Jump to content



ICH9R + Abit Ip35 pro + 6 δίσκοι


DJD

Recommended Posts

Έχουμε 2 δίσκους σε raid0, 2 δίσκους σε raid1 και άλλους 2 δίσκους μόνους τους. Ανοίγω το Intel Matrix Storage Manager, δεξί κλικ στο Raid1 και modify. Πατάω next.. κι εκεί είναι που χάνω τα partitions tables από τους δύο δίσκους που είναι μόνοι τους. Δε μπορώ να δω καμία λογική σε αυτό, οπότε προφανώς έχω πέσει σε bug γιατί είναι η δεύτερη φορά που γίνεται. Για να ξαναδεί το σύστημα τους δίσκους πρέπει να γίνουν πάλι initialize και να δημιουργηθεί partition.Τα data δε χάνονται ευτυχώς, απλά πρέπει να περιμένω 2 ώρες το getdataback να τελειώσει. Το έχει αντιμετωπίσει κανείς κι αν ναι πως το έλυσε; Ναι η μία λύση είναι να μην ανοίγω το Matrix Storage αλλά είναι λίγο χαζομάρα.

Link to comment
Share on other sites

Ρεύμα στο South αλύπητα - με τα 4 Raptor-X και 2-3 500άρηδες που είχα, του είχα χώσει κοντά στο τέρμα (1.75 πόσο ήταν, δε θυμάμαι ακριβώς). Από τη στιγμή που δε μου ζεσταινόταν υπερβολικά, δεν είχα και ιδιαίτερο κόλλημα στο να του δώσω ρεύμα στα κόκκινα.

Για κάνε καμιά τέτοια δοκιμή γιατί με μικρό ρεύμα μου κανε και μένα κάτι παρόμοια κουλά.

Link to comment
Share on other sites

Επειδη ειχα και εγω Ip35 pro με 6 δισκους (non-raid) μου εκανε και εμενα κατι κουλα.

Τελικως δεν εβγαλα ποτε ακρη, και το εψαξα μερες, ρωταγα στο XS, ειχα φτιαξει και εδω thread αλλα μονο με RMA ησυχασα. Κριμα γιατι κατα τα αλλα ηταν αψογη μητρικη :bye:

Link to comment
Share on other sites

Αν έχεις τη δυνατότητα να δηλώσεις του μονούς δίσκους ως RAID JBOD, κάνε το.

Δεν θα χάσεις τα δεδομένα με τη μετατροπή.

Μετά έλεγξε ότι όλοι οι δίσκοι χρησιμοποιούν τους ίδιους οδηγούς, μέσα από το device manager, αρκεί να εμφανίσεις και τα κρυφά.

Αν διαπιστώσεις ότι έχεις διαφορετικές εκδόσεις σε κάποιο controller, άλλαξε το και μπες σε safe mode μετά το restart.

Αν κάτι δεν αλλάζει, άλλεξε το όταν θα είσαι στο safe mode.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.