Jump to content



Remote Desktop σε LAN


MrCrowley83

Recommended Posts

Να μαι παλι με μια ερωτηση!

Εχουμε το εξης LAN: 3 PC σε gigabit switch. Πως κανουμε Remote Desktop χρησιμοποιοντας ομως μονο το LAN.

Δηλαδη: Με teamviewer κλπ κανεις remote desktop μεσω internet (με οτι συνεπαγεται στο θεμα ταχυτητας και αποκρισης). Υπαρχει προγραμμα που κανει remote desktop εκμεταλευομενο την ταχυτητα του LAN?

merci!

Link to comment
Share on other sites

οπως αναφερεται και παραπανω vnc/teamviewer/remotedesktop παιζουν ολα lan mode.

Αν τα αφησεισ να παιζουν και απο internet βαλε δυνατα passwords, ή ακομα αλλαξε τους και τις default πορτες γιατι πεφτει αρκετο scan.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ξέθαμα

Σε παρομοιο setup με τον αρχικό Poster, θέλω να στήσω remote desktop ΜΟΝΟ σε Lan, χωρίς τα PC να έχουν password. Είναι 3 μηχανήματα, όλα με Windows 7 πάνω σε Gbit switch, πίσω απο ενα Netgear modem/router με το ανάλογο hardware firewall.

  • Πώς μπορώ να εξασφαλήσω οτι τα PC θα δέχονται συνδέσεις μόνο μέσω LAN? Θα μπορούσε να γίνει μέσω του router firewall?
  • Έχω βρει -νομίζω, δε το έχω δοκιμάσει ακόμα- πώς να στήσω το remote desktop χωρίς Password. Ωστόσο η ιδανική λύση θα ήταν να μπορώ να το δουλεύω με ενα κοινό LAN password, π.χ. σαν αυτό που έχω για το Interface του router. Υπάρχει τρόπος να γίνει κάτι τέτοιο?

Link to comment
Share on other sites

Καλύτερα να έχεις password σε τέτοιες περιπτώσεις. Στο netgear δε χρειάζεται να κλείσεις κάτι, συνήθως είναι όλα κλειστά και μόνο αν το ανοίξεις θα έχεις πρόσβαση από το internet προς το lan σου.

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα είναι οτι νομίζω πως για να έχεις κωδικό σε μια τέτοια περίπτωση, πρέπει να στήσεις τους υπολογιστές με κλειδωμένα προφιλ χρηστών, κάτι το οποίο δε θέλω καθόλου να κάνω. Οι δύο απο τους τρεις υπολογιστές χρησιμοποιούνται απο την υπόλοιπη οικογένεια, και η όλη ιστορία με το remote desktop γίνεται για δική μου διευκόλυνση, ώστε να μη χρειάζεται να πηγαινοέρχομαι για τη κάθε μικρορύθμιση, ή για κάτι που είναι αποθηκευμένο αλλού και το χρειάζομαι την ώρα που δουλεύω. Απο το να αλλάξω όλη τη διαρύθμιση που έχουν οι υπόλοιποι συνηθίσει, προτιμώ να συνεχίσω να ξεκουνιέμαι απο τη καρέκλα μου.

Βασικά με το να έχω κωδικό κανένα πρόβλημα δεν έχω. Δε θέλω κωδικό ωστόσο για να μπαίνω στον υπολογιστή, αλλά μόνο για το remote desktop. Υπάρχει τρόπος να κάνω κάτι τέτοιο?

Επίσης... αν όχι, με ποιόν τρόπο θα μπορούσα να ασφαλίσω όσο το δυνατόν καλύτερα τη πρόσβαση? Αλλαγή θυρών πρόσβασης απο τις default, δικαιώματα πρόσβασης απο τα sharing μενού, κάτι άλλο?

Τέλος... αυτό το "καλό είναι να έχεις password σ' αυτές τις περιπτώσεις", μπορείς να το εξηγήσεις λίγο καλύτερα? Να μου κάνεις δηλαδή ένα δυο σενάρια για το απο τί μπορεί να κινδυνεύει συγκεκριμένακανείς, πέρα απο το αυτονόητο... "καλό είναι να έχεις password για λόγους ασφαλείας, γιατί ποτέ δε ξέρεις"

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. :)

Link to comment
Share on other sites

Σενάριο είναι να φας κάποιον ιο-τρόγιαν-γουόρμ και να έχει δικαιώματα διαχειριστή στον υπολογιστή. Αν έχεις γονείς καλό θα ήταν να παίζουν διαφορετικοί λογαριασμοί με διαφορετικά δικαιώματα και φυσικά πάντα με κωδικό. Βέβαια το ασφαλές δεν είναι πάντα και βολικό, αλλά αυτό θα το ζυγίσεις εσύ.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που λες ωστόσο, δεν έχει να κάνει με το remote desktop, αλλά με το να μην έχεις κωδικό στον υπολογιστή γενικά, έτσι δεν είναι?

Όσον αφορά το remote desktop συγκεκριμένα, το router με το firewall που έχει κλειστά τα πάντα σε Incoming απο default, είναι αρκετή προστασία ώστε να εξασφαλίσω οτι το remote desktop θα παίζει μόνο σε Lan? Ή χρειάζεται να κάνω και κάτι ακόμα?

Προσπαθώ λίγο να πάρω ενα μπούσουλα για το πως δουλεύει το πράγμα, με ασφάλεια δικτύων είμαι ακόμα εντελώς newb...

Link to comment
Share on other sites

Για να κάνεις την δουλειά σου θα στήσεις teamviewer στα pc που θέλεις με κωδικό.

Δεν σχετίζεται με το προφίλ του χρήστη ο κωδικός και θα τον ξέρεις μόνο εσύ.

Έχει επιλογή να συνδέεται με static local ip που πρέπει απλά να ενεργοποιήσεις σε κάθε τερματικό..

Επίσης αν θέλεις να κάνεις κάτι παράλληλα δε θα αποσυνδέει τον κάθε χρήστη που θα είναι εκείνη την στιγμή πάνω, δουλεύει και θέλει να του φτιάξεις το οτιδήποτε.

Link to comment
Share on other sites

Το teamviewer είναι καλή λύση για την περίπτωσή σου όπως είπε και ο swatoner. Υπάρχουν και άλλα remote desktop προγράμματα, όπως των ίδιων των windows που χρησιμοποιούν τους κωδικούς του συστήματος, σε αυτά αναφερόμουν.

Με το να μην επιτρέπεις την κίνηση στο firewall από έξω προς τα μέσα είναι μια καλή αρχή, αλλά οι συνδέσεις, όπως του teamviewer, μπορούν να ανοίξουν από μέσα. Οπότε ένα επιπλέον επίπεδο ασφαλείας είναι πάντα θεμιτό.

Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλά αυτά δουλεύουν σε συγκεκριμένες πόρτες. Το teamviewer σε random. Και δυστυχώς δε μπορείς να το κανεις block. Γιατί κάθε φορά δουλεύει σε διαφορετική.

Και παλι για να βρουν τον κωδικό θέλει brute force. Το verification το κανει localy στο pc. Δεν είναι κ τόσο ευκολο να το σπάσει. Ενω το remote πολύ πιο ευκολο.

Απ όσο ξέρω τα παραπανω. Δεν έχω ccnp ουτε net specialist.

*GNex*

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.