Jump to content


  • yanni
    yanni

    Με ρυθμό της τάξης του 33% θα αναπτύσσεται η αγορά των PCIe SSDs έως το 2020

    Σύμφωνα με μία έκθεση της εταιρίας Technavio, η αγορά των PCIe SSDs θα αναπτύσσεται κάθε χρόνο και για την περίοδο 2016-2020, με έναν μέσο ρυθμό 33,24%. Εταιρίες όπως η Intel, η Micron, η Samsung, η Seagate, η Western Digital και η Toshiba, αναμένεται να είναι οι κύρια ωφελημένες της ανάπτυξης αυτής, κάτι που δικαιολογεί και τις μεγάλες επενδύσεις που κάνουν στην μνήμη Flash, αλλά και στην ανάπτυξη γενικότερα μεγαλύτερων και ταχύτερων μοντέλων PCIe SSDs.

     

    Η ανάπτυξη αυτή, σύμφωνα με έκθεση, δεν θα προέρθει από την αγορά των καταναλωτών και τους enthusiasts, αλλά από την υιοθέτηση περισσοτέρων αποθηκευτικών μέσων τύπου PCIe SSD, από επιχειρήσεις και data centers, που προσφέρουν υπηρεσίες που βασίζονται στο cloud. Αυτό θα συμβεί λόγω της ανάγκης αποθηκευτικών μέσων με υψηλότερες ταχύτητες, χαμηλό latency και υψηλότερα επίπεδα αντοχής και αξιοπιστίας έναντι των παραδοσιακών σκληρών δίσκων. Η διαθεσιμότητα ταχύτερων και μεγαλύτερων SSDs, μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν συστήματα πολύ πιο αποτελεσματικά και αξιόπιστα σε σχέση με τα σημερινά.

     

    57e661e7542ab-PCIeSSD.jpg

     

    Η ετήσια αύξηση αυτή του 33,24%, οδηγεί τις εταιρίες σε ακόμα μεγαλύτερες επενδύσεις. Samsung, Micron και Intel έχουν επενδύσει μεγάλα ποσά στην 3D NAND και σύντομα και οι άλλες μεγάλες εταιρίες του χώρου, όπως η Toshiba και η SanDisk αναμένεται να ακολουθήσουν. Ειδικότερα για την Intel, η έκθεση της Technavio αναφέρει ότι σκοπεύει να επενδύσει $5,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την δημιουργία ενός εργοστασίου για μνήμες flash στην Κίνα, έως το 2020. Τέτοιου επιπέδου επενδύσεις αναμένεται να επιτρέψουν να διατηρηθούν οι τιμές των SSDs χαμηλές ή και να τις ωθήσουν ακόμα χαμηλότερα, παρόλο την προβλεπόμενη αυξανόμενη ζήτηση.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.