Jump to content



προβλημα με ανεμιστηρα στο psu enermax infinity 720w


alani_gr

Recommended Posts

για σας παιδες!!

ο ανεμιστηρας απο το enermax infinity χαλασε με αποτελεσμα το τροφοδοτικο να ''κουδουνίζει'' και να αναβει το κοκκινο λαμπακι π εχει απο πισω.Διαβαζοντας στο manual λεει οτι εχει προβλημα ο ανεμιστηρας (fan RPM<450RPM).Ανοιξα το τροφοδοτικο κ καθάρισα τον ανεμιστηρα αλλα τπτ...καθως δουλευει σταματαει ο ανεμιστηρας κ αρχιζει το κουδουνισμα!!:angry:

το θεμα λοιόν ειναι τι ανεμιστηρα να παρω να βάλω καθως δε βρισκω 135mm π εχει(αν παιζουν πουθενα πειτε μου).

ακουω προτασεις....

αν βαλω 140mm ή 120mm υπαρχει καποιο προβλημα εκτος του χωρου?

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου φίλε , λες ότι το άνοιξες και το καθάρισες. Αυτό σημαίνει ότι η όποια εγγύηση (αν υπήρχε) πήγε περίπατο , οπότε δεν παίζει να το στείλεις για RMA. Επίσης λες ότι καθώς δουλεύει σταματάει ο ανεμιστήρας - δηλαδή ξεκινά κανονικά και σταματά ή δεν ξεκινάει καθόλου;

Ρωτάω γιατί θέλω να καταλάβω αν φταίει μόνο ο ανεμιστήρας ή ο ελεγκτής του που είναι ενσωματωμένος στο τροφοδοτικό.

Αν είναι μόνο ο ανεμιστήρας , αλλάζεις με ένα άλλο , θα χρειαστεί λίγο δουλειά με κολλητήρι για να ταιριάξεις το φις που έχει ο υπάρχων ανεμιστήρας. Για το αν θα είναι 120mm ή 140mm αυτό θα εξαρτηθεί από το αν χωρά ο 140mm - αν όχι πας σε 120mm ( εκτός αν θελεις να τον βάλεις εξωτερικά του τροφοδοτικού ) .Σε κάθε περίπτωση θέλει πατέντα - είπαμε η εγγύηση πήγε περίπατο - και πρόσεξε πως ό,τι και να βάλεις να μην ξεπερνά την ισχύ του υπάρχοντος ανεμιστήρα για να μην έχεις πρόβλημα υπερφόρτωσης του ελεγκτή του.

Αν δεν είναι ο ανεμιστήρας και συμβαίνει κάτι με τον ελεγκτή ....... υπάρχει περίπτωση κάτι να μπορεί να γίνει .

Δες όμως πρώτα τον ανεμιστήρα και μιλάμε. Φιλικά , Λευτέρης.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω ρε Λευτερη για τη βοήθεια...

ο ανεμιστήρας πρέπει να είναι γιατί όταν έχω το τροφοδοτικό στο επάνω μέρος του κουτιού κ ο ανεμιστήρας ΄κοιτάει' προς τα κάτω ξεκινάει κανονικά αλλά μέσα σε 30δευτ. έχει σταματήσει να δουλεύει κ αρχίζει το κουδούνισμα... όταν έχω το τροφοδοτικό στο κάτω μέρος κ ο ανεμιστήρας 'κοιτάει' προς τα πάνω δουλεύει κανονικά!!!

έριξα λίγο λάδι στο ρουλεμάν αλλά τπτ..το ίδιο

οπότε αποφάσισα να αφήσω το τροφοδοτικό κάτω!!!

να το αφήσω έτσι ή να αλλάξω έναν ανεμιστήρα?

Link to comment
Share on other sites

Θα σου έλεγα να το αφήσεις κάτω και να το παρατηρήσεις . Αν παραδώσει το πνεύμα , τότε τον αλλάζεις . Νομίζω όμως ότι δεν έπρεπε να ρίξεις λάδι γιατί υπάρχει περίπτωση να κολλήσει η σκόνη πάνω.

Link to comment
Share on other sites

καλά μη φανταστείς οτι έριξα κ πολύ...σε μια μπατονέτα έβαλα λίγο λάδι κ την ακούμπησα στο ρουλεμαν. μετά έβαλα πάλι το αυτοκόλλητο από πανω όπως ήταν.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.