Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Συνελήφθησαν στην Ολλανδία τρεις κλέφτες δεδομένων που ευθύνονται για ζημιές εκατομμυρίων ευρώ

    Τρεις νεαροί ηλικίας 18 έως 21 ετών συνελήφθησαν στην Ολλανδία για το ρόλο τους σε ένα εκτεταμένο σύστημα εκβιασμού δεδομένων που έθεσε σε κίνδυνο χιλιάδες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, εταιρειών λογισμικού, επιχειρήσεων φιλοξενίας, ηλεκτρονικών καταστημάτων και οργανισμών που συνδέονται με κρίσιμες υποδομές και υπηρεσίες. Εκτιμάται ότι κατά τη διάρκεια των παραβιάσεων εκλάπησαν προσωπικά δεδομένα δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων, προκαλώντας ζημιές εκατομμυρίων ευρώ.

    Οι ύποπτοι κατηγορούνται για παραβίαση υπολογιστών, κλοπή δεδομένων, εκβιασμό και εκβιασμό, καθώς και για ξέπλυμα χρήματος. Αφού παραβίαζαν μια εταιρεία και έκλεβαν τα δεδομένα της, οι "κυβερνο-κλέφτες" απειλούσαν το θύμα ότι θα καταστρέψουν την ψηφιακή υποδομή του ή θα διαρρεύσουν τις κλεμμένες πληροφορίες στο διαδίκτυο, εάν δεν καταβάλλονταν λύτρα. Το ποσό των λύτρων κυμαινόταν μεταξύ 100.000 και 700.000 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος του οργανισμού που είχαν παραβιάσει οι χάκερς. Συχνά, οι εγκληματίες πωλούσαν τα κλεμμένα δεδομένα στο διαδίκτυο με σκοπό το κέρδος, ανεξάρτητα από το αν τα θύματα πλήρωναν τα λύτρα.


    Πηγή
    Φωτογραφία: shutterstock
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.