Jump to content



Χριστουγεννιάτικα φανάρια


Jaco

Recommended Posts

Είμαι σίγουρος ότι όσοι γυρνούσαν στους δρόμους αυτές τις μέρες είδαν ένα φαινόμενο, μάλλον πρωτόγνωρο για τα δεδομένα μας... σε κάθε, μα σε κάθε φανάρι, όπου και να πήγαινες, σε οποιαδήποτε περιοχή (εκτός περίεργων εξαιρέσεων) υπήρχαν αλλοδαποί που καθάριζαν τζάμια, πούλαγαν λουλούδια ή διάφορα μπιχλιμπίδια, πράγμα το οποίο δεν είναι πρωτόγνωρο καθ' αυτό σαν γεγονός, αλλά είναι η μαζικότητα με την οποία εμφανίστηκε... Καταρχήν ξεκινάω με το γεγονός, ότι κανείς δεν μεγαλώνει και δεν ζει με το όνειρο να ζητιανεύει στα φανάρια ενός ξένου και αλλόκοτου κράτους... δεύτερον, εξ' αρχής είναι μια κατάσταση αντίστοιχη του νομίσματος με τις δυο όψεις...

Επομένως, τυχών ρατσιστικές κορώνες και εθνικιστικά εμβατήρια, είναι εξ' ορισμού άκυρα στην κουβέντα και δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω από την εκδήλωση άγνοιας και έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα, γιατί ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να ήταν στην θέση τους, αλλά είναι αρκετά τυχερός να κάθεται μπροστά σε έναν υπολογιστή και να διαβάζει αυτό...

Εντύπωση μου έκανε ότι δεν είδα παρόμοιο σκηνικό στην Πεντέλη (εκτός και αν μου διέφυγε), ενώ είδα σχεδόν στην υπόλοιπη Αθήνα... όπως είπα η παρουσία ήταν τόσο μαζική και φαινόταν άρτια οργανωμένη, πράγμα που σημαίνει ότι υπήρχε σχέδιο-πλάνο το οποίο ακολουθήθηκε... μια απορία μου είναι, οργανώθηκαν από μόνοι τους ή κάποιος οργάνωσε ένα σχέδιο, το οποίο οι μετανάστες εκτέλεσαν...? επίσης, πόσο να ήταν το ποσό το οποίο διακινήθηκε και που κατέληξε...? η κρατική μηχανή και οι αρμόδιοι οργανισμοί, έκαναν τα στραβά μάτια...? ήταν τόσο σίγουροι ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν ήταν υποκινούμενοι ή αναγκασμένοι να το κάνουν αυτό ή ότι δεν παρέδωσαν τα χρήματα που πήραν σε κάποιους τρίτους...? έγιναν σχετικές έρευνες και ανακρίσεις...? ο εξοπλισμός που είχαν οι μετανάστες αυτοί και τα προϊόντα που πουλούσαν, ποιος τους τα προμήθευσε...? μπορούσαν όλοι αυτοί οι μετανάστες να προμηθευτούν τον εξοπλισμό αυτό μόνοι τους και αν ναι και από που...? ξέρει το κράτος ότι είναι τόσοι πολλοί και ποιοι είναι...? που μένουν...? τι κάνουν για δουλειά...? υπάρχει κάποια υπηρεσία ή οργανισμός που να τους φροντίζει και να τους δίνει εφόδια ή δουλειά όσο είναι εδώ...? τι θα γίνει όταν τα πράγματα σφίξουν ακόμα περισσότερο οικονομικά και εμείς δεν θα απλώνουμε πια το χέρι έξω από το παράθυρο...? ποια θα είναι η αντίδραση σε βάθος χρόνου αυτών των ανθρώπων και ποια του κράτους ή η δική μας...? τελικά ο μη έλεγχος και αυτή η κατάσταση που επικράτησε αυτές τις μέρες είναι χριστουγεννιάτικη αλληλεγγύη από πλευρά του κράτους ή κρύβει και άλλα πράγματα από πίσω...? Γιατί ήταν μόνο (έτσι τουλάχιστον μου φάνηκε εμένα) μια μειονότητα εθνικότητας και όχι περισσότερες...?

Βασικά τα ερωτήματα και οι απορίες πολλά, αλλά δε νομίζω ότι θα υπάρξει ποτέ και επίσημη απάντηση...

Είμαι επίσης περίεργος τα κανάλια και τα ραδιόφωνα, αν ασχολήθηκαν ή έστω αν "είδαν" το φαινόμενο αυτό και το ανέφεραν...

Το ανησυχητικό δεν είναι ότι υπάρχουν μειονότητες εδώ (άλλωστε η μετανάστευση δεν είναι χόμπι αλλά πολλές φορές επιβίωση), αλλά είναι το αν υπάρχει κάποιος έλεγχος ή κάποιο πλάνο για τις δύσκολες μέρες που έρχονται... μακάρι να ήμασταν εύρωστη κοινωνία που να μπορεί να τους φροντίσει όλους αυτούς τους ανθρώπους, αλλά όχι μόνο δεν είμαστε, θα περάσουμε και μεγαλύτερη κρίση τα επόμενα 3-5 χρόνια, μέχρι να έρθουν σιγά-σιγά, όχι οι καλύτερες μέρες, αλλά να ισορροπήσει η κατάσταση...

Link to comment
Share on other sites

Προς τα περιστερι μερια-οπως και ομονοια και γυρω- που πηγαμε για να παρουμε μια φιλη ειδα πιο πολλους(μιλαμε για λιγη ωρα μετα την αλλαγη του χρονου).Οποτε το λογικο ειναι να πηγαινουν στις περιοχες κοντα στην κατοικια τους.Απο εκει και περα ειναι κοινο τοις πασι οτι τετοια βραδια γινεται ο χαμος στο δρομο και εχει 300 αυτοκινητα ανα 5 μετρα,οποτε λογικο ειναι να χτυπησουν πελατεια εκει.

Επισης,ειναι γνωστο οτι οι μερες που γινεται χαμος στα συνορα απο εισοδο λαθρομεταναστων ειναι 25/12-31/12-1/1-πασχα κλπ.Ακριβως επειδη η κρατικη μηχανη κοιμαται,βαριεται να βγαινει στα κρυα,δεν εχει ορεξη για δουλεια,ειναι σπιτι,εχει παρει αδεια βρισκουν τοτε ευκαιρια.Οποτε δεν ειναι και τοσο παραλογο να πονταρουν σε αυτες τις συγκεκριμενες μερες και εντος συνορων....

Link to comment
Share on other sites

Καθε μερα περναω παρα πολλες ωρες στο αμαξι και κατα συνεπεια παρακαλουθω ολα οσα περιγραφει ο jaco. Εγω εχω να προσθεσω αλλη μια απορια.... Μιας και βλεπω συνεχως τον ογκο των μεταναστων να αυξανεται αυτο με κανει να αναρωτιεμαι αν βγαζουν τα προς τα ζην και αν ναι ειναι πια τοσο μεγαλο το ποσο? Εγω προσωπικα δεν εχω δει ποτε μου καποιον να αγοραζει κατι απο αυτους. Να πλενουν τα τζαμια, ναι παρα πολλες φορες... Ως τοσο νομιζω πως στην θεατρικη παρασταση .GR που ετυχε να παρακολουθησω ουσιαστικα αναφερθηκε το συγκεκριμενο θεμα και ολοι οι αλλοδαποι εμφανιστηκαν ως εκμεταλευομενοι απο κυκλωματα για 5 και 10 ευρω την ημερα.

Link to comment
Share on other sites

Κατά αρχάς η δουλειά στα φανάρια δεν απαιτεί γνώση της γλώσσας, ούτε πρόσληψη, άρα είναι πρώτη επιλογή για τον αλλοδαπό.

Άνθρωποι από τον ίδιο τόπο μένουν σε σπίτια ομαδικά, οπότε είναι εύκολο να μοιραστούν πληροφορίες. Μαθαίνουν αμέσως όσα τους αφορούν. Κανένας δεν "γράφει" πάνω από 110 μεροκάματα, παίρνουν όλες τις αναρρωτικές όπως και την επιδότηση ενοικίου. Με ένα βιβλιάριο ασθενείας "βολεύονται" 10 ακόμα και 15 άτομα.

Σαφώς και υπάρχει εκμετάλλευση από Έλληνες, αλλά αυτή γίνεται σε επίπεδο εμπορεύματος , δεν νομίζω ότι τα χρήματα "σηκώνουν" επιχείρηση υποδούλωσης. Αυτό γίνεται από ομοεθνείς τους.

Για όλα αυτά νομίζω φταίει η πολιτεία που "καθεύδει υπό μανδραγόρα"!

Αλλά εδώ δεν ασχολείται να καθιερώσει το κράνος και τη ζώνη, θα ασχοληθεί με τους αλλοδαπούς;

Link to comment
Share on other sites

αλλά είναι αρκετά τυχερός να κάθεται μπροστά σε έναν υπολογιστή και να διαβάζει αυτό...

.

Τυχερός δεν είναι κανείς...

Κάποιοι κοπιάσαν και έχουν τα βασικά δουλεύοντας 40 ώρες και άλλοι "κληρονόμησαν¨" τους κόπους άλλους...

Κανένας όμως δεν το έριξε στο τυχοδιωκτισμό όπως αυτοί να φύγουν από τη χώρα γιατί?

Για το κυνήγι της καλύτερης ζωής?

Να χρεωθούν 4κ για να τους φέρει ο δουλέμπορος εδώ και να γίνουν τι? Και το θέμα δεν είναι ότι θέλουν να μείνουν εδώ.

Εδώ μας θεωρούν απλά πέρασμα για πλουσιότερες χώρες.

Όσοι είναι Πάτρα βλέπουν κάθε βράδυ τι γίνεται με τους μετανάστες και τα πλοία για την Ιταλία.

Ναι είμαστε κράτος μπουρδ.... και δεν υπάρχει καμιά πρόνοια. Όσες σκούπες έγιναν απλά για να ξαναμπούν μετά από ένα μήνα οι ίδιοι (με το ανάλογο αντίτιμο).

και κάτι για τέλος πάντα πίσω από κάποιον χρεωμένο κρύβεται κάποιος. Είτε θα εκμεταλευτεί το κορμί σου είτε τη δουλειά σου ....

Link to comment
Share on other sites

μου εκανε κι εμενα εντυπωση

δεν νομιζω να εχει σχεση με τοπο κατοικιας

γιατι τους ειδα σε διαφορες περιοχες

απο Καλαμακι και Αργυρουπολη μεχρι Βυρωνα (ισως οχι τοσο μαζικα παντα)

οι πιο πολλοι μου ειναι ακρως συμπαθεις φυσιογνωμικα

με ενοχλουν αφανταστα ομως αυτοι που με θρασος σου μουσκευουν το παρμπριζ

υποθετωντας οτι θα σε αναγκασουν να δεχτεις το καθαρισμα

καθως και αυτοι που ειτε ειρωνεύονται ειτε ξεχναν την ευγενια πισω στην πατριδα τους.

(οχι πως κι εμεις σαν λαος παμε πισω, συνηθιζω να παρατηρω αντιδρασεις αλλων οδηγων

και συχνα ντρεπομαι εκ μερους τους, ειδικοτερα με πολλες γυναικες)

γενικα παντως δεν ξερω τι λετε εσεις

αλλα εγω την εχω δει αλλιως τη δουλεια

εαν εξαιρεσουμε κατι ηλικιωμενους, πιτσιρικια και ατομα με εμφανεις αναπηριες και δυσμορφιες

υπαρχει ενας αρκετα μεγαλος αριθμος φαινομενικα υγιων και εν δυναμει παραγωγικων αλλοδαπων

συσσωρευμένος σε πολλα φαναρια στο λεκανοπεδιο.

αντι λοιπον να σκανε δυο και τρεις να μαλωνουν για το ποιος θα πλυνει το τζαμι

προσπαθωντας να μοιραζουν το κοκ στα τρια

γιατι δεν συνεταιριζονται

να βαλουν μια ομοιομορφη στολη-φορμα εργασιας με λογοτυπο του στυλ pakipowah κτλ

να εχουν και ταμπελακι με το ονομα τους

να μαζευονται 4-5 και να σου κανουν κομπλε στεγνο καθαρισμα αυτοκινητου σε 50" pit-stop-stylee

να παιρνουν και το 5ευρω χαλαρα

να γλυτωσουμε και το νερο

να σπασουν λιγο και τη δουλεια στα δουλεμπορικα υπερπλυντηρια που θησαυριζουν

εναλλακτικα μπορουν να κανουν παραεισαγωγη το μισο καταλογο του dealextreme

και να θησαυρισουν με μεσο ποσοστο κερδους 25%

δηλαδη σε καλο φαναρι

με 5ωρη εργασια βγαζει καθαρο τουλαχιστον 70ρικο

(βαζω και κανα 30αρι λειτουργικα εξοδα για κανα σουβλακι, νερακι και το ενοικιο του ποστου στον τοπικο αρχοντα)

το εαν χανει το κρατος λεφτα, φορους κτλ...ειναι αλλο θεμα

ας το σκεφτοντουσαν πριν ανοιξουν τις πορτες διαπλατα

τωρα που ηρθαν , καπως πρεπει να ζησουν κι αυτοι

και προτιμω χιλιες φορες να πουλανε χαρτομαντηλα, μπανανες και πλυσιμο τζαμιων

παρα πρεζα, νταβατζιλικι και αλλες παρανομες δραστηριοτητες

μακαρι να μπορουσαν να ηταν αλλιως τα πραγματα, δε λεω

αλλα τωρα εφοσον δεν μπορουμε να τ'αλλαξουμε

ας το κανουμε πιο ανεκτο και για τις δυο πλευρες

Link to comment
Share on other sites

Τυχερός δεν είναι κανείς...

Κάποιοι κοπιάσαν και έχουν τα βασικά δουλεύοντας 40 ώρες και άλλοι "κληρονόμησαν¨" τους κόπους άλλους...

Κανένας όμως δεν το έριξε στο τυχοδιωκτισμό όπως αυτοί να φύγουν από τη χώρα γιατί?

Για το κυνήγι της καλύτερης ζωής?

Να χρεωθούν 4κ για να τους φέρει ο δουλέμπορος εδώ και να γίνουν τι? Και το θέμα δεν είναι ότι θέλουν να μείνουν εδώ.

οταν στη χωρα τους πεφτουν μπομπες και τους θεριζουν με ak47 για πετρελαιο και διαμαντια τι θελεις να κανουν?να κατσουν εκει?και φυσικα θα φυγουν μετα απο την ελλαδα.εδω θελουμε εμεις να φυγουμε απο την ελλαδα αυτοι θα κατσουν?

Link to comment
Share on other sites

οταν στη χωρα τους πεφτουν μπομπες και τους θεριζουν με ak47 για πετρελαιο και διαμαντια τι θελεις να κανουν?να κατσουν εκει?και φυσικα θα φυγουν μετα απο την ελλαδα.εδω θελουμε εμεις να φυγουμε απο την ελλαδα αυτοι θα κατσουν?

ε μην τα τερατοποιουμε κιολας...τουλαχιστον πακισταν κ ιραν ειρηνη εχουν...οχι για 1-2 χωρες σε εμπολεμη κατασταση να τους βγαζουμε ολους θυματα πολεμου.

Link to comment
Share on other sites

εμενα προσωπικά μου την σπάνε οι rossobliat αλλα αυτοί δεν ζητιανεύουν.

αλλα + της άλλης η ζητιανιά είναι πολύ κερδοφόρο επάγγελμα με μεροκάματα στο 5ορο 70+E οποτε δεν είναι καθόλου τυχαίο πως οι τσιγγάνοι δεν έχουν καμια όρεξη να δουλέψουν σε κανονικές δουλειές.

χωρίς να μιλήσω για το εμπόριο αναπηρίας και ενοικίασης νεογνών

Link to comment
Share on other sites

τι θα γίνει όταν τα πράγματα σφίξουν ακόμα περισσότερο οικονομικά και εμείς δεν θα απλώνουμε πια το χέρι έξω από το παράθυρο...? ποια θα είναι η αντίδραση σε βάθος χρόνου αυτών των ανθρώπων και ποια του κράτους ή η δική μας...?

Αυτό με απασχολεί κι εμένα. Κάθε φορά που περνάω από το ρημάδι το φανάρι Ιερά Οδού και Κωνσταντινουπόλεως στο κόκκινο σκάνε γύρω στους 30 ινδοί, πακιστανοί, ιρανοί και πλένουν το σύμπαν με το ζόρι.

Ο κόσμος πια έχει αρχίσει και κατεβάζει παράθυρο για να βρίσει, όχι για να δώσει. Και στους μετανάστες έχω δει τα πρώτα σημάδια κούρασης και απότομης συμπεριφοράς, αναρωτιέμαι τι θα ακολουθήσει μετά..

Link to comment
Share on other sites

Ο κόσμος πια έχει αρχίσει και κατεβάζει παράθυρο για να βρίσει, όχι για να δώσει.

Προσωπικά, αν δω έναν με κομμένο πόδι, χέρι ή δεν ξέρω κι εγώ τι, θα τον λυπηθώ και θα τον βοηθήσω.

Αν όμως δω έναν αρτιμελή άνθρωπο που μάλιστα επιμένει παρά τη θέλησή μου να μου πασαλείψει το τζάμι του αυτοκινήτου που με τόσο κόπο έπλυνα την προηγούμενη μέρα, θα του βάλω τις φωνές και δε θα του δώσω τίποτα. Θα προτιμούσα να του έδινα τον οβολό μου χωρίς καθαρισμό τζαμιών και άλλα τέτοια.

Πιστεύω ότι ένας αρτιμελής άνθρωπος μπορεί να αναζητήσει δουλειά, αντί να κάθεται να ακούει τα βρισίδια στα φανάρια.

Βέβαια, ο ρατσισμός που ίσως αντιμετωπίσει εκεί έξω είναι ένα σοβαρό θέμα, αλλά δεν μπορεί, κάτι καλύτερο θα βρει να κάνει.

Link to comment
Share on other sites

μια ειμαι κοντα στα συνορα...

πλεον καταργηθηκε η visa απο σκοπια για ελλαδα.. οποτε θα κατεβουν πολλοι περισσοτεροι...

ναι απο σκοπια ερχονται πολλοι....

με την καταργηση της visa, μπορουν να μεινουν αν θυμαμαι καλα, 3 μηνες το εξαμηνο... επισης επρεπε παλια καποιος να εχει ενα 50ευρο ως χρηματα, τωρα τπτ, δεν μπορουν να ρωτησουν καν.

επισης θεσ/νικη κεντρο που μενω ξερω οτι καθε πρωι φερνουν, ''ζητιανους'' με λεωφορειο... τους αφηνουν κ τους παιρνουν το βραδυ...

Link to comment
Share on other sites

Αν όμως δω έναν αρτιμελή άνθρωπο που μάλιστα επιμένει παρά τη θέλησή μου να μου πασαλείψει το τζάμι του αυτοκινήτου που με τόσο κόπο έπλυνα την προηγούμενη μέρα, ...

Εχω κοντεψει να καθαρισω ανθρωπο ετσι, ακομα τρεχει...

Link to comment
Share on other sites

Αυτό με απασχολεί κι εμένα. Κάθε φορά που περνάω από το ρημάδι το φανάρι Ιερά Οδού και Κωνσταντινουπόλεως στο κόκκινο σκάνε γύρω στους 30 ινδοί, πακιστανοί, ιρανοί και πλένουν το σύμπαν με το ζόρι.

Το Σαββάτο απογευματάκι ακριβώς στο ίδιο φανάρι, δεν με άφηναν να φύγω λέμε! Μου την πέφτουν 2 πακιστανοί μπροστά και 2 πίσω... δεν πρόλαβα να πω όχι και το είχαν σχεδόν καθαρίσει...

Ανάβει πράσινο και ήμουν πρώτος και αυτός τον χαβά του, ρε τι κόρνα του πάτησα τι νοήματα με το χέρι (πριν και κατά την διάρκεια καθαρισμού), τίποτα αυτός!! Εεεε ώσπου ξεκινάω με σαπουνάδες στο παμπρίζ (κρατάει και λίγο το φανάρι αυτό - αριστερά προς πειραιώς).

Συνήθως δεν δίνω χρήματα σε αυτούς και δεν τους αφήνω να μου καθαρίζουν τίποτα, ακόμα και εάν είναι λερωμένο πολύ. Αλλά με πιάνει που και που η ευαισθησία μου εάν δω κανένα πιτσιρίκι.

Πάντως το κακό έχει παραγίνει. Δεν υπάρχει φανάρι που να μην βλέπει κάποιον "ζητιάνο".

Link to comment
Share on other sites

Το Σαββάτο απογευματάκι ακριβώς στο ίδιο φανάρι, δεν με άφηναν να φύγω λέμε! Μου την πέφτουν 2 πακιστανοί μπροστά και 2 πίσω... δεν πρόλαβα να πω όχι και το είχαν σχεδόν καθαρίσει...

Ανάβει πράσινο και ήμουν πρώτος και αυτός τον χαβά του, ρε τι κόρνα του πάτησα τι νοήματα με το χέρι (πριν και κατά την διάρκεια καθαρισμού), τίποτα αυτός!! Εεεε ώσπου ξεκινάω με σαπουνάδες στο παμπρίζ (κρατάει και λίγο το φανάρι αυτό - αριστερά προς πειραιώς).

Συνήθως δεν δίνω χρήματα σε αυτούς και δεν τους αφήνω να μου καθαρίζουν τίποτα, ακόμα και εάν είναι λερωμένο πολύ. Αλλά με πιάνει που και που η ευαισθησία μου εάν δω κανένα πιτσιρίκι.

Πάντως το κακό έχει παραγίνει. Δεν υπάρχει φανάρι που να μην βλέπει κάποιον "ζητιάνο".

το πιο κορυφαίο που έχω δει, είναι στoν βαρδάρη (διασταύρωση λαγκαδα με εγνατία), τσιγγάνοι να καθαρίζουν το παμπρίζ ενός περιπολικού...

...μετά το σκηνικό εδώ και 2 μήνες δεν υπάρχει κανένας στο φανάρι

Link to comment
Share on other sites

Το Σαββάτο απογευματάκι ακριβώς στο ίδιο φανάρι, δεν με άφηναν να φύγω λέμε! Μου την πέφτουν 2 πακιστανοί μπροστά και 2 πίσω... δεν πρόλαβα να πω όχι και το είχαν σχεδόν καθαρίσει...

Ανάβει πράσινο και ήμουν πρώτος και αυτός τον χαβά του, ρε τι κόρνα του πάτησα τι νοήματα με το χέρι (πριν και κατά την διάρκεια καθαρισμού), τίποτα αυτός!! Εεεε ώσπου ξεκινάω με σαπουνάδες στο παμπρίζ (κρατάει και λίγο το φανάρι αυτό - αριστερά προς πειραιώς).

Συνήθως δεν δίνω χρήματα σε αυτούς και δεν τους αφήνω να μου καθαρίζουν τίποτα, ακόμα και εάν είναι λερωμένο πολύ. Αλλά με πιάνει που και που η ευαισθησία μου εάν δω κανένα πιτσιρίκι.

Πάντως το κακό έχει παραγίνει. Δεν υπάρχει φανάρι που να μην βλέπει κάποιον "ζητιάνο".

δοκιμασε να στριψεις κατα 90 μοιρες τα πιτσιλιστιρια προς τα αριστερα:hehe:

Link to comment
Share on other sites

Και οι αναπηροι ακομα ανηκουν στην μαφια των Ρουμανοτσιγγανων.

Σημερα κοντεψα να πλακωσω Πακιστανό διότι αρχισε να πλενει τζαμια αυτοκινητου πανω σε διασταυρωση-χαμό την ωρα που αναβε το πράσινο, με αποτελεσμα να μην περάσουν τουλαχιστον 5 αμάξια. Και το ******* αντι να σταματησει που γινοταν χαμος από τα κορναρίσματα γέλαγε...

Link to comment
Share on other sites

Και οι αναπηροι ακομα ανηκουν στην μαφια των Ρουμανοτσιγγανων.

Σημερα κοντεψα να πλακωσω Πακιστανό διότι αρχισε να πλενει τζαμια αυτοκινητου πανω σε διασταυρωση-χαμό την ωρα που αναβε το πράσινο, με αποτελεσμα να μην περάσουν τουλαχιστον 5 αμάξια. Και το ****** αντι να σταματησει που γινοταν χαμος από τα κορναρίσματα γέλαγε...

next time--->

δοκιμασε να στριψεις κατα 90 μοιρες τα πιτσιλιστιρια προς τα αριστερα:hehe:
Link to comment
Share on other sites

Στα βόρεια που ζούσα/ζω είναι ένα φαινόμενο που το λες και με το παραπάνω κλασσικό, αν και στον ήδη μεγάλο πληθυσμό ομολογώ πως παρατήρησα μια μεγάλη έξαρση λόγω εορτών, όπως και στο κέντρο που εργάζομαι.

Η κουβέντα είναι μεγάλη αν όχι τεράστια.

Τα 2 μου σέντ είναι τα εξής.

Αν και οι χώρες από τις οποίες έρχονται έχουν ειρήνη δεν πάει να πει πως δεν είναι τρισχειρότεροι οίκοι ανοχής και από το δικό μας κράτος, και δεν έχουν λόγο να φύγουν τρέχοντας. Εδώ εμείς θέλουμε να φύγουμε από την Ελλάδα που αποτελεί ένα παράδεισο για αυτούς.

Συμφωνώ πως αν μπορούσαν όλοι θα πηγαίνανε στο Μονακό, στην Γερμανία και σε άλλες οικονομικά ανθηρές «Γές © Μπαμπινώτης της επαγγελίας» αλλά όπως είδα και πρόσφατα ένα email που θα αναρτήσω αργότερα, στην Ελλάδα έχουμε το παρακάτω καθεστώς (και παραθέτω crude paste του email).

Στην Τουρκία τον λαθρομετανάστη τον πυροβολούν

Στη Γερμανία τον απελαύνουν

Στην Γαλλία τον φυλακίζουν

Στην Ελλάδα του δίνουν υπηκοότητα, ΙΚΑ, βιβλιάριο υγείας, δουλειά, εκλογικό δικαίωμα, φοροαπαλλαγές κλπ.

Με άλλα λόγια όλοι θέλουν καλύτερο κράτος αλλά δεν το βρίσκουν. Σο γουι άρ στακ γούιθ δεμ.

Τώρα για το ένα σκαλί παραπέρα που το πάει ο Jaco (1000% λογικό btw) προσωπικά πιστεύω πως σε μία μεγαλύτερη κλίμακα σίγουρα παίζει οργάνωση, ή από κάποιο «Ιρανό/Πακιστανικό/κλπ» κόμμα, ή από τους ίδιους τους λαθρέμπορους.

Δεν νομίζω να έχει κανείς αμφιβολία πως τα 4-5κ που σκάνε όλοι αυτοί για να έρθουν νύχτα στην Ελλάδα, πολλές φορές δεν είναι το μόνο αντίτιμο (που δείχνει επίσης το πόσο θέλουν να φύγουν από την χώρα τους –άσχετο-), και πολλές φορές το κόστος αυτό είναι και εξτρά εργασία όπου το κύκλωμα κρίνει πιο επικερδές. (βλέπε και ιερόδουλες)

Δεδομένου πως έχουμε 1.000.000 Αλβανούς πριν έρθουν αυτοί εδώ, και πως γενικά υπάρχουν εργατικά χέρια, και οι Αλβανοί είναι tried and tested για τις χειρωνακτικές εργασίες, δεν θα μου έκανε εντύπωση αν μια μέρα στο φανάρι ενός πολυσύχναστου δρόμου, είναι πιο επικερδές από 1 αντίστοιχο μεροκάματο σε οικοδομή/βενζινάδικο κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Dolly: Στην Ελλάδα ο λαθρομετανάστης είναι υποψήφιος ψηφοφόρος.

Αν προσθέσεις και το γεγονός ότι δεν γνωρίζει το παρελθόν των Ελλήνων πολιτικών, τότε ένα βιβλιάριο ΙΚΑ και μια φοροαπαλλαγή είναι αρκετά για να τον βάψεις.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.