Jump to content



Μοναστηριακος βιος


Hydra

Recommended Posts

Στα πολυ σοβαρα τωρα.

Σκεφτομουν να το δοκιμασω για διαστημα ενος μηνος περιπου.Πιστευω θα ηταν μια καλη ευκαιρια να ξεφυγω και να δοκιμασω εναν αλλο τροπο ζωης,λιγο διαφορετικο.

Εχω κατα νου τη μονη Αγαθωνος στην Οιτη,οπου το τοπιο ειναι υπεροχο.

Στο ιντερνετ δεν βρισω ομως τι πληροφοριες που θελω...

και σκεφτηκα να ρωτησω,γιατι εχω ακουσει οτι πολλοι το κανουν τελευταια.

Το χει κανει κανεις;Απο τι ηλικιες και μετα δεχονται;;

Υ.Γ:Οχι δεν ειμαι τρελος,ουτε εχω ψυχολογικα προβληματα :p

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Θες να πας να μονάσεις, ή να πας ως επισκέπτης; Ως επισκέπτης, θα σου πρότεινα να πας στο Αγ. Όρος. Είχα πάει -για ένα 3ήμερο βέβαια- προ πολλών ετών, και σίγουρα είναι ένα μέρος που θα ήθελα να ξαναεπισκεφθώ κάποια στιγμή. Ησυχία, ηρεμία, πολύ όμορφο και καθαρό περιβάλλον. Στα μείον είναι η παντελής έλλειψη κρέατος και κάθε τροφής ζωικής προέλευσης -να ετοιμαστείς να φας παστίτσιο με σόγια :p-, και τα πολύ ζόρικα προγράμματα [μεσημεριανό στις δώδεκα, ή κάτι τέτοιο].

Μπόνους: τα σεμινάρια για επενδύσεις και αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας σου :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Να μονασω,αλλα για μικρο διαστημα,20-30 μερες.

Οσον αφορα τα ζορικα προγραμματα,πιστευω θα αποζημιωθω απο τις υπολλοιπες ωρες της ημερας που θα εχω στη διαθεση μου μονο για να ξεκουραζομαι,να χαζευω το μερος και να διαβαζω κατιτοις. :p

Υ.Γ:Βεβαια γνωριζω οτι θα υπαρχει και εθελοντικη εργασια,αλλα σαμπως τωρα καθομαι περισσοτερο; :)

Link to comment
Share on other sites

Γιατι δεν το κάνεις μόνος σου, μην τους έχεις ανάγκη αυτούς, μπορεί να σου βγεί κανα όνομα.

Δηλαδή αν είσαι διαβασμένος, μπορεις να εφαρμόσεις αυτά που σε εκφράζουν στην κανονική σου ζωή και πίστεψέ με είναι πολύ δύσκολο! Άρα και το τι θα αποκομίσεις είναι διαφορετικό..

Σαν επισκέπτης ξεκίνα απο Άγιον Όρος και μετά θιβέτ ινδίες κτλπ , έχεις πολλά να δεις! :fun:

Link to comment
Share on other sites

το ΑΓ ΟΡ δεν θα στο πρωτινά παντός έχω ακουση ιστορία από γνωστό μου πήγε ένας σιγκενισ του κι, πήγε άνδρας και γύρισε πεταλουδίτσα τον κάναν οι στερημένοι παπάδες...τον έπιασαν σε ένα δρομάκι ξαφνικά 5 παπάδες κ τον με τι σειρά.... δεν κάνω πλακά αληθινά λέω

Link to comment
Share on other sites

To ξερω οτι ειναι δυσκολο ,ποσο μαλλον στην καθημερινοτητα μας.Οσο μπορω το προσπαθω,αλλα δε θελω να χασω ωραια πραγματα της ηλικιας.Το διαστημα των 20-30 ημερων το βλεπω σαν μια μικρη διεξοδο απο τη καθημερινοτητα.Εξαλλου η πολη δεν ειναι οτι πιο ευνοϊκο για πιο απλους τροπους ζωης.

Οταν λες αυτους ; και θα μου βγει το ονομα;

Εγω δεν μπορω να πω οτι ειμαι Χριστιανος οπως θα θελαν αυτοι,ουτε εχω τις ιδιες αποψεις για το Θεο κτλπ,αλλα δεν εχω κατι με τους ανθρωπους.Εχω γνωρισει αξιολογους μοναχους. :)

@YDinopoulos Θελω λιγο να το επεξεργαστω ακομη στο μυαλο μου.Οταν θα χρειαστω,θα σε ρωτησω.Ευχαριστω για το ενδιαφερον ;)

Υ.Γ:Αααα για τα πονηρα "παιχνιδια" των μοναχων λες....

Τωρα δεν ξερω κατα ποσο ισχυουν αυτα,αλλα αν ηταν στερημενοι,δε θα πηγαιναν μεταξυ τους;Εμας θα περιμεναν.... :p

Link to comment
Share on other sites

Οχι βρε.Ειπαμε λιγη απομονωση για 20-30 μερες θελω εγω.Εκτος και αν αυτο θεωρειται "επισκεψη".Σε αυτη την περιπτωση δεν ισχυει κατι τετοιο.( ; )

Δεν ειπα οτι θελω να μονασω μονιμα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω πως λειτουργει ακριβως,αλλα δε φανταζομαι να δινουν ρασα σε οσους πανε για τοσο μικρα διαστηματα.

(οχι και οτι καλυτερο να κυκλοφορω 'μορφονιος με ρασα :p )

Link to comment
Share on other sites

Γνωμη του σοφου γερο-τσακωνα ειναι να το αφησεις για αλλη φαση της ζωης σου που θαχει πηξει το μυαλο σου και θασαι σε θεση να κρινεις πραγματα και καταστασεις.Τωρα εισαι ανηλικος ,δεν εχεις δει τιποτα,δεν εχεις βγει εξω απο το σπιτι σου κλπ ,δεν ξερεις τι πλυση εγκεφαλου θα δεις εκει περα και αν θα μπορεις να την αντιμετωπισεις,εξαλλου τουτοι τσαμπα εργατικα χερια θα ψαχνουν.Πηγαινε οταν τελειωσεις το πανεπιστημιο.Αν σε τρωει τοσο πολυ πια να δεις κατι καινουργιο πηγαινε σε στριπτιτζαδικο.

Link to comment
Share on other sites

Βρε Hydra δεν είναι ανάγκη να πας σε μοναστήρι. Υπάρχει και ο στρατός. Περίμενε να σε καλέσει η μαμά πατρίδα και κάνε τότε τις διακοπές σου από την καθημερινότητα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.