Jump to content


 • Noctua Mounting Kits for the new AMD - AM4 socket_Hands On


   Share

  Πρόλογος

  Πριν λίγες ημέρες είχαμε αναφερθεί στα νέα Cooler Mounting Kits της Noctua που απευθύνονται  στους χρήστες που ήδη έχουν κάποια ψύκτρα της κατασκευάστριας και τους επιτρέπουν να χρησιμοποιήσουν την υπάρχουσα ψύκτρα για να ψύξουν τον νέο Ryzen επεξεργαστή τους!

  Η κίνηση αυτή της Noctua ήταν βεβαίως αναμενόμενη καθώς, η κατασκευάστρια έχει μακρά παράδοση στην αναβάθμιση του mounting hardware παλαιότερων ψυκτρών της σε νεα sockets.  Ειδικά για την AMD ήταν η πρώτη εταιρία που to 2006  είχε φροντίσει για την συμβατότητα των ψυκτρών της με το νέο τότε AM2 socket της AMD. 

  Έτσι και τώρα, η κατασκευάστρια φροντίζει οι παλιές ψύκτρες της να μην χάσουν την χρήση τους, κίνηση που τιμά ιδιαίτερα την εταιρία που για άλλη μια φορά  επιλέγει την ικανοποίηση του χρήστη, ενισχύοντας παράλληλα την πολύ καλή της φήμη για την υποστήριξη που παρέχει σε αυτόν, εδραιώνοντας -τελικά- ακόμα περισσότερο την δημόσια εικόνα της !

   

  NoctuaAMDAM4_01_0001.jpgNoctuaAMDAM4_02_0003.jpg

   

  Πριν όμως πάμε να δούμε το περιεχόμενο των συσκευασιών, υπάρχουν και άλλα νέα και μάλιστα ευχάριστα !

  Η Noctua τιμώντας την προτίμηση των χρηστών στα προϊόντα της τους δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν το απαραίτητο γι' αυτούς mounting  kit, εντελώς δωρεάν! Αρκεί ο χρήστης να αποστείλει στην κατασκευάστρια τα απαραίτητα αποδεικτικά ότι είναι κάτοχος μιας μητρικής ΑΜ-4, ή ενός επεξεργαστή ΑΜ-4 και φυσικά μιας ψύκτρας της Noctua!

  Αλλά ας βάλουμε αρχή από το περιεχόμενο των κουτιών . . .

   

  Συσκευασία και περιεχόμενα

  Ανοίγοντας τα δυο κουτιά μας περιμένει μια μικρή έκπληξη . . .

   

  Noctua-NM-AM4_03_0007.jpgNM-AM4-UxS_01_0036.jpg

   

  . . . καθώς το περιεχόμενο αναπαύεται καλά σφιγμένο σε θήκη από  αφρώδες ελαστικό, λες και είναι κάποιο ευαίσθητο κόσμημα! 

  Αριστερά έχουμε το AMD AM-4  mounting kit και δεξιά το AMD AM-4 UxS mounting kit.

  Η βασική και μοναδική διαφορά των δύο είναι ότι, στο δεύτερο δεν συμπεριλαμβάνονται τα block brackets καθώς αυτό -γιατί είναι ένα ενιαίο- υπάρχει ήδη επάνω στην ψύκτρα σας και δεν χρειάζεται αλλαγή !

  Ας τα δούμε από λίγο πιο κοντά όμως . . .

   

  Noctua NM-AM4 mounting kit

  Προορίζεται για τις ψύκτρες που έχουν δύο block brackets, συγκεκριμένα για τις ακόλουθες :

   

  58ea7dbfe3389_NoctuaNMAM4CoolerCompatibility.JPG

   

  Όπως βλέπετε, για πολλές ψύκτρες η αναβάθμιση είναι δωρεάν, αλλά αναλυτικά για την συμβατότητα και τις λοιπές λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε στην σελίδα Cooler compatibility  της κατασκευάστριας.

   

  Εμείς πάμε να δούμε το περιεχόμενο!

   

  Noctua-NM-AM4_05b_0011.jpg

   

  Από αριστερά επάνω έχουμε, τους πλαστικούς αποστάτες στήριξης των retension bars, από κάτω τις μακρυές βίδες που θα στηρίξουν το όλο σύστημα στο AMD CPU Back plate της μητρικής σας και ακρίβώς από κάτω τους τις μικρές βίδες που θα στηρίξουν τα νέα block brackets στην ψύκτρα σας!

  Στο κέντρο έχουμε στην επάνω πλευρά ένα ζεύγος μικρών retension bars  και δεξιότερα ένα ζεύγος μεγάλων retension bars.

  Το πιο ζεύγος θα χρησιμοποιήσετε είναι θέμα δικό σας, ανάλογα με την ψύκτρα που έχετε και τον προσανατολισμό της ψύκτρας που επιθυμείτε!

  Στο κέντρο  και κάτω έχουμε τα δύο νέα block brackets  που θα αντικαταστήσουν αυτά που έχει τώρα η ψύκτρα σας.

  Οδηγίες για την εγκατάσταση του νέου mounting  hardware θα βρείτε στο αναλυτικό manual που το συνοδεύει.

   

  Λεπτομέρειες που έχουν σημασία

  Είπα πιο πάνω ότι σε αυτό το kit συμπεριλαμβάνονται και δυο block brackets . . . ας δούμε το λόγο:

   

  Noctua-NM-AM4_07_0016.jpgNoctua-NM-AM4_08_0017.jpg

   

  Αριστερά στις φωτογραφίες είναι το νέο block bracket και δεξιά το αντίστοιχο εξάρτημα που το βγάλαμε από μια παλιά "αγαπημένη" (βλέπε Noctua NH-D14).  Στην δεξιά φωτογραφία φαίνεται ότι το νέο ελατήριο πέρα από το ότι είναι μαύρο έχει λιγότερες σπείρες και είναι κατασκευασμένο από παχύτερο σύρμα.  Αυτό που δεν φαίνεται είναι αυτό που αποτελεί και τον λόγο αντικατάστασης των block brackets.  Τα νέα ελατήρια είναι πολύ σκληρότερα από τα παλαιά και εξασφαλίζουν ισχυρότερη σύσφιξη της ψύκτρας πάνω στον επεξεργαστή μας !

   

  Noctua-NM-AM4_09_0020.jpgNoctua-NM-AM4_14_0032.jpg

   

  Μικρές αλλαγές υπάρχουν και στο μέγεθος της ασφάλειας που κρατάει το παξιμάδι/ βίδα στην θέση του, η νέα είναι πιο μεγάλη σε διάμετρο.

  Επίσης -και αυτό έχει σημασία- υπάρχει διαφορά στο μήκος των βιδών που στερεώνουν τα νέα bracket πάνω στο block και καλό είναι να μην τις μπερδέψετε ! :)

   

  Πριν προχωρήσουμε στο επόμενο kit, να σημειώσουμε ότι τα  retension bars φέρουν αναγνωριστικούς  κωδικούς χαραγμένους στην επιφάνειά τους:

   

  Noctua-NM-AM4_15_033827.jpg

   

   

   

  Noctua NM-AM4  UxS   mounting kit

  Προορίζεται για τις ψύκτρες που έχουν ένα ενιαίο block bracket, συγκεκριμένα για τις ακόλουθες :

   

  Noctua NM AM4 UxS Cooler Compatibility.JPG

  Και εδώ υπάρχει η προσφορά της δωρεάν αναβάθμισης, αλλά αναλυτικά για την συμβατότητα και τις λοιπές λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε στην σελίδα Cooler compatibility  της κατασκευάστριας.

   

  Τα περιεχόμενα της συσκευασίας αυτή τη φορά, είναι λιγότερα:

   

  NM-AM4-UxS_02_0040.jpg

   

  Αριστερά έχουμε τις βίδες στήριξης των retension bars πάνω στο ΑΜ-4 socket, δεξιά τους τους απαραίτητους αποστάτες, και δεξιότερα τα δύο ζεύγη των retension bars, τα οποία σε αυτό το kit έχουν διαφορετικούς κωδικούς :

   

  NM-AM4-UxS_03_033446.jpg

   

  Οδηγίες για την εγκατάσταση του νέου mounting  hardware θα βρείτε στο αναλυτικό manual που το συνοδεύει.

   

   

  Η δωρεάν απόκτηση του kit

  Πριν πάμε να δούμε τα mounting kits σε "δράση",  να αναφερθούμε για την δυνατότητα που δίνει η Noctua στους κατόχους των ψυκτρών της για να αποκτήσουν το kit που τους ενδιαφέρει δωρεάν.

  Η φράση που μας ενδιαφέρει είναι:

   

  "  In order to obtain the kits free of charge via Noctua’s website, users are required to upload a proof of purchase (electronic version, scan or photo of the invoice) of an AM4 motherboard or AM4 CPU as well as an eligible Noctua retail CPU cooler (server and workstation coolers of the DX and DO line are excluded from the free offer). Users who have lost the invoice for their Noctua cooler may write their full name and the current date on a piece of paper, take a photo of the paper next to their cooler and upload it as proof of purchase. Depending on the user’s location, shipping will usually take 1–4 weeks. "

   

  Όλα καλά λοιπόν, αλλά το καλύτερο που δείχνει τη σημασία που δίνει η κατασκευάστρια στην υποστήριξη των πελατών της, δεν μπορέσαμε να του αντισταθούμε . . . το υπογραμμίσαμε ! :)

   

  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την αντίστοιχη φόρμα του Kit που χρειάζονται:

  http://noctua.at/en/nm-am4-uxs-mounting-kit-order-form

  http://noctua.at/en/nm-am4-mounting-kit-order-form

   

  Όσο για τους χρήστες που χρειάζονται επειγόντως κάποιο από αυτά τα kit , ή  δεν έχουν απόδειξη αγοράς κάποιας μητρικής με AM4 socket, η Noctua έχει μια δελεαστική πρόταση:

   

  " For users who need the kit urgently or do not yet have a proof of purchase of an AM4 CPU or motherboard, the NM-AM4 and NM-AM4-UxS kits will also be available via selected retailers and e-tailers such as Amazon at a suggested retail price of EUR 7.90/USD 7.90. "

   

  Φυσικά η υπομονή είναι μεγάλο προσόν και εν προκειμένω, αμείβεται πλουσιοπάροχα ! :) 

   

   

  Εγκατάσταση Noctua NM-AM4  mounting kit

  Θα επιχειρήσουμε την εγκατάσταση μιας παλιάς ψύκτρας της Noctua, της NH-D14  που για πολύ καιρό αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος της κατασκευάστριας και εξακολουθεί να είναι μια εξαιρετική ψύκτρα. Η εγκατάσταση θα γίνει πάνω στην αναβαθμισμένη συσκευή δοκιμών που χρησιμοποιούμε για τον έλεγχο της διασποράς της θερμοαγώγιμης πάστας.

   

  NM - AMB4  retension bars

  Ξεκινάμε με το ζεύγος των μικρών retension bars του kit, τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε έτσι ώστε η συγκεκριμένη ψύκτρα να τοποθετηθεί με τη έξοδο του αέρα της προς τον πίσω ανεμιστήρα του κουτιού μας, αν αυτό είναι ένας κλασικός πύργος.
   

  Noctua-NM-AM4_15_0531.jpgNoctua-NM-AM4_16_0533.jpg

   

  Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα κατσαβίδι Philips (η το ιδιότυπο κατσαβίδι που συνόδευε την ψύκτρα μας).

   

  Noctua-NM-AM4_18_0535.jpgNoctua-NM-AM4_19_0536.jpg

   

  Με την στοιχειώδη προσοχή από μεριάς μας, η  ψύκτρα "κάθεται" εύκολα με τις βίδες κεντραρισμένες πάνω στα μπουζόνια των retension bars. 

   

  Noctua-NM-AM4_20_0537.jpgNoctua-NM-AM4_21_0538.jpg

   

  Το προοδευτικό σφίξιμο και η εναλλαγή μεταξύ των βιδών είναι ο κανόνας εδώ και βλέπουμε προοδευτικά την βίδα να κατεβαίνει και το ελατήριο να συμπιέζεται, καθώς αυτή πλησιάζει προς το retension bar, για να . . .

   

  Noctua-NM-AM4_22_0539.jpgNoctua-NM-AM4_26_0545.jpg

   

  . .  . τερματίσει τελικά την διαδρομή της απάνω του.

  Σημαντικό εδώ είναι να δούμε ότι παρά το ότι η βίδα έσφιξε καλά, οι σπείρες του ελατηρίου δεν ακουμπούν μεταξύ τους και συνεπώς η δύναμη σύσφιξης της εξαρτάται μόνο από το ελατήριο το οποίο έχοντας υποστεί μια τελείως καθορισμένη συμπίεση, εξασκεί με τη σειρά του μια τελείως συγκεκριμένη πίεση στο "CPU lid" !

   

  Noctua-NM-AM4_25_0544.jpgNoctua-NM-AM4_27_0547.jpg

   

  Αυτό σε συνδυασμό με τους σταθερούς πλαστικούς αποστάτες που ορίζουν την απόσταση στήριξης των retension bars από την άνω πλευρά της μητρικής, σημαίνει ότι η ψύκτρα θα πατάει πάντα με την ίδια δύναμη πάνω στην CPU μας, με ευεργετικά αποτελέσματα για την αξιοπιστία της ψυκτικής της απόδοσης!

   

  NM - AMB5 retension bars

  Αν όμως με την συγκεκριμένη ψύκτρα (ή με όποια άλλη διπλού πύργου) θέλουμε να έχουμε ροή (σε ένα κλασικό κουτί πύργο) από κάτω προς τα επάνω, θα χρησιμοποιήσουμε το ζεύγος των μεγαλύτερων retension bars.

   

  Noctua-NM-AM4_28_0548.jpgNoctua-NM-AM4_29_0549.jpgNoctua-NM-AM4_31_0552.jpgNoctua-NM-AM4_34_0557.jpg

  Noctua-NM-AM4_33_0556.jpgNoctua-NM-AM4_32_0554.jpg

   

  Παρά το μικρότερο πάχος του retension bar - λόγω της ύπαρξης των εκατέρωθεν νεύρων που διαθέτει- λυγίζει  ελάχιστα,καμπυλώνοντας αδιόρατα προς τα επάνω. Έτσι  αντισταθμίζει το μικρότερο πάχος του και τελικά, η βίδα τερματίζει τη διαδρομή της στην ίδια με πριν απόσταση από την μητρική!

  Η πλήρης αξιοποίηση των υλικών, η προσοχή στη λεπτομέρεια και η στιβαρότητα της κατασκευής αυτής, είναι που έκαναν το σύστημα στερέωσης Secufirm2 της Noctua, σύστημα "αναφοράς" ! 

   

  Εγκατάσταση Noctua NM-AM4 UxS mounting kit

  Αυτή τη φορά θα χρησιμοποιήσουμε μια  Noctua NH-U12S.  Η εγκατάσταση θα γίνει και πάλι  πάνω στην αναβαθμισμένη συσκευή δοκιμών που χρησιμοποιούμε για τον έλεγχο της διασποράς της θερμοαγώγιμης πάστας.

   

  NM - AMB7  retension bars

  Θα κάνουμε το πρώτο στήσιμο χρησιμοποιώντας το μεγάλο  ζεύγος των retension bars, γιατί τώρα η ψύκτρα άλλαξε και το block bracket δεν είναι παράλληλο προς τους πύργους, αλλά κάθετο και εμείς θέλουμε η ροή του αέρα να είναι από εμπρός προς τα πίσω σε ένα κλασικό κουτί πύργο.

   

  Noctua-NM-AM4-UxS_04_563.jpgNoctua-NM-AM4-UxS_05_564.jpg

   

  Δεν υπάρχει καμία ουσιαστική διαφορά.  Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία προοδευτικού σφιξίματος εναλλάξ των βιδών . . .

   

  Noctua-NM-AM4-UxS_06_565.jpgNoctua-NM-AM4-UxS_07_566.jpg

   

  . . . και η εγκατάσταση είναι θέμα ενός λεπτού !

   

  Noctua-NM-AM4-UxS_08_567.jpgNoctua-NM-AM4-UxS_09_570.jpg

   

  Η ψύκτρα στέκεται ακλόνητη στη θέση της, έχοντας πολύ καλή θερμική επαφή με το καπάκι του επεξεργαστή μας!

   

  Noctua-NM-AM4-UxS_10_572.jpg

   

  Και οι σπείρες του ελατηρίου αφήνουν μεταξύ τους,  αυτό το μικρό κενό που είναι απαραίτητο για να είμαστε σίγουροι ότι, το ελατήριο είναι αυτό που καθορίζει την πίεση συναρμογής της ψύκτρας πάνω στο CPU heat spreader!

   

  NM - AMB6  retension bars

  Στην περίπτωση που θέλουμε να βάλουμε την ψύκτρα μας να έχει την έξοδο του αέρα της προς τα επάνω, θα χρησιμοποιήσουμε τα μικρά retension bars.

   

  Noctua-NM-AM4-UxS_11_577.jpgNoctua-NM-AM4-UxS_12_578.jpgNoctua-NM-AM4-UxS_14_582.jpgNoctua-NM-AM4-UxS_15_585.jpg

   

  Όλα έτοιμα σε ελάχιστο χρόνο !

   

  Noctua-NM-AM4-UxS_16_590.jpg

   

  Σε αυτήν την τελευταία φωτογραφία φαίνεται καθαρά η ποιότητα της κατασκευής και η ομοιομορφία της σύσφιξης.

  Τα δύο ελατήρια έχουν συμπιεστεί ακριβώς το ίδιο !

   

  Επίλογος

  Φαίνεται λίγο παράξενο, τι να βαθμολογήσεις από ένα τελείως παθητικό εξάρτημα !

  Το εξάρτημα όμως αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς από την καλή του λειτουργία εξαρτάται η απόδοση της ψύκτρας μας και όχι μόνον!

  Η επί αρκετές ημέρες συμβίωσή μας μαζί του, μόνο θετικά αποτελέσματα είχε!

  Το κάθε τι είναι μελετημένο στην πιο μικρή του λεπτομέρεια και ενώ σαφώς δεν είναι κάποια δύσκολη μηχανουργική κατασκευή, η προφανής ποιότητα των υλικών αλλά και τα μηχανικά χαρακτηριστικά των επιμέρους εξαρτημάτων είναι αψεγάδιαστα.

  Τίποτε δεν είχε τζόγο, τίποτε δεν λύγισε, τίποτε δεν μάγκωσε, όλα είναι στιβαρά, εύκολα στην εφαρμογή και εμπνέουν μια αδιαφιλονίκητη σιγουριά!

  Το μόνο που θα ήθελα ενδεχομένως να δω διαφορετικό είναι η επιχρωμίωση των ελατηρίων, αλλά και εδώ κρατώ κάποιες επιφυλάξεις καθώς η "βαφή" των ελατηρίων, αφενός φαίνεται ανθεκτική στη διάβρωση και αφετέρου, ανάλογα ελατήρια από αρκετά παλιές ψύκτρες που υπάρχουν στο εργαστήρι του TheLab, δεν έχουν δείξει το παραμικρό ίχνος διάβρωσης!

   

  Στην χρήση που τους κάναμε, η οποία ομολογουμένως ήταν -λόγω των συνεχών δοκιμών- έντονη, δεν φάνηκε καμία τάση στρέβλωσης, ούτε δημιουργήθηκε σε κάποια περίπτωση αυτή η τόσο γνωστή αίσθηση ότι : "Καλό είναι, αλλά θα μπορούσε να είναι και καλύτερο ! "

  Απλά, το σύστημα στερέωσης Secufirm2 της Noctua, έχει κορυφαία κατασκευή από όλες τις απόψεις και δίκαια αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση !

  Τελευταίο αλλά όχι σε σημασία άφησα το θέμα του κόστους, ή για να το πω καλύτερα . . . η απουσία του !

  Η Noctua τιμώντας για άλλη μια φορά, την σχέση εμπιστοσύνης με το πλήθος των χρηστών που την προτιμούν, δίνει δωρεάν τα kit αναβάθμισης των παλαιότερων ψυκτρών της ουσιαστικά σε όλους σχεδόν τους χρήστες, καθώς η μόνη προϋπόθεση που θέτει είναι να έχουν μια μητρική AMD AM4 !

   

   Συνοψίζοντας όλα αυτά σε μια φράση :

  "Ο χρήστης που έχει ήδη μια ψύκτρα της Noctua και σχεδιάζει να προχωρήσει στην πλατφόρμα των AMD Ryzen επεξεργαστών, καλά θα κάνει να εξετάσει την προσφορά των  Ryzen Upgrade kits της Noctua, που θα αφαιρέσει από το προϋπολογισμό του το κόστος μιας νέας ψύκτρας καθώς, κατά πάσα πιθανότητα θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει την ψύκτρα που ήδη έχει και μάλιστα, άνευ κόστους! "

   

  Υπενθυμίζουμε ότι τα  mounting kits  NM-AM4  και NM-AM4 UxS της Noctua,  δίδονται ουσιαστικά δωρεάν, αλλά στην "απίθανη" περίπτωση που δεν πληρείτε τις απλές προϋποθέσεις της δωρεάν απόκτησης,  από την κατασκευάστρια προτεινόμενη τιμή 7,90€ (MSRP) και την ώρα που ολοκληρώνεται το review τους, δεν μπορέσαμε να τα βρούμε στα Ελληνικά καταστήματα.

   

  Κλείνοντας την παρουσίασή μας ας δούμε επιγραμματικά τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της Noctua NH-U12S SE-AM4.

   

  thumps-up.png?m=1423577950

  • Κορυφαία  ποιότητα κατασκευής.
  • Πολύ  εύκολη εγκατάσταση.
  • Εξαιρετικά λειτουργικό και στιβαρό σύστημα στερέωσης.
  • Σταθερή πίεση συναρμογής ψύκτρας / CPU, η οποία ορίζεται μέσω των αποστατών και των  ελατηρίων στις βίδες του βραχίονα στήριξης.
  • Παρέχονται δυο ζεύγη retension bars, που επιτρέπουν την τοποθέτηση της ψύκτρας και στους δυο βασικούς προσανατολισμούς.
  • Μηδενικό κόστος απόκτησης.

   


  thumps-down.png?m=1423577948

  • Σε αυτό το "γάιδαρο", κοιτάξαμε μέχρι και τους "τραπεζίτες" . . . ψεγάδι δεν βρήκαμε ! :)

   

   

  Λόγω της ιδιαιτερότητας των εξαρτημάτων που παρουσιάζουμε σήμερα, μπορεί να μην έχει νόημα να βάλουμε βαθμολογία, αλλά σίγουρα και αβίαστα, τα  Noctua upgrade-kits for AMD’s Ryzen platform, αποσπούν τα ακόλουθα βραβεία:

   

   

  noctuabadzes.png

   

   

   

  Ευχαριστούμε θερμά την Noctua  για την παραχώρηση των δειγμάτων της δοκιμής.

   

   

  gallery_33144_803_5297.jpg

   

  Για το TheLab.gr Seafalco 26/04/2017

   

   

  Συντελεστές Review
  Reviewers: Seafalco
  Photographers: Seafalco
  Editing: TheLab.gr team
  Αξιολόγηση
  Χαρακτηριστικά:Select
  ΧρηστικότηταSelect
  ΠοιότηταSelect
  ΕπιδόσειςSelect
  ΓραφικάSelect
  ΉχοςSelect
  GameplaySelect
  Αντοχή στο ΧρόνοSelect
  Απόδοση/ΤιμήSelect
  Editor's ChoiceNo
  Innovation AwardYes
  Design AwardYes
  Value for MoneyYes

  • Like 25
  • Agree 1
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

 • Win10. Πρόβλημα με τα εικονίδια των video's

  Καλησπέρα στο forum. Μετά την τελευταία ενημέρωση που έκαναν τα windows, ξαφνικά τα αρχεία των videos μέσα στους φακέλους μου αλλάξαν όψη και φαίνονται όπως παρακάτω (φωτό1). Άλλαξαν μόνο τα videos που είναι σε μορφή mp4. Τα avi, mkv ,gif φαίνονται κανονικά. (φωτό2). Πως μπορώ να τα αλλάξω για να φαίνονται πάλι σαν εικονίτσες; (φωτό2). Έχω τα Windows 10 Pro 22H2 (19045.2788). Ευχαριστώ..         φωτο1   φωτο2

  Stallone
  Stallone
  Λειτουργικά Windows 1

  Κλώνος nvme σε μικρότερο ssd...

  Καλησπέρα...σε ενα συστημα που εχω εναν m.2 nvme 250 gb και παρουσιασε πρόβλημα, προσπάθησα με macrium να κανω κλώνο σε εναν ssd απο ενα  backup που είχα το image του δίσκου αλλά παρουσιάζει σφάλμα αφού θεωρεί τον ssd μικρότερο κατα λιγα gb. ΕΡΩΤΗΣΗ: -Με ποιό utility μπορώ να κάνω κλώνο τον δίσκο μου nvme σε εναν αλλο ssd μικροτέρου μεγέθους; ( ο βασικός δίσκος είναι 60% γεμάτος) 

  tsakdim
  tsakdim
  Συσκευές Αποθήκευσης 4

  Κλιματιστικο TCL Elite Premium PRM II 09CHSD/XAC1I Σειρα 2 Με 4D Airflow (EpicBox.gr)

  Κλιματιστικο Elite Premium II 09  9000 Btu Σειρα 2 Με την δυνατοτητα Τετραδιευθυνσης 4D Airflow. Με το κουπόνι για το 9αρι κλιματιστικο TCL2023 μονο για παραλαβή από κατάστημα βγαίνει στα 350.22  Στο σκρουτζ Τρέχει τιμές από το παλαιο μοντελο χωρις την τετραδιευθυνση χαμηλοτερη τιμη σκρουτζ  362,34 Ε     TCL Elite Premium PRM II 09CHSD/XAC1I Κλιματιστικό Inverter 4D Air Flow 9000 BTU A++/A+++ WWW.EPICBOX.GR Τύπος Συσκευή

  OverClokerGr
  OverClokerGr
  Προσφορές και ευκαιρίες αγορών

  Σύνδεση Cosmote FTTH σε FritzBox 7590

  Την καλησπέρα μου σε όλους και όλες, Μόλις έγινε η ενεργοποίηση της οπτικής στο σπίτι αλλά δυστυχώς έγινε με το Speedport και θα ήθελα να ζητήσω την βοήθεια σας αν υπάρχει κάποιος εκεί έξω που να γνωρίζει πως θα μπορούσα να συνδέσω το FritzBox 7590. Ευχαριστώ πολύ.

  ckbond
  ckbond
  Δίκτυα 6

  Αναβαθμίσιμα-συναρμολογούμενα Framework laptops

  Αρκετές εταιρείες έχουν αποπειραθεί στο παρελθόν να παράξουν laptops που να είναι ανταγωνιστικά όταν κυκλοφορήσουν, αλλά να μπορούν να αναβαθμιστούν αρκετά ώστε μην χρειάζονται πέταμα μόλις παλιώσουν λίγο. Κατά κοινή ομολογία οι παλιότερες προσπάθειες δεν γνώρισαν ιδιαίτερη επιτυχία: Κάποιες είχαν χαμηλά τεχνικά χαρακτηριστικά, κάποιες ογκώδεις και δύσχρηστες κατασκευές, και οι περισσότερες τελικά "ξεφούσκωσαν" χωρίς να κάνουν μεγάλη εντύπωση.   Τα τελευταία χρόνια η Framework φαίνεται

  minast
  minast
  Φορητοί υπολογιστές 5
×
×
 • Create New...