Jump to content




Psych0

Recommended Posts

Exo ena susthma to opoio perilambanei ta ekshs:

Athlon 2200+

Abit NF-7

256MB DDR @ 400 Mhz

Abit Ge-Force MX440

Kai ena trofodotiko ths plakas sta 300W.

Epeidh oi anagkes mou allaksan 8elo pleon na ftiakso enan low entry server.

Kai h erothsh einai h ekshs:An allakso trofodotiko kai paro ena kalo kai "akribo" kai balo kai ena water cooled system me peltier 8a mporesei to susthma na douleuei 24/7?

Kai an nai ti trofodotiko 8a proteinate?

Cheers,

Psych0

Link to comment
Share on other sites

καλως ηρθες.εαν μπορεις διορθωσε το ποστ σου....ειναι κανονας του φορουμ να γραφουμε με ελληνικους χαρακτηρες.για σερβερ εχω την εντυπωση οτι εισαι χαμηλα σε μνημη......εαν προκειται για συστημα μονιμα ανοιχτο σιγουρα εκτος απο ενα καλο τροφοδοτικο(ταγκαν480.ενερμαξ465).....σιγουρο οτι θα χρειαστει περισσοτερη μνημη....ενα γιγα θα ηταν μια χαρα και ας ειναι νο νεημ καθως και ενα δυνατο τροφοδοτικο........μην ξεχασεις και ενα καλο ups ωστε να μην εχεις προβληματα απο πτωση τασεων και διακοπες ρευματος

:hi:

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες Psych0 στο lab :)

Αν αλλάξεις το τροφοδοτικό με κάποιο πιο αξιόπιστο και εξασφαλίσεις μια ικανοποιητική ροή αέρα στο κουτί, με μια αθόρυβη αερόψυξη θα είσαι καλυμμένος για stock 24/7.

υγ. Γράφε με ελληνικούς χαρακτήρες :T:

Link to comment
Share on other sites

Κατ'αρχας φιλε Physh0 καλως ηρθες στο thelab.

Οταν αποδεχτηκες τους ορους για εγγραφη στο φορουμ αναφεροταν ξεκαθαρα οτι στο φορουμ επιτρεπεται η γραφη μονο ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ, οποτε αν ειναι ευκολο διορθωσε σε παρακαλω το ποστ σου.

Τωρα για το τροφοδοτικο και το πελτιερ. Ακομα και ενα ακριβο και καλο τροφοδοτικο να παρεις δεν θα ηταν οτι καλυτερο να βαλεις εκει πανω το πελτιερ για να δουλεψει. Προτιμοτερο θα ηταν να χρησιμοποιησεις τα ξεχωριστα τροφοδοτικα που υπαρχουν στο εμποριο για τις συγκεκριμενες περιπτωσεις. Τα πελτιερ δουλευουν συνηθως με 11 εως 15Volt αλλα τραβανε και παρα πολλα Αμπερ. Ενα πελτιερ για να ψυξει τον επεξεργαστη σου, χρειαζεται να ειναι τουλαχιστον 100W περιπου, χωρια αν κανεις overclocking. Το τροφοδοτικο που θα χρησιμοποιησεις αν ειναι αυτο που θα εχεις και στο συστημα,θα πρεπει να δωσει αυτα τα 100W στο πελτιερ. Τα οποια 100W ειναι πολλα γιατι πρεπει να αναλογιστεις οτι το τροφοδοτικο του υπολογιστη θα τροφοδοτει και το υπολοιπο συστημα και οχι μονο το πελτιερ. Οποτε προτεινεται και ενδεικνυται η χρηση ξεχωριστου τροφοδοτικου για το πελτιερ και οχι το ιδιο με αυτο του υπολογιστη.

Link to comment
Share on other sites

Kαλό θα ήταν ένας server να μην υπερχρονίζεται αν είναι να δουλεύει 24/7 και να απαιτείται αξιοπιστία απο αυτόν. Πέραν τούτου εξαρτάται απο τι αναγκες έχεις. Αν θές έναν file server (multimedia center κλπ) τότε είσαι καλυμένος με ένα - δυο μεγάλους δίσκους άνω των 160-200 gb . Αν θές έναν dbserver τότε καλό θα ήταν να βάλεις και άλλη μνήμη και γρήγορους δίσκους (όχι και τόσο μεγάλους). Γράψε τι θα τον κάνεις να σου πούμε!

Link to comment
Share on other sites

Γιατί να μην μπορεί το μηχάνημα και έτσι οπως είναι να δουλεύει 24/7 μιας και αυτό ρωτάς??? Και με τη stock ψύκτρα του αν δεν είναι oced και αν δεν μιλάμε για χώρο χωρίς a/c την πιο ζεστή μέρα του καλοκαιριού, μια χαρά θα δουλεύει.

Link to comment
Share on other sites

.....και εγω...θα συμφωνησω...το peltier που κολαει??....αν στο μηχανημα τρεχουν πολλα και διαφορα services....χρειαζεσαι τουλαχιστον 1gb μνημη...και αν το μηχανημα προοριζεται για κατι σοβαρο...αστο default....αλλα πες μας κιολας...τι ακριβως θα κανει????!!!

Link to comment
Share on other sites

Eμένα το pc μου δούλευε 24/7 σχεδόν 2 χρόνια (το έκλεινα μόνο όταν το σκάλιζα) με ένα τροφοδοτικό Pro-Power 350 (της πλάκας δηλαδή). Πρόσφατα μόνο άλλαξα σε ένα Chieftec. Στη θέση σου θα του έβαζα ένα Chieftec - έτσι για να είσαι καλυμμένος - και με τα λεφτά που θα γλυτώσεις απο τα Enermax,Tagan κλπ και το watercooling θα χτύπαγα ένα πολύ καλό UPS.

Link to comment
Share on other sites

Στον δικό μου File Server, ειναι με 512Κβ μνημης και ειναι μια χαρά. Φυσικά δεν τρεχει κανα περίεργο πρόγραμμα που να θελει και 1 Gb...Πάντως το peltier ειναι παρα είναι extreme λύση για εναν απλό server.

ΥΓ

Και εγω με αερα τον εχω!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.