Jump to content


Clone raid0 και restore με Acronis True Image


Delijohn

Recommended Posts

Μπορεί να ακούγεται τόσο απλό αλλά τελικά ίσως δεν είναι... :help1:

Έχω το σύστημα της υπογραφής και ξαφνικά προχθές βρήκα όταν γύρισα στο σπίτι μια ασπρισμένη οθόνη και όλα κολλημένα. Κάνω restart και από τότε ΚΑΙ στο ΒΙΟS αλλά KAI στο INTEX MATRIX STORAGE CONTROL με ενημερώνει πως έχω fail reads στο volume μου RAID0. Οι δίσκοι απορώ αν έπαθαν κάτι.. αλλά υποπτεύομαι ότι η μητρική μέσα σε όλα (αφού δεν την πιέζω με o/c) είπε να μου κάνει κόλπα εκεί..

Το pc παίζει ακόμα κι έτσι έβαλα Acronis True Image και βρήκα κι έναν 160gb σκληρό παλιό που έχω για να κάνω ένα full backup/clone, να σπάσω το array, format και restore πάλι... οπότε ούτε γάτα, ούτε ζημιά και εγώ κύριος! :big_boss:

Το θέμα είναι πως το acronis έχει άπειρες επιλογές και επειδή δεν το έχω ξανακάνει :tw: δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς να κάνω.

Ας πούμε πρέπει να κάνω clone disk, οπότε να πάει όλο το array raid0 στον 160άρη? Θα πάει και το boot sector? Δηλαδή μετά με ένα restore, θα παίξουν όλα? Έχω ενεργοποιήσει το Startup Recovery Manager, πρέπει να κάνω και create bootable rescue media?? Αν κάποιος το έχει κάνει και δε βαριέται, ας μου δώσει τα φώτα του! :help1:

Ευχαριστώωωωω!

Link to comment
Share on other sites

Χμ.. κατάλαβα! Απλά ρώτησα επειδή έχει και clone και full backup και τέτοιες επιλογές και δεν ήξερα ποια ακριβώς μου κάνει! Και δεν θα έχει πρόβλημα αν βρει στο πρώτο boot δύο MBR στο σύστημα? Και αφού χαλάσω και φτιάξω το raid πάλι, με f11 θα εκκινήσω τη διαδικασία?

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα έχω ενεργοποιήσει το Startup Recovery Manager (που λέει πως θα παίξει με F11) και έχω κάνει και create bootable rescue media σε ένα flashάκι! Λογικά αυτό είναι να κάνω boot από το usb και να μου δώσει εκεί τις επιλογές... ενώ με F11 θα έχω ένα dos menu πριν το boot... έτσι υποθέεεετω...:tw:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.