Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Η απεριόριστη αποθήκευση φωτογραφιών του Google Photos σταματάει τη 1η Ιουνίου. Ποιες είναι οι εναλλακτικές;

    Πριν από λίγους μήνες είχαμε αναρτήσει την είδηση του τερματισμού εκ μέρους της Google του απεριόριστου αποθηκευτικού χώρου για φωτογραφίες στο Google Photos. Σίγουρα η είδηση αυτή απογοητεύει, ωστόσο το πλήρωμα του χρόνου έφτασε. Σε λίγες μέρες, από 1η Ιουνίου, η Google θα θέσει σε ισχύ το νέο όριο των 15GB. Όταν έρθει εκείνη η ημέρα, τι σκοπεύετε να κάνετε;

     

    Επιλογές υπάρχουν. Κάποιες. Το πιο έξυπνο βέβαια είναι, μέχρι την 1η Ιουνίου, να ανεβάσετε όλο το υλικό που διαθέτετε, καθώς το όριο των 15GB θα αρχίσει να μετράει από εκείνη την ημέρα και δεν θα περιλαμβάνει τις φωτογραφίες που έχετε ανεβάσει προγενέστερα.

     

    "Οι υπάρχουσες φωτογραφίες και βίντεο υψηλής ποιότητας εξαιρούνται από αυτήν την αλλαγή: Τυχόν φωτογραφίες ή βίντεο που έχουν δημιουργηθεί αντίγραφα ασφαλείας σε υψηλή ποιότητα πριν από την 1η Ιουνίου 2021, δεν θα υπολογίζονται στον αποθηκευτικό χώρο του Λογαριασμού σας Google. Αυτές οι φωτογραφίες και τα βίντεο θα παραμείνουν δωρεάν και θα εξαιρούνται από τον χώρο αποθήκευσης όριο", επαναλαμβάνει η Google σε μια ανάρτηση ιστολογίου.

     

    Μόλις το κάνετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο της Google για να λάβετε μια εκτίμηση του χρόνου που απαιτείται για να κορεστεί ο δωρεάν αποθηκευτικός χώρος των 15 GB. 

     

    "Υπολογίζουμε ότι περισσότερο από το 80 τοις εκατό από εσάς θα πρέπει να μπορείτε να αποθηκεύσετε περίπου τρία ακόμη χρόνια αναμνήσεων σε υψηλή ποιότητα με τον δωρεάν αποθηκευτικό χώρο των 15 GB. Καθώς ο αποθηκευτικός σας χώρος πλησιάζει τα 15 GB, θα σας ειδοποιήσουμε στην εφαρμογή και μέσω email", δηλώνει η Google.

     

    Για να κάνει τα πράγματα πιο εύχρηστα, η Google κυκλοφορεί ένα άλλο εργαλείο στο Google Photos που μπορεί να σας βοηθήσει να διαγράψετε εύκολα και γρήγορα φωτογραφίες και βίντεο που μπορεί να έχουν μικρή οπτική αξία, όπως θολές φωτογραφίες και στιγμιότυπα οθόνης, καθώς και μεγάλα βίντεο που εμποδίζουν τη διανομή δεδομένων σας. Μπορείτε να το βρείτε μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις> Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και Συγχρονισμός και κάνοντας κλικ στο κουμπί Διαχείριση Αποθήκευσης. Αυτό μόλις άρχισε να κυκλοφορεί σήμερα, οπότε συνεχίστε να ελέγχετε αν δεν βλέπετε την επιλογή.

     

    large.Google_One_Plans.jpg

     

    Από την 1η Ιουνίου που θα τεθεί σε ισχύ το νέο όριο δεδομένων, υποψιαζόμαστε ότι πολλά άτομα θα επιλέξουν χώρο αποθήκευσης επί πληρωμή. Είναι ο ευκολότερος τρόπος για να έχετε αυξημένο αποθηκευτικό χώρο  δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας φωτογραφιών και βίντεο, αν και προφανώς έχει οικονομικό κόστος. Το λιγότερο ακριβό επίπεδο είναι 100 GB για 1,99 $ ανά μήνα ή 19,99 $ ετησίως. Εξοικονομείτε 16% εάν επιλέξετε ετήσια πληρωμή. Αυτό σας προσφέρει σχεδόν επτά φορές περισσότερο χώρο αποθήκευσης.

     

    Εάν αυτό δεν είναι αρκετό, υπάρχει μια βαθμίδα 200 GB για 2,99 $ ανά μήνα ή 29,99 $ ετησίως και ένα πρόγραμμα 2 TB για 9,99 $ ανά μήνα ή 99,99 $ ετησίως.

     

    Τι γίνεται αν δεν θέλετε να πληρώσετε για αποθήκευση; Θα πρέπει να ψάξετε αλλού για να συμπληρώσετε τον αποθηκευτικό χώρο στο cloud. Εάν διαθέτετε iPhone, θα λάβετε δωρεάν χώρο αποθήκευσης iCloud 5 GB. Αν διαθέτετε λογαριασμό Prime Amazon, έχετε δωρεάν απεριόριστο χώρο αποθήκευσης για φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης και 5 GB για επιπλέον χώρο αποθήκευσης (όπως βίντεο και έγγραφα). Αυτό είναι πάνω από τα 5 GB αποθηκευτικού χώρου που έχουν όλοι οι πελάτες της Amazon.

     

    Άλλες υπηρεσίες όπως το OneDrive και το Dropbox προσφέρουν ένα ορισμένο ποσό δωρεάν χώρου αποθήκευσης (5 GB και 2 GB, αντίστοιχα). Δυστυχώς, η δωρεάν αποθήκευση στο cloud δεν είναι άφθονη σήμερα. Το Google Photos εξακολουθεί να είναι μια από τις καλύτερες επιλογές, χάρη στην υποστήριξη μεταξύ πλατφορμών, την ευκολία χρήσης και τις σχετικά προσιτές βαθμίδες.

     

    Εσείς πώς θα αντιμετωπίσετε τους περιορισμούς που θα θέσει η Google;


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.