Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    Νέα «χρυσοφόρα» συμφωνία κλείνει η AMD με τη Samsung για την αρχιτεκτονική RDNA των Navi GPUs

    Η AMD δείχνει ότι έχει μπει για τα καλά στο club των «μεγάλων» παικτών στον χώρο της τεχνολογίας. Μετά τις συμφωνίες με Sony για το PS5, με CRAY για τον γρηγορότερο υπερ-υπολογιστή του κόσμου, με Google για την επερχόμενη gaming πλατφόρμα Google Stadia κ.α., ανακοινώθηκε πριν λίγες ώρες και η συνεργασία με τη Samsung για να έρθει η αρχιτεκτονική RDNA των πρόσφατα ανακοινωθέντων Navi GPUs στις mobile συσκευές. Η ανακοίνωση ήρθε αιφνιδιαστικά, καθώς καμία προηγούμενη διαρροή δεν είχε γίνει στα media.

     

    Β.jpg

     

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν, η Samsung πρόκειται να πληρώσει την AMD, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική RDNA στις mobile συσκευές της και προφανώς να κατασκευάζει τα chip μόνη της στα υψηλής τεχνολογίας ιδιόκτητα εργοστάσιά της. 

     

    Στη συνέντευξη τύπου η Dr. Lisa Su, CEO της AMD, δήλωσε ότι «αυτή η στρατηγική συμφωνία θα επεκτείνει τη διείσδυση των μονάδων γραφικών Radeon στην αγορά των φορητών συσκευών, αυξάνοντας σημαντικά την εγκατεστημένη βάση χρηστών και μεγαλώνοντας το οικοσύστημα της τεχνολογίας μας».

     

    C.jpg

     

    Αν και το μερίδιο αγοράς για τις κάρτες γραφικών Radeon είναι αρκετά μικρότερο από αυτό της Nvidia ανάμεσα στους PC gamers (14,9% σύμφωνα με το Survey Μαΐου 2019 του Steam), η ΑΜD ισχυρίζεται ότι 400 εκατομμύρια συσκευές χρησιμοποιούν επεξεργαστές γραφικών Radeon, προφανώς συμπεριλαμβάνοντας τις custom υλοποιήσεις στις κονσόλες (Xbox One και PS4). Σύμφωνα με αναλυτές, διά αυτού του τρόπου, οι μονάδες επεξεργασίας γραφικών της AMD βρίσκονται στο 53% των παιχνιδομηχανών (PC και κονσόλες). 

     

    Από την άλλη μεριά η Samsung κατέχει το 45% της αγοράς android συσκευών και χρησιμοποιεί επεξεργαστές Qualcomm Snapdragon, Adreno GPUs, αλλά αναπτύσσει και τους δικούς της Exynos. Συνήθως οι Exynos υπολείπονται των Snapdragon σε ταχύτητα, αλλά και στα γραφικά, κάτι που ίσως η Samsung ελπίζει να αλλάξει με αυτή τη συμφωνία.

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.