Jump to content
 • Latest Reviews

  All Reviews
 • Latest Reviews

  All Reviews
 • Όσοι προλάβατε, προλάβατε... Λόγω τελωνειακών δασμών, μετά τις κάρτες γραφικών, αναμένονται αυξήσεις τιμών σε κάθε υποσύστημα ενός PC

  Πολύ άσχημα τα νέα για τους PC enthusiasts (τουλάχιστον αυτών που δεν τους τρέχουν τα λεφτά από τα μπατζάκια) και ειδικά για τους gamers... Μετά την ανακοίνωση αύξησης των τιμών από την Asus, πρόκειται να ακολουθήσουν και όλοι οι υπόλοιποι κατασκευαστές. Μάλιστα, δεν μιλάμε μόνο για τις κάρτες γραφικών, αλλά για κάθε βασικό υποσύστημα ενός PC...

   

  Αυτό που εννοούσε η Asus δεν ήταν ξεκάθαρο σε όλους, καθώς φαινόταν ότι η εταιρεία έχει προσαρμοστεί στις τρέχουσες τιμές της αγοράς που υπερβαίνουν το MSRP των εξαρτημάτων, όπως κάρτες γραφικών. Οι GPUs πωλούνται σήμερα σε πολύ υψηλότερες τιμές συγκριτικά με το αρχικό MSRP, κάτι που αποτελεί ένα πραγματικό πρόβλημα για τους καταναλωτές. Σήμερα, γίνεται λίγο πιο ξεκάθαρο ποιο είναι το βασικό πρόβλημα πίσω από την ανακοίνωση της Asus, ενώ διαφαίνεται ότι τα πράγματα για τους καταναλωτές δεν είναι καθόλου ευοίωνα.

   

  Σύμφωνα με τους New York Times, οι κινεζικές δασμολογικές απαλλαγές έχουν λήξει με την άφιξη του νέου έτους (2021) και μπορούμε να περιμένουμε ότι οι δασμοί θα ξεκινούν από 7,5%  και θα φτάνουν στο 25%, γεγονός που θα αυξήσει μαζικά το κόστος των υποσυστημάτων ενός PC. Ένας χρήστης του Reddit σημείωσε ότι το MSRP θα αυξηθεί περίπου 80$ για κάθε μεγάλο κατασκευαστή GPU όπως ASUS, GIGABYTE, PNY, Zotac κ.λπ., οπότε αναμένουμε την προσαρμογή του MSRP και από άλλες εταιρείες όπως η ASUS. Οι εξαιρέσεις δασμολογικών εισαγωγών υποτίθεται επίσης ότι θα αυξήσουν τις τιμές MSRP και των υπολοίπων υποσυστημάτων (πλην GPUs) όπως μητρικές κάρτες, SSD, PSU, τα πάντα όλα, χωρίς εξαίρεση. Πέρα, λοιπόν, από τις ελλείψεις αποθεμάτων, τις δυσκολίες στις μεταφορές λόγω της πανδημίας, τη νέα έκρηξη του mining και τους μαυραγορίτες, έχουμε και την επανεμφάνιση ενός εμπορικού πολέμου μεταξύ Κίνας-ΗΠΑ. Είναι άγνωστο ποια η χρονική διάρκεια όλων αυτών, αλλά μάλλον το budget PC gaming θα πρέπει να το ξεχάσουμε για το 2021. Και... βλέπουμε....  User Feedback

  Recommended Comments

  2 minutes ago, Γιάννης_84 said:

  Είναι σίγουρο ότι θα επηρεαστεί και η Ευρώπη άραγε; Ελπίζω πως όχι αν και δεν το νομίζω.

   

  Δεν ξέρω αν γίνονται απευθείας εισαγωγές στην Ευρώπη, ούτε και γνωρίζω αν αντίστοιχοι δασμοί θα επιβληθούν και στην ΕΕ (συνήθως πάνε πακέτο με HΠΑ).

   

  Σε διαβεβαιώ όμως ότι σε λίγα 24ωρα θα δεις όλους τους ευρωπαίους λιανοπωλητές να ανεβάζουν τιμές και ας μην έχουν παραλάβει νέο εμπόρευμα (μετά δασμών).

   

  Σαν την βενζίνη ένα πράγμα. Μπαπ γίνεται στη Μ.Α. και την άλλη μέρα έχουν ακριβύνει τη βενζίνη οι ελληνάρες γιατί "έτσι".

   

   

  • Like 6
  • Haha 2
  • Sad 2
  Link to comment
  Share on other sites

  το έγραψα αλλού στον Μηνά, όχι τόσο φλύαρα όπως τώρα.

  1. η ευχή του Γιάννη (πολύχρνος για χθες): θεωρώ απίθανο να υπάρχει μεγάλη διαφορά υπέρ των ευρωπαϊκών τιμών. Πρόκειται για παγκόσμια αγορά. Αν, για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι ευρωπαϊκές τιμές καταλήξουν φθηνότερα σημαντικά από τις αμερικάνικες, αυτό δεν μπορεί να σταθεί επί μακρόν. είναι αγορά με κυρίαρχη την παρουσία των ΗΠΑ (ασχέτως κατασκευαστή, πατεντών, outsourcing, τόπου που βρίσκεται το εργοστάσιο κλπ). Η τεχνολογία που χρησιμοποιούμε είναι made in USA. Ασχέτως ετικέτας προέλευσης επαναλαμβάνω.
  Μπορώ να σκεφτώ τρία σενάρια:

  α) όντως, όπως εύχεται ο Γιάννης καταλήγουμε με σημαντικά χαμηλότερη ευρωπαϊκή τιμή. Δεν μου κάθεται λόγω arbitrage. Αν εγώ ο αμερικάνος διαπιστώσω ότι η διαφορά για το ίδιο πράγμα είναι τόσο μεγάλη που μου έρχεται φθηνότερα να εισάγω από Ευρώπη το Χ προϊόν παρά απευθείας από την ασιατοχώρα στις ΗΠΑ, σε μια μέρα θα το οργανώσω να γίνεται έτσι η διαδρομή. Αντί Ειρηνικός-ΗΠΑ που είναι η λογική διαδρομή, θα κάνω τον περίπλου της γης, Ειρηνικός-Ευρώπη-ΗΠΑ (πάλι Ειρηνικός δλδ), να γλυτώσω τον δασμό, να μου μείνει και κέρδος.
  Σε προϊόν μάλιστα που είναι κατάδικό μου, στα δικά μου χρηματιστήρια, δικές μου χρηματοδοτήσεις, δική μου η πλουσιότερη αγορά κλπ. Για ηλίθιους τους έχεις;

  β) ο πόλεμος Κίνας-ΗΠΑ (Κίνας Δύσης στην πραγματικότητα) είναι επιθυμία μόνο ενός κύκλου εντός των ΗΠΑ (εκφραζόμενου από Τραμπ αλλά όχι από όλους) και ο νέος πρόεδρος τα κόβει αυτά. Επαναφέρει την προτέρα κατάσταση, όλα καλά (περίπου γιατί μέσα στην αναμπουμπούλα η κάθε Ασους κάτι θα κοιτάξει να φάει. Ήταν 100, το πήγες πρόεδρε αμρικάνε 130, τώρα έβαλες μυαλό, ο νυν πρόεδρος το ξαναγυρνάει στο 100, ε με την ευκαιρία εγώ η Ασους από 130 δεν θα το επιστρέψω στο100, θα το βάλω 102. Τελικά before 100 after 102). Με παραλλαγές αυτό.
  το καλύτερο σενάριο εκ πρώτης όψεως για εμάς, για το πορτοφόλι μας προς το παρόν (αν είναι καλό για την Ελλάδα μακροπρόθεσμα είναι άλλη συζήτηση, βαριά και δύσκολη). Δεν μου φαίνεται ως πιθανότερο.

  γ) και ο νέος πρόεδρος συνεχίζει στην πολεμική γραμμή του προκατόχου του. Εκεί οι ΗΠΑ που είναι το αφεντικό, δεν πρόκειται να επιτρέψουν απόκλιση στους συμμάχους τους. Ούτε φυσικά πρόκειται ποτέ να δεχθούν ο αμερικάνος τζιντι να πληρώνει το κομπιούτερ -το αμερικάνικο κομπιούτερ- 1000δολλάρια κι ο Ευρωπαίος να το πληρώνει 850 δολλάρια (προσοχή, ένα νόμισμα, την αξία κοιτώ όχι το ονομαστικό νούμερο, το λέω επειδή έχω διαφωνήσει με τον τζιντι παλιότερα για το 1 προς 1 στην μετατροπή).

  Μην περιμένετε να δείτε για μεγάλο χρονικό διαστημα διαφορές τιμών σημαντικές ανάμεσα σε ΗΠΑ-ΕΕ υπέρ της ΕΕ. Μεμονωμένα μπορεί να συμβεί, σε μεσοπρόθεσμο βάθος ξεχάστε το.
   

  ξέχασα το 2. επίσης το ρώτησα στον Μηνά. Έχει δει κάποιος από εσάς, αυτοί οι δασμοί, αφορούν μόνο το τελικό προϊόν ή έχουν μπλεχτεί και στην αγορά εξαρτημάτων; Θέλω να πω, στο άρθρο που δίνειεδώ ο τζιντι και στην ευχή του Γιάννη, το όλον παρουσιάζεται λες κι αφορά την καρτα της Ασους. Είστε σίγουροι ότι είναι έτσι και δεν αφορά κάθε εξάρτημα που χρησιμοποιεί η Ασους για να κατασκευάσει την κάρτα; Πυκνωτές, μέταλλα, ολοκληρωμένα κλπ.

  Αν ισχύει το τελευταίο τότε δεν υφίσταται καν η ευχή του Γιάννη περί ΕΕ/ΗΠΑ. Κοστίζει περισσότερο στην Ασους η παραγωγή, είναι το ίδιο για όλους τους πελα΄τες της. Ως προς όλους θα εφαρμόσει την αύξηση.

  Edited by salde
  • Like 1
  Link to comment
  Share on other sites

  Εχω την εντυπωση οτι το αρθρο αναφερεται στη ληξη της συμφωνιας μεταξυ ΗΠΑ Κινας για απαλλαγη δασμων.

  Στην Ε.Ε και μαλιστα στην Ελλαδα εχουμε κανονικα δασμους απο Κινα, οπως και απο ΗΠΑ. Θα γινει αυξηση σε αυτους τους δασμους;  Αν οχι δεν αλλαζει κατι και απλα αφορα τις ΗΠΑ.

  Edited by fatalara
  • Like 1
  Link to comment
  Share on other sites

  Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι, χρόνια τώρα, παίρνεις το MSRP ΗΠΑ σε $, το μετατρέπεις 1 προς 1 σε ευρώ και προσθέτεις Χ καπέλο και βρίσκεις την τιμή λιανικής σε €. Όταν περάσουν 6-12 μήνες από την κυκλοφορία ενός προϊόντος, το βρίσκεις χωρίς το "καπέλο", μόνο με την 1 προς 1 μετατροπή. Αυτός είναι ο κανόνας. Εάν ο κανόνας συνεχιστεί (που θα συνεχιστεί), θα επηρεάσει και εμάς αυτός ο πόλεμος.

  4 hours ago, salde said:

  β) ο πόλεμος Κίνας-ΗΠΑ (Κίνας Δύσης στην πραγματικότητα) είναι επιθυμία μόνο ενός κύκλου εντός των ΗΠΑ (εκφραζόμενου από Τραμπ αλλά όχι από όλους) και ο νέος πρόεδρος τα κόβει αυτά.

   

  Δεν ισχύει αυτό που λες ακριβώς, ή τουλάχιστον έτσι πιστεύω. Ο "πόλεμος" γίνεται για τον εξής λόγο: Η Κίνα παράγει και πουλάει προϊόν παντού. Η "Δύση" παράγει υπηρεσία που όμως δεν μπορεί να πουλήσει στην Κίνα. π.χ. η Google δεν μπορεί να πουλήσει τις υπηρεσίες της στην Κίνα. Λένε λοιπόν οι Αμερικανοί στους κινέζους, "δεν παίζετε όμορφα, εγώ επιτρέπω τα προϊόντα σας στην αγορά μου, εσείς όμως όχι". Οι κινέζοι τους γράφουν στα @@@@@ τους και για αυτόν τον λόγο ξεκίνησε ο "εμπορικός πόλεμος". Η Δύση θέλει οι κινέζοι να ματώσουν για να ανοίξουν την αγορά τους στις δικές της υπηρεσίες. Δεν νομίζω ο Μπάιντεν που πάσχει από Αλσχάιμερ και άλλοι τον ελέγχουν ότι θα κάνει κάτι διαφορετικό. Ίδωμεν....

  Edited by gdp77
  • Like 4
  Link to comment
  Share on other sites

  "Κανείς" χρήστης δεν πρόκειται να πάθει κάτι αν . . . τηράει πέρα 'κει 'σα κάτω και σφυρίζει αδιάφορα!

  Όχι για πολύ, για έξη μήνες μόνο!

  Και να δούμε μετά που θα πάνε οι τιμές ! ! !

  . . .  λέω εγώ τώρα !  :) 

  • Like 6
  Link to comment
  Share on other sites
  1 hour ago, Seafalco said:

  "Κανείς" χρήστης δεν πρόκειται να πάθει κάτι αν . . . τηράει πέρα 'κει 'σα κάτω και σφυρίζει αδιάφορα!

  συμφωνώ απολύτως, σε ότι με αφορά έτσι κινούμαι. Το επόμενο που γράφεις είναι η μπανανόφλουδα: έστω ότι και μετά από έξι μήνες οι τιμές δεν αλλάζουν. Καταλαβαίνουμε όλοι ότι δεν πρόκειται να μην αγοράσουμε ποτέ ξανά πι-σι. Θα το λουστούμε θέλοντας και μη. Θέλω να πω δλδ, ότι αν η απόφαση τους είναι οριστική, τελικά δεν θα είναι στο χέρι μας να την επηρεάσουμε, θα μας το φορέσουν το κοστουμάκι.

   

  13 hours ago, gdp77 said:

  Δεν ισχύει αυτό που λες ακριβώς, ή τουλάχιστον έτσι πιστεύω.

  φυσικά, το γράφω αν δεις παρακάτω ότι δεν θεωρώ πιθανότερο να συμβεί κάτι τέτοιο. Ως σενάριο το αντιμετωπίζω.

  • Like 1
  Link to comment
  Share on other sites
  5 hours ago, salde said:

  Το επόμενο που γράφεις είναι η μπανανόφλουδα: έστω ότι και μετά από έξι μήνες οι τιμές δεν αλλάζουν.

  Δεν αντιλέγω , το "σενάριό" μου είναι φανταστικό, αλλά αν μείνουμε σε αυτό, πιστεύω ότι καμιά εταιρία δεν θα παραμείνει πάνω στο "καλάμι" της ζητώντας υπέρογκες τιμές για κάτι που κανείς -μα κανείς! -  δεν αγοράζει!
  Θα ρίξουν τις τιμές και κάτω από το κόστος απομαστεύοντας τα αποθεματικά τους για να μην βάλουν λουκέτο!

  Βέβαια αυτά είναι στη σφαίρα της άγριας φαντασίας, και για την αντιδιαστολή αυτού με την στάση των εταιριών το έβαλα έτσι "αφελώς" !

  Γιατί ενώ οι εταιρίες έχουν τα καρτέλ τους (χαλαρά σφικτά δεν είναι εκεί το θέμα) οι καταναλωτές -όλως τυχαίως ένα πράμα ρε παιδί μου!- ποτέ δεν "κατάφεραν" να έχουν μια συμπαγή καταναλωτική αντιπροσώπευση που να μπορεί να φέρει αποτέλεσμα !
  Και όχι εδώ που είναι η πολυτέλεια της πολυτέλειας, αλλά ούτε καν σε ζωτικά είδη διαβίωσης!

  Όλα χύμα στο κύμα!

  Και έχουμε και την πιπίλα της "προσφοράς και της ζήτησης" για να βαυκαλιζόμαστε, ότι και καλά υπάρχει μια εγγενής αντιστάθμιση, που δεν επιτρέπει στο σύστημα να εκτροχιάζεται!

  Κανείς όμως δεν κάνει τη διάκριση ανάμεσα στα μακροσκοπικά και σε βάθος χρόνου μεγέθη και εξελίξεις από τη μια μεριά και στη "σφαγή" που γίνεται από μήνα σε μήνα και στους "αέναους" κύκλους ανανέωσης του hardware, από την άλλη, που "επιβάλλεται" να ακολουθούμε αν δεν θέλουμε να μείνουμε "πίσω" στην εξέλιξη.

  Κύκλοι οι οποίοι πυροδοτούν  και από ένα νέο πανηγύρι κατά το οποίο οι εταιρίες βουτάνε την κουτάλα στο μέλι !

  Αλλά να σταματήσω τη γκρίνια, ο καθένας το χόμπι του το πάει μέχρι εκεί που μπορεί και επιθυμεί, ανεξαρτήτως του τι λέει η "σύνεση" και η "λογική" των άλλων! :) 

   

  • Like 6
  Link to comment
  Share on other sites

  Βλέπω να έρχεται η εποχή που θα μας ρωτάνε οι φίλοι και συγγενείς από Αμερική
  - Μήπως μπορείς να μου φέρεις την τάδε κάρτα γραφικών όταν έρθεις Αμερική επειδή εδώ είναι πιο ακριβά;

  - Μπορείς να μου ταχυδρομήσεις τις τάδε μνήμες ή τον τάδε δίσκο ως "δώρο" για να μην περάσει τελωνείο;

  Edited by sdim
  Link to comment
  Share on other sites
  πριν 12 ώρες, το μέλος sdim έγραψε:

  Βλέπω να έρχεται η εποχή που θα μας ρωτάνε οι φίλοι και συγγενείς από Αμερική
  - Μήπως μπορείς να μου φέρεις την τάδε κάρτα γραφικών όταν έρθεις Αμερική επειδή εδώ είναι πιο ακριβά;

  - Μπορείς να μου ταχυδρομήσεις τις τάδε μνήμες ή τον τάδε δίσκο ως "δώρο" για να μην περάσει τελωνείο;

  Τα παντα περνανε τελωνειο, ασχετα πως θα τα ταχυδρομησεις. 

  Link to comment
  Share on other sites

  Δεν περνάνε από τελωνείο τα αντικείμενα με αξία κάτω από ένα ποσό.

   

  Υπάρχουν πολλές "πατέντες" αλλά δεν να τις αναλύσω γιατί θα γίνουν πολλές κομπίνες και μετά θα ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα και για τους σωστούς.

   

  Παρεπιπτόντως, πέρα από τους δασμούς υπάρχει πρόβλημα και με τις μεταφορές.

   

   

  Πριν λίγα χρόνια αρκούσαν 700€ για μεταφορά κοντέινερ από την Κίνα και ο χρόνος παράδοσης ήταν λιγότερο από μήνα.

  Αυτή την στιγμή κοστίζει 4000€~4500€ και θέλει πάνω από 2 μήνες. Λέγεται ότι υπάρχουν αμέτρητα κοντέινερ που περιμένουν στα λιμάνια της Κίνας, είναι άγνωστο πότε θα επανέλθει η κανονικότητα.

   

  Υπάρχει ήδη πρόβλημα διαθεσιμότητας (λόγω mining και λόγω των προαναφερθέντων):

  - GPU

  - Τροφοδοτικών 

  - Γρήγορων δίσκων NVME. Οι περισσότεροι αξιόπιστοι δίσκοι δεν είναι διαθέσιμοι ή είναι σε εξαιρετικά υψηλές τιμές.

   

  Πολλά καταστήματα λένε και καλά "παράδοση σε χ μέρες" αλλά στην πράξη μπορεί να χρειαστούν έως και 2 μήνες για την παράδοση.

  Edited by sdim
  Link to comment
  Share on other sites
  On 1/9/2021 at 6:20 PM, Seafalco said:

   

  Γιατί ενώ οι εταιρίες έχουν τα καρτέλ τους (χαλαρά σφικτά δεν είναι εκεί το θέμα) οι καταναλωτές -όλως τυχαίως ένα πράμα ρε παιδί μου!- ποτέ δεν "κατάφεραν" να έχουν μια συμπαγή καταναλωτική αντιπροσώπευση που να μπορεί να φέρει αποτέλεσμα !

   

  Σωστο το σκεπτικο σου αλλα θα διαφωνησω εν μερη στο θεμα οργανωσης καταναλωτων. Πιστευω οτι οι σαφως καλυτερες  και σιγουρα πιο ανταγωνιστικες σε θεμα προσφορων τιμες της αμερικανικης αγορας ,που εφτασε απο αρχες 2000 με αξια ισοτιμια ευρω =αξια  ισοτιμια δολαριου+μικρο ποσο μεσα σε 8 χρονια να ειναι $=1€ και μετα απο 12 χρονια $=€ +ΚΑΠΕΛΟ  ηταν καθαρα θεμα καταναλωτικης παιδειας του αμερικανικου κοινου. Εγω πιστευω οτι μια χρονια αν γινονταν το ελληνικο ψευτοBF Αμερικη πχ θα γινονταν εμφυλιος πολεμος στα πολυκαταστηματα θα τα σπαγαν κανονικοτατα.

  Εκει απλα οι αγοραστες ανεξαρτητως του μεγεθους της τσεπης τους δε συμπεριφερονται σα προβατα  και απαιτουν προσφορες,after sales premium support κλπ.

  Χαρακτηριστικα παραδειγματα του ποσο προβατο θεωρειται αναλογικα ο ευρωπαιος καταναλωτης σε σχεση με τον αμερικανο και τον ασιατη ειναι πολλα.

  π.χ

  SAMSUNG: Exynos επεξεργαστης μονο στην ευρωπαικη αγορα αφου πρωτα ξεκινησαμε hybrid(και τα 2)για δοκιμη λιγο καιρο ενω παντου αλλου βαζουμε το καλυτερο Snapdragon,τιμες με καπελο σε ολο σχεδον το hardware και καλα με την "vague" ορολογια δασμοι και αλλα πολλα αστεια.Επισης πιστευω οτι οι ευρωπαικες αλυσιδες καταστηματων εχουν νοοτροπια scalping Συγκρινετε πχ την γιγαντωση παλιοτερα φυσικων μαγαζιων ευρωπη οπως overclockers.co.uk και αργοτερα caseking.de (που αγορασε το και το πρωτο) με microcenter πχ Αμερικη .Και τι περιθωριο και ποσοστο εκπτωσης παιζει στο πρωτο σε προσφορες και τι στα αντιστοιχα ευρωπαικα(που συχνοτατα βλεπει και περιστατικα κανονικης αισχροκερδιας απροκαλυπτης) και που αν δεις πανω απο 15% εκπτωση σε νεο προιον κανεις ΤΑΜΑ. Για Ελλαδα δε μιλαω καν οπως παρατηρησες εκει ειναι αφρικανικα τα πραγματα και "κουφα" επισης σε μερικα πραγματα αν θελετε να σας αναλυσω το κουφα το επεκτεινουμε περαιτερω

  Edited by Helly
  • Like 1
  Link to comment
  Share on other sites

  @HellyΚαλά το λες!

  Η "καταναλωτική παιδεία" με την καταναλωτική αντιπροσώπευση  είναι αλληλένδετα πράγματα, καθώς καταναλωτές με σωστή καταναλωτική "συνείδηση" τείνουν να φτιάχνουν πιο δυναμικές και σωστές καταναλωτικές οργανώσεις, αλλά και οι σωστές καταναλωτικές οργανώσεις έχουν πιο ουσιαστική επίδραση στους καταναλωτές.

  Και εδώ είναι και ένα ζήτημα γενικότερης κουλτούρας που παγιώνει ένα πλέγμα θεσμών τυπικών αλλά και άγραφων, μέσα στο οποίο πρέπει να κινηθεί ο κάθε επίδοξος "πωλητής".

  Πιστεύω ότι η εξέλιξη του τι θεωρείται απαραίτητο να έχει ένα προϊόν για να έχει ελπίδα αλλά και τρόπο να πουληθεί, πάει προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά συνήθως είναι αργή και σε πολλές περιπτώσεις μοιάζει ακινητοποιημένη μέσα στα θολά νερά των διαφόρων παραθύρων που έχουν οι νόμοι, και όλων αυτών που μένουν στο συρτάρι για να μην ταράξουν την καθεστηκυία τάξη των εμπορικών πραγμάτων.

  "Προϊόντα" χωρίς καμία προδιαγραφή και με απατηλή (σε σημείο επιλήψιμο) διαφήμιση,  βρίσκουν ανεμπόδιστα τον δρόμο τους στο λιανικό εμπόριο, απλά επειδή "κάποιοι" δεν κάνουν τη δουλειά τους, ή κάποιοι άλλοι, έχουν αφήσει τις σχετικές υπηρεσίες τόσο υποστελεχωμένες που μόλις και μετά βίας "δικαιολογούν" την ύπαρξή τους!

  Όλα αυτά να συμβαίνουν με το Ευρωπαϊκό "κεκτημένο" να βρίσκεται και εδώ, ήδη αρκετές δεκαετίες!

  Σίγουρα το θέμα δεν βρίσκεται στην "ορνιθολογία" αλλά πολύ ταιριάζει στην υπόθεση το γνωστό δίλημμα περί του "αυγού και της κότας" ! 

  Και δεδομένου ότι αυτό που διαμορφώνεται σαν "γενική έκφραση", δεν είναι άσχετο από την προσωπική θέση του κάθε ενός από εμάς, καλά θα ήταν να ξαναδούμε από πιο κοντά και με μεγαλύτερη ζέση το: "Συν Αθηνά και χείρα κίνει!"

  Διαφορετικά, επαφιόμενοι αποκλειστικά  στις άνωθεν δυνάμεις (Κράτος, οργανισμοί κλπ κλπ) και δεδομένου ότι είναι αναπόφευκτο να έχουμε την "Πολιτεία που μας αξίζει! " , είναι πολύ πιθανό ότι δεν θα μας αρέσει η κατάσταση που και εμείς συνδιαμορφώνουμε!

  Φυσικά όλο αυτό το "χύμα στο κύμα" και η αίσθηση της προσωπικής αδυναμίας για παρέμβαση είναι επιδέξια καλλιεργημένο από χρόνια πολλά, καθώς το φανερώνει και ο συνειρμός των ίδιων των λέξεων, γιατί είναι πραγματικά δύσκολο να παραβλέψεις την "ηχητική" αλλά και ουσιαστική σχέση, που έχουν ενός τόπου οι Ταγοί, με την των πολιτών του, Υποταγή !

  Με άλλα λόγια -όπως το έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν- αυτό που κάνουμε εδώ μέσα, στο μικρόκοσμο του Λάμπη, αλλά και τον ιδιωτικό μας περίγυρο, είναι σημαντικό και τελικά το βάζει το "λιθαράκι" του στην βελτίωση των πραγμάτων!

  • Like 4
  Link to comment
  Share on other sites


  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.