Jump to content



Notepad++ 5.1.1 με υποστήριξη Unicode (επιτέλους)


Jaco

Recommended Posts

Όσοι χρησιμοποιούν το notepad++ θα ξέρουν ότι δεν υποστηρίζει unicode χαρακτήρες, αλλά μόνο ANSI...

Ε, λοιπόν όχι πια... :jump1:

επιτέλους μετά από τόσα χρόνια υποστηρίζει και unicode οπότε μπορείτε να κάνετε και editing σε αρχεία με ελληνικά...

Κατεβάστε το από εδώ (v.5.1.1)...

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι έχω καταλήξει σε Ultra Edit. Είναι καλύτερο αυτό που λέτε εδώ?

To καλό με το notepad++ είναι ότι έχει πολλά plugins που το κάνουν να ξεφεύγει από έναν απλό editor... πρέπει να δεις στο site τους τι υποστηρίζει γιατί είναι πάρα πολλά... το μόνο κακό είναι ότι όλα παίζουν μέχρι και την 5.0.3 από την 5.1.1 δεν παίζουν όλα, αλλά θα διορθωθεί... πάντως το plugin του hex-editor δεν παίζει, γι' αυτό για την ώρα μπορείς να έχει εγκατεστημένες και τις δυο...

Link to comment
Share on other sites

Παλιά είχα το Textpad μέχρι που άρχισα να παίζω με UTF8 και πήρε δρόμο. Έβαλα το PSPad στη θέση του και με αυτό είμαι τώρα εκτός από το laptop που έχει UltraEdit. Πολλά plug-ins έχει και το PSPad (που είναι και freeware).

To Ultra το δοκίμασα γιατί έψαχνα να βρω έναν text editor που να ανοίγει ΤΕΡΑΣΤΙΑ txt files με την άνεση που τα ανοίγει ο viewer του Total Commander :smoke: .

ΑΣΧΕΤΟ: Πολλοί από αυτούς τους editors ήταν γραμμένοι σε Delphi το οποίο μέχρι πρότοινος ΔΕΝ είχε υποστήριξη unicode. Καθώς έστρωσαν τα πράγματα με το Delphi 2009 η κατάσταση βελτιώθηκε αρκετά.

@Jaco

Είσαι όντως με το σύστημα της υπογραφής σου ? Έχω μια SB16 "στολισμένη" στο γραφείο.

Link to comment
Share on other sites

@Jaco

Είσαι όντως με το σύστημα της υπογραφής σου ? Έχω μια SB16 "στολισμένη" στο γραφείο.

[offtopic]

Είναι στο οστεοφυλάκιο των pc (μια γωνιά σε μια αποθήκη)... και αγοράστηκε αρκετά μετά από την εποχή του (την εποχή των P-4) παρέα μ'ένα Schneider PC-I του '84 με έναν intel 8088, που το βρήκα σε καλή κατάσταση και το πήρα γιατί ήταν το πρώτο μου pc και το ήθελα ως ενθήμιο του δικού μου πεθαμένου... :weep:

[/offtopic]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.