Jump to content



Σύνθεση tower, οθόνης και UPS για διακοσμήτρια [3ds Max, AutoCAD, Photoshop]


tragikos

Recommended Posts

Καλησπέρα,

πρόσεξα πως αρκετοί εδώ μέσα είναι γνώστες και χρήστες τέτοιων προγραμμάτων (3ds Max, AutoCAD, Photoshop), οπότε ευελπιστώ να λάβω αρκετές απόψεις βασισμένες στις εμπειρίες τους.

Όπως φαίνεται και στον τίτλο, με ενδιαφέρει ένα πλήρες σύστημα από το μηδέν για χρήση όπου η πιο απαιτητική εργασία θα είναι στατικά 3D rendering. Δεν ενδιαφέρεται προς το παρόν για animation, αλλά που και που μπορεί να κάνει κάποια παρουσίαση σε video από 3D (αν παίζει κάποιο ρόλο). Τα προγράμματα που χρησιμοποιεί καθημερινά είναι 3ds Max, AutoCAD (Accurender) και Photoshop.

Όπως είναι λογικό, η οθόνη έχει μεγάλη σημασία και ίσως θα χρειαζόταν νέο θέμα για αυτήν και μόνο.

Το οικονομικό δεν είναι τόσο θέμα, αλλά σίγουρα ζητάω κάτι με value for money. Δεν με ενδιαφέρει να αγοράσω ότι πιο ακριβό, αλλά δεν θα ήθελα να είναι και περιοριστικό για μία καλή σύνθεση. Σαν ταβάνι, θα έβαζα τα 3.500€ με τη λογική ότι θέλω μεν αναβαθμίσιμο σύστημα και μια οθόνη που θα μείνει για καιρό, αλλά αν δεν έβαζα ταβάνι, μπορεί να δίνατε και προτάσεις για πάνω από 5.000€ :cool:

Διάβασα τρία αντίστοιχα παλαιότερα θέματα (ένα, δύο, τρία) και θέλω να σημειώσω ότι δεν ενδιαφέρεται για παιχνίδια, είναι για καθαρά επαγγελματική χρήση. Οπότε λογικά μιλάμε για βάση με πολύ καλό επεξεργαστή και αρκετή RAM (προφανώς σε 64bit OS). Για το δίλημμα μεταξύ mainstream GPUs ή σε κάτι επαγγελματικό όπως Quadro/FireGL δεν έχω κάποια προφανή απάντηση, μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει τι είναι προτιμότερο και γιατί;

Όπως λέει και ο Grigas εδώ, θα ήθελα να έχει όσο δυνατόν μειωμένο θόρυβο γιατί "Είναι μεγάλο σπάσιμο να κάνεις δουλειά δίπλα σε ελικόπτερο".

Τώρα όσον αφορά το UPS, δεν έχω συγκεκριμένες απαιτήσεις, απλά να μπορεί να υποστηρίξει το συγκεκριμένο σύστημα, μέχρι να προλάβει ο χρήστης να σώσει τη δουλειά του και να κλείσει κανονικά, αλλά και να μην υπάρχει ανησυχία για "παρασπονδίες" της ΔΕΗ.

Για διάφορους λόγους, άσχετους με το θέμα και κυρίως after sales service, θα ήθελα προτάσεις αποκλειστικά από το ΠΛΑΙΣΙΟ ή (αν είναι καλύτερα για επαγγελματικές λύσεις) DELL.

Ελπίζω να μην σας κούρασε το μέγεθος, προσπάθησα να είμαι όσο πιο συγκεκριμένος γίνεται. :)

Σημείωση: φυσικά δεν είναι απαραίτητο όποιος προτείνει να προτείνει και tower και UPS και οθόνη

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Πάμε κάτι στα 3500 ακριβώς.

Intel Core I7-920 243

Asus P6T Deluxe V2 260

Corsair 6GB DDR3-1600 Ram Kit *2 437

2 χ 1.5 Terra 212

2 x POSTVILLE 394

Κουτί Cosmos 195

PSU - 850άρι 146

Κάρτα γραφικών mainstream. 89

Οθόνη ότι πιο ποιοτικό παίζει 1540

Σύνολο 3500.

Μερικές παρατηρήσεις.

Οθόνη σου έβαλα ότι πιο επώνυμο, ακριβό, και καλό παίζει. Υπάρχουν και ΠΟΛΥ πιο φθηνές επιλογές, και πολύ καλές επίσης.

Τροφοδοτικό δεν θες μεγαλύτερο, μπορείς να δεις άλλες γνωστές μάρκες αν θέλεις.

2 SSD raid = σκοτώνουν, οι 2 χ 1,5 τερα είναι για αποθήκη.

12 γίγα ραμ είναι πολλά, αλλά χρειάζονται πολλές φορές.

Ι7 είναι μονόδρομος, και κοίτα μήπως πάρεις τον 950 αν σε παίρνει για την ψυλότερη συχνότητα έχω δοκιμάσει O/c στον ι5 της κοπέλας μου και είχε διαφορά στα rendering times. αλλά αφού φαντάζομε δεν θα ασχοληθείς να κλοκάρεις (αν κάτσεις ο 920 θα πάει στα 4....) ίσως ο 950 είναι καλύτερος για τα εξτρά Mhz αν σε παίρνει.

Κάρτα γραφικών ΔΕΝ σου έχω βάλει Quadro κλπ, δεν ξέρω αν την χρειάζεσαι.

Με τις υπερβολές αυτές είσαι στα 3500, δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να χρειάζεται το μηχάνημα.

Μy 2 c.

Link to comment
Share on other sites

Dolly μια χαρά σύστημα έφτιαξες... για games. :p

Απο κει και πέρα για 3d software ΑΝ ο υποψήφιος μιλάει για σοβαρό επίπεδο και όχι για χαβαλέδες, τότε πρέπει να πας σε άλλου είδους hardware (π.χ. RAM με parity check και τα λοιπά).

Όχι desktop λύσεις σε επαγγελματίες του 3D.. απλά δεν επαρκούν. Εννοείται ότι πάντα με γνώμονα το κόστος, αλλά θα πω εδώ πως με 3 χιλιάρικα δεν φτιάχνεις σοβαρό σύστημα για 3D, φτιάχνεις ένα καλο game pc που τρέχει και 3ds max καλά. Όχι ότι θα είναι αργο κάτι τέτοιο, αλλά δεν είναι μηχάνημα χτισμένο για 3d apps.

Επίσης ΔΕΝ χρειάζεται την πιο ακριβή οθόνη κάποιος που ασχολείται με Photoshop, νομίζω ότι πρέπει κάποια στιγμή να "ξεκολλήσουμε" από αυτό το ζήτημα, ειδικά με τις TFT που οι χρωματικές αποκλίσεις γενικά είναι μικρές (αν βγει κανείς και μου πει ότι δύο αρρύθμιστες TFT οθόνες δείχνουν διαφορετικά τις αποχρώσεις π.χ. του κόκκινου, θα τον κράξω σας το λέω από τώρα).

Ο γραφίστας ποτέ δεν κοιτάει το χρώμα στην οθόνη γιατί έτσι κι αλλιώς η οθόνη παίζει σε RGB ενώ η εκτύπωση σε CMYK, και ΠΑΝΤΑ υπάρχει μικρή απόκλιση χρωματική σε ότι οθόνη κι αν δεις.

Γι'αυτό και οι γραφίστες κοιτάνε τις τιμές R-G-B ή σε ότι άλλο δουλεύουν, και όχι την οθόνη όσον αφορά την χρωματική πιστότητα.

My 4 yen! :p

EDIT: P6T deluxe??? Ρε συ.. θελετε να τον καταστρέψετε; :p Sorry ρε παιδιά αλλά δεν φτιάχνουμε μηχάνημα για επαγγελματική χρήση με την λογική ενός πανάκριβου dekstop. Sorry αλλά είναι fail.

Link to comment
Share on other sites

E ακόμα καλύτερα, το θέμα είναι με 3κ ΤΙ παίρνει :p

και για renders απο τα mainstream πράγματα, και για ένα / μια γραφήστρια που δεν έχει απο ΄πίσω corporate funding και render farms, το θέμα είναι τι καλύτερο μπορεί να κάνει με 3κ?

Link to comment
Share on other sites

E ακόμα καλύτερα, το θέμα είναι με 3κ ΤΙ παίρνει :p

και για renders απο τα mainstream πράγματα, και για ένα / μια γραφήστρια που δεν έχει απο ΄πίσω corporate funding και render farms, το θέμα είναι τι καλύτερο μπορεί να κάνει με 3κ?

1. Registered memory

2. Σοβαρή Quadro ή έστω desktop high-end της Nvidia γενικώς, για το CUDA κυρίως και για το καλύτερο γενικά OpenGL support. Με την 9800gt δεν πάει πουθενά. Αν δεις workflow σε τέτοιες κάρτες σε λίγο βαριά projects θα καταλάβεις τι εννοώ... Στα 3D 99% όταν κάνει render δεν κάθεσαι εκεί, όταν δουλεύεις σε real time όμως είσαι εκεί. Και ΤΟΤΕ σε ενδιαφέρει να μην σέρνεται, και όχι στο rendering. Πίστεψε με, κάτι ξέρω... ;)

3. Όχι hardware αδοκίμαστο, όχι νέες τεχνολογίες που πιθανώς να έχουν παιδικά προβληματάκια, κ.λ.π.

Σε μηχάνημα για χρήση επαγγελματική βάζεις hardware που θα είναι "σταθερό" όσο γίνεται περισσότερο και αποφεύγεις τα περιτά ρίσκα. Γι αυτό το λόγο εγώ θα απεύφευγα το SSD Raid-0.

4. Για το Asus P6T τι να πω..; Για overclocking δεν νομίζω ότι το αγοράζει το σύστημα. Kαι μη μου πεις ότι τα Asus είναι υπόδειγμα stability & compatibility γιατί θα πέσει ο ουρανός να μας πλακώσει. :D Ειδικά το P6T.. τι να πω....;

Εγώ θα απεφεύγα board της εν λόγω εταιρίας γενικώς. Έχω βλέπεις την κακιά συνήθεα να μην θέλω board με σκουριασμένα parts.

EDIT: Και όσον αφορά την CPU εγώ θα πήγαινα αβλεπί σε Xeon ή Opteron. Πάντως όχι σε desktop cpu.

Link to comment
Share on other sites

γράφτου μια σύνθεση!

Αμ δε... Δεν την ξαναπατάω. :p

Απλά δίνω κάποια guidelines, απο κει και πέρα το αν θα τα ακολουθήσει και με τι κόστος είναι θέμα του αγοραστή. Εγώ κουμάντο στην τσέπη του καθενός δεν μπορώ να κάνω... Είπα τις απόψεις μου, και απο κει και πέρα όποιος θέλει ας βγάλει configuration κατά βούληση... ;)

EDIT: Και είπα τι μου θυμίζει το thread... Πολύ deja vu.. και μετά είδα τα 3 Links του tragikos και θυμήθηκα.. :D

Link to comment
Share on other sites

Oθόνη πας σε Samsung XL30 ή 30άρα NEC_3090WQXi/DELL_3008WFP.

Χ58 είναι μονόδρομος.

Δες και 2 reviews για επαγγελματικές κάρτες για να καταλάβεις από μόνος μου τι ακριβώς παίζει..

http://www.hwbox.gr/reviews/4896-parousiasi-pny-nvidia-quadro-fx-4800-a.html

http://www.hwbox.gr/reviews/5806-pny-nvidia-quadro-fx-580-review.html

Link to comment
Share on other sites

Για κάρτα γραφικών, βρες καμιά μεταχειρισμένη 2900χτ για κανα 20ρικο, και κάντην FireGL V8600.

Επίσης σου προτείνω 2 χ dell 2408. Multi monitor στο max απλά κερδίζεις ΠΟΛΥ σε αποδοτικότητα.

Link to comment
Share on other sites

Για επαγγελματική χρήση ίσως κοίταξε και κάποιο workstation πχ. HP Z600 το οποίο είναι κυριολεκτικά αθόρυβο. Σίγουρα δεν παίρνεις τόσο δυνατό cpu, ram ή δίσκο αλλά έχεις άλλα πλεονεκτήματα. 3 χρόνια εγγύηση onsite με επισκεύή την επόμενη μέρα, δυνατότητα για αναβάθμιση με 2ο cpu, ecc ram, ποιότητα κατασκευής που θα δυσκολευτείς να βρεις σε desktop κλπ . Η τιμή εξαρτάται πολύ από τη σύνθεση, ένα τηλέφωνάκι στην ΗΡ αρκεί. Στο skroutz παίζει από 1200€ περίπου με τα πολύ βασικά.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας (9 σε 1 ώρα wow!).

Θα σας απαντούσα εχθές, αλλά με το πρόβλημα στο site το παράτησα. Λοιπόν έχουμε και λέμε (θα αποφύγω τα multiquote για λόγους μεγέθους post):

@Dolly: Ενδιαφέρουσα η σύνθεση σου αλλά:

  • Η μητρική, μετά από τέτοια threads, δε μου έχει κάτσει καλά...
  • Νομίζω ότι αρχικά με 6GB μνήμη θα είναι αρχικά καλυμμένη, αν όχι αναβαθμίζεται εύκολα αργότερα.
  • Σκληρούς δεν θα αγόραζα με τίποτα Seagate, το βλέπω να πηγαίνω σε WD Green
  • Είμαι σίγουρος ότι με 80GB για λειτουργικό και τα προγράμματα που χρησιμοποιεί θα είναι καλυμμένη. Αργότερα θα μπορούσε να κάνει και RAID αν θέλει να βελτιώσει κάπως κάποιες λειτουργίες, βελτίωση που δεν θεωρώ ότι θα έχει τόσο εμφανή διαφορά και γιαυτό και δεν το εφαρμόζω εξαρχής.
  • Το κουτί είναι υπέροχο.
  • Το τροφοδοτικό καλό μεν, αλλά "αναμένεται σύντομα" και ξέρουμε πόσο μπορεί να αναμένουμε...
  • Για την κάρτα γραφικών, μετά τα reviews που παρέθεσε ο winters, θέλω να το ψάξω περισσότερο και ψήνομαι για μία επαγγελματική κάρτα σε όχι εξωφρενική τιμή. Θέλει όμως ψάξιμο.
  • Η οθόνη είναι μεν ποιοτική, αλλά με ενδιαφέρει να μπορώ να έχω κάποιο φυσικό πρόσωπο στο οποίο θα απευθυνθώ σε περίπτωση βλάβης και να μην μπλέξω με e-shops.

Αν έχεις σχόλια επί αυτών, ή αντιπροτάσεις είμαι όλος... μάτια!

@Candyman: Ευχαριστώ για τα guidelines, αλλά θα ήθελα και κάτι πιο χειροπιαστό, πιο συγκεκριμένο. Δεν θα σε κατηγορήσω ότι κάνεις κουμάντο στην τσέπη μου :hehe:

Πχ, δεν είναι ανάγκη να πάρω μια Quadro των 1.000€, βολεύομαι όμως και με μία των 400€-500€, αλλά θα ήθελα να μου προτείνεις μία. Ποια είναι τα δοκιμασμένα hardware κατ' εσέ; Αν θεωρείς ότι με 5k μπορείς να φτιάξεις ένα σύστημα το οποίο όμως θα αξίζει τα λεφτά του (τονίζω το αξίζει), είμαι διατεθειμένος να το αξιολογήσω σαν πρόταση ;)

@winters: Ευχαριστώ πολύ για τα links μου έδωσαν πολύ καλύτερη εικόνα. Τις οθόνες που αναφέρεις που μπορώ να τις βρω σε Ελλάδα, για να δω και τι τιμή έχουν;

@Volrath: Ωραίο, ίσως να άξιζε μόνο και μόνο σαν δοκιμή για το μαμώτο. Βέβαια θα προτιμούσα μια λύση σε κάτι πιο καινούριο, ώστε να έχω και εγγυήσεις κτλ. ;)

@chroma: Δεν είμαι σίγουρος για την HP γιατί τουλάχιστον από το laptop που χρησιμοποιεί ως τώρα της ίδιας εταιρείας, είχαμε διάφορα προβληματάκια. Παρόλα αυτά ναι, θα πρέπει να πάρω και σε Dell και σε HP, να ρωτήσω για επαγγελματικές λύσεις αλλά και το κατά πόσον η on site εγγύηση ισχύει για όλη την Ελλάδα. Η χρήση του μηχανήματος θα γίνεται στην Κρήτη και μάλιστα στο Ρέθυμνο, οπότε θέλει ψάξιμο.

Ξέχασα κανέναν;

Έως τώρα η κοπέλα εργάζεται σε ένα HP Pavilion dv7-1070ev (pdf για πληροφορίες), λόγω συχνών μετακινήσεων οι οποίες σταμάτησαν πλέον. Θέλω να πιστεύω ότι η μετάβαση σε ένα επαγγελματικό μηχάνημα, θα τις αποφέρει μειώσεις στους χρόνους rendering τουλάχιστον στο 1/3 ή είμαι τελείως εκτός;

Είναι κάποιος από εσάς που ασχολείται επαγγελματικά με αντίστοιχα προγράμματα να μου πει πχ τι δική του σύνθεση;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερίζω,

Να σου πω 2-3 πράγματα για το σκεπτικό μου.

Η σύνθεση για μένα είναι overkill για τον μέσο διακοσμητή που ασχολείται με στατικά renders σε 3ds, modo, Vray.

Αυτά ακριβώς κάνει η κοπέλα μου, και της έφτιαξα μια σύνθεση με ι5, 4 γίγα, 2χ320 για λειτουργικό , και 2χ1 για αποθήκη, και μια απλή 9600 GT. Και πραγματικά κάνει αρκετά άνετα την δουλειά της. (με budget 800 ευρω)

Τώρα, και δεν έχω την τεχνική κατάρτιση του Candy, Chroma, για να μπω σε τέτοιες λεπτομέρειες για τέτοια μνήμη, και πιο specialized προτάσεις.

Απλά κατάλαβα από το ποστ σου, πως απευθύνεσαι σε ένα κοινό (εντός εισαγωγικών) σαν την κοπέλα μου, δηλαδή τον average διακοσμητή, και νομίζω πως μια πρόταση με 6 γίγα, και ένα ι7 τον καλύπτει.

Η σύνθεση ήταν «πως θα φάμε 3,5κ». (και το είπα)

Τα 6 γίγα είναι όντος μια χαρά, η μητρική, υπάρχουν άπειρες εναλλακτικές από MSI, Gigabyte αν έχει άγχος για την ASUS. (την οποία την προτείνω εγώ γιατί εδώ και 7 χρόνια έχω ΜΟΝΟ τέτοιες μητρικές και δεν είχα ούτε 1 πρόβλημα).

Για WD, οι green για αποθήκη είναι μια χαρά (έχω και εγώ).

Τροφοδοτικό κοντά στα 750 υπάρχουν πολλά ποιοτικά που υπάρχουν διαθέσιμα οπότε μην σε αγχώνει.

Και από όσο έχω δει για κάρτα επαγγελματική, με 200-300 ευρώ μπορείς να πάρεις μια entry level και να κάνεις την δουλειά σου ΠΟΛΥ καλύτερα από άλλα «κτήνη του gaming».

Νομίζω πως το πιο επαγγελματικό σαν λύση είναι για άλλο κοινό.

Με αυτό το σκεπτικό έγραψα ότι έγραψα, που έχω δει και live να δουλεύει.

Link to comment
Share on other sites

Καταλαβαίνω τι λες και ακριβώς επειδή ούτε εγώ έχω την τεχνική κατάρτιση σε κάτι τέτοιο, ζητάω τις απόψεις σας.

Αυτή τη στιγμή διαβάζω αυτό το review που είναι και αρκετά πρόσφατο, μεγάλο και αναλυτικό (24 σελίδες) για να πιάσω περισσότερα πάνω στις επαγγελματικές κάρτες.

Το ότι γίνεται η δουλειά και με μηχάνημα των 800€ είμαι σίγουρος ότι γίνεται, εδώ γίνεται με το laptop που ανέφερα. Το θέμα είναι ο χρόνος που γίνεται η ίδια δουλειά. Χαρακτηριστική φράση της κοπέλας ήταν "αν μπορώ να μειώσω το χρόνο στο 1/3 θα είμαι ικανοποιημένη".

Κάτι που με προβλημάτισε είναι ότι εδώ, αναφέρει "Microsoft Windows 7 operating system is not officially supported by the Autodesk products listed in this document". Υποθέτω ότι εφόσον όλα είναι εντάξει σε Vista SP1, θα είναι και στα 7.

Από τις επαγγελματικές πάντως, δύο επιλογές βλέπω στον ορίζοντα. Την φτηνή (PNY Quadro FX 580 SVGA 182,34€)και την ακριβότερη (PNY Quadro FX 1800 SVGA 535,00€). Η πρώτη έχει γίνει reviewed και στο link που έδωσε ο winters πιο πάνω.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή τον κουράσαμε τον άνθρωπο με όλα αυτά που αραδιάζουμε (βάζω κι εμένα μέσα, μην παρεξηγηθείτε), εγώ θα πω το εξής (αν και τα τόνισα κάποια από αυτά τα πράγματα παραπάνω):

Αν ο άνθρωπος που θα δουλεύει σε αυτό το σύστημα δεν έχει σκοπό να κάνει σοβαρή 3D εργασία (σοβαρή= βαριά projects σε βαρβάτα applications όπως XSI, Maya, κ.λ.π.) τότε ας πάρει ένα desktop δυνατό, σαν αυτό που προτείνει ο Dolly και τέλος.

Αν μιλάμε για πραγματικά σοβαρή εργασία τότε παμε σε Xeon ή εναλλακτικά Opteron, Tyan board multisocket, ECC registered memory, SAS δίσκους (και όχι SSD, όχι ακόμα δηλαδή) και γενικά σε τέτοια λογική. Eννοείται πως το X58 για τέτοιες εργασίες είναι αστείο chipset. Και γενικά το ξαναλέω πρέπει να ξεκολλήσουμε από τα desktop συστήματα όταν μιλάμε για 3D workstations, πως να το κάνουμε. Δείτε κανα thread στο forum της Autodesk και θα με καταλάβετε πλήρως! ;)

Επομένως σαφώς και συμφωνώ και με την πρόταση του Chroma για κανά μεταχειρισμένο HP Z600 καθώς το εν λόγω μηχάνημα γενικά σε specs κινείται μέσα στην λογική που κι εγώ προτείνω.

Νομίζω ότι τα πράγματα είναι κάπως έτσι... Αυτά.

Link to comment
Share on other sites

Καθόλου δε με κουράσατε.

Απ' ότι κοιτάω πάντως στα Workstations της HP και με παράδειγμα το συγκεκριμένο μοντέλο Z600 βλέπω ότι χρησιμοποιεί τον "Intel® Xeon® τετραπλού πυρήνα E5520", οποίος σύμφωνα με εδώ είναι κατά κάτι χειρότερος από οποιονδήποτε i7. Η μνήμη "DDR3 1333 MHz ECC Unbuffered DIMM" δεν γνωρίζω τι διαφορά έχει από τις "συμβατικές" μνήμες DDR3, μπορείς να μου εξηγήσεις; Οι δίσκοι είναι 7200rpm και δεν συμπεριλαμβάνει κάρτα γραφικών. Οπότε προφανώς κάτι δεν γνωρίζω ώστε να μην κατανοώ το κόστος των 2105€ :nothing:

Link to comment
Share on other sites

Καθόλου δε με κουράσατε.

Απ' ότι κοιτάω πάντως στα Workstations της HP και με παράδειγμα το συγκεκριμένο μοντέλο Z600 βλέπω ότι χρησιμοποιεί τον "Intel® Xeon® τετραπλού πυρήνα E5520", οποίος σύμφωνα με εδώ είναι κατά κάτι χειρότερος από οποιονδήποτε i7. Η μνήμη "DDR3 1333 MHz ECC Unbuffered DIMM" δεν γνωρίζω τι διαφορά έχει από τις "συμβατικές" μνήμες DDR3, μπορείς να μου εξηγήσεις; Οι δίσκοι είναι 7200rpm και δεν συμπεριλαμβάνει κάρτα γραφικών. Οπότε προφανώς κάτι δεν γνωρίζω ώστε να μην κατανοώ το κόστος των 2105€ :nothing:

Ένας Xeon στα 2.93 είναι πολύ γρήγορος επεξεργαστής και καλό είναι να μην συγκρίνουμε Xeon με i7. Επίσης το Ζ600 διαθέτει board με 2 sockets και μπορείς να βάλεις πάνω 2 επεξεργαστές. Αυτό από μόνο του είναι μεγάλη υπόθεση! Έχε υπόψη σου ότι τα Tyan board είναι πανάκριβα και τα Xeon chip της Intel επίσης!

Οι δίσκοι του Z600 είναι SAS (εκτός αν επιλέξεις normal SATA) οι οποίοι εκτός των επιδόσεων προσφέρουν και error recovery. Ανεκτίμητο χαρακτηριστικό σε workstation! Επίσης πανάκριβοι, έτσι;

Όσον αφορά τις ECC registered μνήμες, η βασική διαφορά είναι πως έχουν error correction (parity check). Βέβαια χάνουν λίγο σε latency λόγο του parity check αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να σου κρασάρει εφαρμογή επειδή ένα bit δεδομένων κρέμασε ολάκερο τον kernel. Γενικά για να μην σε παιδεύω το βασικό τους πλεονέκτημα είναι πως παρέχουν μεγαλύτερη σταθερότητα στο μηχάνημα, κάτι που σε επίπεδο workstation είναι επίσης ανεκτίμητο πλεονέκτημα, ειδικά όταν κυνηγάς deadlines!!!

Τέλος το μεγάλο κόστος οφείλεται και στο support της Hp που δεν συγκρίνεται με το support ενός custom συστήματος που θα φτιάξεις με desktop parts από το Plasio, E-Shop, κ.λ.π.

Edit: Εγώ πάντως μιλάω για άλλο μοντέλο Z600 και όχι αυτό που αναφέρεται στο άθλιο ελληνικό site της HP. Εγώ λέω για δαύτο.

PDF specs. VGΑ έχει το Ζ600 απλά επιλέγεις και ανάλογα πάει και η τιμή. Δες το pdf...

Link to comment
Share on other sites

Ok, νομίζω καταλαβαίνω τι εννοείς. Νομίζω δεν με ενδιαφέρει δίσκος SAS, με έναν SSD και συμβατικούς δίσκους για αποθήκευση είναι μια χαρά.

Απ' ότι φαίνεται αυτά που προτείνεις είναι για επαγγελματίες κάπως μεγαλύτερου επιπέδου ή επιχειρήσεις (που έχουν και το ανάλογο budget). Η υποστήριξη όμως είναι μεγάλη υπόθεση, γιατί ούτε εγώ θα βρίσκομαι στην ίδια πόλη με την κοπέλα, ούτε η κοπέλα έχει την τεχνογνωσία και την υπομονή να τα βγάλει πέρα σε κάποιο πρόβλημα που θα προκύψει.

Σε κάτι αντίστοιχο για την Dell, βλέπω ότι υπάρχει το Dell Precision T7500. Έχει κανείς άποψη επί αυτού; Εκεί όπως βλέπω μπορώ να επιλέξω ένα ένα τα κομμάτια και με μια πρόχειρη σύνθεση νομίζω ότι φτιάχνεται μηχάνημα με Intel® Xeon® Processor E5520, 6GB DDR3 1066MHz ECC-RDIMM (3x2GB), 512MB Nvidia Quadro FX580 και 3 χρόνια υποστήριξη στα 2.000€ που είναι ένα καλό ποσό νομίζω. Άραγε μπορώ να επιλέξω να μην φοράει καθόλου δίσκο και να βάλω εγώ δικό μου; Θα πρέπει να ρωτήσω διάφορα στην εξυπηρέτηση της Dell.

Βέβαια, αυτό είναι ενδεικτικό, ακόμα δεν έχω κατασταλάξει σε επαγγελματική κάρτα πχ.

Θέλει αρκετό ψάξιμο και έχω έλλειψη χρόνου...

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν επικοινώνησα με την Dell, όπου μου επιβεβαίωσαν ότι η on site εγγύηση ισχύει για όλη την Ελλάδα, όπου ουσιαστικά ο τεχνικός έρχεται την επόμενη μέρα στον χώρο σου για τον έλεγχο. Μόνο σε ακριτικές περιοχές μπορεί να πάρει δύο μέρες. Στην ερώτηση μου αν προσθέσω εγώ πχ ένα δίσκο στο σύστημα τι γίνεται με την εγγύηση μου είπε η κοπέλα ότι δεν θα ισχύει... :blink:

Πολύ θετικό αυτό λοιπόν. Το θέμα μου τώρα είναι το εξής. Ας πούμε ότι έχω το παρακάτω σύστημα (βασισμένο σε αυτό που πρότεινε ο Dolly):

Intel Core I7-950 (s1366, 3.06GHz, 8MB, Box) 494,00 €

Asus P6T Deluxe V2 (1366, X58, DDR3) 260,00 €

Corsair 6GB DDR3-1600 Ram Kit (3 x 2GB, PC3 12800, 8-8-8-24, TR3X6G1600C8D) 218,46 €

2x Western Digital Caviar Green WD15EARS 1.5TB HDD 3.5" (64MB Cache, 7200RPM, SATA 3Gb/s) 2x102 €=204€

Intel Postville 80GB SSD (2.5", Retail) 197,30 €

CoolerMaster Cosmos S - Black Case (RC-1100-KKN1-GP) 195,00 €

Corsair CMPSU-850TXEU PSU (850W) 146,00 €PNY Quadro FX 580 SVGA (VCQFX580-PCIE-PB) 182,34 €

Microsoft Windows 7 Pro 64-bit Greek DSP 119,00 €

Σύνολο: 2016,1€ με ΦΠΑ

Και από την άλλη, ένα σύστημα βασισμένο σε Xeon από την Dell:

Greek Aυθεντικό Windows® 7 Professional (64Bit OS) Recovery DVD included

One Intel® Xeon® Processor E5506(2.13GHz,4MB L3,4.8GT/s,80W,QC)Memory runs at 800MHz

512MB Nvidia Quadro FX580 - 2 DP, 1 DVI (1 DP-DVI,1 DVI-VGA adapter)(ELGA12)

6GB DDR3 1066MHz ECC-RDIMM (3x2GB)

80GB (10000 RPM) SATA Hard Drive with 16MB DataBurst Cache™

1TB (7200 RPM) SATA 3.0Gb/s Hard Drive with NCQ and 16MB DataBurst Cache™

3Yr ProSupport for End Users and Next Business Day On-Site Service

3Yr Data Protection - Keep Your Hard Drive

Σύνολο: 2597,8€ με ΦΠΑ (χωρίς μεταφορικά)

Με τον περιορισμό του να μην μπορώ να βάλω δικούς μου δίσκους πάνω, δίνω λεφτά για τεχνολογίες που δεν χρειάζομαι. Δηλαδή με SSD και και τους δύο WD πάνω αντί για αυτούς τους δίσκους, θα γλίτωνα λεφτά νομίζω. Για τα 3 χρόνια on site εγγύηση και συγχρόνως την εγγύηση ποιότητας της Dell ας πούμε ότι δίνω τα 600€ παραπάνω. Σε θέμα επιδόσεων όμως τι γίνεται;

Αν επιλέξω Dell, έπειτα είμαι αναγκασμένος να αναβαθμίζω μόνο από Dell.

Το μεγάλο ερώτημα που ακόμα ψάχνω είναι, σε δύο τέτοια συστήματα, πότε έχουμε την καλύτερη απόδοση στο 3D Render; Θα ήθελα αν έχει κάποιος συγκριτικά να μου δώσει links και να μου εξηγήσει αν μπορεί γιατί ο Xeon δεν συγκρίνεται όπως είπε ο Candyman με τον i7. :yes4:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δεν μου απάντησε κανείς αλλά δεν πειράζει. Σκοπεύω να καταλήξω σε αγορά μέχρι το Πάσχα, οπότε έχουμε ακόμα 2 βδομάδες...

Άλλη ερώτηση:

Θεωρείτε ότι αξίζει μια σύνθεση με τον νέο 6πύρηνο Intel Core i7 980X;

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.