Jump to content



Χρεοκοπία Ελλάδας


Chosen

Recommended Posts

+10000

Ολα τα υπολοιπα που λες ειναι γενικολογιες ή παρελθοντολογια για την ανικανοτητα της αντιπολιτευσης.

Εγω μιλησα μονο για την συγκεκριμενη ειδηση και το σχολιο σου. Δεν ηθελα να κανω ουτε ιστορικη αναδρομη στο πολιτικο σου προφιλ, ουτε ψυχαναλυση. Ουτε παπαγαλακι της κυβερνησης σε ειπα, ουτε αντι-συριζα, ουτε αντι-γουατεβερ.

Κι εγω βλεπω αυτα

Η διαδρομή της δικογραφίας για τις ποινικές ευθύνες Βενιζέλου – Παπακωνσταντίνου | Jo Di Graphics

και αυτα

Τον Βενιζέλο δεν τον ελέγχει κανένας | Το Κουτί της Πανδώρας

και λεω μακαρι να ειχε κανει κατι καποιος γιαυτον τον """"ανθρωπο"""" αλλα δεν τα βαζω με αυτον που ξεκινησε να φερει την ιστορια στο φως.

Κι ο Καμμενος π.χ. εχει βγαλει τα λαρυγγια του να φωναζει και εχει βαρεθει να καταθετει εγγραφα, για ολα τα οικονομικα σκανδαλα με τα cds και τα πληρωμενα ομολογα (σε εκεινο τον επικο "δεν απαντω" διαλογο με το Στουρναρι) και το μονο που καταφερνει ειναι να τον λεει ο LL γραφικο και να του φευγουνε οι βουλευτες για να πανε (επιστρεψουν) στη ΝΔ. Συμφωνουμε οτι ειναι αχρηστος εν τελει, αλλα τα λεει. Ποιος τον ακουει ειναι αλλο θεμα.

Σόλωνα όταν η απάντηση του Καμμένου στο πως θα βρούμε λεφτά ειναι "θα τιτλοποιησουμε τις γερμανικές αποζημειωσεις σε cdo το οποίο θα έχει ΑΑΑ rating επειδή ειναι απαίτηση προς τη Γερμανία" τότε το γραφικός ειναι σοφτ. Μλκ ανιδεο και επικίνδυνο πρέπει κανονικά να τον πω.

αφήστε τις προβλέψεις για το στοίχημα ...που και εκεί υπάρχει "εσωτερική αλλά μπέος πληροφόρηση". Είναι κανείς τόσο αφελής ([MENTION=48]LL_NEO[/MENTION]) που να ιστεύει ότι τα λεφτά που βγάζουν οφείλονται σε προβλέψεις και επενδυτικές κινήσεις χωρίς να κινούν τα νήματα στο παρασκήνιο και να οδηγούν τις εξελιξεις όπως τους βολεύει; Περιμένει κανείς να αποδείξει στην δικαιοσύνη ότι υπάρχει δόλος-μόχλευση για να πιστεί; διαφορετικά όλα καλά και άγια;

Μιλώντας ΜΟΝΟ για την εταιρία που δούλευα, ΜΟΝΟ για τους ανθρώπους που συνεργαζόμουν, ΜΟΝΟ για τα προιόντα με τα οποία είχα πάρε δώσε και ΜΟΝΟ για το διάστημα στο οποίο δούλευα εκεί μπορώ να σου πω πως ναι. Και στο λέει άνθρωπος που έκατσε η μπίλια να δουλέψει και στο back και στο middle και στο front office.

Επίσης τρια desk παρακάτω δούλευε ο γιός και ο ανιψιός του διοικητή της ΕΚΤ. Ξέρεις σε πόσες μειώσεις του κεντρικού επιτοκίου της ΕΚΤ η τραπεζά μου είχε τοποθετηθεί αναλόγως; 1. Πόσες φορές το είχαμε κάνει προβλέψει λάθος (δλδ μειώση ενώ έμεινε αμετάβλητο ή και το ανάποδο); Πφφφφφ ανάθεμα και αν μπορώ να τις μετρήσω.

Απο κει και πέρα, θα αντισταθώ στο πειρασμό να απαντήσω αναλόγως στο χαρακτηρισμό του αφελή.

Έγινε επεξεργασία από TifoziF1
Συγχώνευση 2 συνεχόμενων μηνυμάτων - MHN κάνεις συνεχόμενα posts με διαφορά μερικών λεπτών !!! Αντ' αυτού κάνε διόρ
Link to comment
Share on other sites

Σόλωνα όταν η απάντηση του Καμμένου στο πως θα βρούμε λεφτά ειναι "θα τιτλοποιησουμε τις γερμανικές αποζημειωσεις σε cdo το οποίο θα έχει ΑΑΑ rating επειδή ειναι απαίτηση προς τη Γερμανία" τότε το γραφικός ειναι σοφτ. Μλκ ανιδεο και επικίνδυνο πρέπει κανονικά να τον πω.

Ρε μην του πετάς δύσκολα. Θα σου απαντήσει με κανένα κοινωνικο-πολιτικο πρόβλημα της Δύσης για να σου δικαιολογήσει το άκρον άωτον της μαλάκυνσης στην Ελλάδα.

Link to comment
Share on other sites

Σόλωνα όταν η απάντηση του Καμμένου στο πως θα βρούμε λεφτά ειναι "θα τιτλοποιησουμε τις γερμανικές αποζημειωσεις σε cdo το οποίο θα έχει ΑΑΑ rating επειδή ειναι απαίτηση προς τη Γερμανία" τότε το γραφικός ειναι σοφτ. Μλκ ανιδεο και επικίνδυνο πρέπει κανονικά να τον πω.

Εχε χαρη ρε κιορατα που ειναι χαρμοσυνη μερα για σενα αλλα και ολη την Ελλαδα και δεν θελω να σου απαντησω μην ...εχουμε θλιμμενους στη γιορτη μας.

Δωρεάν Wi-Fi σε 4.000 σημεία σε όλη την Ελλάδα - Τι θα ισχύει

Link to comment
Share on other sites

Κοντά έπεσα. Πάλι στη κ.λοτούμπα το πήγε.

Αλλά δεν μπορώ να πω... Το έκανε διπλωματικά :p

Δεν ειναι θέμα κωλοτουμπας γιατι δε χρειαζόταν να απαντήσει σε κατι. Ο κάθε άνθρωπος κατατάσσει/χαρακτηρίζει τον κάθε άνθρωπο με βάση κάποια κριτήρια. Κάποιος μπορεί να επιβραβεύει ή να κατακρίνει τους ΑΝΕΛ επειδή τα χώνουν για τα υποβρύχια, για το σήμα στη φανέλα της εθνικής, για το μπλε φωτισμό της βουλής ή για τα προαναφερθέντα cdo.

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν χρειαζόταν να απαντήσει σε κάτι, τότε γιατί απάντησε με όλο νόημα?

Συμφωνώ στο άλλο σκέλος ότι ο κάθε άνθρωπος έχει την ελευθερία (και πρέπει να έχει σύμφωνα με τις δικές μου πεποιθήσεις) επιλογής των κριτηρίων που γουστάρει κάποιον άλλον. Από τα πιο παράλογα μέχρι τα καραλογικά.

Από την άλλη, σε ένα μείζον (αλλά σίγουρα όχι μοναδικό) θέμα που μας πλήττει, όπως είναι η οικονομία, ίσως χρειαστεί να περιοριστεί η ασύδοτη ελευθερία κάποιων προκείμενου να μην εξαλειφθεί στο μέλλον η ελευθερία των πολλών (aka να μην μαμηθεί η οικονομία παραπάνω). Σε αυτό από ότι διακρίνω, οι ελαφρώς-δεξιοί το καταφέρνουν λίγο καλύτερα από τους απέναντι.

Γνώμη μου βέβαια ότι ιδανικά θα μπορούσαν (η πολιτική σκηνή γενικότερα) αρκετά καλύτερα την τελευταία 5ετία αλλά ενδέχεται να βγω πολύ απαιτητικός.

Περί Καμμένου. Έχω συμφωνήσει σε κάποια σημεία, όπως και κάποιο δίκιο έχω δώσει σε αριστερές σκοπιές. Μόνο που οι περισσότερες απόψεις πολιτικών, και ιδίως από ex-πασοκ, είναι τραβηγμένες που ώρες ώρες σκέφτομαι μήπως να πιάσω τη πένα ή να τους κράξω υπό τον ρόλο του πατριώτη

Link to comment
Share on other sites

Αυτό το συμπέρασμα (ότι είναι 100% εσωτερική πληροφόρηση) επειδή φέρνει ως παράδειγμα την Ελλάδα, δεν καταλαβαίνω από που προκύπτει. Από μόνο του αυτό το απόσπασμα δείχνει ambiguity (ασάφεια). Που σημαίνει ότι είτε είναι η περίπτωση που λες, είτε έτυχε να το φέρει ως παράδειγμα.

Το πρώτο βίντεο που πόσταρα-από ξένο λογαριασμό, χωρίς μετάφραση-ανέβηκε κάπου τον Μάρτιο του 2009. Για τη συνέντευξη δεν ξέρω ακριβή ημερομηνία, αλλά εξυπακούεται ότι πραγματοποιήθηκε προγενέστερα.

Στη συνέντευξη τα λέει κυριολεκτικά ΟΛΑ. Ελλάδα(δύο φορές στο βίντεο), Ιταλία, ξεκίνημα από αδύνατο κράτος, ΔΝΤ, "βοήθεια", αναταραχές. Η ασάφεια οφείλεται στο ότι δεν θέλει να πανικοβάλει τις αγορές όπως λέει ο ίδιος κάπου στην αρχή. Να τις πανικοβάλει με εκτιμήσεις που οι κορυφαίοι investors θα έχουν ήδη κάνει;

Δεν μπορούν να ισχυρίζονται τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ότι δεν ήξεραν τις εξελίξεις και βρέθηκαν προ τετελεσμένων γεγονότων. Όταν ένας πρώην τραπεζίτης(1980-1991 στη bundesbank) γνωρίζει.

Α) πόσο ήταν τελικα το primary deficit για το 2011 θυμάσαι; Εδω ρε φίλε το surplus του 2013 αμφισβητείτε.

Β) πέρα απο το τι έγραψε το τέλος του 2011 φαντάζομαι οτι αντιλαμβάνεσαι οτι μεγάλη υπόθεση ειναι και το χρονικό ματσαρισμα εισροών εκροών

Ας είναι ψέματα το πλεόνασμα του 2011. Πού κυμαινόταν περίπου το πλεόνασμα έλλειμμα (λογιστικό) τα προηγούμενα της κρίσεως έτη;

Greece - Primary deficit or surplus - All sectors/ unspecified/ not applicable (ESA95) - EUR - General government (ESA95)-EUR - Non-financial flows current prices - Euro, irrevocable conversion rate - Neither seasonally nor working day adjusted - Qui

Βλέπω ότι το 2008 ήταν 11,2 δις και το 2007 4,5 δις.

Τόσο περίπου θα έπρεπε θα κόβαμε με αθέτηση των υποχρεώσεών μας. Η δημοσιονομική προσαρμογή που προβλέπει το μνημόνιο από το 2011 μέχρι το 2015(Μόνο) είναι 28,3 δις.

Δημοσιονομική προσαρμογή 28,3 δισ. έως το 2015 | οικονομια , ελλαδα | Ημερησία

Πέραν τούτου και στην ουσία του point σου. Ολικο default? Ok αλλά με δυο βασικές προϋποθέσεις.

Α) να καταλάβουν οι Έλληνες οτι για κάποια χρόνια θα έχουν να ξοδεύουν περίπου οτι παράγουν (που με αλλά λογια σημαίνει οτι θα μείνουμε στην υπάρχουσα κατάσταση)

Β) επιχειρηματικό δάνειο με το τουφέκι. Εισαγωγές όλα πληρωμή ντούκου. Συνάρτηση του credit rating της χώρας

Bonus: σε μια τέτοια περιπτωση θα ανέμενα την ΕΚΤ να αποκλείσει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα απο τις διαδικασίες παροχής ρευστότητας που στην καλύτερη περιπτωση σημαίνει οτι καταθέσεις θα χαθούν (διότι οι τράπεζες θα φάνε πουλάκι) και στη χειρότερη έξοδο απο το ευρω (για την οποία το βιντεακι κανει κάποιες ενδιαφέρουσες προβλέψεις για το τι θα επακολουθήσει)

Ο πατέρας μου, συνταξιούχος(2 μύρια κεφάλια), έχει υποστεί περικοπές που έφτασαν το ~50%(μειώσεις+κατάργηση δώρων). Χωρίς να βάζουμε αύξηση κόστους ζωής από ΔΕΚΟ και τους νέους φόρους. Και αναμένεται και άλλη πτώση, γιατί τα στελέχη της ΝΔ θεωρούν τιμή τους να μην φεσώσουν τους δανειστές και να επιβάλουν την ιδιωτική ασφάλιση. Βέβαια οι ίδιοι βλέπουν τα πράγματα "αντικειμενικά", αποστασιοποιημένα, γιατί πληρώνονται με 6.000ε/μήνα και ποιός ξέρει τι άλλο.

Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που δεν πληρώνονται ντούκου αλλά μετά από μήνες. Υπάρχουν 1.350.000 εντελώς απλήρωτοι και εργαζόμενοι που έπαιρναν π.χ. 1.200€ τώρα βρίσκονται στα 800€.

Να δούμε και πόσο μειώθηκε η κατανάλωση καυσίμων και φαρμάκων;

Και όλα αυτά δεν είναι ένα "μανίκι" για 5-10-15 χρόνια. Είναι η νέα πραγματικότητα.

Το 60% που λέει ο Όττο Πολ πάμε να το ξεπεράσουμε χαλαρά.

Και δύο σημεία για προβληματισμό, για τον καθέναν:

1) Γιατί τα στελέχη της τροϊκά και οι δικοί μας χρησιμοποιούν συνέχεια τις λέξεις "τουρισμός", "ανάπτυξη", "απελευθέρωση αγορών-εργασίας" "επενδύσεις", "αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας", "ιδιωτικοποίηση", "λιγότερο κράτος" κτλ. αλλά ποτέ τις λέξεις "εξαγωγική βιομηχανία";

2) Γιατί στη (εξαγωγική)Γαλλία όσο αμφισβητείς την Ευρώπη και το ευρώ βλέπεις τα ποσοστά σου να ανεβαίνουν και στην τριτοκοσμική Ελλάδα δεν κοτάς να αναφέρεις τη λέξη δραχμή γιατί θα πάρεις ποσοστά υπό του μηδενός;

Έγινε επεξεργασία από Petrossortep
Link to comment
Share on other sites

Το πρώτο βίντεο που πόσταρα-από ξένο λογαριασμό, χωρίς μετάφραση-ανέβηκε κάπου τον Μάρτιο του 2009. Για τη συνέντευξη δεν ξέρω ακριβή ημερομηνία, αλλά εξυπακούεται ότι πραγματοποιήθηκε προγενέστερα.

Στη συνέντευξη τα λέει κυριολεκτικά ΟΛΑ. Ελλάδα(δύο φορές στο βίντεο), Ιταλία, ξεκίνημα από αδύνατο κράτος, ΔΝΤ, "βοήθεια", αναταραχές. Η ασάφεια οφείλεται στο ότι δεν θέλει να πανικοβάλει τις αγορές όπως λέει ο ίδιος κάπου στην αρχή. Να τις πανικοβάλει με εκτιμήσεις που οι κορυφαίοι investors θα έχουν ήδη κάνει;

Δεν μπορούν να ισχυρίζονται τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ότι δεν ήξεραν τις εξελίξεις και βρέθηκαν προ τετελεσμένων γεγονότων. Όταν ένας πρώην τραπεζίτης(1980-1991 στη bundesbank) γνωρίζει.

Ας είναι ψέματα το πλεόνασμα του 2011. Πού κυμαινόταν περίπου το πλεόνασμα(λογιστικό) τα προηγούμενα της κρίσεως έτη;

Greece - Primary deficit or surplus - All sectors/ unspecified/ not applicable (ESA95) - EUR - General government (ESA95)-EUR - Non-financial flows current prices - Euro, irrevocable conversion rate - Neither seasonally nor working day adjusted - Qui

Βλέπω ότι το 2008 ήταν 11,2 δις και το 2007 4,5 δις.

Τόσο περίπου θα έπρεπε θα κόβαμε με αθέτηση των υποχρεώσεών μας. Η δημοσιονομική προσαρμογή που προβλέπει το μνημόνιο από το 2011 μέχρι το 2015(Μόνο) είναι 28,3 δις.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=111383167

Ο πατέρας μου, συνταξιούχος(2 μύρια κεφάλια), έχει υποστεί περικοπές που έφτασαν το ~50%(μειώσεις+κατάργηση δώρων). Χωρίς να βάζουμε αύξηση κόστους ζωής από ΔΕΚΟ και τους νέους φόρους. Και αναμένεται και άλλη πτώση, γιατί τα στελέχη της ΝΔ θεωρούν τιμή τους να μην φεσώσουν τους δανειστές και να επιβάλουν την ιδιωτική ασφάλιση. Βέβαια οι ίδιοι βλέπουν τα πράγματα "αντικειμενικά", αποστασιοποιημένα, γιατί πληρώνονται με 6.000ε/μήνα και ποιός ξέρει τι άλλο.

Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που δεν πληρώνονται ντούκου αλλά μετά από μήνες. Υπάρχουν 1.350.000 εντελώς απλήρωτοι και εργαζόμενοι που έπαιρναν π.χ. 1.200€ τώρα βρίσκονται στα 800€.

Να δούμε και πόσο μειώθηκε η κατανάλωση καυσίμων και φαρμάκων;

Και όλα αυτά δεν είναι ένα "μανίκι" για 5-10-15 χρόνια. Είναι η νέα πραγματικότητα.

Το 60% που λέει ο Όττο Πολ πάμε να το ξεπεράσουμε χαλαρά.

Και δύο σημεία για προβληματισμό, για τον καθέναν:

1) Γιατί τα στελέχη της τροϊκά και οι δικοί μας χρησιμοποιούν συνέχεια τις λέξεις "τουρισμός", "ανάπτυξη", "απελευθέρωση αγορών-εργασίας" "επενδύσεις", "αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας", "ιδιωτικοποίηση", "λιγότερο κράτος" κτλ. αλλά ποτέ τις λέξεις "εξαγωγική βιομηχανία";

2) Γιατί στη (εξαγωγική)Γαλλία όσο αμφισβητείς την Ευρώπη και το ευρώ βλέπεις τα ποσοστά σου να ανεβαίνουν και στην τριτοκοσμική Ελλάδα δεν κοτάς να αναφέρεις τη λέξη δραχμή γιατί θα πάρεις ποσοστά υπό του μηδενός;

wtf μωρέ Πέτρο. Ξανακοίτα το link που παρέθεσες. Πρωτογενές έλλειμα είχαμε τις χρονιές που αναφέρεις και επιπλέον μου φέρνεις σαν παράδειγμα τις χρονιές 2008 και 2007 για τις οποίες και βγήκε ο όρος greek statistics?

Απο κει και πέρα

α) Ναι το χουμε εμπεδώσει ότι βιώνουμε ανθρωπιστική καταστροφή. Πρέπει κάθε φορά που κάποιος εδώ δεν έχει τι να πει να μας το αναφέρει σαν επιχείρημα; Σας έχω νέα. Δεν είναι!

β) Ειδικά επειδή περιγράφεις μια άσχημη κατάσταση σου λέω να σκεφτείς διπλά τις ταρζανιές που προτείνεις. Διότι αν δε φαντάζεσαι τίποτα χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε αυτή τη χώρα, απλά να σου θυμίσω ότι η εξελίξεις πολλές φορές έρχονται και βάζουν τα γυαλιά στη φαντασία.

γ) Εντάξει δεν τρελάθηκα να κάτσω να συζητήσω σοβαρά τώρα το τι διαφορές έχει η Ελλάδα απο τη Γαλλία και το κατα πόσο είναι όμοια περίπτωση και για τις δυο χώρες η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.

Link to comment
Share on other sites

Και δύο σημεία για προβληματισμό, για τον καθέναν:

1) Γιατί τα στελέχη της τροϊκά και οι δικοί μας χρησιμοποιούν συνέχεια τις λέξεις "τουρισμός", "ανάπτυξη", "απελευθέρωση αγορών-εργασίας" "επενδύσεις", "αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας", "ιδιωτικοποίηση", "λιγότερο κράτος" κτλ. αλλά ποτέ τις λέξεις "εξαγωγική βιομηχανία";

2) Γιατί στη (εξαγωγική)Γαλλία όσο αμφισβητείς την Ευρώπη και το ευρώ βλέπεις τα ποσοστά σου να ανεβαίνουν και στην τριτοκοσμική Ελλάδα δεν κοτάς να αναφέρεις τη λέξη δραχμή γιατί θα πάρεις ποσοστά υπό του μηδενός;

imho

1) Γιατί είναι ώρα να ξεπουλήσουν τα πάντα πάμφθηνα. Είδες πως έπεσε η κυβέρνηση μόλις ο Γιωργάκης είπε για δημοψήφισμα... (δεν είχε καταλάβει καλά το παιδί).

2) Γιατί οι μονταζιέρες και τα ΜΜΕΑποχαύνωσης κάνουν την δουλειά τους περίφημα. Ακόμα και εδώ μέσα, δες αυτούς τους 5-10 που γράφουν καθημερινά, που διυλίζουν των κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλον.

Link to comment
Share on other sites

imho

1) Γιατί είναι ώρα να ξεπουλήσουν τα πάντα πάμφθηνα. Είδες πως έπεσε η κυβέρνηση μόλις ο Γιωργάκης είπε για δημοψήφισμα... (δεν είχε καταλάβει καλά το παιδί).

2) Γιατί οι μονταζιέρες και τα ΜΜΕΑποχαύνωσης κάνουν την δουλειά τους περίφημα. Ακόμα και εδώ μέσα, δες αυτούς τους 5-10 που γράφουν καθημερινά, που διυλίζουν των κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλον.

Ερώτηση γιατί προφανώς είσαι γνώστης. Για δώσε μας σε γενικές γραμμές να καταλάβουμε τι θα γίνει αμα γυρίσουμε στη δραχμή. Αλήθεια είμαι περίεργος να δω πως το φαντάζεσαι. Ακούω.

Link to comment
Share on other sites

wtf μωρέ Πέτρο. Ξανακοίτα το link που παρέθεσες. Πρωτογενές έλλειμα είχαμε τις χρονιές που αναφέρεις και επιπλέον μου φέρνεις σαν παράδειγμα τις χρονιές 2008 και 2007 για τις οποίες και βγήκε ο όρος greek statistics?

Απο κει και πέρα

α) Ναι το χουμε εμπεδώσει ότι βιώνουμε ανθρωπιστική καταστροφή. Πρέπει κάθε φορά που κάποιος εδώ δεν έχει τι να πει να μας το αναφέρει σαν επιχείρημα; Σας έχω νέα. Δεν είναι!

β) Ειδικά επειδή περιγράφεις μια άσχημη κατάσταση σου λέω να σκεφτείς διπλά τις ταρζανιές που προτείνεις. Διότι αν δε φαντάζεσαι τίποτα χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε αυτή τη χώρα, απλά να σου θυμίσω ότι η εξελίξεις πολλές φορές έρχονται και βάζουν τα γυαλιά στη φαντασία.

γ) Εντάξει δεν τρελάθηκα να κάτσω να συζητήσω σοβαρά τώρα το τι διαφορές έχει η Ελλάδα απο τη Γαλλία και το κατα πόσο είναι όμοια περίπτωση και για τις δυο χώρες η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.

Σόρυ μαν. Έλλειμμα. Το διόρθωσα. Συγκρίνω τις προσαρμογές που θα χρειάζονταν να γίνουν με αυτές που κάναμε/θα κάνουμε.

Για τα greek statistics υπάρχει και η ακριβώς αντίθετη άποψη για το πώς μπήκαμε στο μνημόνιο με χειροτέρευση τους.

Έχω αντιληφθεί από όσα βλέπω ότι με το μνημόνιο "κερδίσαμε" μια χειροτέρευση που έρχεται σιγά σιγά, για πολλά χρόνια παράλληλα με κατάργηση του κοινωνικού κράτους(το σοβαρότερο) ενώ με μια έξοδο θα είχαμε οικονομικό σοκ αρχικά με μέτρα έκτακτης ανάγκης, αλλά προοδευτικά θα βελτιωνόμασταν.

Όσο για τη Γαλλία, για χώρες όπως αυτή φτιάχτηκε το ευρώ. Για να μην υπάρχουν κόστη συναλλάγματος και να ενταθεί το διεθνές εμπόριο. Εμείς τί παράγαμε/παράγουμε;

Link to comment
Share on other sites

Σόρυ μαν. Έλλειμμα. Το διόρθωσα. Συγκρίνω τις προσαρμογές που θα χρειάζονταν να γίνουν με αυτές που κάναμε/θα κάνουμε.

Για τα greek statistics υπάρχει και η ακριβώς αντίθετη άποψη για το πώς μπήκαμε στο μνημόνιο με χειροτέρευση τους.

Έχω αντιληφθεί από όσα βλέπω ότι με το μνημόνιο "κερδίσαμε" μια χειροτέρευση που έρχεται σιγά σιγά, για πολλά χρόνια παράλληλα με κατάργηση του κοινωνικού κράτους(το σοβαρότερο) ενώ με μια έξοδο θα είχαμε οικονομικό σοκ αρχικά με μέτρα έκτακτης ανάγκης, αλλά προοδευτικά θα βελτιωνόμασταν.

Όσο για τη Γαλλία, για χώρες όπως αυτή φτιάχτηκε το ευρώ. Για να μην υπάρχουν κόστη συναλλάγματος και να ενταθεί το διεθνές εμπόριο. Εμείς τί παράγαμε/παράγουμε;

Να ξέρεις πως με έκανες και έφαγα σκάλωμα και πήγα να τσεκάρω πριν απαντήσω πάντως.

Έξοδο απο το ευρώ κάπου το 2009 2010; Τώρα είπες κουβέντα. Έχω πει ότι δεν έχω κατασταλάξει ακόμα στο τι απο τα δυο θα προτιμούσα εκείνη την περίοδο.

Όσον αφορά τη Γαλλία μια ερώτηση σχετικά με την καταλληλότητα της ή όχι για ευρώ. Μια εξαγωγική χώρα τι την συμφέρει; Σκληρό ή πιο ευέλικτο νόμισμα; Και ως τι θα χαρακτήριζες το ευρώ;

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=48]LL_NEO[/MENTION]

Αν εισάγεις πρώτες ύλες από τρίτες χώρες(π.χ. αγορά πετρελαίου από την Dupont) και η κύρια αγορά σου είναι η ευρωζώνη μπορεί να σε ωφελήσει κάπως η υψηλή συναλλαγματική ισοτιμία. Επίσης η σταθερή ισοτιμία βοηθά τις επιχειρήσεις να προγραμματίζουν καλύτερα τις δραστηριότητές τους αν προμηθεύονται υλικά από χώρες της ευρωζώνης γιατί οι τιμές είναι περισσότερο προβλέψιμες. Επιπλέον, ο συναλλαγματικός κίνδυνος και οι προμήθειες είναι μικρότερες για επιχειρήσεις με διεθνή δραστηριότητα.

Αν πάντως η υψηλή ισοτιμία για μια δεδομένη χρονική στιγμή είναι επιβλαβής για μια χώρα σαν τη Γαλλία γιατί να μην είναι και για την Ελλάδα(π.χ. για τον τουρισμός της); Γιατί να χρειάζεται ευελιξία η Γαλλία και όχι η Ελλάδα;

Link to comment
Share on other sites

2) Γιατί στη (εξαγωγική)Γαλλία όσο αμφισβητείς την Ευρώπη και το ευρώ βλέπεις τα ποσοστά σου να ανεβαίνουν και στην τριτοκοσμική Ελλάδα δεν κοτάς να αναφέρεις τη λέξη δραχμή γιατί θα πάρεις ποσοστά υπό του μηδενός;

Απάντηση με 2 λέξεις:

1. Αυτάρκεια

2. Brand name

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=48]LL_NEO[/MENTION]

Αν εισάγεις πρώτες ύλες από τρίτες χώρες(π.χ. αγορά πετρελαίου από την Dupont) και η κύρια αγορά σου είναι η ευρωζώνη μπορεί να σε ωφελήσει κάπως η υψηλή συναλλαγματική ισοτιμία. Επίσης η σταθερή ισοτιμία βοηθά τις επιχειρήσεις να προγραμματίζουν καλύτερα τις δραστηριότητές τους αν προμηθεύονται υλικά από χώρες της ευρωζώνης γιατί οι τιμές είναι περισσότερο προβλέψιμες. Επιπλέον, ο συναλλαγματικός κίνδυνος και οι προμήθειες είναι μικρότερες για επιχειρήσεις με διεθνή δραστηριότητα.

Αν πάντως η υψηλή ισοτιμία για μια δεδομένη χρονική στιγμή είναι επιβλαβής για μια χώρα σαν τη Γαλλία γιατί να μην είναι και για την Ελλάδα(π.χ. για τον τουρισμός της); Γιατί να χρειάζεται ευελιξία η Γαλλία και όχι η Ελλάδα;

Η απάντηση στο τελευταίο έρχεται απο τι % του ΑΕΠ αποτελούν οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών για κάθε χώρα. Πέραν τούτου την απάντηση στο ερώτημα γιατί είναι τρέλα η έξοδος απο το ευρώ για την Ελλάδα, αλλά όχι για τη Γαλλία την έδωσες εσύ παρα πάνω. Διότι μετά απο 4 χρόνια ύφεσης δε νομίζω η ελληνική οικονομία και κοινωνία να αντέξει το επιπλέον σοκ το οποίο και συ ο ίδιος παραδέχτηκες πως θα υποστούμε.

Link to comment
Share on other sites

Ερώτηση γιατί προφανώς είσαι γνώστης.
Άσε τις ειρωνείες ...
Για δώσε μας σε γενικές γραμμές να καταλάβουμε τι θα γίνει αμα γυρίσουμε στη δραχμή. Αλήθεια είμαι περίεργος να δω πως το φαντάζεσαι.
... και μην προσπαθείς να βρείς πάτημα για να αρχίσεις τις καταστροφολογίες και το "πόσο καλό έργο έχει κάνει ο σαμαράς" ...
Ακούω.
...δεν νομίζω.....

Επίσης σε ευχαριστώ που υποστηρίζεις -με τον τρόπο σου- αυτά που έγραψα λίγο πιο πάνω.

Link to comment
Share on other sites

Άσε τις ειρωνείες ...

... και μην προσπαθείς να βρείς πάτημα για να αρχίσεις τις καταστροφολογίες και το "πόσο καλό έργο έχει κάνει ο σαμαράς" ... ...δεν νομίζω.....

Επίσης σε ευχαριστώ που υποστηρίζεις -με τον τρόπο σου- αυτά που έγραψα λίγο πιο πάνω.

Διασκεδάζω που το να σε αποκαλεί κάποιος γνωστή το εκλαμβανεις σαν ειρωνεία.

Α και αν θες κάποιος να σου απαντάει σοβαρά και οχι να σε δουλεύει τότε θα πρότεινα την επόμενη φορά να αφήσεις την κριτική για αυτούς τους 5-10 που διυλιζουν κουνούπια, καταπίνουν καμηλες βιάζουν παρθένες και θυσιάζουν μωρά και να συνεισφερεις κατι στη συζήτηση.

Link to comment
Share on other sites

.

Απο κει και πέρα, θα αντισταθώ στο πειρασμό να απαντήσω αναλόγως στο χαρακτηρισμό του αφελή.

[MENTION=48]LL_NEO[/MENTION]...το mention το έβαλα απλά για να το δεις όχι για να σε χαρακτηρίσω...κάθε άλλο παρά αφελή σε βρίσκω...αλλά, ως άτομο του χώρου, είναι διαφορετικό το δεν έχω δει /δεν μου έχουν πει κάτι που να υποδηλώνει μόχλευση κτλ και το ότι δεν γίνεται γενικότερα...Αλήθεια πιστεύεις ότι δεν γίνονται και ότι είναι στην σφαίρα της συνωμοσιολογίας;

Έγινε επεξεργασία από sstav
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.