Jump to content



Στοιχειωμένο router


smartakis

Recommended Posts

Καλησπέρα,

συμβαίνει κάτι πολύ περίεργο στο νέο κατάστημα που εδρεύει η επιχείρησή μου.

Αρχικά είχα ένα router της πλάκας (αυτό που δίνει η forthnet) το οποίο αρκετά συχνά εξαφανιζόταν από το ασύρματο δίκτυο (δεν μπορούσα δλδ να συνδεθώ μέσω wifi γιατί δεν το έβρισκε). Μετά από 5 λεπτά εμφανιζόταν πάλι αλλά όταν πήγαινα να συνδεθώ έλεγε πως τα windows δεν μπορούν να συνδεθούν. Μετά από αρκετές επανεκιννήσεις του router το πρόβλημα διορθωνόταν.

Από όπου και αν δοκίμαζα (pc, 2 laptop, iphone) γινόταν ακριβώς το ίδιο. Θεώρησα ότι φταίει το router και αγόρασα το Netgear DGN2000.

Όμως κάνει ακριβώς τα ίδια!! Πιο σπάνια βέβαια αλλά τα ίδια!

Έχω αλλάξει κανάλι αρκετές φορές μήπως αυτό έφταιγε αλλά συνεχίζει το πρόβλημα.

Στον ίδιο χώρο το μόνο ασύρματο αντικείμενο είναι ένας εκτυπωτής της Hp.

Σκέφτηκα μήπως στα διαμερίσματα πάνω από το κατάστημα υπάρχει κάποια συσκευή η οποία παίζει στην ίδια συχνότητα και δημιουργεί το πρόβλημα.

Μήπως να αγοράσω ένα router στα 5 Ghz?

Link to comment
Share on other sites

Χρησιμοποίησε το netstumbler να κάνεις ένα scan στο χώρο και να δεις τι κυκλοφορεί. Επίσης θα σου δείχνει αν το δίκτυο όντως εξαφανίζεται ή αν παρεμβάλεται κάτι άλλο.

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε να χαμηλώσεις και την ισχύ εκπομπής της κεραίας αν έχει κάτι τέτοιο το netgear. Τέλος δές μήπως υπάρχει κανένας φούρνος μικροκυμάτων εκεί τριγύρω και τον ανοίγουν για κανα 5λεπτο και γι'αυτό χάνεις το ασύρματο του ρούτερ.

Link to comment
Share on other sites

To ασύρματο με τι encryption δουλέυει; (wep, wpa, wpa2);

Όσο αναφορά το wpa/wpa2 εχεί δυνατότητα TKIP και AES. Υπάρχουν καταχωρήμενα κάποια προβλήματα με ασυμβατότητες μεταξύ καρτών wifi τύπου Ν που απαιτούν για απροβλημάτιστη χρήση wpa2 (AES).

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.