Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    H Microsoft αγοράζει τη Havok από την Intel

    O προηγούμενος ιδιοκτήτης της ιρλανδικής εταιρίας της γνωστής physics engine ήταν η Intel, η οποία αγόρασε την εταιρία το 2007 για 110 εκατομμύρια δολάρια. Η τιμή της εξαγοράς δεν έγινε γνωστή ακόμα αλλά η Microsoft έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει αυτή την τεχνολογία πέρα από τα παιχνίδια, όπως για παράδειγμα στο Visual Studio και στο Microsoft Azure.

     

    Havok FX Rainbow Six

     

    Παρόλα αυτά η Havok έχει βαθιά τις ρίζες της στα παιχνίδια. Το τελευταίο της προϊόν, το Havok FX, χρησιμοποιείται από το παιχνίδι Rainbow Six: Siege της Ubisoft. Με την προσθήκη αυτής της εταιρίας στο οπλοστάσιό της η Microsoft πιστεύει ότι θα μπορέσει να προσθέσει ακόμα ένα επίπεδο ποιότητας στα παιχνίδια της. Η τεχνολογία της Havok χρησιμοποιείται σήμερα σε δημοφιλή παιχνίδια όπως το Destiny, το Middle Earth: Shadow of Mordor, το Dragon Age: Inquisition και άλλα πολλά. Να σημειώσουμε εδώ ότι η ανταγωνιστική εταιρία της Havok είναι η Ageia με την PhysX engine η οποία ανήκει στην Nvidia.

     


    Ακόμα και σήμερα που η αποκλειστικότητα στις κονσόλες είναι σπάνια, το Xbox One έχει ακόμα μερικούς άσους στο μανίκι του, με πρώτο το Forza Motorsport και τη σειρά Halo. Αυτά τα δύο από μόνα τους προσελκύουν αρκετούς αγοραστές στην συγκεκριμένη πλατφόρμα. Σε συνδυασμό με το DirectX 12 και την μεγάλη λίστα των πελατών της Havok στη βιομηχανία των παιχνιδιών, η εξαγορά αλλά και η συνεργασία των δύο εταιριών φαίνεται να είναι πολλά υποσχόμενη.

     


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.