Jump to content



  • yanni
    yanni

    Αυξάνουν τα previews του νέου Core i7 7700K της Intel πριν την επίσημη αποκάλυψή του

    Η καινούρια σειρά επεξεργαστών Kaby Lake της Intel, είναι ήδη διαθέσιμη για τους φορητούς υπολογιστές. Για τους σταθερούς υπολογιστές αναμένεται να ανακοινωθούν τα νέα μοντέλα, σε έναν μήνα περίπου, στην CES 2017. Παρόλα αυτά γνωστά site του χώρου, έχουν ήδη δημοσιεύσει previews του κορυφαίου μοντέλου της σειράς, i7 7700K, έχοντας στην διάθεσή τους ένα δείγμα του επεξεργαστή, το οποίο φαίνεται να είναι μάλιστα retail κομμάτι και όχι κάποιο engineering sample.

     

    Τα previews έχουν πραγματοποιηθεί πάνω σε υπάρχουσες μητρικές με chipset Z170, το οποίο έχει δεχθεί το κατάλληλο BIOS update για τους νέους επεξεργαστές. Αυτό σημαίνει ότι σε έναν μήνα από σήμερα και στα reviews που θα πραγματοποιηθούν με chipsets της σειράς 200, τα αποτελέσματα ίσως να διαφέρουν, παρουσιάζοντας μια πιο θετική εικόνα για τον i7 7700K.

     

    Ξεκινώντας από το γνωστό Tom's hardware, το οποίο ήταν και το πρώτο site που δημοσίευσε σχετικό preview, το site προχώρησε σε ένα preview του επεξεργαστή πάνω σε μητρική Gigabyte GA-Z170X-Ultra.

    Overclocking Intel’s Core i7-7700K: Kaby Lake Hits The Desktop!

    Κατά το αρχικό preview διαπιστώθηκε ότι ο Kaby Lake ήταν ιδιαίτερα ζεστός, ενώ και το firmware της Gigabyte φαινόταν να μην είναι ακόμα έτοιμο. Ο reviewer του site προχώρησε σε ένα update λίγες μέρες αργότερα, με μητρική MSI Z170A Gaming Pro Carbon, η οποία έδωσε κάπως καλύτερες θερμοκρασίες με τον i7 7700K. 

    Intel Core i7-7700K Retest: More Oveclocking, Less Heat

    Κατά τα άλλα ο i7 7700K μοιάζει με έναν υπερχρονισμένο Skylake i7 6700K.

     

    Tom's 7700k review.png

     

    Preview δημοσίευσε και η ιστοσελίδα bit-tech. Και εδώ διαπιστώθηκε αύξηση των επιδόσεων ανάλογη της αύξηση της συχνότητας με παράλληλη αύξηση της κατανάλωσης. Το site κατάφερε να υπερχρονίσει το δείγμα που είχε στην διάθεσή του έως τα 5.1GHz με 1.44V.

    Intel Core i7-7700K Performance and Overclocking Preview | bit-tech.net

     

    584749d451343-bittech7700Kreview.jpg

     

    Ένα τρίτο αναλυτικό preview δημοσίευσε και το site Hexus. Το τεστ πραγματοποιήθηκε πάνω σε μητρική Asus Z170 Pro, με τα ευρήματα να είναι παρόμοια με των άλλων sites. Το δείγμα που είχε στην διάθεσή του το Hexus υπερχρονίστηκε έως τα 4,85GHz με 1.3V.

    Review: Intel Core i7-7700K (14nm+ Kaby Lake) - CPU - HEXUS.net

     

    hexus 7700k review.png

     

    Το τέταρτο και τελευταίο review προέρχεται από το site [H[ard|OCP. Το site περιορίστηκε σε synthetic benchmarks.

    HARDOCP - Intel Core i7-7700K CPU Synthetic Benchmark Sneak Peek - Intel Core i7-7700K CPU Synthetic Benchmark Sneak Peek

     

    Τέλος, να αναφέρουμε ότι τα πρώτα αποτελέσματα πάνω σε μητρική με Z270 chipset, έρχονται από την συνήθη πηγή, το Expreview. Το site δημοσιεύει μια λίστα με συγκριτικά αποτελέσματα μεταξύ i7 6700K και i7 7700K πάνω στην νέα αυτή μητρική. Τα αποτελέσματα δεν φαίνεται να διαφέρουν ιδιαίτερα έναντι αυτών που προέκυψαν στα reviews των άλλων sites με τις Z170 μητρικές.

     

    expreview 7700k review.png


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.