Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    H πρώτη σε πωλήσεις εφαρμογή φραγής διαφημίσεων για iOS, Crystal επιτρέπει διαφημίσεις επί πληρωμή

    Η Wall Street Journal αναφέρει ότι ήδη ο δημιουργός της Dean Murphy έχει κερδίσει 75,000 δολάρια από τις πωλήσεις της εφαρμογής του η οποία στοιχίζει 99 cents. Καθόλου κακά αλλά προφανώς δεν είναι αρκετά. Η WSJ αναφέρει επίσης ότι ο Murphy έχει έρθει σε συμφωνία με την εταιρία Eyeo GmbH ιδιοκτήτρια της εφαρμογής Adblock Pro, για να επιτρέπει στις εταιρίες που πληρώνουν να εμφανίζουν τις διαφημίσεις τους.

     

    Η εταιρία Eyeo δήλωσε ότι οι κανόνες της "επιτρεπτές διαφημίσεις" αποκλείουν κάθε τι που είναι πολύ ενοχλητικό και παρεμβαίνει σε μεγάλο βαθμό στην ιστοσελίδα. Αλλά ήδη πάνω από 70 εταιρίες (συμπεριλαμβανομένης της Google και της Microsoft) ήδη πληρώνουν για να παρακάμψουν την τεχνολογία των ad blockers και υπάρχει πιθανότητα και για πολλές ακόμα αφού σύμφωνα με την εταιρία Eyeo υπάρχουν ακόμα 700 εταιρίες που πληρούν τα κριτήρια για την παράκαμψη της φραγής.

     

    Ο Murphy, εν τω μεταξύ θα λαμβάνει μία μηναία αμοιβή, εκτός των κερδών του από το App Store, μόνο και μόνο για να φροντίζει να είναι ενεργοποιημένη η λίστα των εξαιρούμενων εταιριών. Η δικαιολογία του ; Ότι το κάνει για να σώσει τον κλάδο των εκδοτών."Δεδομένου του πόσο διαδεδομένο είναι το Crystal, δεν παρέχει κάποιο τρόπο για τους χρήστες να υποστηρίξουν τους εκδότες", δήλωσε στη Journal. "Αποφάσισα ότι ήταν ένα καλό χαρακτηριστικό για να συμπεριλάβω και από ότι βλέπω η πολιτική των 'επιτρεπόμενων διαφημίσεων' δεν αφήνει να περάσουν 'κακές' διαφημίσεις". Δυστυχώς η εταιρία δεν αποκάλυψε με ποιες εταιρίες συνεργάζεται και έτσι η δικαιολογία αυτή είναι λίγο επιφανειακή.

     


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.