Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η δυνατότητα καταγραφής αρτηριακής πίεσης στο Apple Watch είναι ακόμα μακρυά

    To σχέδιο της Apple για να προσθέσει τη λειτουργία παρακολούθησης της αρτηριακής πίεσης στο Apple Watch, έχει βρεί κάποια εμπόδια και δεν αναμένεται να είναι διαθέσιμη πριν το 2024, ανέφερε το Bloomberg την Τρίτη, επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος.
    Η εταιρεία έχει ομάδες που εργάζονται σε έναν ενημερωμένο αισθητήρα και λογισμικό για το Apple Watch που θα καθόριζε εάν ένας χρήστης έχει υψηλή αρτηριακή πίεση, αλλά η ακρίβεια δεν ήταν ικανοποιητική κατά τη διάρκεια των δοκιμών.

    Το χαρακτηριστικό αναπτύσσεται για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια τώρα, αλλά είναι πιθανώς δύο χρόνια μακριά από την κυκλοφορία του σε κάποιο νέο μοντέλο, με τις εκτιμήσεις να δείχνουν ακόμα και το 2025.

    Τα χαρακτηριστικά αρτηριακής πίεσης μπορεί να γίνουν βασικό σημείο πώλησης για τα έξυπνα ρολόγια τα επόμενα χρόνια, αλλά η τεχνολογία δεν είναι εύκολο να εφαρμοστεί και να χρησιμοποιηθεί σε ευρεία κλίμακα. Αν και οι ανταγωνιστές της Apple, όπως η Samsung, έχουν κυκλοφορήσει ρολόγια με αυτή τη δυνατότητα, απαιτούν μηνιαία βαθμονόμηση με μια παραδοσιακή οθόνη. Πέρυσι, η Fitbit που ανήκει στην Alphabet ξεκίνησε μια δημόσια μελέτη για να δοκιμάσει τη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης του καρπού.

     

    Φωτογραφία: Brent Lewin/Bloomberg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.