Jump to content




Seek & Find

Recommended Posts

Καλησπερα. θα ηθελα να ρωτησω τους ειδικους και ιδιαιτερα τους "τρελαμενους" με τον ηχο.. εχει καποιο νοημα η μετατροπη αυτη; Μιλαω παντα υπο την εννοια κερδους σε ποιοτητα. Να γινω ομως σαφεστερος εφοσον εχω φτιαξει ενα mp3 απο ενα CD αρα εχω χασει πληροφορια ηδη υπαρχει ουσιαστικος λογος μετατροπης;

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Δεν κερδίζεις το παραμικρό πηγαίνοντας από MP3 -> FLAC.

FLAC πας απευθείας μόνο από CD/SACD/DVD-A/Vinyl rip.

Ότι πληροφορία ήταν να κρατήσει παραπάνω έχει χαθεί κατά το encoding σε MP3.

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά, για να απαντήσω στην ερώτησή σου, όχι, γιατί όπως γράφτηκε ήδη, τη χαμένη πληροφορία δεν την ανακτάς.

Τώρα, όσον αφορά στη "χαμένη πληροφορία", είναι σχετικό. Σε ένα παλαιότερο τεύχος του Hi-Tech, ο νυν αρχισυντάκτης και τότε συντάκτης, Σάββας Καρέλης, είχε κάνει συγκριτικό στις κωδικοποιήσεις MP3. Χοντρικά, με έναν καλό κωδικοποιητή (software/hardware) από τα 256kbps και πάνω, δεν υφίσταται διαφορά στην ποιότητα μεταξύ των mp3 και είναι μετρημένα στα δάκτυλα τα μηχανήματα (και τα αφτιά) που ίσως να μπορούν να αναπαράγουν (ή να ακούσουν) τις διαφορές μεταξύ συμπιεσμένου κι ασυμπίεστου αρχείου. Οι δοκιμές έγιναν στα studio του HT με reference εξοπλισμό.

Οπότε, αν μιλάμε για MP3 στα 256/320kbps, δε νομίζω ότι υπάρχει κανένας λόγος να προτιμήσει κάποιος το FLAC. Για μικρότερες αναλύσεις, προσωπικά, επιλέγω ο FLAC, το κάνω 320kbps και κρατάω το MP3

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ παιδιά που ενισχύσατε την άποψή μου. διότι πολλά λέγονται και γράφονται συνεχώς με αποτέλεσμα να παραπληροφορείται ο κόσμος. Στο παρόν νήμα δεν εξέφρασα την προσωπική μου άποψη για να μην φανεί στημένο και το έθεσα ως ερώτηση. Θα το προωθήσω και αλλού.

Ευχαριστώ και πάλι.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.