Jump to content



  • yanni
    yanni

    Νέος αισθητήρας της Sony μπορεί να υποστηρίξει λήψη βίντεο με έως και 1000 καρέ το δευτερόλεπτο

    Η Sony ανακοίνωσε έναν νέο CMOS αισθητήρα, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε φωτογραφικές μηχανές για smartphones, ο οποίος υποστηρίζει λήψη βίντεο 1080p με έως και 1000 καρέ το δευτερόλεπτο. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στην ενσωμάτωση μνήμης DRAM πάνω σε ένα από τα τρία επίπεδα του αισθητήρα.

     

    Όπως αναφέρει η εταιρία, ο νέος της αισθητήρας, είναι ο πρώτος αισθητήρας CMOS τριών επιπέδων που ενσωματώνει μνήμη DRAM και ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε smartphones. Και οι επιδόσεις του ξεφεύγουν πολύ από αυτές των αισθητήρων που χρησιμοποιούνται στα σημερινά smartphones. Στα περισσότερα smartphones το καλύτερο που περιμένει να βρει κάποιος είναι έως 240 καρέ το δευτερόλεπτο, με ανάλυση μόλις 720p. Οπότε μιλάμε για τέσσερις φορές περισσότερα καρέ, σε σημαντικά υψηλότερη ανάλυση και δυνατότητα δημιουργίας εντυπωσιακών βίντεο όπως το παρακάτω.

     

     

    Ο αισθητήρας, όπως αναφέρθηκε, αποτελείται από τρία επίπεδα, σε αντίθεση με τους συμβατικούς που είναι δύο επιπέδων. Στο επίπεδο που έχει προστεθεί, η Sony έχει τοποθετήσει μνήμη DRAM η οποία επιτρέπει την ταχύτατη αποθήκευση, προσωρινά, των δεδομένων. Επιπλέον της δυνατότητας δημιουργίας βίντεο πολύ αργής κίνησης, η Sony αναφέρει ότι ο νέος της αισθητήρας μπορεί να διαβάσει μια εικόνα των 19,3 megapixels σε μόλις 1/120 του δευτερολέπτου, επιτρέποντας και την ταχύτατη λήψη πολλών φωτογραφιών ή απλά μια φωτογραφία αλλά με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Επιπλέον των παραπάνω, ο νέος αισθητήρας της Sony υποστηρίζει και φωτογραφίες των 21,2 megapixels, αλλά και λήψη 4K video με 60 καρέ το δευτερόλεπτο.

     

    589f75760639c-sony1000fpsimagesensor.jpg

     

    Ακόμα δεν είναι γνωστό το πότε θα δούμε smartphones με τον νέο αισθητήρα της Sony.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.