Jump to content



Εξωδικο απο forthnet


Recommended Posts

Δεν υπαρχει τιποτα απο τα παραπανω. Ισα ισα το χαρτι ειναι σαν να εχει βγει απο τον εκτυπωτη και δεν εχει ουτε μια υπογραφη κανενος (ουτε καν φωτοτυπημενη!)

Κατω κατω μαλιστα γραφει :

"ΥΓ : Αν εν τω μεταξυ εχετε ρυθμισει την εκκρεμοτητα και παλι παρακαλουμε να επικοινωνησετε μαζι μας για επιβεβαιωση και ζητουμε συγνωμη για την ενοχληση"

Thanks ολους για ολες τις απαντησεις!! Appreciate it !!!

Για να ξεχωρίζουμε το εξώδικο (προέρχεται από το "εξώδικος δήλωσις") αυτό ξεκινάει πάντα με τη φράση "ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΑΡΧΗΣ ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ (ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ / ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ή κάτι τέτοιο )". Επιδίδεται μόνο με δικαστικό επιμελητή και δεν είναι υποχρεωτικό προστάδιο μιας αγωγής (κατά κανόνα).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Είχα παλιά 4νετ και έκανα διακοπή λόγω μετακόμισης. Τους πήρα τηλ για εκκαθαριστικό. Όλα οκ διακόπηκε αλλά δεν έστειλάν εκκαθαριστικό.

Συνεχίσαν να μου στέλνουν λογαριασμούς για 3 μήνες!

Ευτυχώς είχα την απόδειξη του φαξ της αρχικής αίτησης διακοπής αλλά και την διακοπή του ΟΤΕ (forthnet internet in a box).

Κάθε λογαριασμός είχε και άλλο ποσό. Ο 1ος 95ευρω! Τους πήρα τηλ τους έστειλα ξανά τα αρχικά φαξ κλπ και τους έκραξα.

2ος λογαριασμός 45ευρώ! Τα ίδια...

3ος λογαριασμός 25ευρώ που τελικά πλήρωσα μιας και ήταν το σωστό υπόλοιπο που είχα μαζί τους.

Οτι να ναι.. :wall:

Link to comment
Share on other sites

Από την εμπειρία μου με την Forthnet, θα έλεγα μάλλον πως η εσωτερική οργάνωσή τους είναι για τα μπάζα, παρά πως είναι απατεώνες...βέβαια μπορεί το πρώτο να καταλήγει στο δεύτερο εφόσον έχουν άδικο αλλά προσπαθούν να βγάλουν από τη μύγα ξίγκι και να τρομάξουν τον ανυποψίαστο πελάτη...

Παρόμοιο περιστατικό μου έχει συμβεί κι εμένα πέρυσι με λογαριασμό ADSL σύνδεσης από το 2006 (90€ περίπου)...μου είχαν στείλει έγγραφο από δικηγορικό γραφείο για ανεξόφλητη οφειλή και χρέωση τόκων κτλ, κάπως ψαρωτικό...

...πώς έτυχε όμως και όχι μόνο είχα κρατήσει την απόδειξη αλλά την είχα (ξεχασμένη) και πρώτη θέση πίστα σ' ένα χαμηλό ράφι της βιβλιοθήκης, πάνω από εκείνα τα βιβλία των πανελληνίων και του προπτυχιακού που πλέον δεν ανοίγω ποτέ...το Λατινοελληνικόν λεξικόν Κουμανούδη, το Λεξικόν της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσης Σταματάκου και το τετράτομο Liddell-Scott...

...είχα πληρώσει τον λογαριασμό στη Μυτιλήνη όπου είχα κάνει μεταπτυχιακό και στην επιστροφή, με το ξεκαθάρισμα, είχε ξεχαστεί στο ράφι...

Βρέθηκε ευτυχώς, τους έστειλα την απόδειξη τραπεζικής κατάθεσης με φαξ και "ενημέρωσα" διεξοδικώς ένα άτυχο κατάστημα Forthnet και τελικά μου στείλαν επιστολή που βεβαίωνε ότι δεν είχα καμία εκκρεμότητα και δεν θα με ξαναενοχλούσαν...

Όπως και στην περίπτωση του φίλου, καμία ενημέρωση δεν είχα στο πρότερο διάστημα για την υποτιθέμενη οφειλή...

Πλέον δεν πετάω τίποτα από λογαριασμούς...

Όχι το ίδιο πράγμα βέβαια, αλλά περίεργα συμβαίνουν και στον ΟΤΕ...αφού έφυγα από Μυτιλήνη και έκλεισα τον λογαριασμό τηλεφώνου που είχα εκεί, μου στείλαν δύο λογαριασμούς - (μείον) 2 και 3€ περίπου και μετά από καιρό ένα οφειλόμενο υπόλοιπο 1,50€;; ;; ;

ΔΕν το πλήρωσα βέβαια...να περιμένω καμία καμπάνα στα 60 μου;;

Έγινε επεξεργασία από vgiozo
Link to comment
Share on other sites

Οπωσδήποτε καταγγελία στην ΕΕΤΤ και στο ΙΝΚΑ τους απατεώνες.

Μου το είχε κάνει αντίστοιχο η TELLAS το 2005 για οφειλή του 2003, που επειδή προπλήρωνες το δίμηνο με έπαιρνε τηλέφωνο εισπρακτική μέχρι που με έβαλαν να ψάξω τις αποδείξεις πληρωμής για να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας αλλά μαμούθ.

Link to comment
Share on other sites

Μην κ@υλωσετε και σας πιασει η δικομανια,αλλα σε παρεμφερη περιπτωση πελατης εκανε μηνυση στον αντιδικο για "αποπειρα απατης επι δικαστηριου" και καταδικαστηκε αυτος που υπεγραφε.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

όπα, εδώ τίθεται και ένα θέμα όμως... όταν πληρώνεις on-line μέσω web-banking, πώς αποδεικνύεις μετά από 4-5 χρόνια, ότι πλήρωσες, από την στιγμή που οι τράπεζες δεν κρατάνε τα στοιχεία μια 5ετία που λέει ο νόμος και επίσης δεν εκδίδουν αποδείξεις που αναγράφουν τον παραλήπτη...?

Επίσης, από την στιγμή που η εταιρία κάνει τέτοιο λάθος, τότε δεν παραβαίνει τους κανόνες πιστοποίησης της...? Πως γίνεται να είναι πιστοποιημένη, από την στιγμή που κάνει συχνά λογιστικά λάθη και δεν λειτουργεί σωστά το λογιστήριό της...?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ειχα παρει κι εγω ενα εξωδικακι απο τους δικηγορους τους με ενα υπολοιπο 6€ απο λογαριασμο ξεχασμενο και 81€ απο τελη διακοπης..

Κανονικα ουτε λογος για τελη αφου εφυγα μετα απο 1,5 χρονο...Αλλα καποια στιγμη ειχα καταργησει την static ip και το μετρησανε σαν αλλαγη πακετου..

ενα τηλεφωνακι εγινε με αγριες διαθεσεις...

φυσικα το τελος διακοπης ακυρωθηκε με συνοπτικες διαδικασιες,μου σταλθηκε νεος λογαριασμος με τα 6€ και game over....

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

όπα, εδώ τίθεται και ένα θέμα όμως... όταν πληρώνεις on-line μέσω web-banking, πώς αποδεικνύεις μετά από 4-5 χρόνια, ότι πλήρωσες, από την στιγμή που οι τράπεζες δεν κρατάνε τα στοιχεία μια 5ετία που λέει ο νόμος και επίσης δεν εκδίδουν αποδείξεις που αναγράφουν τον παραλήπτη...?

Νομίζω οτι γίνεται εκτύπωση του καταθετηρίου οπου αναγράφονται οι πληροφορίες που λές ( ημ/νια,αρ.λογαριασμού ,δικαιούχος κ.λ.π) οπότε με μια αποήκευση σε έναν φάκελλο μένει για όσον χρόνο θες στον υπολογιστή.Τουλάχιστον στο web-banking της Εθνικής που έχω έτσι γίνεται (εκτύπωση σε pdf)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Το ποσό αυτό που ζήτησαν πιθανότατα να τους το χρωστάς, όμως θεωρώ απαράδεκτο μετά από 6 χρόνια να ζητάνε να τους το πληρώσεις. Έπρεπε στον αμέσως επόμενο λογαριασμό από τη στιγμή που τους το χρωστάς να το ζήταγαν. Πάντως έχουν αναφερθεί αρκετές περιπτώσεις που η forthnet τα έχει κάνει μαντάρα στο λογιστήριό τους με αποτέλεσμα να ζητάνε να πληρώσεις ποσό που ήδη τους είχες πληρώσει.

Link to comment
Share on other sites

στην forthnet,ειχα και εγω το ιδιο προβλημα...διακοπη συνδεσης,πληρωμη τελευταιου λογαριασμου,και ξαφνικα μετα την μεταφορα σε αλλη εταιρεια ,μου στελνουν ενα ραβασακι με 95 ευρω χρωστουμενα ,μετα απο ελεγχο βλεπω 2 παγια επιπλεον φορτωμενα χωρις λογο και ενα ποσο λογο της διακοπης.......φυσικα στα τηεφωνα ακρη δεν εβγαλα με κανεναν υπαλληλο μιας και ειναι μια απροσωπη εταιρια....ο καθεις τα δικα του ''θα σας πανε δικαστικος κλπ.κλπ.

Τους εστειλα ενα email οτι δεν δεχομαι καμια χρεωση και οτι ειναι παρονομη,τους ειπα να βγαλουν λογαριασμο και να αφαιρεσουν οτι παραπανισιο εχουν βαλει,και οτι αν δεν το κανουν τοτε τα ελληνικα δικαστηρια θα ειναι αρμοδια να το κανουν για οποια πλευρα συμφερει να προχωρησει σε δικαστικη διαμαχη!!Τους εγραψα κανονικα μετα απο αυτο ,και ουτε φωνη ουτε ακροαση μετα απο 1 χρονο και κανενα εξωδικο απο αυτους,μιας και δικαστικος δεν συμφερει καθολου την εταιρια.

Μια αγωγη με τα παραβολα και το εξωδικο κοστιζει περιπου για μια εταιρια περι τα 600ευρω για καθενα πελατη που εχουν και καλα προβλημα,μιας και οι δικηγοροι ειναι με μισθο εκει.Και να χασει ο πελατης την δικη,τα δικαστικα εξοδα σχεδον κανενα δικαστηριο για τετοιες υποθεσεις δεν τις χρεωνει στον χαμενο(αλλη μια απειλη που συνηθως κοπανανε οι δικηγοροι).Με λιγα λογια καμια πλευρα δεν συμφερει το δικαστηριο και ειδικα μια εταιρια οταν εχει διαμαχες καθημερινα με πελατες,τοτε οτι εβγαζε σε κερδος ,θα τα εσκαγε σε παραβολα για δικαστηρια.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.