Jump to content



Πρόβλημα με TP-Link Powerline και Conn-x TV.


Jerry007

Recommended Posts

So οι γονείς μου αποφάσισαν να δοκιμάσουμε το Conn-x TV.

Προηγούμενη εβδομάδα παραλαμβάνουμε εξοπλισμό, ένα νέο modem router Sagem Netf@st 2444 και έναν αποκωδικοποιητή Pirelli. Αρχικά ενεργοποιώ την συνδρομή με τον αποκωδικοποιητή μέσω ενός ethernet καλωδίου ίσα ίσα να σιγουρευτώ ότι λειτουργεί.

Επόμενο βήμα ήταν να αγοράσω ένα powerline για να δώσω internet στον αποκωδικοποιητή που ήταν ένα δωμάτιο μακριά από το modem.

Πήρα αυτό το kit http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.612410

Που από ότι διάβασα στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή λειτουργεί με Multicast σε IPTV.

Supports IGMP managed multicast IP transmission, optimizes IPTV streaming

http://www.tp-link.com/products/productDetails.asp?class=pl&content=fea&pmodel=TL-PA201+2.0

Τα συνδέω κανονικά και δοκιμάζω να δω ότι λειτουργεί η σύνδεση. Συνδέω στον Pirelli και βλέπω ότι λειτουργεί η σύνδεση. Δοκιμάζω να δω τα κανάλια και δεν λειτουργεί κανένα. Πάω στο Movie Club που υπάρχουν τα video on demand και λειτουργούν κανονικά.

Παίρνω τηλέφωνο τον ΟΤΕ και μου λένε ότι τα Powerline δεν είναι συμβατά με IPTV και πρέπει να υποστηρίζουν multicast και κάτι για IGMP. Και να πάω να αγοράσω αυτά του ΟΤΕ.

Μπορεί να μου πει κανείς πως μπορώ να κάνω τις ρυθμίσεις των Powerline; Δοκίμασα να εγκαταστήσω στο Laptop το interface για την διαχείριση των powerline αλλά δεν τα αναγνώριζε.

Έχει ιδέα κανείς πως μπορώ να το ενεργοποιήσω το Multicast στα Powerline; Είναι κάποια ρύθμιση στο modem ή πρέπει κατευθείαν στα Powerline.

Βοηθήστε παιδιά γιατί έχω ξενερώσει άγρια, και pls όχι random απαντήσεις για να πάρω τα Powerline του OTE εκτός και αν όντως δεν λειτουργούν αυτά που έχω. :)

Link to comment
Share on other sites

Το κατέβασα, μπορείς να μου εξηγήσεις πως θα συνδεθώ;

Έκανα λίγο research και νομίζω κατάλαβα τι εννοείς

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=297442

Το θέμα είναι ότι εγώ δεν θέλω Conn-X tv στο PC μου, απλά θέλω να κάνω τα powerline να λειτουργήσουν σωστά με τον αποκωδικοποιητή....

Link to comment
Share on other sites

Παρε την εξυπηρετηση πελατων και ρωτα αν τα powerline που εχεις ειναι συμβατα με για το connexTV. Tην ειχ πατησει κ εγω καποτε κ αγορα μονος μου, ενω επρεπε να παρω πιο συγκεκριμενα.

Εχει να κανει με το τι προτοκολα συνεργαζεται το Powerline (multicasting/unicasting..)

Link to comment
Share on other sites

Το γράφω και στην αρχή, επικοινώνησα μαζί τους και με ρώτησαν άμα είναι συμβατά με αυτά τα προτόκολα που από ότι λέει ο κατασκευαστής, είναι.

Τα σύνδεσα στο netbook και κατάφερα να κάνω το interface να δουλέψει αλλά δεν έβγαλα άκρη....

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

στο σπίτι τι ρεύμα έχεις, μονοφασικό ή τριφασικό? Αν έχεις το τελευταίο βράστα. Εγώ πήγα και πήρα τα Belkin Gbit που θεωρούνται τα κορυφαία και δε δουλεύουν σωστά με το τριφασικό που έχω στο σπίτι.

Link to comment
Share on other sites

μονοφασικο πρεπει να ειναι. πρεπει να ειναι οσο πιο αξιοπιστα γινεται γιατι τα θελω για το σπιτι των γονιων μου, μη βρω κανενα μπελα!

Τί εννοεις "δε δουλευουν σωστα"? Δεν παιζει ο dhcp καλα? Δεν εχεις μεγαλες ταχυτητες? Εχεις αποσυνδεσεις?

Link to comment
Share on other sites

Ο OTE δίνει κάποια συγκεκριμένα δικά του που είναι συμβατά. α TP-Link δεν είναι συμβατά με το Conn-x TV αλλά για internet σε έναν υπολογιστή πχ παίζουν κανονικά.

Άρη για αυτό που λές, και εγώ τριφασικό έχω, μια φάση σε κάθε όροφο. Εφόσον τα συνδέσεις σε πρίζες που βρίσκονται σε ίδια φάση (ίδιο όροφο για εμένα) λειτουργούν κανονικά.

gaig σκέψου ότι κάθε πίνακας με ασφάλειες στο σπίτι σου είναι μια φάση.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.