers

reboot > safe mode > Nasty File Remover για καθαρισμα leftovers

reboot > επανεγκατασταση DirectX 08/08 & nVidia Forceware 177.92

και μεχρι στιγμης ολα καλα

και το θεμα ειναι οτι και σε αλλα fora ειδα να παιζει παρομοιο προβλημα

με τους δυο προαναφερθεντες drivers σε Vista 64bit..

συνιστωντας τους 177.92 σαν πιο σταθερη λυση

τσεκαρε τα κι εσυ και πες μας αν παρατηρησεις καμια διαφορά

Link to comment
Share on other sites

Nα βλεπετε και το directX για κανενα update - η MS βγαζει 2-3 φορές το χρόνο μικρά updates που ομως δε βγαινουν στο auto-update. π.χ. τον Αυγουστο βγήκε μια νεα version νομιζω. Παλι 9.0c (για XP) λέγεται αλλά ειναι πρόσφατη. Εκτος κι αυτό γινεται στο DirecX SDK που έχω εγώ.

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα το σημαντικότερο είναι η σωστή (και πλήρης) απεγκατάσταση και εγκατάσταση των οδηγών.

Οι τελευταίοι οδηγοί είναι πολύ πιο σταθεροί στα Vista και ειδικά οι 177.92 και οι 178.13, που τους θεωρώ τέλειους.

Παλιά οι οδηγοί έκαναν επανεκκίνηση πολύ συχνότερα.

Τα πράγματα βελτιώθηκαν σημαντικά από τότε που έβγαλε ένα patch η MS.

Αλλά και τα παιχνίδια με DX10 έχουν το μερίδιο τους.

Ζορίζουν υπερβολικά όλο το hardware και το φτάνουν στα όρια, πολύ περισσότερο από τον υπερχρονισμό του επεξεργαστή.

Τα Vista έχουν στην πραγματικότητα κάποια εξελιγμένη μορφή D3D9 στον πυρήνα τους, ειδικά για υποστήριξη του aero και δεν τα πάνε και πολύ καλά ακόμα με το DX10 παιχνίδια.

Είναι και θέμα ρυθμίσεων στο BIOS σε κάποιες περιπτώσεις.

Κυρίως της μνήμης αλλά και των τάσεων.

Βάλτε για παράδειγμα ρυθμίσεις ήπιου υπερχρονισμού σε ρεύματα μνήμης, ΗΤ 1.2, ΝΒ, αλλά χωρίς πραγματικό υπερχρονισμό και θα παίζετε μέρες χωρίς κολλήματα.

Edited by mariosalice
Link to comment
Share on other sites

υποψιαζομαι πως κατι πρεπει να επαιξε με τον οδηγο φυσικης της nvidia... Τον είχα εγκαταστησει για να τρεξω τα demos....

απο τοτε περιπου πρεπει να αρχισανε τα κρασαρισματα...

οταν ξεκινησαν ειχα τους 176.15 (νομιζω) και είπα να δοκιμασω τους 178.13 χτες και τους κατεβασα. ενω η εγκατασταση ξεκινουσε κανονικα, σταματαγε σε ενα σημειο με μια μπαρα στη μεση και μετα απο κανα 10λεπτο φαινομενικης απραξιας μου πεταηγε ενα μηνυμα οτι δεν εγινε λεει καμια αλλαγη στο συστημα και αν θελω να κανω την εγκατασταση να τρεξω παλι το σεταπ... το δοκιμασα 2,3 φορες αλλα ματαια...

απεγκατεστησα απο το κοντρολ πανελ τους παλιους κανω επανεκινηση δοκιμαζω να κανω εγκατασταση αλλα παλι τιποτα!!

μονο οταν απεγκατεστησα τον physics driver τερματησε η εγκατασταση. κατιο ομως δεν ειναι σωστο ούτε και τωρα...

(τελικα δεν ειμαι μονος:hehe:)

Link to comment
Share on other sites

Κάνε απεγκατάσταση τους physx και τους 178.13 ξεχωριστά.

Δες μετά αν υπάρχει ξανά οδηγός Nvidia να βγάλεις.

Συνέχισε έτσι μέχρι να εξαφανιστούν οι οδηγοί για απεγκατάσταση.

Έλεγξε μετά αν έχει εγκατασταθεί οδηγός Nvidia αυτόματα.

Βγάλε τον μέσα από τους οδηγούς και επέλεξε το τικ για διαγραφή.

Συνέχισε μέχρι να μη βρίσκει άλλους οδηγούς, οπότε θα βάλει τους VGA.

Τώρα κάνε εγκατάσταση.

Έλεγξε τη μνήμη και τις ρυθμίσει στο BIOS.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

σημερα δοκιμασα.. :rolleyes:

δε λενε με τιποτα να απεγκατεστηθουν... μεχρι και απο safemode δοκιμασα να τους απεγκαταστησω και μετα ξανα απο sofe mode ετρεξα το driver cleaner pro (αργησε πολυ παρεπιπτοντως... αλλα δε ξερω πρωτη φορα τοτρεξα.. :p) αλλα αυτο εκει... καθε φορα που μπαινω κανονικα στα windows κανει αυτοματη εγκατασταση... :cry:

Link to comment
Share on other sites

Παντα χρησιμοποιουσα το DH driver cleaner Pro και δεν θυμαμαι ποτε σε επισημους οδηγους nvidia

να ειχα προβλημα

cleaning selection

-nvidia

-nvidia WDM

και οχι σε safe mode που προτεινει και το ιδιο το προγραμματακι

κανονικα το εκανα εγω γιατι παντοτε βαριομουν.

αν εχει μεινει τιποτα στο C:\Nvidia σβηνω και το φακελο απο κει.

.

Edited by Dem
Link to comment
Share on other sites

Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με οδηγούς και πάντα εγκαθιστώ καπάκι πάνω από τους παλιούς, χωρίς uninstall, πόσο μάλλον driver cleaners και άλλα τέτοια ...(ε)ξωτικά.

Δε λέω ότι είστε λάθος και εγώ είμαι ο σωστός, απλά καταθέτω την εμπειρία μου. Όμως, με εξαίρεση μία φορά, ποτέ δεν έχω βάλει beta drivers ή drivers που μου έδωσε ο Χ που βρήκε στο Υ site, κτλ. Μόνο official. Εννοείται ότι αποφεύγω να κάνω και debugging σε προϊόντα τύπου PhysX κτλ.

Ακόμη κι όταν από ATI πέρασα σε nVidia η δουλειά έγινε απλά με απεγκατάσταση Catalyst και εγκατάσταση Forceware.

Link to comment
Share on other sites

:cry:

σκευτομαι να κανω φορματ αλλα δεν εχω κανενα αλλο προβλημα οποτε ψιλοτσαμπα θα παει... χωρια που βαριεμαι τις εγγαταστασεις....να το επιχειρισω? μη το κανω και κρασαρει παλι σκευτομαι....:weep:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.