Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    ViewSonic Omni XG2431

    Η προσθήκη μιας καλής οθόνης μπορεί να αναβαθμίσει σημαντικά το gaming setup με αποτέλεσμα μία συνολικά βελτιωμένη εμπειρία gaming. Ωστόσο, μπορεί να αποδειχθεί μια πραγματικά δύσκολη επιλογή, δεδομένου του μεγάλου αριθμού διαθέσιμων οθονών στην αγορά. Το XG2431 gaming monitor της Viewsonic σίγουρα προσφέρει αυτό το κάτι παραπάνω, που θα κάνει κάθε gamer να επενδύσει σε αυτό. 

     

    Σχεδίαση και εργονομία

     

    Το ViewSonic XG2431 διαθέτει μινιμαλιστική σχεδίαση, χωρίς φανταχτερό design ή φώτα RGB, ώστε να μοιάζει με μια κανονική οθόνη και να ταιριάζει σε κάθε χώρο. Είναι ελαφρύ και μεταφέρεται αρκετά εύκολα. Φέρει μαύρο πλαίσιο με λεπτά bezels και στιβαρή βάση με πολλές λειτουργίες προσαρμογής ύψους, κλίσης και περιστροφής κατά 90 μοίρες. Στο κάτω μέρος της οθόνης υπάρχει μία πληθώρα κουμπιών που βοηθούν στην εύκολη περιήγηση στα διάφορα μενού. Στη συσκευασία θα βρείτε επίσης και το καλώδιο τροφοδοσίας. Στην πίσω πλευρά υπάρχουν τοποθετημένα δύο ειδικά πλήκτρα που συγκρατούν τα καλώδια από το πληκτρολόγιο, το ποντίκι ή άλλες εξωτερικές συσκευές, βοηθώντας στη μείωση του καλωδιακού χάους στο γραφείο.

     

    Απεικόνιση και FPS απόδοση

     

    Η απόδοση της οθόνης είναι αυτό που κάνει το XG2431 να ξεχωρίζει. Το συγκεκριμένο gaming monitor της ViewSonic έχει οθόνη Full HD 1080p με χρόνο απόκρισης 0,5 ms και ρυθμό ανανέωσης 240 Hz. Τα γραφικά σε όλα τα games εμφανίζονται ομαλά, χωρίς καθόλου αντιληπτό motion blur. Επίσης, επιτυγχάνει περίπου 240 FPS στην οθόνη σε διαφορετικά games χωρίς stutter. Η XG2431 είναι μία από τις λίγες οθόνες που έχουν λάβει πιστοποίηση Blur Busters, που εγγυάται το χαμηλότερο δυνατό motion blur. Ακόμη και κατά τη διάρκεια ενός γρήγορου παιχνιδιού, όταν τα frames εναλλάσσονται τάχιστα, δεν υπάρχει καμία ορατή αλλοίωση, κάτι που την καθιστά ιδανική για FPS και ανταγωνιστικά games.
    Το XG2431 διαθέτει ανάλυση 1080p, ενώ η ακρίβεια χρώματος είναι αρκετά καλή. Φέρει επίσης ματ φινίρισμα στην οθόνη, κάτι που βοηθά στην ελαχιστοποίηση των αντανακλάσεων, και πιστοποίηση VESA DisplayHDR 400. Το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του είναι το backlight strobing που δεν προσφέρουν πολλά monitor της αγοράς. Οι χρήστες μπορούν να δοκιμάσουν διαφορετικές λειτουργίες από το μενού PureXP στις ρυθμίσεις της οθόνης. Οι hardcore gamers θα απολαύσουν τη χρήση αυτού του χαρακτηριστικού για να μειώσουν το αντιληπτό blur. Εκτός από αυτό, η οθόνη έχει επίσης πραγματικά χαμηλή καθυστέρηση εισόδου (2,8 ms στα 240 Hz) που είναι ιδανική για τους gamers. 

     

    Συμπέρασμα

     

    Το ViewSonic XG2431 είναι ένα σταθερό monitor που προσφέρει μία πολύ καλή εμπειρία gaming. Χάρη στην πιστοποίηση Blur Busters 2.0 και την ελαχιστοποίηση του motion blur θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα πλήρως λειτουργικό esports monitor. Η συγκεκριμένη οθόνη της ViewSonic αποτελεί σίγουρα μία απαραίτητη προσθήκη στο setup κάθε gamer που ασχολείται με ανταγωνιστικά FPS παιχνίδια, καθώς διαθέτει υψηλό ρυθμό ανανέωσης, χαμηλή καθυστέρηση εισόδου και μειωμένο motion blur. Συνολικά, αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για κάθε gamer με απαιτήσεις σε μία άκρως φιλική τιμή.

     

    Τεχνικά χαρακτηριστικά


     

     

    ViewSonic XG2431 gaming monitor

    Ανάλυση

    1920 x 1080

    Ηχεία

    3Watts x2

    Μέγεθος εικόνας

    24"

    Φωτεινότητα

    350 cd/m²

    Τύπος panel

    Τεχνολογία IPS

    Θύρες

    USB 3.2 Type A x2, USB 3.2 Type B x1, 3.5mm Audio Out x1, HDMI 2.0 x2, DisplayPort x1

    Αναλογία αντίθεσης

    1.000:1

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.