Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Οι επεξεργαστές AMD Ryzen θα λάβουν νέα ενημέρωση microcode με πάνω από 100 βελτιώσεις τον επόμενο μήνα

    O γερμανικός ιστότοπος Planet 3DNow! δημοσίευσε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πληροφορία που ακούστηκε κατά τη διάρκεια του "MSI Insider Show" στο YouTube. O Eric van Beurden, ένας από τους συντονιστές της προαναφερθείσας εκπομπής και Marketing Director στην MSI, αποκάλυψε ότι θα καταφτάσει τον επόμενο μήνα νέο microcode από την AMD. Σύμφωνα με την αναφορά αυτή, θα φέρει πάνω από 100 διαφορετικές βελτιώσεις για τους χρήστες AMD Ryzen επεξεργαστών.

     

    Ο μικροκώδικας (microcode) είναι το πακέτο εντολών που υποστηρίζονται από έναν επεξεργαστή στο χαμηλότερο επίπεδο. Μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε σαν το firmware του επεξεργαστή και τυπικά "φορτώνεται" από το BIOS της μητρικής.

     

    Ο Van Beurden δήλωσε ότι η AMD θα ξεκινήσει να στέλνει το νέο BIOS την επόμενη βδομάδα. Δεν ανέφερε την έκδοση, αλλά λογικά πρόκειται για το νέο AGESA 1.0.0.4 microcode. Ο Van Beurden εξήγησε επίσης ότι η ενημέρωση αυτή περνάει πρώτα από τον δημιουργό του BIOS που είναι υπεύθυνος για την ενημέρωση του BIOS για τον κάθε κατασκευαστή μητρικών. Στη συνέχεια το λαμβάνουν οι κατασκευαστές μητρικών, οι οποίοι αφιερώνουν μερικές εβδομάδες ώστε να προχωρήσουν σε μικροβελτιώσεις και να το προσαρμόσουν στο κάθε μοντέλο ξεχωριστά.

     

    Τέλος, αναφέρθηκε ότι αυτές οι 100+ βελτιώσεις δεν αφορούν μόνο σε διορθώσεις προβλημάτων. Περιλαμβάνουν νέα χαρακτηριστικά και άλλου είδους βελτιώσεις. Δυστυχώς δεν προχώρησε σε άλλες αποκαλύψεις.

     

    Ο χρόνος που τελικά θα φτάσει η νέα αναβάθμιση στους τελικούς χρήστες υπολογίζεται να είναι ο Νοέμβριος. Είναι σχεδόν βέβαιο, όμως, ότι θα μπορέσουμε να εξετάσουμε κάποια beta firmwares μέχρι τότε.  


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.