Jump to content



Official "Πανεπιστήμιο & Τριτοβάθμια Εκπαίδευση" thread (UniLab)


hayabusa

Recommended Posts

Και γενικά αν το πάρεις συμφέρωντα στελεχών της εξυπηρετείς. Γιατι σε όλες τις παρατάξεις κάθε στέλεχος ειναι φιλικά προσκείμενο και σε έναν βουλευτή. Μην αγιοποιείς τα πάντα στο μυαλό σου Myralis, το κάθε στέλεχος της οποιαδήποτε παράταξης λες να κλείνει 10 ωρα στην σχολή γιατι νοιάζεται για τον φοιτητή; Συμφεροντα δικά του εξυπηρετεί. Έχω πετύχει σε αριστερες παρατάξεις φοιτητές που μπήκαν στην σχολή στα 19 τους, και ακομα στα 29 τους ειναι στημένοι σε ένα τραπεζάκι...

Link to comment
Share on other sites

Σε όσους είναι στις παρατάξεις δεν αρέσει να το ακούνε. Θέλουν να βγάζουν τους εαυτούς τους απ' έξω. Το έχω πει και στους δικούς μας.

Όλοι έξω. Καμία παράταξη, κανένα κόμμα στα πανεπιστήμια. Είτε είστε οι σωτήρες τις χώρες είτε οι χειρότεροι ρουσφετάδες και μιζαδόροι μας είναι αδιάφορο. Δουλειά των κομμάτων είναι η πολιτική. Όχι η παιδεία, που μεταφράζεται σε πλύση εγκεφάλου και προσηλυτισμό.

Link to comment
Share on other sites

Είσαι τόσο σίγουρος οτι αν ήταν οποιαδήποτε παράταξη σε αυτοδυναμία δεν θα έκανε τα ίδια; Το παν ειναι να έχεις την "χρυσή κουτάλα". Αν την έχεις κάνεις τα πάντα για να την κρατήσεις.

Με αυτοδυναμία δεν ξέρω τι θα κάναμε, με πρωτιά σε σχολή ξέρω οτι δεν κάναμε τίποτα μεμπτό κτλ. (γιατί η μικρή μου παράταξη κατάφερε εδώ και σε άλλη πόλη της Ελλάδας να πάρει από μία σχολή)

Χωρίς να θέλω να σε θίξω εμένα θα με προσέβαλλε πολύ περισσότερο το να ανήκω σε μια (οποιαδήποτε) παραταξη η οποία θα χάρην των συμφερόντων ορισμένων στελεχών της θα υπαγόρευε τις σκέψεις, τις πράξεις και σε πολλά σημεία τον τρόπο ζωης μου. Που θα με είχε στημένο με τις ώρες σε ενα τραπεζάκι να κάνω προπαγάνδα ή να περνοδιαβαίνω τους διαδρόμους σαν την άδικη κατάρα μοιράζοντας φυλλάδια κλπ κλπ

Γιατί θεωρείται ότι κάνω κάτι από αυτά? Θα κάτσω στο τραπεζάκι όσο θέλω, θα μοιράσω φυλλάδιο επειδή θέλω να καλέσω ΓΣ, γιατί θέλω να γίνει η ΓΣ για να συζητηθούν κάποια πράγματα, η θα μοιράσω άλλο φυλλάδιο για κάτι που θεωρώ σημαντικό. Θα φύγω από το τραπεζάκι όποτε θέλω και δεν θα με νοιάξει ποιος θα μείνει. Αν έχω διάβασμα δεν θα ασχοληθώ καν.

Περί υπαγόρευσης σκέψης, σόρρυ, αλλά δεν έχω πει ΠΟΤΕ κάτι που θεωρώ λάθος, σε αρκετά πράγματα μπορεί να διαφωνήσω και θα βγω και θα τα πω τόσο εντός όσο και εκτός παράταξης.

δυστυχώς όσο και αν δεν σου αρέσει αν ρωτήσεις έναν της ΔΑΠ ή της ΠΑΣΠ θα σου πει ακριβώς τα ίδια με αυτά που λες εσύ μόνο που θα εξαιρεί τον εαυτό του και την παράταξή του.

Μήπως λοιπόν καταλήγουμε στο ότι η καμήλα δεν βλέπει τη δική της καμπούρα αλλά μόνο των άλλων και μήπως εκ της επαγωγής στο ότι όλοι έχουν μια καμπούρα σαν βουνό και δεν προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό πέρα από το τρώγονται σα τα κοκορια μέρα-νύχτα ;

Μάτια έχουν τόσοι άνθρωποι και βλέπουνε, ανεξάρτητοι φοιτητές και μη βλέπουν και κρίνουν, και μιλάω με παιδιά και έχω μάθει να ακούω στην ζωή μου, παραδέχομαι τις αστοχίες της παράταξης και τις επισημαίνω συχνά. Αν δεν έχετε να πείτε κάτι συγκεκριμένο και μη πολιτικό για τις άλλες παρατάξεις (και την δική μου), τι το κουράζουμε?

Ότι τρώγοντε οι παρατάξεις μεταξύ τους είναι προφανές, και είναι ένα από τα λάθη της παράταξης μου που πέφτει σε αυτήν την παγίδα που επισημαίνω στους... συντρόφους συχνά και προσπαθω να αποφεύγω όταν μπορώ γιατι η κατάληξη πάντα είναι ι ίδια, αυτή που φαίνεται και εδώ.. "μπλιααααχ, σκατά στις παρατάξεις, πάω για προ."

Edit: Δεν σας προλαβαίνω:fist:

Για μένα, δεν έχει σημασία ποια είναι σάπια και ποια όχι.

Δεν ξέρω αλλού τι γίνεται, αλλά στη δική μου τη σχολή, ΟΛΕΣ οι παρατάξεις, με πρώτη την ΕΑΑΚ, προκαλούν ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Πολλές φορές χάνουμε μαθήματα και εργαστήρια άσκοπα(*) και γίνονται φασαρίες, με αποτέλεσμα να τον τρώμε όλοι ομαδικώς στην εξεταστική.

τώρα σε αυτό πως να απαντήσω? εδώ 1 του κλέφτη, 2 του κλέφτη στην τρίτη δεν έσπασε το εργαστήριο/μάθημα.

Και μην ακούσω καμία μπαρούφα του τύπου "εδώ ο κόσμος καίγεται και πρέπει να αγωνιστούμε κι εσύ κοιτάς τη σχολή και την εξεταστική σου", γιατί φορτώνω...

Όπως εγώ δεν επεμβαίνω στους στόχους και στη νοοτροπία σου, έτσι δεν θέλω να επεμβαίνεις κι εσύ στους δικούς μου στόχους και στις δικές μου τις σπουδές και να με εμποδίζεις να κάνω μάθημα σε μία σχολή που αν δεν παρακολουθείς ανελλιπώς, δεν έχεις ελπίδα στον ορίζοντα.

Εγώ δεν θα στο πω, άλλοι της παράταξης μου, μικρότερη, ίσως, αλλά αυτοί μέχρι στιγμής δεν έχασαν κάτι. Εγώ και αγωνίστηκα όταν θεωρούσα ότι έπρεπε, και έφαγα τον πούλο μετά στην εξεταστική, αλλα και το κίνημα νίκησε τότε.. Και καταλαβαίνω πολύ καλά τι είναι να χρωστάς λίγα και να μην σε αφήνουν να τελοιώσεις.

(*) Και μετά αναρωτιόμαστε, γιατί έχουμε χαμηλή ποιότητα σπουδών.

Ε, δεν φταίει μόνο αυτό, έτσι? Ας πούμε ότι το πανεπιστήμιο δεν έχει λεφτά, ή ότι ο πρώην πρύτανης εδώ είχε κλέψει πολλά και 2 καλοκαίρια τα πέρασε στα εξώφυλλα των εφημερίδων έχει κάποια σχέση..

Υ.Γ.: Για να μην το πάρεις στραβά, επειδή αναφέρομαι γενικότερα: η αντωνυμία "σου" απευθύνεται στον οποιονδήποτε μπαίνει και κάνει κουμάντο στη σχολή μου, και όχι σε εσένα προσωπικά :)

Δεν το πάιρνω στραβά, αλλα ρε φίλε μου πόσοι είναι που τα κάνουν αυτά? πόσοι είστε απέναντι τους? τίποτα δεν μπορείτε να κάνετε? Κουμάντο στην σχολή δεν πρέπει να κάνει κανένας, ούτε οι παρατάξεις, ούτε και οι καθηγητές (με την κακή έννοια που κάνουν κουμάντο). Πρέπει οι καθηγητές να σέβοντε τον Φοιτητικό Σύλλογο, ο Σύλλογος τους Φοιτητές του, ο Σύλλογος τους καθηγητές, και οι φοιτητές τον σύλλογο. Συνήθως, μία οι περισσότερες από αυτές τις σχέσεις δεν τηρούντε και γίνεται ότι γίνεται.

(οι καθηγητές δεν αφήνουν τον σύλλογο να κάνει ΓΣ σε ώρα μαθήματος τους, ο σύλλογος βάζει ΓΣ πάντα την ίδια μέρα και ώρα, οι φοιτητές δεν πατάνε στις ΓΣ, και ο Σύλλογος βάζει ΓΣ μέρα παρα μέρα)

Έγινε επεξεργασία από Myralis
Link to comment
Share on other sites

Είσαι τόσο σίγουρος οτι αν ήταν οποιαδήποτε παράταξη σε αυτοδυναμία δεν θα έκανε τα ίδια; Το παν ειναι να έχεις την "χρυσή κουτάλα". Αν την έχεις κάνεις τα πάντα για να την κρατήσεις.

Εσύ τώρα ξεφεύγεις από την θεσμοθέτηση των παρατάξεων και πας στη λογική της αντιπροσώπευσης. Εγώ πχ. διαφωνώ με την αντιπροσώπευση και με τις εκλογές αλλά δεν με ενοχλεί η ύπαρξη παρατάξεων και πολιτικών χώρων γενικότερα και πιστεύω ότι εκεί θα έπρεπε να αυτοπεριοριστούν. Αποφάσεις να λαμβάνονται μόνο μέσω γενικών συνελεύσεων και ας φτιάξει ο καθένας ότι παράταξη θέλει.

Link to comment
Share on other sites

[...] γιατί θέλω να γίνει η ΓΣ για να συζητηθούν κάποια πράγματα [...]

Κι από αυτό σου έχω.

Από συζήτηση και διαλλακτικότητα σκίζουν οι συνελεύσεις.

(Ξαναλέω, δεν ξέρω αλλού, μιλάω για τη δική μου σχολή αποκλειστικά)

Εμάς δεν τολμάει άνθρωπος να πει σοβαρή κουβέντα γιατί τον κράζουν και τον βρίζουν τα ΕΑΑΚ.

Γι' αυτό φεύγουν όλοι τελικά από την... παρωδία, μένουν τα ΕΑΑΚ, ψηφίζουν τα ΕΑΑΚ, βγαίνουν τα ΕΑΑΚ και κάπως έτσι γίνονται οι καταλήψεις για ψύλλου πήδημα.

Ευτυχώς που δε χάσαμε πολλές βδομάδες φέτος, αλλιώς θα ήμουν ακόμα πιο ενοχλημένος στο συγκεκριμένο θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Μηχανικός Αυτοματισμού ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Από τις πιο δύσκολες σχολές. Χωρίς Επαγγελματικά Δικαιώματα. Μην ερθετε, χαρειτε τα νιατα σας. Συν οτι το ΑΤΕΙ Θεσσαλονικης εχει προβλημα λουκέτου και υπολειτουργεί. Μακάρι να γυριζε ο χρόνος πίσω και να πηγαινα εξωτερικό. Μολις τελειώσω θα την κανω για Γερμανια ( Technical University Munich - Wikipedia, the free encyclopedia ).

Αυτό που μου την σπάει είναι δεν μας αναγνωριζουν Επαγγελματικα Δικαιώματα. Για να το κανω πιο λιανα σε μερικους, δεν μπορω να βαλω πουθενα υπογραφη σε καμια μελετη. Καθομαι καραξεσκιζομαι να βγαλω μια πανδυσκολη σχολη που εχει: ηλεκτροτεχνια, ηλεκτρονικα, μικρουπολογιστες, ελεγκτες, ΣΑΕ, Εφυιη Ελεγχο, Scada, CAD/CAM/CAE, Προγραμματισμό, Assembly, Μαθηματικα, Φυσική, Τηλεπικοινωνίες, Εγκαταστάσεις, Πνευματικά, Υδραυλικά, Ψηφιακή Επεξεργασία και άλλα πολλά με εργαστήρια, αλυσίδες και ομπρέλες που δεν σπανε στο πτυχείο και . . . . ειμαι ένα μηδέν. Μια ζωη θα πρεπει να πληρωνω εναν Μηχανικό Ηλεκτρολογο Υπολογιστων απο το ΑΕΙ να μου βαζει την σφραγίδα. Αισχος.

Link to comment
Share on other sites

Κανείς πληροφορική θεσσ? (ή όπως αλλιώς ονομαζόμαστε "the csd team" :dance3: )

πάντως πέρα απο την πλάκα είναι καλή σχολή αν εξαιρέσεις 2-3 καθηγητές.

Βtw, ακουσα κλίνει η γεωλογία στο ΑΠΘ.αληθεύει?

Link to comment
Share on other sites

Είπαμε να μην αλλάξουμε θέμα, αλλά εκεί να με χτυπάτε αλύπητα,απάντησα σε 2 ανθρώπους με ΠΜ, τι συμπέρασμα βγάζω εγώ από αυτά?

Την λαμογιά και την ξεφτύλα και τις περίεργες συμφωνίες που χαρακτηρίζουν 2 παρατάξεις, για κάποιον άγνωστο λόγο την ανάγατε σε όλες τις παρατάξεις, ανεξαρτήτως χρώματος και χωρίς να τους ακούσετε. Βάλατε και ένα "θέλουν να γίνουν βουλευτές", που δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι κακό! Αν κάποιος δεν είναι λαμόγιο, δεν είναι καθήκι, δεν τρώει κτλ κτλ αλλά κάνει κάτι γιατί το πιστέυει, γιατί είναι κακό?? Και έδεσε το γλυκό! Όλες οι παρατάξεις είναι κακές και πρέπει τα μέλη τους να καούν στην πυρά επειδή 2 είναι σάπιες.. ΟK, i rest my case, κάψτε τες όλες γιατί προφανώς έτσι θα φτιάξει η κατάσταση.. Αλλά βέβαια, στο να κράξετε, μια χαρά, στο να κάνετε κάτι, καναπές..

Διαγράψτε το ποστ αν κρίνεται απαραίτητο

Ναι είναι σάπιες ακόμη και η ΠΚΣ/ΚΝΕ και θα το καταλάβεις όταν δεις να τακιμιάζουν ΚΝΕ με ΚΚέδες καθηγητές.

Αυτό το αλισβερίσι με βάση τα πολιτικά φρονήματα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία και είναι τραγικό να το βλέπεις να συμβαίνει.

Αφού όμως το θες έτσι, να στο πω:

Στην Τσεχία (πρώην κομμουνιστική χώρα = θα μπορούσες να πεις παραδεισος του ΚΚΕ) το Πανεπιστήμιο γυάλιζε. Πεντακάθαρο, τα πράγματα στη θέση τους, ανακοινώσεις στον πίνακα ανακοινώσεων κλπ.

Στην Ελλάδα, το Πανεπιστήμιο βάφεται τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο είναι μπουρδέλο από το ΚΚΕ και τα Τσιπροπαρακλάδια.

Αν αυτό θεωρείς ότι δεν υποβιβάζει την εικόνα του Πανεπιστημίου σε Τσίρκο, είναι δικαίωμά σου, την υποβιβάζει όμως. Και μη μου πεις την υποβιβάζουν 1002 άλλα, μαζί σου, αλλά και αυτό είναι 1 από τα 1002.

Λύση δεν υπάρχει, η λογική λέει ότι θα κλείσει ό,τι δημόσιο για να καθαρίσει από τη λέρα των συνδικαλιστών, είτε είναι ΔΕΚΟ, είτε είναι Πανεπιστήμιο κλπ.

Και μετά να σε δω να κολλάς αφίσα στα Ντηρί και να σε πηγαίνει ο σεκιουριτάς αγκαλίτσα.

Τα ζώα τα δικά μας είχαν κολλήσει ένα φεγγάρι αφίσες ΣΤΑ ΤΖΑΜΙΑ και δεν έμπαινε φως μέσα στο πανεπιστήμιο. Η βλακεία δεν έχει όρια.

Για να μη σχολιάσω τα λεφτά που έχουν μαζευτεί κατά καιρούς για αγορά . . . λουκέτων (για να επιτρέπεται άραγε μόνο η πρόσβαση των ημετέρων? - εφ' όσον δεν πρόκειται για καθολικές ψηφοφορίες) που θα μπορούσαν να γίνουν εξοπλισμός για το πανεπιστήμιο.

Link to comment
Share on other sites

Οπως εχω πει και σε αλλο ποστ εριτιμε Μυραλη,καποτε φορτωνα τρελλα με τις παραταξεις που μου κλειναν την σχολη και με πηγαιναν πισω κλπ και θεωρουσα τις καταληψεις και τα περι φοιτητικου κινηματος τρελλα πραγματα.

Σημερα τα βλεπω πολυ πιο cool.

Θες να διακοπτεις εργαστηρια/μαθηματα/να κανεις καταληψεις στον βωμο ενος αγωνα απο ενα φοιτητικο "κινημα" που πιστευεις οτι η παραταξη σου αντιπροσωπευει με το αλαθητο του Παπα?

Θες να "σπας"-διακοπτεις εργαστηρια" και μαθηματα πιστευοντας πως ετσι αντιστεκεσαι στην καθηγητικη αυθαιρεσια και νικας τον κακο καθηγητη?

κανε τοσα κι αλλα τοσα και μην σταματησεις πουθενα.

Οταν βγεις στην αγορα εργασιας ζησε απο το "φοιτητικο κινημα" ,και δες απο την αλλη πως θα ζουν οι "μεγαλοι" των παραταξεων.Ανεξαιρετως.Οταν πας στον εργοδοτη να ζητησεις δουλεια,θα σου ζητησει γνωσεις-ικανοτητα που θα σε ξεχωρισουν απτο συνολο και θα σε κανουν καλη επενδυση για αυτον.

Link to comment
Share on other sites

Η καθαριότητα είναι το τελευταίο που έχει σημασία, τυχαίνει να σπουδάζω σε ένα από τα πιο καθαρά ΑΕΙ και ταυτόχρονα από τα πιο διεφθαρμένα.

Μπορεί να είναι και το τελευταίο αλλά όταν λέει ο Σωτήρης πως από την ώρα που το βάφουν σε 3 μήνες είναι σκ@τ@ δείχνει πως γενικά υπάρχει ασέβεια. Πήγαινε και στη Βουλγαρία να βάψεις τους τοίχους στο πανεπιστήμιο και να δω αν θα την βγάλεις καθαρή...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.