Jump to content



Χρεοκοπία Ελλάδας


Chosen

Recommended Posts

[MENTION=1085]sotiris[/MENTION]

Στην Α δέσμη ήταν όλα τα ξεφτέρια ε;

Άκυρο αυτό που είπες. Το θέμα είναι ότι η ΕΤΕ έπαιξε άτιμο παιχνίδι και πρέπει ο Τμβακακης να πάρει τον πουλί asap

Sent from my ADR6425LVW

Link to comment
Share on other sites

Η τεταρτη δεσμη ηταν πιο ευκολη. Απλα γιατι καποιος ευκολα παπαγαλιζε τα μαθηματα. Στην πρωτη που ειχαμε Αλγεβρα/Αναλυση/Φυσικοχημεια, αν δεν το ειχες, απλα δεν τα εβγαζες περα.

Δεν λεω οτι η πρωτη ηταν καλυτερη κλπ, απλα οτι επρεπε να κατσεις να διαβασεις κ να ασχοληθεις. Οπωσ και με την Δευτερη που θεωρειτο πιο δυσκολη!

Αυτο φενοταν κ απο τον αριθμο μαθητων. Στο Λυκειο μου η Α' ειμασταν 15 παιδια, η Β' 3, η Γ' καμια 30αρια(90% μπιτσιζ) και η Δ' 60(3 τμηματα!!!)

offtopic βγαίνουμε

Τα πράγματα δεν ήταν και πολύ διαφορετικά με τις κατευθύνσεις (τουλάχιστον με τα 9 μαθήματα που ήμουν εγώ). Θεωρητική με Αρχαία και τέτοια για τους νομικάριους κτλ (δεν ξέρω τι άλλο είχαν), Θετική με Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά και Φυσική για τις θετικές σχολές που είχαν κανονική πρόσβαση και σε τεχνολογικές σχολές και στην ιατρική φυσικά και Τεχνολογική κατευθυνση, με Μαθηματικά Φυσική, Υπολογιστές και ΑΟΔΕ , με πρόσβαση στις σχολές της θετικής εκτός τις σχολές υγείας.

Οπότε σύγκρινε τώρα Υπολογιστές (δεν ξέρω πως ακριβώς λεγόταν το μάθημα) και ΑΟΔΕ (οικονομικά 100% παπαγαλία), με Χημεία και Βιολογία που όσο να'ναι, έπρεπε να το έχεις και καταλαβαίνεις που πήγαιναν οι μαθητές που δεν γούσταραν το διάβασμα.

Από την χρονιά μου, όπου ελάχιστοι μπήκαν σε ΑΕΙ (νομίζω 11/55, με 1-2 κοπέλες μόνο), στην θετική είμασταν οι λιγότεροι, και όλες οι όμορφες μπίτσιζ που δεν διάβαζαν ΠΟΤΕ ήταν τεχνολογική, ενώ οι σαυρες που προσπαθούσαν (αλλα δεν το είχαν ιδιαίτερα) θεωρητική...

Link to comment
Share on other sites

Άναφέρομαι στο επίπεδο των οικονομολόγων μας και γενικότερα στον κόσμο.

Πιο πολύ μόστρα και λουστρίνι, παρά γνώση.

Αν δεν ξέρεις μαθηματικά σε βάθος και γίνεις οικονομολόγος, είσαι το λιγότερο επικίνδυνος για το κοινωνικό σύνολο (δεδομένου ότι το σύνολο του συστήματος βασίζεται σε αναλύσεις οίκων αξιολόγησης κλπ.).

Κι όπως έλεγε κι ένας καθηγητής μου, έχετε δει κανέναν οικονομολόγο να είναι πλούσιος?

τελείως άκυρο αυτό που έγραψες.... Εσύ σπουδασες αυτό που μπορούσες ή αυτό που σου άρεσε ;

Sent from my Android ;)

Δεν το λέω για προσωπική επίθεση σε κανέναν, ούτε το λέω επειδή εγώ είμαι καλύτερος.

Θεωρώ ότι τα καλύτερα μυαλά της Ελλάδας πέραν εξαιρέσεων πάνε στην Ιατρική και στις υψηλόβαθμες σχολές του Πολυτεχνείου.

Προσωπικά επειδή ούτε το σούπερ μυαλό είμαι ούτε ο σούπερ εργατικός, δεν μπήκα σε κάτι τέτοιο.

Αλλά δεν ορίζω την τύχη της ευρωζώνης.

[MENTION=1085]sotiris[/MENTION]

Στην Α δέσμη ήταν όλα τα ξεφτέρια ε;

Άκυρο αυτό που είπες. Το θέμα είναι ότι η ΕΤΕ έπαιξε άτιμο παιχνίδι και πρέπει ο Τμβακακης να πάρει τον πουλί asap

Sent from my ADR6425LVW

Δεν λέω αυτό, λέω ότι το επίπεδο των οικονομολόγων 90% είναι κατώτερο των περιστάσεων και της ευθύνης που τους έχει δώσει το σύστημα.

Έγινε επεξεργασία από sotiris
Link to comment
Share on other sites

Δεν λέω αυτό, λέω ότι το επίπεδο των οικονομολόγων 90% είναι κατώτερο των περιστάσεων και της ευθύνης που τους έχει δώσει το σύστημα.

To ιδιο μπορει να πει καποιος και για τον πολιτικο μηχανικο επειδη με τους σεισμούς πέφτουν σπιτια.

Το ζητουμενο για ενα οικονομολογο, χωρις να ειμαι ενας απ' αυτους, ειναι να ερμηνευσει εκτος απο τους αριθμους και αλλους παραγοντες, οπως την ψυχολογια της αγορας. Και μιλάμε για μια επιστήμη που το αντικειμενο μελέτης ειναι συνεχως σε αλλαγη λογο πλειστων παραγώντων που το επηρεαζουν περαν των καθαρα οικονομικων αριθμών. Δεν ειναι επιστημη που να στηρίζεται σε προβλέψεις επι σταθρων παραγώντων οπως η φυσικη και τα μαθηματικα. Γι' αυτο μπορει ο αστρονομος να προβλέψει με ακριβεια εκατοστου σε ποια θεση θα βρισκεται η σεληνη σε σχεση με την γη σε 100 χρονια, ενω ενας οικονομολογος δεν μπορει να προβλέψει με ακρίβεια τι θα γινει σε 5 μερες.

Ενα παράδειγμα θα σου φερω. Εκανε καποια στιγμη χρηματοοικονομικη αναλυση της Τιταν ΑΕ ο προίστάμενος μου, οικονομολόγος του Cambridge, και στην πρόβλεψη επι κυκλου εργασιών και EBITA και επεσε μεσα με απόσταση μερικων δεκαδων χιλιάδων € και στα δυο. Μας πηραν τηλεφωνο και ηθελαν να μαθουν ποιον ειχαμε για inside information στην εταιρια :hehe:

To παραπανω σε σχέση με την οικονομια ενος κράτους ειναι παιχνιδακι και ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν μπορεις να πεσεις μεσα. Συνεπως ναι, οι οικονομολόγοι δεν ειναι ακριβεις στις προβλέψεις τους γιατι δεν γινεται. Το "κανε με προφητη να σε κανω πλούσιο" που νομιζεις οτι βγήκε; ;)

Link to comment
Share on other sites

(αναρτημενο και στις ειδησεις αλλα απαιτει σχολιο εδω!)

in.gr Γερμανικό σχέδιο για εγγύηση των χρεών του νότου έναντι κρατικού χρυσού

Η γερμανική λύση για το θέμα της υπερχρέωσης των ευρωπαϊκών χωρών του νότου θα προσφερθεί έναντι πολύτιμου ανταλλάγματος, όπως διαφαίνεται. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στο Βερολίνο εξετάζουν αντί των ευρωομολόγων ένα σχέδιο για «Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Εξόφλησης» που θα χρηματοδοτεί το χρέος χωρών έναντι των αποθεμάτων τους σε χρυσό ή άλλα περιουσιακά στοιχεία τους.

Το σχέδιο για ένα Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Εξόφλησης κερδίζει έδαφος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ντέιλι Τέλεγκραφ», καθώς εκτιμάται ότι μπορεί να ξεπεράσει τους σχετικούς συνταγματικούς περιορισμούς της Γερμανίας, για χρηματοδότηση των ελλειμμάτων ξένων χωρών, χάρη στα γενναιόδωρα ενέχυρα.

Υπενθυμίζεται ότι η παροχή εγγυήσεων ήταν η απαίτηση που έθεσε η Φινλανδία για να συναινέσει στη δανειοδότηση της Ελλάδας το περασμένο καλοκαίρι.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, στη Γερμανία, το σχέδιο υποστηρίζουν οι Σοσιαλδημοκράτες, ενώ οι Πράσινοι έχουν απειλήσει ότι αν δεν το δεχθεί η Ανγκελα Μέρκελ θα μπλοκάρουν την επικύρωση του δημοσιονομικού συμφώνου στην Ανω Βουλή της Γερμανίας.

Αλλά και η γερμανίδα Καγκελάριος που τάχθηκε τον περασμένο Νοέμβριο κατηγορηματικά εναντίον της πρότασης αναμένεται ότι θα αλλάξει στάση, μετά την επιδείνωση των συνθηκών στην Ευρώπη και τις αλλεπάλληλες εκλογικές ήττες που υπέστη.

Το Ταμείο Εξόφλησης που θα δημιουργηθεί θα αναλαμβάνει, σύμφωνα με το σχέδιο που περιγράφει η βρετανική εφημερίδα, να χρηματοδοτεί το μέρος του χρέους που ξεπερνά το 60% του ΑΕΠ κάθε κράτους. Για το χρέος έως 60% του ΑΕΠ υπεύθυνα θα συνεχίσουν να είναι τα ίδια τα υπερχρεωμένα κράτη.

______________________________________________________________________________________

οι γερμανοι ειναι φιιιιλοι μας....

τεινω να πιστεψω οτι αυτοι ,αλλα και οι γειτονες συμμαχοι τους το Β'ππ δεν μας 'συγχωρησαν' το καζο που επαθαν τοτε...

κι ακομα προτεινω να μαζεψουμε ξυλεια και τριχιες ,γιατι συντομα οι κρεμαλες θα ειναι επιτακτικες γι αυτους που θα δεχθουν τετοιες συμφωνιες.......

τα ''λαικιστικα'' του τσιπρα,καμμενου και μιχαλολιακου αρχιζουν και δειχνουν τα μονα λογικα και ΜΗ προδοτικα σ αυτον τον τοπο

18δις στις τραπεζες για να μην χασουμε (λενε) τις καταθεσεις μας!! απλα ελεος!! οταν πλεον ηδη ειμαι βεβαιωμενος οφειλετης της εφοριας απο το μηδεν και δεν υπαρχει σαλιο!!

σε 2-3 χρονια θα τραβηξουν εναν συντελεστη 5Χ για καθε οφειλετη στην εφορια (ναι,για σενα μιλαω που δεν πληρωσες το φορο ακινητης) και θα εχουν να λενε οτι ''εχουμε ΝΑ εισπραξουμε 100 δις'' !! (οπως και τωρα δλδ)

ΚΑΙ προδοτες ΚΑΙ ηλιθιοι

Link to comment
Share on other sites

Αν η Γερμανία και οι υποστηρικτές της δεν πάρουν χαμπάρι οτι κάνουν τα ίδια λάθη που έκανε το Υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ με την υπόθεση Lehman Brothers και κοντεψαν να το κλεισουν το μαγαζάκι και το σπιτάκι του κόσμου μαζι, τοτε θα υπαρχει η ιδια κατάληξη.

Είτε η ΕΕ εγγυάται το χρέος της ΕΕ συνολικα, είτε παει για διάσπαση, επιστροφη στα εθνικα νομίσματα - ισως με την διάσωση ενος σκληρου πυρηνα euro με Γερμανία, Αυστρια, Ολλανδία, Βέλγιο και Φιλανδια και παγκόσμια ύφεση. Μαζι με τις HΠΑ και μετα οσο δολαριο να κοπει δεν θα αποφευχθει με τιποτα.

Δεν υπάρχουν αλλες επιλογες. Τελος.

Link to comment
Share on other sites

Μετα το -12% του Φεβρουαρίου στην λιανικη κατανάλωση

Greek March retail sales -16.2% y/y | ForexLive

Ομορφα. Αντε σε λιγο θα στήνουνε καρτέρι τα SM ποτε θα μπει πελάτης να τον δεσουν με κατι για να ψωνίσει

Στα παραπανω να προσθέσουμε οτι το 2011 συνολικα υπήρξε πτώση 9% στην κατανάλωση ηλ. ρευματος, ο οποιος ειναι ενας σημαντικός δείκτης μελλοντικης ύφεσης

Ετσι μνημονιο forevah ΡΕ!

Link to comment
Share on other sites

Για να ανεβάζουν στο Λαμπρακιστάν τέτοια κάτι παίζει - in.gr - «Στην τσέπη της τρόικας η βοήθεια των δανειστών στην Ελλάδα» γράφουν οι New York Times - Ειδήσεις - Κόσμος

Σαν να ανακαλύψαν το τροχό ξανά ένα πράμα , καθότι το παραπάνω προβλεπονταν και από την πρώτη σύμβαση.

Αυτό με το χρυσό πιο πολύ μου κάνει σαν δικαιολογία-νομιμοποίηση παρακράτησης του Ελληνικού χρυσού που έχει μεταφερθει στην ΕΚΤ όταν μπήκαμε στο ευρώ , μιας και βλέπουν να χτυπάμε πάτο πολύ σύντομα.

Link to comment
Share on other sites

Να γιατί λέω ότι οι οικονομολόγοι είναι στόκοι:

NewsIt.gr: Fitch: Αυξάνεται κάθε μέρα ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρω - Κρούγκμαν:"Η Ελλάδα θα φύγει από την ευρωζώνη μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες"

Λέει λοιπόν, ότι το νέο νόμισμα θα υποτιμηθεί 100%.

Άρα αν τώρα έχουμε 100% της αξίας, το νέο νόμισμα θα έχει 100 - 100 = 0 αξία.

Όση υποτίμηση και να γίνει, 100% δεν παίζει. 99% να το δεχθώ, 100% σημαίνει ότι κάποιος είναι στόκος. Και το χειρότερο με τους στόκους είναι ότι κάνουν προβλέψεις όντας τα παπαγαλάκια του 2012.

Link to comment
Share on other sites

Να γιατί λέω ότι οι οικονομολόγοι είναι στόκοι:

NewsIt.gr: Fitch: Αυξάνεται κάθε μέρα ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρω - Κρούγκμαν:"Η Ελλάδα θα φύγει από την ευρωζώνη μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες"

Λέει λοιπόν, ότι το νέο νόμισμα θα υποτιμηθεί 100%.

Άρα αν τώρα έχουμε 100% της αξίας, το νέο νόμισμα θα έχει 100 - 100 = 0 αξία.

Όση υποτίμηση και να γίνει, 100% δεν παίζει. 99% να το δεχθώ, 100% σημαίνει ότι κάποιος είναι στόκος. Και το χειρότερο με τους στόκους είναι ότι κάνουν προβλέψεις όντας τα παπαγαλάκια του 2012.

Επειδη ο ελληνας μεταφραστής κοβει κειμενο εγινε αυτο

"Evidence suggests a very large devaluation for Greece against the euro in the event of its exit, of the order of 100% (i.e., to 50% of its current level)," the Fitch report said

sauce: Fitch Says Greek Exit Could See Currency Devaluation Of 100% - WSJ.com

Edit: ninjad :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Αν παμε σε εθνικο το πρωτο καιρο μπορει να παει και πανω απο 100% (ανετα)

αλλα οχι και πολυ πανω απο 100%, τι διαολο την βενεζουελα την εχουμε.

Insurer Euler Hermes suspends cover on exports to Greece.

Euler Hermes, which is majority owned by the German insurer Allianz, is acting on fears that the stricken eurozone member may be forced out of the single currency, limiting the ability of Greek importers to pay their bills.

“Euler Hermes has decided no longer to cover deliveries to Greece for the foreseeable future,”

Insurer Euler Hermes suspends cover on exports to Greece - Telegraph

edit: http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/agora/arnhsh_kalypshs_se_ellhnika_fortia_fovoi_gia_eksodo_apo_to_eyrw.1797408.html

Έγινε επεξεργασία από Dem
Link to comment
Share on other sites

Αποκάλυψη – σοκ για τα CDS: “Ναι, η Τράπεζα της Ελλάδος κατέθεσε στον εισαγγελέα τα στοιχεία της εταιρείας που αγόρασε το ασφάλιστρο κινδύνου”! « www.olympia.gr

....Τέταρτον, ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, ο κ. Προβόπουλος, ενημέρωσε την αντιπροσωπεία μας και εμένα προσωπικά, ότι για τη σχετική δικογραφία για τα CDS που εμπλέκεται το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η Τράπεζα της Ελλάδος με δική του εντολή κατέθεσε στον εισαγγελέα κ. Κορέα, τους αντισυμβαλλόμενους που αγόρασαν τα CDS, υπόθεση που εμπλέκει τον αδερφό του πρώην πρωθυπουργού. Μπορεί δηλαδή πλέον η υπόθεση να μην μπει στο αρχείο, όπως ζητούσε ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος ως διαμεσολαβών, αλλά να διερευνηθεί το ποιοι κέρδισαν και ποιοι πόνταραν για την πτώχευση της χώρας.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ μέχρι το τέλος θα αποκαλύπτουμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Ο Ελληνικός λαός, ο Έλληνας πολίτης δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτε».

Το τελευταιο δεν το εβαλα γιατι το πιστευω... αλλα γιατι μεχρι στιγμης τουλαχιστον ειναι απο τα λιγα κομματα τα οποια δεν πονταρουν στον τρομο και τον εκφοβισμο

+1 στον Καμμενο απο μενα, εστω κι αν ειναι κινηση εντυπωσιασμου και τιποτα παραπανω.

Βασικα... εχετε παρατηρησει οτι ΟΛΑ τα μνημονιακα κομματα πονταρουν στο να κερδισουν ψηφους στον τρομο και "ετσι και δεν... αλλιμονο μας..." και ΟΛΑ τα αντιμνημονιακα στο "μη φοβαστε"

Δεν με ενδιαφερει ποιος εχει (πιο πολυ) δικιο κατι που προφανως εχει να κανει και με το καθε κομμα ξεχωριστα (οχι λεει ο Συριζα, οχι και η ΧΑ :p)... με ενδιαφερει η πρακτικη που χρησιμοποιουν σαν συνολο οι μεν και οι δε...

Ειναι πιστευω προφανες ποια οδο θα επιλεξει ο οποιοσδηποτε ελευθερα σκεπτομενος πολιτης...

Link to comment
Share on other sites

Το γεγονός ότι ο Καμμένος πήγε εκεί , τον δέχτηκαν και του δώσαν βέλη στη φαρέτρα , την ίδια στιγμή που διατυμπανίζει ότι η ΤτΕ δεν είναι κρατική (κάτι που πολύς κόσμος δεν ξέρει και φυσικά η τράπεζα δε θέλει τόση δημοσιότητα επ' αυτού) και θα την κρατικοποιήσει , εμένα με κάνει πιο επιφυλακτικό απέναντί του.

Η καραμέλα με το ευρώ πάλι - ναι δε μπορούν να σε διώξουν αλλά επειδή σε κρατάνε από τα @ρχίδια με δέκα χέρια , μπορούν να σε αναγκάσουν (πάντα υπό το κατάλληλο πολιτικό κλίμα) να φύγεις.

Link to comment
Share on other sites

Το γεγονός ότι ο Καμμένος πήγε εκεί , τον δέχτηκαν και του δώσαν βέλη στη φαρέτρα , την ίδια στιγμή που διατυμπανίζει ότι η ΤτΕ δεν είναι κρατική (κάτι που πολύς κόσμος δεν ξέρει και φυσικά η τράπεζα δε θέλει τόση δημοσιότητα επ' αυτού) και θα την κρατικοποιήσει , εμένα με κάνει πιο επιφυλακτικό απέναντί του.

Η καραμέλα με το ευρώ πάλι - ναι δε μπορούν να σε διώξουν αλλά επειδή σε κρατάνε από τα @ρχίδια με δέκα χέρια , μπορούν να σε αναγκάσουν (πάντα υπό το κατάλληλο πολιτικό κλίμα) να φύγεις.

Καλα αν χρεοκοπήσεις εντος ευρω, μετα θα κοιτάνε με τα χερια να προστατεψουν τον πρωκτο τους απο τον γοριλα (αγορες).

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.