Jump to content



Χρεοκοπία Ελλάδας


Chosen

Recommended Posts

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πει "ΔΕΝ πληρώνω τίποτα προς τα έξω μέχρι να ορθοποδήσει η οικονομία μου, και μετά βλέπουμε τι χρέος έχουμε"

Αυτή ήταν και σε informal διατύπωση πάντα η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, και την βρίσκω και πολύ δίκαιη και λογική

, αυτό είναι μονομερής ενέργεια για πολλούς, και ρωτάω, παραμένει μονομερής αν είμαστε τυχεροί, είναι ανάδρομος ο Ερμής και είχε καλό κρεβάτι προχθές η Μέρκελ και οι εταίροι πουν "ΟΚ, σε περιμένουμε" ?

Πέρα από αυτό, λέει οι κυβέρνηση και όλη η δεξιά πλευρά "Δεν μπορείς έτσιθέλικα να διαγράψεις το χρέος σου" , ναι ε? Η Γερμανία πψς το έκανε μετα τον Β΄ΠΠ ?

Myralis, άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε. Αν η Μέρκελ συμφωνήσει σε κούρεμα του χρέους θα πρόκειται για κούρεμα με τη συγκατάθεση των δανειστών, με ό,τι συνεπάγεται αυτό σε μέτρα.

Ειλικρινά λυπάμαι που τόσος κόσμος δεν βλέπει τη διγλωσσία του Σύριζα, που θα μας στοιχίσει άλλα 4 χρόνια καταστροφής. Σε εσένα προσωπικά το μόνο που έχω να προτείνω είναι να συσφίξεις τις σχέσεις σου με τον LL NEO γιατί απ'ότι φαίνεται πάτε για συγκυβέρνηση.

Και μια που μιλατε για "επενδυτες που... ρισκαρουν"

Τα δωράκια τα λένε τώρα ιδιωτικοποιήσεις - ThePressProject

ΕΛΛΑΔΑ – ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ;;; Πολλοί αφελείς ελπίζουν ότι λύση στο οικονομικό μας πρόβλημα θα αποτελέσουν οι Ελληνικοί υδρογανάνθρακες. « www.olympia.gr

Άδωνης Γεωργιάδης: "Εγώ δεν θέλω να έχει το κράτος τίποτα."

Κάρλος Μένεμ: "Τίποτε που ανήκει στο κράτος δεν θα μείνει στα χέρια του."

Στην Αργεντινή μάθαμε και τα δωράκια προκειμένου να μην μείνει τίποτα. Εδώ πρέπει να περιμένουμε λίγο.

Link to comment
Share on other sites

Ειλικρινά λυπάμαι που τόσος κόσμος δεν βλέπει τη διγλωσσία του Σύριζα.

Δεν υπάρχει διγλωσία σε αυτό που έθιξες πριν, μόνος σου έβγαλες ένα συμπέρασμα που δεν ισχύει.

Θα ήθελες να μου πεις τι υποστηρίζεις ότι πρέπει να γίνει για το χρέος και το μνημόνιο κτλ κτλ? Έτσι μέσες-άκρες για να καταλάβω.

Σε εσένα προσωπικά το μόνο που έχω να προτείνω είναι να συσφίξεις τις σχέσεις σου με τον LL NEO γιατί απ'ότι φαίνεται πάτε για συγκυβέρνηση.

Τα ανέκδοτα είναι δίπλα. Αυτό που έγραψες ούτε υπάρχει περίπτωση να γίνει, ούτε κάτι δείχνει προς κάτι τέτοιο..

Link to comment
Share on other sites

Ο ορισμός της επιτροπείας - Αλλαγές στον προϋπολογισμό προαναγγέλλει η Κομισιόν - Ειδήσεις - Οικονομία - in.gr

Και για να μην απορούμε , αυτά είναι πράματα ψηφισμένα από την κυβέρνηση Παπαδήμου ( συνθήκη ESM ).

Βλέποντας αυτό , η λύση που δίνει ο Τσίπρας (όχι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ) για ανάπτυξη μέσα σε τέτοιες συνθήκες ξεπερνά κάθε φαντασία.

Link to comment
Share on other sites

Το Πείραμα της Αργεντινής - Εξάντας ντοκιμαντέρ

Φανταστείτε τις επόμενες μέρες στην Ελλάδα ν’ αρχίσουν να λένε ότι τα ευρώ θα μετατραπούν σε δραχμές και όλοι οι έλληνες ν’ αρχίσουν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες. Όχι να τις μεταφέρουν από τη μια τράπεζα στην άλλη, αλλά να τις αποσύρουν σε χαρτονομίσματα του ευρώ. Είναι προφανές ότι κανένα οικονομικό σύστημα δε μπορεί να επιστρέψει σε χαρτονομίσματα όλα αυτά που έχουν κατατεθεί στις τράπεζες. Γι’ αυτό τι κάναμε; Αφού ο κόσμος ήθελε δολάρια σε χαρτονομίσματα και φυσικά δεν ήταν δυνατόν να επιστραφούν, γιατί οι τράπεζες αυτά τα λεφτά τα δανείζουν και δεν τα παίρνουν πίσω σε μια μέρα, είπαμε να διατηρηθούν οι λογαριασμοί στις τράπεζες και οι πελάτες να πληρώνουν με κάρτα καταθέσεων ή με επιταγές, μεταφέροντας τα ποσά απ’ τη μια τράπεζα στην άλλη, ενώ να κάνουν τις πληρωμές και τις δουλειές τους με τα βασικά χρήματα που χρειάζονται σε χαρτονομίσματα, για τις συναλλαγές μικρών ποσών. Αυτό ήταν το Κοραλίτο. Δηλαδή, ο κόσμος μπορούσε να κάνει ανάληψη μετρητών σε χαρτονομίσματα μέχρι λίγο κάτω από 1000 ευρώ το μήνα. Αν ήθελε να πληρώσει ένα μεγαλύτερο ποσό, θα μπορούσε να το κάνει με την κάρτα καταθέσεων ή με μια επιταγή ή με διατραπεζική μεταφορά. Όλα λειτουργούσαν φυσιολογικά. Όμως, αφού έπεσε η κυβέρνηση, αντί να σταματήσουν το κοραλίτο, το μετέτρεψαν σε ένα είδος χώρου βασανιστηρίων των αποταμιευτών. Γιατί αντί οι αποταμιευτές να μπορούν να πληρώνουν με κάρτα καταθέσεων, τους είπαν: «Όχι, για κάμποσα χρόνια δε θα μπορείτε να αποσύρετε τις καταθέσεις σας». Τους πάγωσαν τις καταθέσεις. Μετά, τους μετέτρεψαν τα δολάρια σε πέσος. Και μετά είπαν ότι το πέσο θα αξίζει όσο πει η Αγορά. Έτσι λοιπόν το 1 πέσο που κόστιζε 1 δολάριο, κόστιζε πια 25 σεντς του δολαρίου. Ο κόσμος βρέθηκε σαν να του είχαν απαλλοτριώσει όλες του τις αποταμιεύσεις. Πραγματικά τους απαλλοτρίωσαν όλες τις αποταμιεύσεις. Όμως γι’ αυτό δεν έφταιγε το Κοραλίτο, αλλά η πεσοποίηση, η υποτίμηση και η εγκατάλειψη της μετατρεψιμότητας.

http://www.ependysopedia.gr/george-soros

Για όσους δεν γνωρίζουν πολλά για τον Soros, ο Soros κατάφερε να φέρει την Βρετανική κυβέρνηση στα γόνατά της δίνοντας μάχη να κρατήσει τη λίρα σε υψηλές τιμές το 1992. Ο Soros είχε αναπτύξει μία τόσο ισχυρή θέση κατά τη λίρα που η τράπεζα της Αγγλίας δεν είχε τα χρήματα για να σώσει το νόμισμά της και οδηγήθηκε στην υποτίμηση
Έγινε επεξεργασία από colt3003
Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει διγλωσία σε αυτό που έθιξες πριν, μόνος σου έβγαλες ένα συμπέρασμα που δεν ισχύει.

Θα ήθελες να μου πεις τι υποστηρίζεις ότι πρέπει να γίνει για το χρέος και το μνημόνιο κτλ κτλ? Έτσι μέσες-άκρες για να καταλάβω.

Για κάποιο λόγο διαγράφηκε η απάντηση που σου έδωσα χθες. Δεν έλαβα κάποια ειδοποίηση από την ΔΟ του λαμπ, οπότε σου απαντάω το ίδιο με τάχει. Σύντομα θα κληθούμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε μνημόνιο ή έξοδο από την Ε.Ε.(ούτε καν την ΟΝΕ). Ή το ένα ή το άλλο, τίποτα ενδιάμεσα. Εγώ διαλέγω να σωθεί η χώρα παρά να αφομοιωθώ πλήρως από την Ε.Ε. με απρόβλεπτες συνέπειες μακροχρόνια και καταστροφικές βραχυχρόνια.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ: Η Ελλάδα υπό ενισχυμένη εποπτεία για πάντα…

Στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας έχουν περάσει ήδη από την 1η Ιουλίου 2013 όλες οι χρεωστικές απαιτήσεις του ευρωσυστήματος έναντι της χώρας μας. Με άλλα λόγια ως κράτος χρωστάμε ήδη στον ΕΜΣ αυτά που έχουν δοθεί στα πλαίσια των δυο προγραμμάτων χρηματοδότησης των 240 δις ευρώ
Το μνημόνιο «κατανόησης» ταυτίζεται πλέον με την ΕΕ......

Το καινούργιο είναι ότι το «ΜΚ [Μνημόνιο Κατανόησης] συνάδει πλήρως με τα μέτρα συντονισμού των οικονομικών πολιτικών που προβλέπονται στη ΣΛΕΕ [Συνθήκη Λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης], ιδίως με τυχόν πράξεις του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε γνώμης, προειδοποίησης, σύστασης ή απόφασης απευθυνόμενης στο ενδιαφερόμενο μέλος του ΕΜΣ.» (στο ίδιο άρθρο) Δηλαδή αυτή την φορά το Μνημόνιο δεν είναι μια διμερής συμφωνία με το υπό χρηματοδότηση κράτος, όπως είναι η Ελλάδα, απόρροια μιας συγκεκριμένης δανειακής σύμβασης. Εντάσσεται στη ΣΛΕΕ και στο δίκαιο της ΕΕ.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πώς η εφαρμογή του μνημονίου δεν είναι κάτι ξεχωριστό από την συμμετοχή της χώρας μας στην «ευρωπαϊκή ολοκλήρωση» Κι επομένως η τήρηση του μνημονίου, εντάσσεται στο άρθρο 28 του Συντάγματος που «προβλέπει περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της,» προκειμένου να διευκολυνθεί η «συμμετοχή της Χώρας στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης,» όπως ρητά αναφέρεται στην ερμηνευτική δήλωση του συγκεκριμένου άρθρου.

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=2868]Myralis[/MENTION] τι παίζει με τα φάρμακα; Εννοώ δεν έχω δει το νομοσχέδιο απλά άκουσα οτι ρίχνει τις τιμές αε 6000 φάρμακα. Αν έχει μοκο αυτό μέσα γιατί δεν το ψηφίζουν οι δικοί σου. Honest question.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Τα υπόθετα του Άδωνι

Ας δούμε τα πράγματα συγκεκριμένα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν φτηναίνει όλα τα φάρμακα, αλλά τα εκτός πατέντας και τα γενόσημα. Τα ακριβά φάρμακα τα οποία παράγουν οι πολυεθνικές δεν τα αγγίζει. Αντιθέτως, ανεβάζει την συμμετοχή του ασφαλισμένου σε αυτά.

Αν γίνει πιο φτηνό το γενόσημο για παράδειγμα, αυτό πρακτικά σημαίνει πως δεν θα μπορεί να παράξει καμιά από τις ελληνικές βιομηχανίες, γιατί δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστική του φτηνού γενόσημου που παράγεται στο Μπαγκλαντές και το Πακιστάν και που δεν πληροί τους κανόνες ασφαλείας. Έτσι, ή τα φάρμακα που έχουν φτηνύνει δεν θα παραχθούν καθόλου, άρα θα παίρνουμε μόνο τα ακριβά, ή θα καταναλώνουμε αμφίβολο φάρμακο.

Το βασικό όμως είναι πως η Ελλάδα αποτελεί χώρα αναφοράς στο φάρμακο. Δηλαδή είναι από τις χώρες εκείνες που καθορίζουν την τιμή του φαρμάκου πανευρωπαϊκά, η οποία βγαίνει ως μέσος όρος των κατώτατων τιμών. Άρα το φάρμακο των πολυεθνικών, το οποίο θα παραμείνει ακριβό, σημαίνει κέρδη για τις πολυθενικές φαρμάκου και εκτός Ελλάδας. Συνεπώς, η προσφορά του Άδωνι Γεωργιάδη είναι ανεκτίμητη.

Link to comment
Share on other sites

Είμαι απολύτως βέβαιος ότι το τελευταίο πράγμα που σκέφτεται ο κάθε υπουργός Υγείας όταν ανακοινώνει μια μείωση τιμών στα φάρμακα είναι ο πολύπαθος ασφαλισμένος. Οπότε αναρωτιέμαι τώρα, σε τι αποσκοπεί αυτή η ανακοίνωση. Είτε θέλουμε να βγάλουμε κάτι και από τους φαρμακοβιομηχάνους, πολλοί από τους οποίους κάνουν τρελές δουλειές τελευταία (κυρίως με το εξωτερικό αλλά όλο και κάτι κερδίζουν από το εσωτερικό) ή θα αποτελέσει μια καλή δικαιολογία για να σταματήσουν οι φαρμακοβιομήχανοι να παράγουν μια σειρά φάρμακα τα οποία τους συμφέρει να εισάγουν από το εξωτερικό (Ινδία, Βιετνάμ, κλπ).

Προφανώς οι μικροί θα την πληρώσουν και πάλι....

Link to comment
Share on other sites

ΠΑΜΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ!! ΟΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!

ΔΑΓΚΩΤΟ!!!

Απειλή Πάγκαλου: Αν ψηφίσετε Τσίπρα... εγκαταλείπω τη χώρα! | Hellas Now

Ποιος νομίζει πως είναι που θα στεναχωρηθούμε ή θα ασχοληθούμε με το που θα πάει. Ρε τι άτομα μας κυβερνούσαν και ποιος ξέρει και τι άτομα μας κυβερνούν. Εδώ μας έκανε χάρη που δεν έβαλε για βουλευτής. Δλδ μιλάμε ότι κοροϊδεύουν και τον ίδιο τους τον εαυτό. :...:

Link to comment
Share on other sites

Για κάποιο λόγο διαγράφηκε η απάντηση που σου έδωσα χθες. Δεν έλαβα κάποια ειδοποίηση από την ΔΟ του λαμπ, οπότε σου απαντάω το ίδιο με τάχει. Σύντομα θα κληθούμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε μνημόνιο ή έξοδο από την Ε.Ε.(ούτε καν την ΟΝΕ). Ή το ένα ή το άλλο, τίποτα ενδιάμεσα. Εγώ διαλέγω να σωθεί η χώρα παρά να αφομοιωθώ πλήρως από την Ε.Ε. με απρόβλεπτες συνέπειες μακροχρόνια και καταστροφικές βραχυχρόνια.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ: Η Ελλάδα υπό ενισχυμένη εποπτεία για πάντα…

Δεν νομιζω να (σε αφησουνε να) εχεις καποια επιλογη.

Ετσι κι αλλιως οποιαδηποτε αποψη εναντια στο "ευρω" ή την ΕΕ εχει ηδη δαιμονοποιηθει (δικαια/αδικα δεν ειναι της παρουσης).

Εξ'ου και κωλοτουμπες απο τα mainstream κομματα που "βλεπουν" εξουσια (π.χ. Συριζα)

Link to comment
Share on other sites

Κλαίνε οι Κρητικοί τα χρήματά τους

Το δράμα έχει εξελιχθεί κανονικά και τώρα μένει να πέσει η αυλαία. Οι Μινωικές γραμμές, το καμάρι κάποτε της Κρήτης, ανήκει σε ιταλική εταιρεία και τώρα ο όμιλος Grimaldi σχεδιάζει να αποσύρει την μετοχή από το Χρηματιστήριο Αθηνών. Χιλιάδες κρητικοί κυρίως επενδυτές που θεωρούσαν «δική τους» την εταιρεία και είχαν επενδύσει στις μετοχές της ακτοπλοϊκής εταιρείας, βλέπουν τώρα το… λάθος τους.

Η εταιρία έκανε πρόσφατα αύξηση κεφαλαίου σε τιμή πάνω από 2 ευρώ, δηλαδή σε τιμή που θεωρήθηκε ακριβή και γι αυτό δεν συμμετείχε κανένας άλλος εκτός από την ιταλική εταιρεία. Οι νέες μετοχές αγοράστηκαν όλες από τον βασικό μέτοχο που είναι η ιταλική εταιρεία η οποία απέκτησε το 91% των μετοχών.

Μόλις η Grimaldi, ξεπέρασε το «μαγικό ποσοστό» 91%, η μετοχή άρχισε την κατρακύλα και προφανώς όσες μετοχές έχουν απομείνει σε ιδιώτες θα αγοραστούν με συμβολικό τίμημα και η εταιρεία θα βγει από το Χρηματιστήριο Αθηνών. Οι μετοχές που έχουν απομείνει σε ιδιώτες δεν επαρκούν ώστε να πιεστεί η ιταλική εταιρεία ή να αυξήσει το τίμημα και το τέλος θα έρθει σύντομα. Κάποτε η εταιρεία ήταν το καμάρι του Ηράκλειου και της Κρήτης και όλες οι κρητικές οικογένειες επένδυαν στην μετοχή.

Όσοι δεν τις πούλησαν όταν η εταιρία πωλήθηκε σε ξένους θα υποστούν τις συνέπειες. Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια της πορείας των τελευταίων μηνών, στους οποίους η εταιρεία δρομολογεί στην Ελλάδα πλοία με ιταλική σημαία ώστε να μην πληρώνει το ΝΑΤ και να απασχολεί ξένους (πακιστανούς) ναυτικούς. Επίσης πολλές τεχνικές και άλλες εργασίες που γίνονταν στην Ελλάδα μεταφέρονται ήδη σε θυγατρικές του ομίλου στην Ιταλία…

Link to comment
Share on other sites

kathimerini.gr | Θετικά υποδέχθηκαν οι Μινωικές Γραμμές την προσφορά Grimaldi

Την προσφορά Grimaldi για εξαγορά του συνόλου των μετοχών των Μινωικών Γραμμών, ύστερα από την απόκτηση του 33,36%, αναμένεται να εξετάσει το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας κατά τη συνεδρίασή του η οποία θα πραγματοποιηθεί έως τις 18 Οκτωβρίου.

Η άποψη που επικρατεί στη μεγάλη πλειοψηφία των μετόχων των Μινωικών Γραμμών είναι θετική ως προς την κίνηση του Ομίλου Grimaldi, καθώς εκτιμάται ότι η εταιρεία θα έχει ασφάλεια μεγάλων κεφαλαίων τα οποία θα βοηθήσουν στην περαιτέρω υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος, ενώ θετικό εκτιμάται το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Grimaldi υποστηρίζει την παραμονή της έδρας της εταιρείας στο Ηράκλειο.

Ο Ομιλος Grimaldi, την περασμένη Παρασκευή, προχώρησε σε δημόσια προσφορά στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.) για την αγορά του συνόλου των μετοχών των Μινωικών Γραμμών έναντι τιμής 5,29 ευρώ ανά μετοχή. Η τιμή που προσέφερε ο Ομιλος είναι υψηλότερη κατά 18,08% της μέσης τιμής της μετοχής των τελευταίων έξι μηνών. Υπολογίζεται ότι ο ιταλικός όμιλος θα διαθέσει 250 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του συνόλου των υπόλοιπων μετοχών της Minoan, ενώ, το σύνολο της αξίας της εταιρείας με βάση την προσφορά υπολογίζεται στα 375,19 εκατ. ευρώ. Η NBGI (του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος) θα ενεργεί ως εταιρικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος στον Ομιλο Grimaldi. Η Intesa Sanpaolo S. p. A. θα ενεργεί ως Mandated Lead Arranger και χρηματοοικονομικός σύμβουλος.

Καλή η εκκίνηση ως ''εταιρία λαικής βάσης'', αλλά αμα ήθελαν τα καράβια τους να μείνουν δικά τους, έπρεπε να μείνουν μακριά απο τα χρηματιστήρια. Λαγός τη φτέρη έσειε όμως, κακό της κεφαλής του.

Δεν πειράζει. Κάποιοι πρέπει να πάθουν για να μάθουν.

Link to comment
Share on other sites

kathimerini.gr | Θετικά υποδέχθηκαν οι Μινωικές Γραμμές την προσφορά Grimaldi

Καλή η εκκίνηση ως ''εταιρία λαικής βάσης'', αλλά αμα ήθελαν τα καράβια τους να μείνουν δικά τους, έπρεπε να μείνουν μακριά απο τα χρηματιστήρια. Λαγός τη φτέρη έσειε όμως, κακό της κεφαλής του.

Δεν πειράζει. Κάποιοι πρέπει να πάθουν για να μάθουν.

κεφαλαίων τα οποία θα βοηθήσουν στην περαιτέρω υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος

Λύσεις μπακάλικου στα μπακάλικα.

Όποιος δεν επενδύει πεθαίνει. Όταν όλη η Ευρώπη δανείζεται με το μισό επιτόκιο απλά περιγράφουμε το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου.

Link to comment
Share on other sites

Λύσεις μπακάλικου στα μπακάλικα.

Όποιος δεν επενδύει πεθαίνει. Όταν όλη η Ευρώπη δανείζεται με το μισό επιτόκιο απλά περιγράφουμε το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου.

Μπακάλικο....

Μοναδικός στόχος των Μινωικών γραμμών ήταν να έχουν οι Κρητικοί ένα δικό τους αξιοπρεπές καράβι, ωστε να μην έχουν ποτέ ξανά Φαλκονέρες. Και κατάφεραν και δημιούργησαν όχι μια, αλλά 2 αυτοκρατορίες (ΜΙΝΟΑΝ - ΑΝΕΚ).

Και πριν μπούν στο παιχνίδι των υπόλοιπων γραμμών στο Αιγαίο, η γραμμή της Κρήτης ήταν το δικό τους μονοπόλιο. Θα μπορούσαν να παραμείνουν σε αυτή, μένοντας πιστοί στον αρχικό τους στόχο, και να επένδυαν απο τα διαθέσιμα τους, με μικρότερα βήματα. Και τότε να μου έλεγες αν θα μπορούσε ο Γκριμάλντης να βάλει πόδι στην εταιρία τους.

Τα λοιπά περί μπακάλικου, είναι για τους μη γνωρίζοντες.

Link to comment
Share on other sites

Μπακάλικο....

Μοναδικός στόχος των Μινωικών γραμμών ήταν να έχουν οι Κρητικοί ένα δικό τους αξιοπρεπές καράβι, ωστε να μην έχουν ποτέ ξανά Φαλκονέρες. Και κατάφεραν και δημιούργησαν όχι μια, αλλά 2 αυτοκρατορίες (ΜΙΝΟΑΝ - ΑΝΕΚ).

Και πριν μπούν στο παιχνίδι των υπόλοιπων γραμμών στο Αιγαίο, η γραμμή της Κρήτης ήταν το δικό τους μονοπόλιο. Θα μπορούσαν να παραμείνουν σε αυτή, μένοντας πιστοί στον αρχικό τους στόχο, και να επένδυαν απο τα διαθέσιμα τους, με μικρότερα βήματα. Και τότε να μου έλεγες αν θα μπορούσε ο Γκριμάλντης να βάλει πόδι στην εταιρία τους.

Τα λοιπά περί μπακάλικου, είναι για τους μη γνωρίζοντες.

Δεν υπάρχουν μικρότερα βήματα επενδύσεων στην ναυτιλία και μάλιστα σε τόσο ανταγωνιστικό τομέα. Το ύψος της επένδυσης το καθορίζει ο αντίπαλος.

Εκτός αν μέναμε στο καμποτάζ.

Link to comment
Share on other sites

Λύσεις μπακάλικου στα μπακάλικα.

Όποιος δεν επενδύει πεθαίνει. Όταν όλη η Ευρώπη δανείζεται με το μισό επιτόκιο απλά περιγράφουμε το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου.

Η διασύνδεση των πάντων με το χρηματιστήριο είναι λάθος.

Η μινόαν κλπ. δεν την πάτησε μόνο λόγω επενδύσεων αλλά και λόγω τιμής ναύλου και δρομολογίων. Εγώ που είμαι ιδιώτης και έχω μπει 5-10 φορές σε μινόαν, παρότι είμαι φαν, μου κακοφαίνεται όταν το 2009 πλήρωσα 150 ευρώ για πάτρα ανκόνα και το 2011 350, και η δικαιολογία του customer service ήταν ότι ακρίβυνε το πετρέλαιο (γιατί ήταν τόσο εξωφρενική η διαφορά που είχα μπει στον κόπο να τους πάρω τηλέφωνο).

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.