Jump to content



Μεταλλαγμένα: Θα κοιτάτε τα προϊόντα εάν έχουν την σήμανση?


liberto

Recommended Posts

Τώρα που είναι ελεύθερη στην Ευρ. Ενωση η διακίνηση μεταλλαγμένων, με ύποχρεωτική την αναγραφή επάνω στο προϊόν, θα κοιτάτε εάν το προϊόν που παίρνεται είναι μεταλλαγμένο? και εάν είναι θα το αγοράζεται?

Link to comment
Share on other sites

αμε, γιατι οχι?

μηπως παθω καρκινο, 'η βγαλω και 5ο ποδι στην πλατη?

ελα μωρε.... φημες ειναι αυτα....

Παρε παραδειγμα ολους τους ηρωες που μεταλλαχθηκαν...βλεπε spiderman, ανθρωπο μυγα, superman, ironman, turtule ninja, super Goofy, ολοι αυτοι και πολυ πολυ ακομα, μεταλαχθηκαν με τον ενα 'η τον αλλο τροπο... εεε ολοι ηταν πολυ καλυτερα μεταλλαγμενοι.

Στην ουσια τα μεταλαγμενα μας κανουν καλο, ολα τα αλλα ειναι φημες των αγροτων....

Link to comment
Share on other sites

Πλακα μας κανεις ρε ZARRA........

Δηλαδη ο απλως Goofy δεν σου φτανει θες να γινεις super Goofy............

Μακρια απο τα μεταλλαγμενα.......

Οπως και να το κανουμε ο ανθρωπος δεν θα μπορεσει ποτε να αντικαταστισει την φυση.

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα..

Όποίος νομίζει ότι τα φυτικά προϊόντα που παιρνουμε καθημερινά είναι φυσιολογικά ας μη πάρει μεταλλαγμένα

Αν θες να τρως φρούτα και λαχανικά και όχι συνθετικά πλαστικά ορμόνες και τα λοιπά, βρες κάπου ένα μικρό κτήμα και φτιάξε το μποστάνι σου

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από kallileo [Σήμερα, στις 11:28]

Κοιτα λιγο το avatar σου.... ο τυπος εχει υποστει μεταλλαξη Β'.....

...και μετα μιλαμε για μεταλλαγμενα...

Αφηστε τα γευστικα και πληρως υγεινα μεταλλαγμενα στην ησυχια τους, κατω τα χερια απο τους μεταλλαγμενους!

φιλικα...Wolverine!

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από bleo8onhs [Σήμερα, στις 14:53]

Θα αγριέψει η κουβέντα και δεν το θέλω...

Φαίνεται καλύτερα τώρα, ή να το κάνουμε μεγαλύτερο...?

:p αλλαξε το νικ σε κοκκινο-οθονης :p

Link to comment
Share on other sites

όσο οι τιμές και η δυνατότητα να τα διαχωρίζω μου το επιτρέπουν θα απέχω από τα μεταλλαγμένα...αηδιάζω και μόνο που σκέφτομαι ότι πλέον θα τρώω ζωική ντομάτα...τέσπα..για να μην πούμε για το μεταλλαγμένο καλαμπόκι ..που αρχικά το είχαν απαγορεύσει..είχα διαβάσει ένα άρθρο παλιότερα που περιέγραφε αναλυτικότατα τα αφυσικα όρια ανθεκτικότητάς του ακόμα και σε πανίσχυρα λιπάσματα και τις δυσμενείς τους συνέπειες...και μετά με τα διάφορα το επέτρεψαν..έκτοτε ψιλοσιχαίνομαι τα καλαμπόκια..

Link to comment
Share on other sites

ΥΓΕΙΑ,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Νέα σειρά επεισοδίων του ΡΧΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΜΑΙΟΥ , στις 23:00, στην ΝΕΤ

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ :

«ΑΥΤΟΚΤΟΝΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΗΡΟΥΝΙ ΜΑΣ»

Τα μεταλλαγμένα τρόφιμα και η σύγχρονη βιομηχανοποιημένη τροφή, είναι τα θέματα του δεύτερου επεισοδίου της σειράς < ΥΓΕΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ > . Η εκπομπή ξεκινάει με μια αποκαλυπτική έρευνα για πολλές από τις σύγχρονες τροφές οι οποίες με την τυποποίηση χάνουν το άρωμα τους. Υπάρχουν μεγάλα εργοστάσια τα οποία σε συνθήκες μυστικότητας παρασκευάζουν συστατικά που δίνουν την ψευδαίσθηση της αρχικής γεύσης. Προσθέτουν τα χημικά γεύσεων στα τρόφιμα και όταν πίνεις ή μασάς κάτι απελευθερώνεται η μυρωδιά που μπορεί να είναι οτιδήποτε. «Μπορούν να κάνουν το βιβλίο μου να έχει γεύση τηγανιτής πατάτας» ,εξηγεί ο Ερικ Σλόσερ συγγραφέας του αμερικανικού best seller Fast Food Nation.

Aκόμη πιο αποκαλυπτικές είναι οι εικόνες και οι μαρτυρίες για τις <βιομηχανικές φάρμες> τις μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες που μας εφοδιάζουν με το κρέας που τρώμε. Δεκάδες χιλιάδες ζώα αναθρέφονται σε απίστευτες συνθήκες: δεν βλέπουν το φως του ήλιου και δεν μπορούν να κινηθούν για να μην χάσουν βάρος. Τα ζώα τρελαίνονται και για να μην φαγωθούν μεταξύ τους αφαιρούνται από τα νεογέννητα τα δόντια, τα νύχια η το ράμφος !!Για για την τροφή τους μιλάει ο Χάοουαρντ Λυμαν, ένας μεγαλοκτηνοτρόφος που αποφάσισε να αποκαλύψει την σκοτεινή πλευρά της βιομηχανίας. «Αντί το ζώο να τρώει γρασίδι το τα'ί'ζαμε με αλεσμένες γάτες, σκύλους, ορμόνες. Στο Λος '’ντζελες διακόσια εκατομμύρια τόνοι κάθε μήνα από γάτες και σκύλους σκοτώνονται και αλέθονται. Το 95% των βοοειδών τρέφονται με αλεσμένες τροφές που προέρχονται από νεκρά ζώα».

Τα εντομοκτόνα με τα οποία τα ζώα ραντίζονται, οι ορμόνες και τα αντιβιοτικά που βοηθούν την γρήγορη ανάπτυξη τους, μετατρέπουν τα ζώα σε κινούμενες ωρολογιακές βόμβες για την υγεία των καταναλωτών. Το λιπαρό κρέας που παίρνουμε από ζώα που έχουν χάσει την παραδοσιακή τροφή τους, ο σύγχρονος τρόπος ζωής και τα fast food ευνοούν την παχυσαρκία ,επιδημία η οποία εξαπλώνεται και στην Ελλάδα, ιδίως μεταξύ των νέων…

Το δεύτερο μέρος της εκπομπής εξετάζει αναλυτικά τα μεταλλαγμένα τρόφιμα, τον τρόπο παρασκευής τους ,τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον και την υγεία των καταναλωτών καθώς και τις αιτίες οι οποίες ανάγκασαν την Ευρωπαϊκή Ένωση να τερματίσει το μορατόριουμ που απαγόρευε την καλλιέργεια και πώληση τους στην Γηραιά Ήπειρο. Όσα θα θέλατε να μάθετε για τα μεταλλαγμένα και τι μας επιφυλάσσει το μέλλον: σε ένα ιχθυοτροφείο στον Καναδά εκτρέφουν γενετικά τροποποιημένο σολομό, και αν ένας τέτοιος μεταλλαγμένος σολομός αποδράσει στην θάλασσα, ο πληθυσμός των παραδοσιακών σολομών απειλείται με εξαφάνιση….

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από RootX

... ο Ερικ Σλόσερ συγγραφέας του αμερικανικού best seller Fast Food Nation.

Ενα θα σας πω: διαβαστε το! Θα παθετε πλακα! Το βιβλιο ειναι πιο τρομακτικο απο οποιαδηποτε ταινια του Γουες Κρεϊβεν, γιατι περιγραφει τι συμβαινει πραγματικα.

Απο τοτε που το διαβασα, σταματησα να πηγαινω στα McDonalds και στα λοιπα εστιατορια γρηγορου φαγητου.*

Κι οσοι απο σας ειστε απο αυτους που λενε "Ελα μωρε, τι να παθω απο ενα cheese στα Goodys;" ... απλως διαβαστε το βιβλιο. :)

*Ο λογος; Αηδιασα! Ποιος; Εγω που μετα το στρατο, εληγε η μπυρα και την επινα κανονικα και ελεγα "Στ' αρχ***α μου!".

Link to comment
Share on other sites

Root, είχε ειπωθεί κάτι αντίστοιχο το καλοκαίρι στο pctech και στο τέλος βγήκε ψεύτικο, δε θυμάμαι τι είχε γίνει. Κάποιοι ήθελαν να κατηγορήσουν τα Mcdonalds.

Αυτό για τις Γάτες λίγο τραβηγμένο μου φάνηκε.:...: ναι μεν όλο είναι εξωπραγματικό αλλά δε νομίζω να τα ταίζουν αυτά τα "ζώα" με γάτες. Την εκπομπη θα την δω πάντως.

Στο τέλος δε θα ξέρουμε τι να τρώμε...:blink:

Link to comment
Share on other sites

η μακντοναλτς κανει πειραμα εμπλουτισμου των τροφων τις με πρωτεινες χρησιμοποιοντας σκουλικια εκτρεφομενα στην ολλανδια. φαντουν το μισο μετρο και τα 200-300 γραμμαρια. το ειδα σε βιντεο στο πανεπιστημιο στην αγγλια με τα ματια μου.

τα αλεθουνε μαζι με το κιμα που περιεχει 15% μονο κρεας βοδινο, λολ

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από rantanplan

όσο οι τιμές και η δυνατότητα να τα διαχωρίζω μου το επιτρέπουν θα απέχω από τα μεταλλαγμένα...αηδιάζω και μόνο που σκέφτομαι ότι πλέον θα τρώω ζωική ντομάτα...

τρως ηδη ντοματα που τις εχει εισαχθει γονιδιο σκορπιου ή ποντικου δεν θυμαμαι τωρα ο οποιος αντεχει σε μια αρρωστεια της νοτματας. και αυτο εχει χρονια τωρα δεν εγινε προχθες

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.