Jump to content



Διακοπες σε ιστιοπλοικο total noob


Tsakonas

Recommended Posts

Λεπον.

ΓΟποιος ξερει η ακομη καλυτερα οποιος εχει κανει ας με ενημερωσει.Καλοι ειστε και οι υπολοιποι αλλα θα εκτιμηθει ιδιαιτερως ποστ απο ΓιαγκΤ .

Τι χωρητικοτητες σε ατομα παιζουν τα σκαφη ?Πχ 10 ατομα?Ο καπετανιος?Αλλα που θαπρεπε να ξερω η να προσεξω?

Link to comment
Share on other sites

Λεπον.

ΓΟποιος ξερει η ακομη καλυτερα οποιος εχει κανει ας με ενημερωσει.Καλοι ειστε και οι υπολοιποι αλλα θα εκτιμηθει ιδιαιτερως ποστ απο ΓιαγκΤ .

Τι χωρητικοτητες σε ατομα παιζουν τα σκαφη ?Πχ 10 ατομα?Ο καπετανιος?Αλλα που θαπρεπε να ξερω η να προσεξω?

... ρε Τsakona, όση χωρητικότητα και να 'χει, με τόσες μπίτσιζ που κουβαλάς, Τιτανικός θα καταλήξει. :/

Link to comment
Share on other sites

Το γράφει στην άδεια του κάθε σκάφους.

Το νούμερο όμως συνήθως είναι οριακά ανέφικτο για διακοπές. Πχ συνήθως στο σαλόνι - κουζίνα πέφτει το τραπέζι και ενώνεται με τον καναπέ φτιάχνοντας διπλό κρεβάτι(+2 άτομα). Ξυπνάς εσύ το πρωί και βγαίνεις στην κρεβατοκάμαρα του άλλου για καφέ : P

Επισκέπτεσαι οπωσδήποτε το σκάφος και δεν το κλίνεις από φωτογραφίες

Link to comment
Share on other sites

Το αυτό του Γιάγκου, και το ΠΙΟ βασικό, επειδή είσαι πατής με πατώς, ΕΠΕΛΕΞΕ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ, γιατί δεν παίζει χώρος δικός σου, και άνεση, και θα τους έχεις στην μάπα όλη μέρα.

Link to comment
Share on other sites

Τα περισσότερα που νοικιάζουνε είναι 3 καμπινα με 4ο χώρο το σαλόνι. Χώρος με χώρο διαφέρει ανάλογα με το σκάφος ακόμα και αν είναι ιδίων μέτρων. Το καλύτερο που αναφέρθηκε πριν: από κοντά και όχι φωτό.

:offtopic2: μήπως θα ασχοληθεί και κανένας άλλος από εδώ με aegean regatta τον Αύγουστο? :offtopic2:

Link to comment
Share on other sites

10 άτομα ;;; Παρά πολλά θα χρειαστεί τεράστιο σκάφος και δεν θα μπορείτε να το κουμανταρετε στα λιμάνια αν είστε noobαδες : p

10 άτομα είναι πολλά έτσι κι αλλιώς.

Νομίζω max 5-6 είναι καλά και πάλι μόνο με κολλητούς όπως λέει ο dolly παραπάνω.

Εμείς ποτέ δεν είδαμε απο κοντά σκάφος. (άλλα είμαστε και ότι να ναι δλδ αν δεν μας κάτσει καλό δεν σκασουμε κι ολας, αρκεί να επιπλέει : p)

Πάμε 4-6 άτομα με 37αρι 40αρι σκάφος. Νομίζω ότι αυτο που έχει 2 τιμονια πίσω είναι πιο άνετο.

Καλο είναι να μην είναι όλοι άσχετοι και πέφτει το βάρος σε 1 άτομο θα έχει συνεχώς την ευθύνη και θα χάσει τις διακοπές του εκτός αν το γουστάρει πολύ. Σποράδες και Ιόνιο είναι σχετικά εύκολα πάντως.

Έχει πολύ χαβαλέ, για μένα ότι καλύτερο στην Ελλάδα και πολύ φθηνό.

Link to comment
Share on other sites

Τωρα το είδα.

Διακοπές θες να πας η να κάνεις παρτουζες?

για 10 + καπετάνιο κοιτάς σε μεγάλο ματζαφλαρ.

7 ειναι κανονικα αλλα ειναι μια μπιατς που κουβαλαει και 2 μικρους της φιλους κατω απτον λαιμο της.

Link to comment
Share on other sites

για ιστιοπλοϊκο χρειαζετε αυτος που θα το νοικιασει να ξερει απο ιστιοπλοϊα (να εχει χαρτια) και 1 ακομα ενηλικο ατομο που θα υπογραψουν οτι και καλα αυτοι φερουν ευθηνη μπλα μπλα μπλα..

++ οτι το ιστιοπλοικο λογο οτι δεν παει ευθεια αλλα ζιγκ ζαγκ και αργα... θα πρεπει να υπαρχει χρονος αλλιως πας για Γιοτ που ειναι και πιο πολλα τα λεφτα

ΕΝΤΙΤ: καποια γραφεια σου δινουν και καπετανιο..

Link to comment
Share on other sites

Άλλο βασικό:

Όταν πάτε για προμήθειες, κάντε μια λίστα με τα ΒΑΣΙΚΑ -βασικά= αυτά που εξ ορισμού χρησιμοποιούνται απ' όλους, νερά, χαρτιά, πιατάκια, ποτήρια, γυναίκ...εεεε αυτό τέλος πάντων-, και για τα υπόλοιπα, ο καθένας ότι θέλει να τρώει/πίνει/ για πρωινομεσημεριανοβραδυνά.

Μη κανετε δηλαδή το κλασικό να πάρετε 145 γκαζίλιονς μπύρες, κοκα-κόλες, μπισκοτάκια, σόδες, κλπ με το σκεπτικό οτι όλοι τα τρώνε/κάποιος θα τα φάει μωρέ/χρειάζονται, γιατί το πιο πιθανόν είναι μετά το τέλος της εκδρομής ο παπάτζας της παρέας να τα καβατζωθεί και να κάνει προμήθειες για κανένα χρόνο.

Link to comment
Share on other sites

Πως μου ξέφυγε το θέμα αυτο? :clap:

Λοιπον, είμαι σχετικά νέος στην κρουαζιεράδικη ιστιοπλοΐα (πήρα το δίπλωμά μου φέτος το Νοέμβριο). Αλλά γενικά πάντα ήμουν παιδί της θάλασσας, με ταξίδια σε φουσκωτά και αγωνιστική ιστιοπλοΐα. Τεσπα...

Καταρχάς χρειάζεσαι 2 άτομα με δίπλωμα ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης. Αυτοί δηλώνουν τα ονόματα τους, αυτοί ειναι οι υπεύθυνοι, αυτους τραβανε αμα γινει κάτι. Ο ένας είναι ο κυβερνήτης και ο άλλος ο συγκυβερνήτης (τυπικό βέβαια). Τα υπόλοιπα ατομα του πληρώματος δηλώνονται απλώς για να ξερουν οι αρχες ποιος και τι υπαρχει πανω στο πλοίο.

Τα πλοία μπορούν να είναι από 2κάμπινα των 4 ατόμων μέχρι όσο πάει (έχω δει και για 20 άτομα σκάφος, δεν υπαρχει οριο) με μήκη από 30 πόδια μέχρι 45 και βάλε. Για διακοπές κοιτάμε σε 2καμπινα, 3καμπινα και 4κάμπινα. Τα 2 πρώτα έρχονται με 2 τουαλέτες και το 3ο με 3. Για να κλείσεις σκάφος, συνεννοείσαι με τα γραφεία τουλάχιστον 1 μήνα πριν, γιατι μετα εχουν παρει τα κελεπούρια και άφησαν τα ακριβά και άθλια σκαριά.

Τα σκάφη είναι πλήρως επιπλωμένα, με ξύλινη πολυτελή επένδυση. Διαθέτουν κουζίνα αερίου, 2 ψυγεία, 2 τανκ νερού, κάποια τανκ λυμάτων και τεντερ βαρκούλα, ντιζελοκινητήρα, πιάτα, πιρούνια, ποτήρια κτλ. Επίσης από βοηθητικά έχεις σίγουρα GPS, ασύρματο, χάρτες, όργανα πορείας, πυξίδες (προφανως) βυθόμετρο, ανεμόμετρο και κιάλια. Προαιρετικά θα έχεις και άλλα που επέλεξε να βάλει ο ιδιοκτήτης, όπως τηλεόραση, ραδιόφωνο (σχεδον ολα έχουν) αυτόματο πιλότο κτλ.

Το τανκ καυσίμων το παίρνεις γεμάτο, το παραδίδεις γεμάτο. Κατανάλωση μη σε νοιαζει, είναι ελάχιστη. Τη μηχανή τη δουλεύεις οταν δεν έχει αέρα, όταν μπαινεις/βγαίνεις σε λιμάνια, όταν θες να φορτήσεις τις μπαταρίες ή όταν θες να έχεις ζεστό νερό (ο θερμοσίφωνας δουλεύει με τη μηχανή, αν και κάποιοι μπορούν να δουλέψουν αμα πάρεις ρευμα από το ντοκο). Στα λιμάνια μπορεί να έχεις πρόσβαση σε νερο/ρευμα ή όχι (αν πχ είναι μαρίνα) και πληρώνεις ανάλογα. Χρυσός κανόνας, πάντα οι μπαταρίες και το τανκ νερού φουλαρισμένα όταν μπορείς.

Ο καπετάνιος μπορεί να μισθωθεί (προσφέρομαι :p) μεσω του γραφείου ή να βρεις δικό σου. Αμα μισθώσεις, τότε μπορείς απλά να κάθεσαι αραχτός στο σκάφος και θεωρητικά να μην κουνας το δαχτυλάκι σου. Ένα άτομο μπορεί να τα φέρει βόλτα με το σκάφος, αλλά εχει περισσότερη πλακα αν βοηθάνε ολοι.

Με το που θα κλεισεις και θα πας να παρεις το σκάφος, θα συναντηθείς με τον ιδιοκτήτη του σκάφους. Θα υπογράψετε το ναυλοσύμφωνο, θα συντάξεις μια λίστα με το τι βρήκες στο σκάφος όταν ήρθες (ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ), θα υπογράψετε και θα φύγει. Μετα θα έρθει ο τυπάς από το γραφείο να παρει αριθμο πιστωτικής για την εγγύηση (νομιζω 1-3000€) ε και μετα καλές θάλασσες.

Μεγάλη προσοχή στο λιμενικό. Οι αρχες είναι ΠΟΛΥ πιο αυστηρες απότι η αστυνομία ξηράς. Θα σε γράψουν για το παραμικρό αμα θελουν. Οπότε παραπάνω άτομα απότι λεει η άδεια του σκάφους, δε βάζουμε στο σκάφος εκτός αν αυτό είναι δεμένο. Τοτε βάλε και 50 αμα θες. Προσοχή και στα ποτά, ο καπετάνιος πίνει με μέτρο οταν πλέει το σκάφος.

Προσοχή στην παρέα φυσικά, οι χώροι είναι μικροί και μη-ηχομονωτικοί!

Τα ναύλα περιλαμβάνουν καθαρισμό πριν και μετα, μίσθωση, φόρο. Μετά πρέπει να μετρήσεις φαγητά, πετρέλαιο, έξοδα ελλιμενισμού, νερο, ρεύμα.

Τα παραπάνω τα λέω από την εμπειρία που είχα σαν κυβερνήτης το περασμένο Πάσχα στην Κέρκυρα. Είχαμε νοικιάσει σκάφος 35ποδιών αν θυμαμαι καλά, για 5 μέρες στο Ιόνιο. Υπέροχος καιρός, με φοβερό αέρα. Μας βγήκε εξοδα εκτός φαγητού γυρω στο 120αρι το άτομο και ήμασταν 7 άτομα (καράβι των 6 ατόμων με όριο τα 8) από τα οποία 5 γνωριζόμαστε από τη σχολή ιστιοπλοΐας και ήταν το παρθενικό μας ταξίδι. Πετρέλαιο κάψαμε μόνο 25€ και αυτό γιατί κάναμε πολύ μπάνιο και ειχαμε ενα θεματάκι με τις μπαταρίες. Η καλυτερη μου εμπειρία από το ταξίδι ήταν τη μέρα της επιστροφής. Σηκώθηκα 7 το πρωί, με το ζόρι 2 ώρες κοιμηθηκα γιατί έπρεπε να περιμένουμε μεχρι τις 5 μπας και περάσει κανενα πλοίο γραμμης να τραβήξουμε τα σκάφη μέσα μην καβαλήσουν τον ντόκο. Εγώ μαζί με εναν αλλον λύσαμε, μαζέψαμε, ανοιξαμε πανια και ξανοιχτήκαμε ενω οι υπολοιποι κοιμόντουσαν.

Φοβερή αίσθηση να εχεις ευθύνη για ενα σκάφος τόνων.

αυτά

Link to comment
Share on other sites

Προσοχή στην παρέα φυσικά, οι χώροι είναι μικροί και μη-ηχομονωτικοί!

tsakonas... ριξε ακυρο... θα κανεις πολυ φασαρια ;) εκτος αν εισαι καπου ερημικα που δεν υπαρχει ψυχη :p

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.